Langste filmreeksen ooit gemaakt Top 20

Van iconische spionagethrillers tot epische sciencefictionavonturen, sommige filmreeksen hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op de filmgeschiedenis. In deze lijst belichten we de “Top 20 van de Langste Filmreeksen Ooit Gemaakt”, om te verkennen welke franchises het meest duurzaam en invloedrijk zijn gebleken.

De langste filmreeksen

James Bond (24 films)

Deze iconische Britse spionagefilmreeks begon in 1962 met “Dr. No”. Het hoofdpersonage, James Bond, is een MI6-agent die zich bezighoudt met internationale spionage en avontuur.

Marvel Cinematic Universe (20 films)

Begonnen in 2008 met “Iron Man”, dit uitgebreide universum van superheldenfilms heeft zich snel uitgebreid en domineert de box office wereldwijd.

Star Trek (13 films)

Deze sciencefictionreeks, die begon in 1979, is een voortzetting van de gelijknamige tv-serie en verkent de avonturen van de Starship Enterprise in de ruimte.

Star Wars (12 films)

Een epische sciencefictionreeks die begon in 1977 en zich afspeelt in een ver sterrenstelsel, met thema’s van goed versus kwaad en een rijke mythologie.

Halloween (11 films)

Deze horrorfilmreeks begon in 1978 en introduceerde het personage Michael Myers, een seriemoordenaar die zijn slachtoffers stalkt tijdens Halloween.

X-Men (11 films)

Deze reeks, die begon in 2000, is gebaseerd op de Marvel Comics en volgt mutanten met superkrachten die vechten voor gelijke rechten in een wereld die hen vreest.

Wizarding World (10 films)

Deze reeks omvat de Harry Potter en Fantastic Beasts films, en duikt in een magische wereld vol tovenaars en magische wezens.

Planet of the Apes (9 films)

Begonnen in 1968, deze sciencefictionreeks verkent een wereld waarin apen de dominante soort zijn en mensen onderdrukt worden.

SAW (10 films)

SAW, een horrorreeks die zijn oorsprong vond in 2004, staat bekend om zijn ingenieuze en sadistische vallen die zorgvuldig zijn ontworpen om zijn slachtoffers op de proef te stellen, waarbij morele dilemma’s en overlevingsinstincten vaak botsen.

Rocky (9 films)

Deze sportdramareeks, gestart in 1976, volgt de bokscarrière en het persoonlijke leven van Rocky Balboa, en evolueert later naar de ‘Creed’ films die de reis en uitdagingen van Adonis Creed, de zoon van Rocky’s rivaal en vriend Apollo Creed, in beeld brengen.

The Fast and the Furious (8 films)

Deze actievolle reeks begon in 2001 en focust op straatracen, heists en familiebanden. Door de jaren heen heeft de franchise zich ontwikkeld om ook internationale spionage en high-stakes missies te omvatten. Met een sterrencast die door de films heen wisselt en groeit, heeft de serie een enorme wereldwijde aanhang verworven.

Alien (6 / 8 films)

Een sciencefiction-horrorreeks die zijn oorsprong vond in 1979, staat bekend om het angstaanjagende buitenaardse wezen dat bekend staat als de Xenomorph, en de intense, beklemmende sfeer die elk deel van de serie kenmerkt, waarbij de bemanning van verschillende ruimteschepen wordt geconfronteerd met deze dodelijke predator.

Mission: Impossible (7 films)

Deze actiefilmreeks, die zijn start kende in 1996, volgt de avonturen van geheim agent Ethan Hunt, een lid van het Impossible Mission Force-team, terwijl hij over de hele wereld gevaarlijke missies uitvoert, vaak te midden van ingewikkelde complotten en tegenover formidabele tegenstanders.

  • DC Extended Universe (6 films) – Deze filmreeks is gebaseerd op personages van DC Comics en begon in 2013 met “Man of Steel”.

  • Middle Earth (6 films) – Deze reeks omvat “The Lord of the Rings” en “The Hobbit” trilogieën, beide gebaseerd op boeken van J.R.R. Tolkien.

  • Resident Evil (6 films) – Gebaseerd op de gelijknamige videogame, deze horrorreeks begon in 2002 en focust op een zombie-uitbraak veroorzaakt door een virus.

  • Transformers (6 films) – Deze actie- en sciencefictionreeks, die begon in 2007, draait om buitenaardse robots die kunnen transformeren in voertuigen.

  • Bourne (5 films) – Deze actie-thrillerreeks, begonnen in 2002, volgt Jason Bourne, een man met geheugenverlies en dodelijke vaardigheden.

  • The Conjuring (5 films) – Deze horrorreeks begon in 2013 en is gebaseerd op de cases van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren.

  • Die Hard (5 films) – Deze actiereeks begon in 1988 en volgt NYPD-agent John McClane in verschillende situaties waarin hij het opneemt tegen terroristen en criminelen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste actiefilms top 10

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.