Alle Harry Potter films in chronologische volgorde

Stap met me mee in de Zweinsteinexpres voor een onvergetelijke reis door de magische wereld van Harry Potter en Fantastic Beasts, waar magie niet alleen in de boeken ligt, maar ook in de vriendschappen die worden gesmeed. Ik ga je door deze filmische reeks leiden, waarbij ik niet alleen de chronologische volgorde deel, maar ook mijn persoonlijke favorieten uitlicht.

Overzicht Harry Potter films in juiste volgorde

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

We trappen af met Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016), waar Newt Scamander’s queeste naar magische wezens in het New York van 1920 niet alleen een visueel spektakel is, maar ook een herinnering aan de eindeloze mogelijkheden van de jeugd. De film heeft een speciale plek in mijn hart, niet alleen vanwege het avontuur, maar ook vanwege de subtiele humor en de introductie van personages die net zo excentriek zijn als hun magische beesten. Persoonlijk mijn favoriet van de Fantastic Beast serie.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) on IMDb

Lees verder »

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Vervolgens duiken we dieper de duisternis in met Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018), waar de titulaire schurk zijn schaduw werpt over de magische wereld. De film brengt een complexiteit met zich mee die de reeks een nieuwe diepte geeft, en toont ons de kosten van macht en de waarde van weerstand.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) on IMDb

Lees verder »

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Met Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) krijgen we een glimp van de gelaagdheid van Albus Dumbledore en zijn ingewikkelde verleden met Grindelwald. De film raakt aan thema’s van loyaliteit, offer en de strijd tegen het onvermijdelijke, en laat zien hoe het verleden ons vormt.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)

Dan, terug naar het begin met Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001), waar de jonge Harry ontdekt dat hij tot veel meer in staat is dan hij ooit had durven dromen. Het is een verhaal over ontdekking en zelfrealisatie dat me altijd herinnert aan de eerste keer dat ik me realiseerde dat boeken (en films) poorten zijn naar andere werelden.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) Harry Potter en de Geheime Kamer ging op zoek naar de titulaire kamer, waarbij we Harry in een duistere wereld vol mysterie zagen. Prachtig gedaan en nog steeds magisch om te bekijken!

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) ⭐ Eric's favoriet

En dan, mijn persoonlijke favoriet, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004). Deze film heeft alles: tijdreizen, de onthulling van Sirius Black, en een diepere kijk op de complexiteit van goed en kwaad. Het is de film die voor mij de serie echt definieert.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) brengt het Triwizard Tournament naar Hogwarts, een test van moed, slimheid, en het vermogen om te dansen op een schoolbal. Het is een mix van spanning en tienerangst die perfect het midden van de serie markeert.

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

In Harry Potter en de Orde van de Feniks mobiliseert de heropgerichte Orde van de Feniks zich tegen Voldemort, te midden van toenemende politieke intriges en onderdrukking op Zweinstein door Dorothea Omber. Harry Potter, geconfronteerd met persoonlijke en externe uitdagingen, leert de waarde van vriendschap, loyaliteit, en het kiezen van het juiste pad ondanks moeilijkheden. Dit deel belicht de complexiteit van goed versus kwaad en de noodzaak van opstand tegen onrecht. Het is een cruciaal moment in de serie, dat de weg vrijmaakt voor de uiteindelijke confrontaties.

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Half Blood Prince (2009)

In Harry Potter en de Halfbloed Prins, uitgekomen in 2009, duikt het verhaal dieper in de oorsprong en de aard van Voldemort’s macht, onthullend cruciale informatie over Horcruxes – de sleutel tot zijn onsterfelijkheid. Dit deel belicht de voorbereidingen van Harry en zijn vrienden op de onvermijdelijke confrontatie met het kwaad, ondersteund door de wijsheid en begeleiding van Perkamentus. De film onderzoekt thema’s van vertrouwen, verraad en de offers die gebracht moeten worden in de strijd tegen de duisternis, waarmee het de toon zet voor de finale van de serie.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1 (2010)

De laatste Harry Potter bestaat uit 2 delen en start met Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 uit 2010. Hierin zetten Harry, Ron en Hermelien een plan op om Voldemort voorgoed tot staan te brengen.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (2011)

Voor mij is het einde van de reis met The Deathly Hallows: Part 2 een herinnering dat alle goede dingen tot een einde komen, maar dat ware vriendschappen, net als ware magie, voor altijd blijven bestaan. Elk van deze films biedt een ontsnapping naar een wereld waar ik keer op keer naar terugkeer, niet alleen voor het avontuur en de magie, maar ook voor het gevoel van thuiskomen dat ze me geven.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) on IMDb

Lees verder »

Release volgorde

 • Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)
 • Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
 • Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
 • Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
 • Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
 • Harry Potter and the Half Blood Prince (2009)
 • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
 • Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)
 • Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
 • Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)
 • Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Fantasy-films jaren 80

Beste Fantasy-films jaren 90

Beste Fantasy-films jaren 00

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.