Top 100 beste actiefilms aller tijden

Welkom bij de ultieme lijst van de Top 100 beste actiefilms aller tijden, een spannende rit door decennia van adembenemende stunts, onvergetelijke helden en schurken, en verhalen die ons op het puntje van onze stoel houden. Van klassieke meesterwerken tot moderne blockbusters, deze lijst biedt een uitgebreid overzicht van films die het genre hebben gedefinieerd en voortdurend de grenzen van actie en entertainment hebben verlegd.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) on IMDb

Na een wilde reis vol epische gevechten wordt Aragorn onthuld als erfgenaam van de troon van Gondor. Maar zijn kroonmoment moet wachten als hij dapper zijn krachten bundelt met Gandalf en hun groep helden tegen de machtigste vijand: Sauron! Ondertussen vechten Frodo en Sam dapper door het helse terrein van Mordor op een zware missie - om die vervelende ring voor eens en voor altijd weg te krijgen...

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) on IMDb

Een kleine hobbit genaamd Frodo komt in het bezit van een krachtige, maar vervloekte ring. Om hem weg te houden van zijn boosaardige maker, gaat hij op een epische zoektocht vol gevaar en avontuur! Hij verzamelt al snel een bende om hem te helpen het mysterieuze artefact helemaal naar Mt. Doom te brengen, zodat het voor altijd vernietigd kan worden - tot die tijd zijn zij noch Midden-Aarde veilig! Zullen ze hun deadline halen of zal het kwaad overwinnen?

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Met het lot van Midden-aarde in hun handen beginnen Frodo en Sam aan een gedurfde reis om Sarumans sinistere plannen uit Mordor te gooien! Ondertussen zijn Gimli, Legolas en Aragorn op het spoor van Merry & Pippin, die door gemene orks zijn weggestuurd. Wie weet welke onverwachte avonturen onze dappere helden bij Orthanc Tower te wachten staan? Laten we het uitzoeken!

Lees verder »

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) on IMDb

Luke Skywalker begint aan een gedurfde missie om het machtige Galactische Rijk te verslaan, maar hij moet eerst leren van Yoda - een oude Jedi-meester. Darth Vader is erop gebrand hem uit te schakelen, en het rebellen team van prinses Leia raakt in allerlei problemen als ze hun best doen tegen deze onverslaanbare vijand! Kunnen onze helden het er levend vanaf brengen?

Lees verder »

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

Spider-Man: Across the Spider-Verse is een grenzeloos inventieve, visueel verbluffende en hartverwarmende film. Het bouwt voort op de thema's van de eerste film en creëert nieuwe werelden vol ideeën en grafische pracht. Een absolute aanrader, vol energie en frisheid.

Lees verder »

The Legend of Hei (2019)

The Legend of Hei (2019) on IMDb

Wanneer het huis van de kattengeest Luo Xiaohei wordt ontbost door mensen, moet hij een nieuw thuis vinden. Hij ontmoet een groep andere geestwezens die hem onder hun hoede nemen en dromen van het heroveren van het land dat volgens hen rechtmatig van hen is. Maar dan komt hij Wuxian tegen, een mens die Luo Xiaohei scheidt van de andere geesten. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis, waarbij de kattengeest leert zijn krachten onder controle te krijgen en zijn eigen gedachten vormt over of hij zich moet aansluiten bij de geesten of bij de mensen. Bereid je voor op een betoverend avontuur vol humor en beslissingen die een kat in het nauw moet maken!

Lees verder »

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War is het universum in puin door de inspanningen van de Mad Titan, Thanos. Met behulp van overgebleven bondgenoten moeten de Avengers zich opnieuw verzamelen om de daden van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen, wat de consequenties ook mogen zijn. Maar dit keer maken ze er een groots avontuur van waarbij ze de strijd aangaan met humor, actie en heel veel superkrachten!

Lees verder »

Léon: The Professional (1994)

Léon: The Professional (1994) on IMDb

Léon, de beste huurmoordenaar in New York, heeft een reputatie opgebouwd als een effectieve 'schoonmaker'. Maar wanneer zijn buren worden uitgeroeid door een losgeslagen DEA-agent, wordt hij tegen wil en dank de voogd van de 12-jarige Mathilda. Al snel denkt Mathilda aan wraak en overweegt ze in Léons voetsporen te treden.

Lees verder »

The Matrix (1999)

The Matrix (1999) on IMDb

Het is de 22e eeuw, en de mensheid ligt op de knieën nadat krachtige computers de macht hebben overgenomen. Een dappere computerhacker werkt samen met een ondergronds verzet dat vastbesloten is hun onderdrukkers uit te schakelen! Zal onze held slagen in deze strijd van mens tegen machine?

Lees verder »

Scarface (1983)

Scarface (1983) on IMDb

Tony Montana was een ambitieuze immigrant met een slecht humeur die hem de koning van de coke in Miami maakte. Zijn heerschappij duurde echter niet lang - Colombiaanse kartels, de politie die de grenzen opzocht en ernstige paranoia zorgden ervoor dat zijn imperium sneller ten onder ging dan je "Zeg hallo tegen mijn kleine vriend!" kunt zeggen

Lees verder »

Gladiator (2000)

Gladiator (2000) on IMDb

In 180 na Christus werd het Romeinse Rijk op zijn grondvesten geschud toen hun geliefde keizer Marcus Aurelius voortijdig stierf. Zijn zoon Commodus besloot het over te nemen en gaf een van Rome's meest getalenteerde generaals - Maximus - met een knip van zijn vingers het bevel tot executie! Maar de snel denkende Maximus ontsnapte vlak voordat hij werd neergeslagen door slavenhandelaren die hem omdoopten tot Spanjaard, terwijl ze hem een leven in de schijnwerpers (of zullen we zeggen arena?) bezorgden, optredend voor luidruchtige toeschouwers die niets liever wilden dan een episch gevecht tot de dood...

Lees verder »

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder's Justice League (2021) on IMDb

Vastbesloten om ervoor te zorgen dat de ultieme opoffering van Superman niet tevergeefs was, bundelt Bruce Wayne zijn krachten met Diana Prince en maakt plannen om een team van metahumans te rekruteren om de wereld te beschermen tegen een dreiging van catastrofale omvang die nadert.

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Terwijl de Avengers en hun bondgenoten zijn blijven vechten om de wereld te beschermen tegen bedreigingen die te groot zijn voor één held om aan te pakken, is er een nieuw gevaar opgedoken uit de kosmische schaduwen: Thanos. Een despoot van intergalactische beruchtheid, zijn doel is om alle zes Infinity Stones, artefacten van onvoorstelbare kracht, te verzamelen en ze te gebruiken om zijn verdorven wil op de hele realiteit op te leggen. Alles waar de Avengers voor hebben gevochten heeft geleid tot dit moment - het lot van de Aarde en het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Lees verder »

Green Snake (2021)

White Snake 2: Green Snake (2021) on IMDb

Terwijl ze probeert haar zus te bevrijden uit de klauwen van Fahai, belandt Xiao Qing in een dystopische stad en ontmoet ze een mysterieuze man die zich zijn vorige leven niet kan herinneren. Maar werkelijkheid en geheugenverlies botsen op hilarische wijze in deze absurde avonturenroman. Bereid je voor op lachen, griezelen en je afvragen: wie ben ik eigenlijk?

Lees verder »

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Puss in Boots: The Last Wish (2022) on IMDb

De Gelaarsde Kat zit in grote problemen! Zijn liefde voor avontuur heeft ertoe geleid dat hij acht van zijn negen levens heeft opgebruikt. Nu is hij op een wilde zoektocht om de legendarische Laatste Wens te vinden en zijn harige achterste te redden. Kan hij alle negen levens herstellen? Ga met Poes mee op dit epische avontuur en ontdek het!

Lees verder »

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day (1991) on IMDb

"Terminator 2: Judgment Day" is een actie-sciencefictionfilm uit 1991, waarin de cyborg Terminator terugkomt in een nieuwe missie om John Connor, de toekomstige leider van het verzet tegen machines, te beschermen tegen een geavanceerdere en krachtigere Terminator die naar het heden is gestuurd om hem te doden.

Lees verder »

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023)

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023) on IMDb

In een wereld waar magie alles is, wordt Asta, een jongen zonder magische krachten, geconfronteerd met zijn rivaal Yuno. Samen hebben ze machtige vijanden verslagen om de titel van Wizard King na te streven. Nu worden ze geconfronteerd met de terugkeer van vier verbannen Wizard Kings, die het Clover Kingdom willen vernietigen met behulp van de "Imperial Sword". Asta, zonder magie, staat vastberaden om de Wizard King te worden en moet nu vechten tegen deze dreigende krachten. Zal hij de kracht vinden om zijn koninkrijk te beschermen?

Lees verder »

New Gods: Nezha Reborn (2021)

Nezha Reborn (2021) on IMDb

Terwijl hij een gewone bezorger en motorsportliefhebber is, komt Nezha oude vijanden tegen en moet hij zijn krachten herontdekken om zijn geliefden te beschermen. Blijkbaar is het leven van een held nooit saai!

Lees verder »

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) on IMDb

Spider-Man: No Way Home (2021) is een episch spektakel dat fans over de hele wereld zal betoveren. Met een briljante combinatie van actie, emotie en nostalgie, tilt de film het superheldengenre naar een nieuw niveau. Tom Holland levert een uitstekende prestatie als Spider-Man en de terugkeer van bekende personages zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Een absolute triomf die fans van alle generaties zal betoveren.

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) on IMDb

Peter Quill, nog steeds rouwend om het verlies van Gamora, moet zijn team bij elkaar brengen om het universum te verdedigen en tegelijkertijd een van hun eigen leden te beschermen. Deze missie, als ze er niet in slagen om deze succesvol te volbrengen, zou wel eens het einde kunnen betekenen van de Guardians zoals we ze kennen.

Lees verder »

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Kill Bill: Vol. 1 (2003) on IMDb

Een huurmoordenaar wordt neergeschoten door haar meedogenloze werkgever, Bill, en andere leden van hun moordenaarskring - maar ze leeft om wraak te plannen. Zullen ze sneller zijn dan de dood?

Lees verder »

The Rock: The Epic Journey of Dwayne Johnson (2012)

The Epic Journey of Dwayne 'the Rock' Johnson (2012) on IMDb

Hij elektrificeerde een generatie van sportentertainmentfans met zijn brutale stijl, uitstekende atletiek en hilarische interviews. Hij had zeven keer het WWE-kampioenschap in handen, een record, en stond bekend om legendarische gevechten met "Stone Cold" Steve Austin, Triple H, Mick Foley, Undertaker en meer. Op het hoogtepunt van zijn populariteit waagde hij zich in een nieuwe industrie en werd hij een enorme filmster. Nu is hij terug in WWE, klaar om het grootste WrestleMania in de geschiedenis te headlinen, "The People's WrestleMania". In de spannende aanloop naar WrestleMania XVIII kunnen fans voor het eerst ooit op DVD het opwindende leven en de tijden van the Rock herbeleven. Vol met gloednieuwe interviews en een selectie van de grootste gevechten, momenten en promo's uit de carrière van the Rock, zal deze DVD/Blu-Ray set elk lid van Team Bring It elektrificeren!

Lees verder »

Aliens (1986)

Aliens (1986) on IMDb

"Aliens" is een sciencefiction-actiefilm uit 1986, geregisseerd door James Cameron. Het vervolg op de originele film "Alien" volgt Ellen Ripley, gespeeld door Sigourney Weaver, terwijl ze terugkeert naar de planeet waar ze ooit voor het eerst oog in oog stond met de angstaanjagende buitenaardse wezens. Dit keer gaat ze echter niet alleen en vecht ze samen met een team van ruimtemariniers tegen de gevaarlijke aliens.

Lees verder »

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Batman, Lt. Gordon en Harvey Dent werkten samen om de misdaad in Gotham City een halt toe te roepen - ze dachten dat ze alles onder controle hadden... totdat The Joker langs kwam! Dit gekke criminele meesterbrein was vastbesloten om chaos te zaaien in de stad, maar onze geliefde helden pikten dat niet. Het is tijd dat deze Dark Knight verdedigers van het recht laten zien wie de baas is!

Lees verder »

Return of the Jedi (1983)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) on IMDb

Luke Skywalker leidt een missie om zijn vriend Han Solo te redden uit de klauwen van Jabba the Hutt, terwijl de Keizer ernaar streeft de rebellie voorgoed te vernietigen met een tweede gevreesde Death Star.

Lees verder »

V for Vendetta (2005)

V for Vendetta (2005) on IMDb

In een wereld waarin Groot-Brittannië een fascistische staat is geworden, voert een gemaskerde vigilante genaamd "V" guerrillaoorlog tegen de onderdrukkende Britse regering. Wanneer V een jonge vrouw redt van de geheime politie, vindt hij in haar een bondgenoot waarmee hij zijn strijd kan voortzetten om het volk van Groot-Brittannië te bevrijden.

Lees verder »

Heat (1995)

Heat (1995) on IMDb

In Los Angeles speelt Neil McCauley, een obsessieve meesterdief, de hoofdrol in diverse gewaagde overvallen, terwijl vastberaden rechercheur Vincent Hanna hem onophoudelijk achtervolgt. Beide mannen erkennen en respecteren elkaars vaardigheden en toewijding, ook al weten ze dat hun kat-en-muisspel kan eindigen in geweld. Hou je vast voor deze adembenemende showdown!

Lees verder »

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Kill Bill: Vol. 2 (2004) on IMDb

De Bruid gaat onvermoeibaar door met haar bulderende wraaktocht tegen de bende huurmoordenaars die hebben geprobeerd haar en haar ongeboren kind te vermoorden. Ze bezoekt elk van haar voormalige collega's één voor één, strepende slachtoffers af van haar Doodslijst Vijf, totdat er niets anders overblijft om te doen ... dan Bill doden.

Lees verder »

Dragon Ball Super: Broly (2018)

Dragon Ball Super: Broly (2018) on IMDb

De Aarde is vredig na het Toernooi van de Kracht. Inzien dat er nog veel meer sterke mensen in het universum zijn die ze moeten ontmoeten, besteedt Goku al zijn dagen aan training om nog grotere hoogten te bereiken. Op een dag worden Goku en Vegeta geconfronteerd met een Saiyan genaamd 'Broly' die ze nog nooit eerder hebben gezien. De Saiyans zouden bijna volledig zijn uitgeroeid bij de vernietiging van Planeet Vegeta, dus wat doet deze hier op Aarde? Dit treffen tussen de drie Saiyans, die compleet verschillende bestemmingen hebben gevolgd, verandert in een indrukwekkende strijd, waar zelfs Frieza (terug uit de Hel) bij betrokken raakt.

Lees verder »

Akira (1988)

Akira (1988) on IMDb

Neoh-Tokyo staat op het spel door een geheim militair project dat een lid van een bende in een losgeslagen psychopathische psyhchic verandert. Alleen twee tieners en een groep psychics kunnen dit echt op een te gekke manier stoppen.

Lees verder »

Ghost in the Shell (1995)

Ghost in the Shell (1995) on IMDb

In het jaar 2029 zijn de barrières van onze wereld door het netwerk en cybernetica doorbroken, maar dat maakt mensen kwetsbaar voor hersenhacking. Wanneer een zeer gezochte hacker genaamd 'The Puppetmaster' hen bij de politiek betrekt, wordt Section 9, een groep cyborg-agenten, ingeschakeld om het onderzoek te doen en de Puppetmaster te stoppen.

Lees verder »

Raya and the Last Dragon (2021)

Raya and the Last Dragon (2021) on IMDb

Er was eens een funky plek genaamd Kumandra waar mensen en draken BFF's waren. Maar wacht even! Een boze kracht dook binnen en de draken werden superheld om de mensen te beschermen. Spoel 500 jaar vooruit en diezelfde kwade kerel is terug voor meer problemen. Het is aan Raya, onze felle krijger, om de laatste draak te vinden en harmonie terug te brengen in dit verwarde land en zijn ruziënde mensen. Laat de epische zoektocht beginnen!

Lees verder »

Ben-Hur (1959)

Ben-Hur (1959) on IMDb

In 25 na Christus verzet Judah Ben-Hur, een Jood in het oude Judea, zich tegen het bezettende Romeinse rijk. Ten onrechte beschuldigd door een Romeinse jeugdvriend die tot overheerser is verworden, van een poging de Romeinse gouverneur te vermoorden, wordt hij tot slaaf gemaakt en worden zijn moeder en zus als gevangenen weggevoerd. Drie jaar later, en bevrijd door een dankbare Romeinse galeicommandant die hij van verdrinking heeft gered, wordt hij een expert-wagenmenner voor Rome, terwijl hij van plan is terug te keren naar Judea, zijn familie te vinden en te redden, en wraak te nemen op zijn voormalige vriend. Ondertussen zijn de gestalte en het werk van Jezus op de achtergrond aanwezig in zijn leven...

Lees verder »

Warrior (2011)

Warrior (2011) on IMDb

Na jaren van afwezigheid keert een wild kind terug naar huis om getraind te worden door zijn ouder wordende bokservader voor een ultieme krachtmeting met zijn vervreemde oudere broer. Zal bloed dikker blijken dan zweet in dit MMA-toernooi?

Lees verder »

Train to Busan

Train to Busan (2016) on IMDb

In een angstaanjagende speling van het lot komen passagiers van een sneltrein naar Busan midden in de chaos terecht als ze vechten om te overleven tegen de Koreaanse zombie-apocalyps.

Lees verder »

Everything Everywhere All at Once (2022)

Everything Everywhere All at Once (2022) on IMDb

Een oudere Chinese immigrant wordt meegesleept in een waanzinnig avontuur, waarbij zij alleen kan redden wat belangrijk voor haar is door verbinding te maken met de levens die ze had kunnen leiden in andere universums.

Lees verder »

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989) on IMDb

In 1938 doet een kunstverzamelaar een beroep op de eminente archeoloog Dr. Indiana Jones om op zoek te gaan naar de Heilige Graal. Indy ontdekt dat een middeleeuwse historicus is verdwenen tijdens zijn zoektocht en dat de vermiste man zijn eigen vader is, Dr. Henry Jones Sr. Hij gaat op weg om zijn vader te redden door aanwijzingen te volgen in het notitieboek van de oude man, dat zijn vader hem had gestuurd voordat hij verdween. Indy arriveert in Venetië, waar hij de hulp inroept van een mooie academica, Dr. Elsa Schneider, samen met Marcus Brody en Sallah. Samen moeten ze voorkomen dat de nazi's de kracht van het eeuwige leven herstellen en de wereld overnemen!

Lees verder »

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

In de nabije toekomst zorgt een vermoeide Logan voor een zieke Professor X in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Maar Logan's pogingen om zich te verbergen voor de wereld en zijn erfenis worden verstoord wanneer een jonge mutant arriveert, achtervolgd door duistere krachten.

Lees verder »

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012) on IMDb

Na de dood van openbaar aanklager Harvey Dent neemt Batman de verantwoordelijkheid op zich voor de misdaden van Dent om de reputatie van de overleden advocaat te beschermen. Als gevolg hiervan wordt hij opgejaagd door de politie van Gotham City. Acht jaar later komt Batman de mysterieuze Selina Kyle en de schurkachtige Bane tegen, een nieuwe terroristische leider die de beste strijdkrachten van Gotham overweldigt. De Dark Knight herrijst om een stad te beschermen die hem als vijand heeft bestempeld.

Lees verder »

Die Hard (1988)

Die Hard (1988) on IMDb

Het plan van NYPD-agent John McClane om zich te verzoenen met zijn vervreemde vrouw wordt flink in de war geschopt wanneer, enkele minuten nadat hij op haar kantoor arriveert, het hele gebouw wordt overgenomen door een groep terroristen. Met weinig hulp van de LAPD gaat de gevatte McClane in zijn eentje op pad om de gijzelaars te redden en de slechteriken uit te schakelen.

Lees verder »

Ip Man (2008)

Ip Man (2008) on IMDb

Een semi-biografisch verhaal over Yip Man, de eerste meester in vechtsport die de Chinese vechtkunst Wing Chun onderwees. De film richt zich op gebeurtenissen rondom Ip die plaatsvonden in de stad Foshan tussen de jaren 1930 en 1940 tijdens de Tweede Chinees-Japanse Oorlog. Geregisseerd door Wilson Yip, wordt de film vertolkt door Donnie Yen in de hoofdrol en is het gevechtschoreografie van Sammo Hung te zien.

Lees verder »

RRR

RRR (2022) on IMDb

Een fictieve geschiedenis van de reis van twee legendarische revolutionairen weg van huis voordat ze in de jaren 1920 begonnen te vechten voor hun land.

Lees verder »

Guy Ritchie’s The Covenant (2023)

The Covenant (2023) on IMDb

Tijdens de oorlog in Afghanistan riskeert een plaatselijke tolk zijn eigen leven om een ​​gewonde sergeant over kilometers afmattend terrein te vervoeren.

Lees verder »

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 (2014) on IMDb

Een superheld worden was slechts één grote, zachte knuffel verwijderd! Toen Baymax en Hiro hun hoofden bij elkaar staken met wat vrienden, creëerden ze een onstuitbare kracht van rechtvaardigheidsstrijders. Plus-sized opblaasbare robot? Check. Wonderbaarlijk genie? Dubbel check!

Lees verder »

The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) on IMDb

Nadat hij zijn cape heeft opgehangen en zich heeft gevestigd in het rustige leven van een verzekeringsagent, komt Bob Parr weer in actie als er een mysterieuze missie op zijn bureau belandt. Het is tijd om het pak weer aan te trekken - deze huisvader gaat de wereld weer redden!

Lees verder »

All Quiet on the Western Front (2022)

All Quiet on the Western Front (2022) on IMDb

Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller waren verblind door de patriottische gloed van de oorlog en meldden zich vrijwillig aan bij het Duitse leger met dromen van heldendom in hun hoofd. Helaas voor hen sloeg de realiteit hard toe zodra ze aan het Westelijk Front aankwamen - ze realiseerden zich plotseling dat de Eerste Wereldoorlog in niets leek op een romantische komediefilm!

Lees verder »

Rush (2013)

Rush (2013) on IMDb

Laat je motoren draaien en bereid je voor op de ultieme ronde van je leven als twee Formule 1-coureurs, James Hunt en Niki Lauda, het tegen elkaar opnemen in een epische strijd die hun rivaliteit van de baan dreigt te blazen. Dit biografische drama volgt deze legendarische racers op hun ramkoers tijdens het autosportseizoen 1976 - de wielen draaien, maar wie zal als eerste de finish bereiken?

Lees verder »

The Woman King

The Woman King (2022) on IMDb

Het verhaal van Agojie, de volledig vrouwelijke eenheid van krijgers die in de 19e eeuw het Afrikaanse Koninkrijk Dahomey beschermden met vaardigheden en felheid zoals de wereld nog nooit heeft gezien, en Generaal Nanisca terwijl zij de volgende generatie rekruten traint en hen gereedmaakt voor de strijd tegen een vijand die vastbesloten is om hun manier van leven te vernietigen.

Lees verder »

Prey (2022)

Prey (2022) on IMDb

Wanneer gevaar haar kamp bedreigt, gaat de felle en zeer bekwame Comanche strijder Naru op pad om haar volk te beschermen. Maar het doelwit dat ze besluipt blijkt een hoog ontwikkelde alien predator te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal.

Lees verder »

Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005) on IMDb

Gedreven door tragedie wijdt miljardair Bruce Wayne zijn leven aan het blootleggen en verslaan van de corruptie die zijn thuis, Gotham City, teistert. Omdat hij niet binnen het systeem kan werken, creëert hij in plaats daarvan een nieuwe identiteit, een symbool van angst voor de onderwereld van criminelen - Batman.

Lees verder »

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier (2014) on IMDb

Na de cataclysmische gebeurtenissen in New York met The Avengers, leeft Steve Rogers, aka Captain America, rustig in Washington D.C. en probeert hij zich aan te passen aan de moderne wereld. Maar wanneer een collega van S.H.I.E.L.D. wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web van intrige dat de wereld in gevaar brengt. Samen met de Black Widow bundelt Captain America zijn krachten om het steeds groter wordende complot bloot te leggen, terwijl hij professionele huurmoordenaars bestrijdt die erop uit zijn om hem het zwijgen op te leggen. Wanneer de volledige omvang van het schurkachtige plan wordt onthuld, roepen Captain America en de Black Widow de hulp in van een nieuwe bondgenoot, de Falcon. Echter, ze komen al snel tegenover een onverwachte en geduchte vijand te staan—de Winter Soldier.

Lees verder »

The Gentlemen (2020)

The Gentlemen (2019) on IMDb

Amerikaanse expat Mickey Pearson heeft een uiterst winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in Londen. Wanneer het nieuws naar buiten komt dat hij voorgoed uit het bedrijf wil stappen, leidt dit tot complotten, plannen, omkoping en chantage in een poging om zijn domein onder hem vandaan te stelen.

Lees verder »

John Wick: Chapter 4 (2023)

John Wick: Chapter 4 (2023) on IMDb

Met de steeds hogere prijs op zijn hoofd, ontdekt John Wick een pad om The High Table te verslaan. Maar voordat hij zijn vrijheid kan verdienen, moet Wick het opnemen tegen een nieuwe vijand met krachtige bondgenootschappen over de hele wereld en machten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Lees verder »

Platoon (1986)

Platoon (1986) on IMDb

Als een jonge en naïeve rekruut in Vietnam, wordt Chris Taylor geconfronteerd met een morele crisis wanneer hij wordt geconfronteerd met de verschrikkingen van oorlog en de dualiteit van de mens.

Lees verder »

The Terminator (1984)

The Terminator (1984) on IMDb

In de post-apocalyptische toekomst zenden heersende tirannieke supercomputers een cyborg moordenaar, bekend als de "Terminator", terug naar 1984 om Sarah Connor te doden. Haar ongeboren zoon is voorbestemd om de opstandelingen te leiden tegen de mechanische hegemonie van de 21e eeuw. Ondertussen stuurt de menselijke verzetsbeweging een eenzame krijger om Sarah te beschermen. Kan hij de vrijwel onverwoestbare moordmachine stoppen?

Lees verder »

Planet of the Apes (1968)

Planet of the Apes (1968) on IMDb

Astronaut Taylor stort neer op een verre planeet die geregeerd wordt door apen, welke een primitief ras van mensen gebruiken voor experimenten en vermaak. Al snel bevindt Taylor zich onder de opgejaagden, met zijn leven in handen van een welwillende chimpansee-wetenschapper.

Lees verder »

How to Train Your Dragon 2 (2014)

How to Train Your Dragon 2 (2014) on IMDb

Vijf jaar zijn verstreken sinds Hiccup en Toothless een band smeden tussen draken en Vikingen in Berk. Momenteel wijden ze hun inspanningen aan het verkennen van onbekende gebieden. Tijdens een van hun escapades stuiten ze op een verborgen grot met talrijke wilde draken. Tot hun verbazing ontmoeten ze een mysterieuze drakenrijder, die niemand minder blijkt te zijn dan Hiccup's moeder, Valka. Vervolgens raken Hiccup en Toothless verwikkeld in een strijd om Berk te verdedigen tegen de ambities van een machtsbeluste krijger genaamd Drago.

Lees verder »

Godzilla Minus One (2023)

Godzilla Minus One (2023) on IMDb

In het naoorlogse Japan ontstaat een nieuwe terreur. Zullen de verwoeste mensen kunnen overleven... laat staan ​​terugvechten?

Lees verder »

Iron Man (2008)

Iron Man (2008) on IMDb

Tony Stark, een rijke ingenieur en geniale uitvinder, zit gevangen in een Afghaanse grot. Om aan zijn ontvoerders te ontsnappen bouwt hij het iconische Iron Man pak - en brengt zo gerechtigheid en hoop aan hen die het het meest nodig hebben!

Lees verder »

The Last Samurai (2003)

The Last Samurai (2003) on IMDb

Nathan Algren is een no-nonsense Amerikaan die is ingehuurd om het Japanse leger in vorm te brengen en hen moderne tactieken te leren. Hij wist niet dat zijn missie uiteindelijk zou leiden tot een onverwachte reis van verlichting, het ontdekken van eer en moed bij het verdedigen van de levenswijze van de samoerai tegen de modernisering!

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Thor zit in de penarie aan de andere kant van het universum en moet als een malle terug naar Asgard om de Ragnarok te stoppen, oftewel het einde van zijn thuiswereld en de beschaving van de Asgardiers dankzij de fikse dreiging van de meedogenloze Hela. En dat allemaal voordat het te laat is!

Lees verder »

Deadpool (2016)

Deadpool (2016) on IMDb

Ooit was Wade Wilson een Special Forces-topmilitair, maar nu is hij een huurling met de naam Deadpool. Hoe hij deze transformatie heeft doorgemaakt? Een shady experiment gaf hem superkrachten. En als kers op de taart heeft hij nu ook nog een macabere geestige toon gevonden. Het enige wat nu nog rest is wraak. De man die Wilson's leven bijna verwoestte zal eraan moeten geloven. Klaar of niet, hier komt Deadpool!

Lees verder »

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014) on IMDb

Major Bill Cage is een officier die nog nooit een dag gevecht heeft meegemaakt wanneer hij onceremonieel gedegradeerd wordt en in het strijdgewoel wordt gedropt. Cage wordt binnen enkele minuten gedood, waarbij hij erin slaagt een alfa-buitenaards wezen met zich mee te nemen. Hij ontwaakt weer aan het begin van dezelfde dag en wordt gedwongen om keer op keer te vechten en te sterven... steeds opnieuw - omdat fysiek contact met het buitenaardse wezen hem in een tijdlus heeft geworpen.

Lees verder »

Spies in Disguise (2019)

Spies in Disguise (2019) on IMDb

Ken je super spion Lance Sterling? En ken je wetenschapper Walter Beckett? Waarschijnlijk niet, want ze zijn elkaars tegenovergestelde. Lance is stoer en charmant, terwijl Walter..tja, laten we zeggen dat hij beter is met gadgets dan mensen. Deze twee onwaarschijnlijke duo's worden gedwongen om samen te werken op een manier die je niet had kunnen zien aankomen. Het wordt leuk, het wordt spannend en het wordt allemaal diepzinnig. Mis het niet!

Lees verder »

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road (2015) on IMDb

Een apocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de verste uithoeken van onze planeet, in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid gebroken is en bijna iedereen als een gek vecht voor de levensbehoeften. Binnen deze wereld zijn er twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde kunnen herstellen.

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) on IMDb

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) is een bruisende en kleurrijke space opera die je meeneemt op een adembenemend avontuur door de kosmos, waarbij de film zowel visueel als auditief indruk maakt met zijn levendige werelden, verbluffende visuele effecten en een onvergetelijke soundtrack die het geheel tot leven brengt. Met zijn perfecte mix van actie, humor, diepgang en hartverwarmende momenten weet de film een emotionele connectie te creëren met de personages, waardoor Guardians of the Galaxy Vol. 2 een onweerstaanbare kijkervaring is die zowel Marvel-fans als nieuwkomers zal betoveren.

Lees verder »

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)​

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) on IMDb

Shang-Chi moet de confrontatie aangaan met het verleden dat hij dacht achter zich te hebben gelaten wanneer hij verstrikt raakt in het web van de mysterieuze organisatie Ten Rings.

Lees verder »

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) on IMDb

De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Nevelbergen, en Bilbo heeft de Ene Ring verkregen. Ze vervolgen allemaal hun reis om hun goud terug te krijgen van de draak Smaug.

Lees verder »

The Raid (2012)

The Raid: Redemption (2011) on IMDb

Diep in het hart van de sloppenwijken van Jakarta ligt een ondoordringbaar veilig huis voor 's werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters. Tot nu toe werd het vervallen appartementsgebouw beschouwd als onaantastbaar, zelfs voor de dapperste politieagenten. Gehuld in de stilte en duisternis van de pre-dageraad, krijgt een elite SWAT-team de taak om het veilige huis te overvallen om de beruchte drugsbaron die het runt uit te schakelen. Maar wanneer een toevallige ontmoeting met een spotter hun dekking opblaast en het nieuws van hun aanval de drugsbaron bereikt, worden de lichten in het gebouw uitgesneden en alle uitgangen geblokkeerd. Gestrand op de zesde verdieping zonder uitweg, moet de eenheid vechten door de ergste delen van de stad om hun missie te overleven. Met in de hoofdrol de Indonesische vechtsport sensatie Iko Uwais.

Lees verder »

Ready Player One (2018)

Ready Player One (2018) on IMDb

Wanneer de maker van een populair videospelsysteem overlijdt, wordt er een virtuele wedstrijd gecreëerd om te strijden voor zijn fortuin.

Lees verder »

James Bond: Casino Royale (2006)

Casino Royale (2006) on IMDb

Le Chiffre, een bankier voor 's werelds terroristen, is van plan deel te nemen aan een pokerspel met hoge inzetten in Montenegro, waar hij zijn winst wil gebruiken om zijn financiële greep op de terroristische markt te vestigen. M stuurt Bond—op zijn allereerste missie als een 00 Agent—om aan dit spel deel te nemen en te voorkomen dat Le Chiffre wint. Met de hulp van Vesper Lynd en Felix Leiter neemt Bond deel aan het belangrijkste pokerspel uit zijn al gevaarlijke carrière.

Lees verder »

The Tomorrow War (2021)

The Tomorrow War (2021) on IMDb

De wereld is verbijsterd als een groep tijdreizigers uit het jaar 2051 arriveert om een ​​dringende boodschap over te brengen: dertig jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke uitheemse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd aansluiten. Onder de gerekruteerden bevindt zich Dan Forester, leraar op een middelbare school en familieman. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.

Lees verder »

Hot Fuzz (2007)

Hot Fuzz (2007) on IMDb

Nicholas Angel, voormalig agent in Londen, heeft moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe opdracht in het rustige Britse dorpje Sandford. Niet alleen mist hij de sensatie van de grote stad, maar hij heeft ook een goedbedoelende oen als partner. Maar wanneer een reeks gruwelijke ongelukken Sandford op zijn grondvesten doet schudden, voelt Angel dat er iets mis is in het ogenschijnlijk idyllische dorpje.

Lees verder »

Kingsman: The Secret Service (2014)

Kingsman: The Secret Service (2014) on IMDb

Het verhaal ontvouwt zich met een supergeheime spionageorganisatie die een ruwe maar veelbelovende straatjongen opneemt in haar ultracompetitieve trainingsprogramma, terwijl een wereldwijde dreiging opdoemt, georkestreerd door een verwrongen technisch genie.

Lees verder »

Wrath of Man (2021)

Wrath of Man (2021) on IMDb

Een koude en mysterieuze nieuwe bewaker van een geldwagenbedrijf in Los Angeles verrast zijn collega's wanneer hij tijdens een overval zijn precisievaardigheden aan de dag legt. De bemanning vraagt ​​zich af wie hij is en waar hij vandaan komt. Al snel wordt het uiteindelijke motief van de scherpschutter duidelijk als hij dramatische en onherroepelijke stappen zet om een ​​rekening te vereffenen.

Lees verder »

Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla vs. Kong (2021) on IMDb

In een tijd waarin monsters over de aarde lopen, zet de strijd van de mensheid voor haar toekomst Godzilla en Kong op een ramkoers waarin de twee machtigste natuurkrachten op aarde met elkaar zullen botsen in een spectaculaire strijd die eeuwenlang zal duren.

Lees verder »

Trollhunters: Rise of the Titans (2021)

Trollhunters: Rise of the Titans (2021) on IMDb

De Guardians of Arcadia hergroeperen zich om het op te nemen tegen de kwaadaardige Arcane Order, die de oude Titanen weer tot leven hebben gewekt.

Lees verder »

Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018) on IMDb

Wanneer een ramp toeslaat, doet de wereld een beroep op Elastigirl om de wereld van de chaos te redden. Maar zelfs zij kan niet alle hindernissen in het leven oplossen - vooral die waarbij Mr Incredible zijn dynamische kindertrio probeert te managen!

Lees verder »

Fury (2014)

Fury (2014) on IMDb

Met de geallieerden in een race tegen nazi-Duitsland, stapten 'Wardaddy' en zijn vijfkoppige bemanning in hun Sherman tank genaamd 'Fury'. Tegen de overweldigende verwachting in dat ze in de minderheid en met minder wapens waren, begonnen deze dappere zielen aan een gedurfde missie diep achter de vijandelijke linies. Het was alles of niets terwijl ze naar de overwinning stormden in deze strijd voor vrijheid!

Lees verder »

Dunkirk (2017)

Dunkirk (2017) on IMDb

Een ongelooflijk verhaal over heldendom en overleven: Op de rand van de nederlaag werden de geallieerde troepen in Duinkerken op wonderbaarlijke wijze gered van een zekere vernietiging door een vloot van kleine boten onder meedogenloos Duits vuur. Deze gedurfde evacuatie te midden van de Tweede Wereldoorlog zorgde voor vrijheid voor duizenden die anders voor de geschiedenis verloren zouden zijn gegaan!

Lees verder »

The Fifth Element

The Fifth Element (1997) on IMDb

In 2257 krijgt een taxichauffeur per ongeluk de taak om een ​​jong meisje te redden die deel uitmaakt van de sleutel die de overleving van de mensheid zal garanderen.

Lees verder »

Bullet Train (2022)

Bullet Train (2022) on IMDb

Ongelukkige huurmoordenaar Ladybug is vastbesloten om zijn taak vreedzaam uit te voeren na te veel opdrachten die uit de hand zijn gelopen. Het lot kan echter andere plannen hebben, aangezien Ladybugs nieuwste missie hem op een ramkoers brengt met dodelijke tegenstanders van over de hele wereld, allen met verbonden, maar conflicterende doelstellingen, op de snelste trein ter wereld.

Lees verder »

The Suicide Squad (2021)

The Suicide Squad (2021) on IMDb

"Superschurken Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker en een bende gestoorde boeven uit Belle Reve gevangenis slaan de handen ineen in de hypergeheime en superduistere Task Force X. Hun volgende missie: een vijandig eiland in Corto Maltese trotseren. Dit wordt lachen!"

Lees verder »

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One: A Star Wars Story (2016) on IMDb

A rogue band of resistance fighters unite for a mission to steal the Death Star plans and bring a new hope to the galaxy.

Lees verder »

The Fugitive (1993)

The Fugitive (1993) on IMDb

Onterecht veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en ter dood veroordeeld, ontsnapt Richard Kimble aan de wet in een poging om de echte moordenaar te vinden en zijn naam te zuiveren.

Lees verder »

Predator (1987)

Predator (1987) on IMDb

Een team van elitecommando's op een geheime missie in een jungle in Centraal-Amerika ontdekt dat ze worden opgejaagd door een buitenaardse krijger.

Lees verder »

X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

De ultieme groep X-Men vecht in een oorlog om het voortbestaan van hun soort, verspreid over twee verschillende tijdperken. Ze bundelen hun krachten met hun jongere zelf in een epische strijd die het verleden moet veranderen - om onze toekomst te redden.

Lees verder »

Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 (2018) on IMDb

De grappen makende huurling Deadpool strijdt tegen de kwaadaardige en machtige Cable en andere slechteriken om het leven van een jongen te redden.

Lees verder »

Extraction 2 (2023)

Extraction II (2023) on IMDb

Met de opdracht om een familie te bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster, infiltreert Tyler Rake in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden. Maar wanneer de bevrijdingsoperatie heet wordt en de gangster sterft in het heetst van de strijd, spoort zijn even meedogenloze broer Rake en zijn team op in Sydney om wraak te nemen.

Lees verder »
star-trek-ii-the-wrath-of-khan

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Star Trek: First Contact (1996) on IMDb

Het is de 23e eeuw. Het Federatie-ruimteschip U.S.S. Enterprise is bezig met routinematige trainingsmanoeuvres en Admiraal James T. Kirk lijkt zich neer te leggen bij het feit dat deze inspectie wel eens de laatste ruimtemissie van zijn carrière zou kunnen zijn. Maar Khan is terug. Geholpen door zijn verbannen groep genetisch gemanipuleerde supermensen, Khan - briljante rebel van de 20e-eeuwse Aarde - heeft Space Station Regula One overvallen, een topgeheim apparaat genaamd Project Genesis gestolen, controle overgenomen van een ander Federatie-ruimteschip en zet de achtervolging in op de Enterprise, vastbesloten om niets in de weg te laten staan van zijn missie: Admiraal Kirk doden... zelfs als dat universele Armageddon betekent.

Lees verder »

Captain Phillips (2013)

Captain Phillips (2013) on IMDb

De waargebeurde story van Kapitein Richard Phillips en de kaping in 2009 door Somalische piraten van het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama, de eerste Amerikaanse cargo ship die in tweehonderd jaar gekaapt werd.

Lees verder »

Dirty Harry (1971)

Dirty Harry (1971) on IMDb

Wanneer een gek genaamd 'Scorpio' San Francisco terroriseert, krijgt de stoere politieagent Harry Callahan - beroemd om zijn harde aanpak van wetshandhaving - de taak om de psychopaat op te sporen. Harry weet uiteindelijk Scorpio te pakken te krijgen tijdens het redden van een ontvoerd slachtoffer, maar ziet hem vervolgens vrijuit gaan vanwege technische details. Nu is de eigenzinnige detective vastberaden om de gek zelf te pakken te krijgen.

Lees verder »

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023)

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023) on IMDb

Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie ooit: Het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt voordat het in verkeerde handen valt. Met de controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel en duistere krachten uit Ethan's verleden die hem op de hielen zitten, begint er een dodelijke race rond de wereld. Geconfronteerd met een mysterieuze, almachtige vijand, moet Ethan overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie - zelfs niet de levens van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Lees verder »
Blood diamond

Blood Diamond (2006)

Blood Diamond (2006) on IMDb

Een voormalige huursoldaat die smokkelaar is geworden. Een Mende visser. Te midden van de explosieve burgeroorlog die Sierra Leone in 1999 overspoelt, bundelen deze mannen hun krachten voor twee wanhopige missies: het terugvinden van een zeldzame roze diamant van immense waarde en het redden van de zoon van de visser, die als kindsoldaat is gerekruteerd in de brute rebellengroepen die een spoor van marteling en bloedvergieten door het hele land trekken.

Lees verder »

Fist of Legend (1994)

Fist of Legend (1994) on IMDb

Chen Zhen, een Chinese techniekstudent in Kyoto, trotseert de beledigingen en mishandeling van zijn Japanse medestudenten voor zijn lokale liefde Mitsuko Yamada, de dochter van de directeur. In 1937 keert hij terug naar zijn geboorteplaats Shanghai, dat onder Japans protectoraat valt - in feite militaire bezetting - nadat hij heeft gelezen over de dood van zijn kungfumeester Hou Ting-An in een gevecht tegen de Japanse kampioen Ryuichi Akutagawa.

Lees verder »

The 36th Chamber of Shaolin (1978)

The 36th Chamber of Shaolin (1978) on IMDb

De anti-Ching patriotten hebben, onder leiding van Ho Kuang-han, in het geheim hun basis in Canton opgezet, vermomd als schoolmeesters. Tijdens een wrede Manchu-aanval weet Lui te ontsnappen en wijdt zichzelf aan het leren van de vechtkunsten om wraak te zoeken.

Lees verder »

Police Story

Officer Chan Ka Kui manages to put a major Hong Kong drug dealer behind the bars practically alone, after a shooting and an impressive chase inside a slum. Now, he must protect the boss' secretary, Selina, who will testify against the gangster in court.
Lees verder »

Batman: Mask of the Phantasm (1993)

Batman: Mask of the Phantasm (1993) on IMDb

Als een gemene slechterik, die toevallig banden heeft met Bruce Wayne's ex-vlam, de Caped Crusader ten onrechte beschuldigt van het vermoorden van een grote crimineel, kun je er maar beter van uitgaan dat Batman klaar is om de joker te laten zien wie de baas is!

Lees verder »

The Bourne Identity (2002)

The Bourne Identity (2002) on IMDb

Zwaargewond en lijdend aan geheugenverlies wordt Jason Bourne op zee gered door een visser. Met niets anders om op voort te bouwen dan een Zwitsers bankrekeningnummer, begint hij zijn leven te reconstrueren, maar ontdekt dat veel mensen die hij tegenkomt hem dood willen hebben. Bourne beseft echter dat hij over de gevechts- en mentale vaardigheden beschikt van een spion van wereldklasse - maar voor wie werkt hij?

Lees verder »