Alle Fast and Furious films in juiste volgorde

Stap in de wereld van razendsnelle auto’s, actie en onvergetelijke avonturen met onze ultieme gids voor alle Fast and Furious films in juiste volgorde. Van de oorspronkelijke straatraces tot de meest recente spectaculaire stunts. Duik in de turbulente wereld van Vin Diesel, Dwayne Johnson en de rest van de bende terwijl ze hun grenzen verleggen en hun rivalen achtervolgen. Of je nu een grote fan bent of nieuw bent in de wereld van snelle auto’s, onze lijst biedt een meeslepende reis door de Fast and Furious films die je niet mag missen. 

Volgorde Fast and Furious

The Fast and the Furious (2001)

Brian O'Conner infiltreert in de illegale straatracewereld van Los Angeles om een reeks vrachtwagenovervallen te onderzoeken. Hij raakt bevriend met Dominic Toretto, de leider van de groep racers.

The Fast and the Furious (2001)

The Fast and the Furious (2001) on IMDb

Lees verder »

2 Fast 2 Furious (2003)

Brian O'Conner, nu een voortvluchtige, werkt samen met zijn vriend Roman Pearce in Miami om een corrupte zakenman te vangen. Ze worden diep in de wereld van de ondergrondse autocriminaliteit getrokken.

2 Fast 2 Furious (2003)

2 Fast 2 Furious (2003) on IMDb

Lees verder »

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Sean Boswell, een Amerikaanse tiener, wordt naar Tokio gestuurd en raakt betrokken bij drift racing. Hij leert de kunst van het driften en raakt verwikkeld in de criminele onderwereld van de stad.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) on IMDb

Lees verder »

Fast & Furious (2009)

Brian O'Conner en Dominic Toretto herenigen zich om een gezamenlijke vijand te bestrijden. Ze duiken diep in de drugswereld van Mexico om wraak te nemen en gerechtigheid te zoeken.

Fast & Furious (2009)

Fast & Furious (2009) on IMDb

Lees verder »

Fast Five (2011)

Toretto's team plant een gedurfde overval in Rio de Janeiro om hun vrijheid terug te winnen. Ze worden opgejaagd door de onstuitbare federale agent Luke Hobbs.

Fast Five (2011)

Fast Five (2011) on IMDb

Lees verder »

Fast & Furious 6 (2013)

Het team wordt opnieuw samengebracht door Hobbs om een internationale terrorist, Owen Shaw, te stoppen. Tijdens hun missie ontdekken ze dat Letty, die werd gedacht dood te zijn, nog leeft en met Shaw werkt.

Fast & Furious 6 (2013)

Fast & Furious 6 (2013) on IMDb

Lees verder »

🕯️Paul Walker
(30 november 2013)

Paul Walker, een van de hoofdrolspelers van de Fast and Furious reeks, overleed tragisch in een auto-ongeluk op 30 november 2013, voordat de opnames van "Furious 7" voltooid waren. Zijn dood had een diepe impact op de cast, crew en fans wereldwijd. Om zijn rol in Furious 7 af te ronden, werden digitale technieken en stand-ins, waaronder zijn broers, gebruikt, en de film eindigt met een ontroerend eerbetoon aan de acteur.

Furious 7 (2015)

Na de nederlaag van Owen Shaw zoekt zijn broer, Deckard Shaw, wraak tegen Dominic en zijn familie. Het team wordt geconfronteerd met hun meest persoonlijke en gevaarlijke missie tot nu toe.

Furious 7 (2015)

Furious 7 (2015) on IMDb

Lees verder »

The Fate of the Furious (2017)

Dominic Toretto keert zich plotseling tegen zijn familie onder de invloed van de mysterieuze cyberterrorist Cipher. Het team moet samenwerken met oude vijanden om hun broer te redden en de wereld te beschermen.

The Fate of the Furious (2017)

The Fate of the Furious (2017) on IMDb

Lees verder »

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Luke Hobbs en Deckard Shaw vormen een onwaarschijnlijke alliantie om een genetisch verbeterde schurk te stoppen die de wereld bedreigt. Ondanks hun verschillen moeten ze samenwerken om de dag te redden.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) on IMDb

Lees verder »

F9 (2021)

Het verleden van Dominic Toretto haalt hem in wanneer zijn vervreemde broer Jakob opduikt als een dodelijke vijand. Het team reist de wereld rond om een wereldwijde bedreiging te stoppen en hun gebroken familie te herstellen.

F9: The Fast Saga (2021)

F9: The Fast Saga (2021) on IMDb

Lees verder »

Fast X (2023)

Gedurende vele missies en tegen onmogelijke kansen in, hebben Dom Toretto en zijn familie elke vijand die op hun pad kwam overtroffen, te slim af geweest en achter zich gelaten. Nu staan ze tegenover de meest dodelijke tegenstander die ze ooit hebben ontmoet: Een angstaanjagende dreiging die opduikt uit de schaduwen van het verleden, gedreven door bloedwraak, en vastbesloten om deze familie uiteen te slaan en alles - en iedereen - waar Dom van houdt, voor altijd te vernietigen.

Fast X (2023)

Fast X (2023) on IMDb

Lees verder »

Beste Fast and the Furious films

The Fast and the Furious (2001): Deze film, die de reeks startte, werd over het algemeen goed ontvangen vanwege zijn frisse kijk op straatracen en actie. Het heeft gemengde tot positieve recensies gekregen.

Fast Five (2011): Veel critici en fans beschouwen “Fast Five” als een van de beste, zo niet de beste, in de reeks. De film introduceerde Dwayne “The Rock” Johnson als Luke Hobbs en veranderde de formule van straatracen naar een heist-film, wat goed werd ontvangen.

Furious 7 (2015): Deze film kreeg veel aandacht vanwege het tragische overlijden van Paul Walker tijdens de productie. Het eerbetoon aan hem aan het einde van de film werd door velen geprezen en de film zelf kreeg over het algemeen positieve recensies.

Fast and Furious

verhaallijn Fast and Furious

De Fast and Furious filmreeks volgt Dominic Toretto, een getalenteerde straatracer en zijn hechte “familie” van vrienden, terwijl ze betrokken raken bij een reeks van criminele ondernemingen en intense autostunts. Door de jaren heen worden ze geconfronteerd met diverse vijanden, van drugshandelaren tot cyberterroristen. Centraal in de reeks staat het thema van familie, zowel biologisch als de familie die men kiest, met personages als Letty, Mia, en Brian die essentiële rollen spelen in Dominic’s leven. Naarmate de films vorderen, breidt de familie zich uit met nieuwe bondgenoten en zelfs voormalige vijanden. Ondanks de uitdagingen en gevaren blijft hun onderlinge loyaliteit en het idee dat “familie eerst komt” de drijvende kracht achter hun avonturen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste actiefilms top 100
– Beste vechtfilms top 10

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.