Alle SAW films in juiste volgorde

De Saw-filmreeks onthult de duistere en complexe wereld van een seriemoordenaar genaamd Jigsaw, die zijn slachtoffers onderwerpt aan ingenieus ontworpen, dodelijke spellen. Door de verschillende films heen worden personages geconfronteerd met zowel fysieke als morele uitdagingen, waarbij hun overlevingsdrang en ethische principes op de proef worden gesteld. Bekijk hier de volledige lijst.

Juiste volgorde SAW films

Saw (2004)

Twee mannen worden wakker in een oude, vieze badkamer, vastgeketend aan tegenovergestelde zijden van de ruimte, met een lijk tussen hen in.
Terwijl ze proberen te ontsnappen, komen ze erachter dat ze de nieuwste slachtoffers zijn van Jigsaw, een seriemoordenaar die zijn prooien dwingt om dodelijke spellen te spelen als een vorm van morele beproeving.

Saw (2004)

Saw (2004) on IMDb

Lees verder »

Saw II (2005)

Detective Eric Matthews ontdekt Jigsaw’s schuilplaats, maar wordt geconfronteerd met een live video-feed van acht mensen die gevangen zitten in een dodelijk spel.
Terwijl de tijd dringt, moeten de gevangenen samenwerken om te overleven, maar ontdekken dat een van hen een persoonlijke connectie heeft met Jigsaw.

Saw II (2005)

Saw II (2005) on IMDb

Lees verder »

Saw III (2006)

Een getraumatiseerde man wiens zoon is vermoord, wordt gedwongen om door een serie van brute tests te gaan, georkestreerd door Jigsaw en zijn leerling Amanda.
Terwijl hij wordt geconfronteerd met de mensen die verantwoordelijk zijn voor het falen van het rechtssysteem, bereikt Jigsaw’s spel een nieuw niveau van psychologische horror.

Saw III (2006)

Saw III (2006) on IMDb

Lees verder »

Saw IV (2007)

Met de dood van Jigsaw, duikt er een nieuwe reeks van gruwelijke spellen op, waarbij de detectives strijden om de identiteit van de nieuwe moordenaar te onthullen.

Tegelijkertijd wordt het verleden van Jigsaw ontrafeld, waarbij de oorsprong van zijn sadistische methoden aan het licht komt.

Saw IV (2007)

Saw IV (2007) on IMDb

Lees verder »

Saw V (2008)

In een dodelijke race tegen de klok moeten de overlevenden van Jigsaw’s eerdere spellen de puzzelstukjes bij elkaar leggen om de nieuwe erfgenaam van zijn gruwelijke erfenis te stoppen. Met elke nieuwe val ontdekken ze dat Jigsaw’s invloed verder reikt dan ze ooit hadden gedacht.

Saw V (2008)

Saw V (2008) on IMDb

Lees verder »

Saw VI (2009)

Een corrupte verzekeringsmaatschappijmanager wordt door Jigsaw’s dodelijke spelen geleid, waarbij hij wordt gedwongen om morele beslissingen te nemen die levens kunnen redden of beëindigen. Terwijl het mysterie van Jigsaw’s opvolging zich verder ontvouwt, wordt de ware omvang van zijn meesterplan duidelijk.

Saw VI (2009)

Saw VI (2009) on IMDb

Lees verder »

Saw: 3D (The Final Chapter) (2010)

Terwijl de strijd om Jigsaw’s gruwelijke erfenis voortduurt, wordt een groep overlevenden geconfronteerd met een nieuwe reeks dodelijke spellen.

In de explosieve finale wordt het lot van Jigsaw’s nalatenschap uiteindelijk onthuld, waarmee een einde komt aan een tijdperk van terreur.

Saw 3D (2010)

Saw 3D (2010) on IMDb

Lees verder »

Jigsaw (2017)

Jaren na de dood van Jigsaw duiken er opnieuw lichamen op met de kenmerkende sporen van zijn gruwelijke spel, wat wijst op een mogelijke opvolger.

De jacht op de nieuwe Jigsaw brengt een groep detectives op een donker pad, met elke aanwijzing die hen dieper in een sinister plot trekt.

Jigsaw (2017)

Jigsaw (2017) on IMDb

Lees verder »

Spiral: From the Book of Saw (2021)

Een sadistische meesterbrein ontketent een twisted vorm van gerechtigheid in “Spiral”, een angstaanjagende nieuwe draai in het universum van de Saw-filmreeks.

Detective Ezekiel “Zeke” Banks en zijn rookie-partner nemen de leiding in een gruwelijk onderzoek naar moorden die akelig veel lijken op de gruweldaden van de stad’s verleden.

Spiral: From the Book of Saw (2021)

Spiral (2021) on IMDb

Lees verder »

Saw X (2023)

Terwijl de stad nog steeds herstellende is van de recente golf van Jigsaw-achtige moorden, duikt er een nieuwe moordenaar op die het werk van Jigsaw voortzet met een modern tintje.

Met nieuwe technologische vallen en een duister motief, wordt de race tegen de klok een desperate zoektocht om een einde te maken aan het voortdurende bloedvergieten.

Saw X (2023)

Saw X (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Alle Halloween films

-Beste horror films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.