Alle Rocky en Creed films in juiste volgorde

De Rocky-filmreeks, gecreëerd door Sylvester Stallone, vertelt het inspirerende verhaal van een underdog-bokser uit Philadelphia die zich een weg naar de top vecht. De saga wordt voortgezet met de Creed-films, waarin de zoon van Apollo Creed, Rocky’s voormalige rivaal en latere vriend, centraal staat. Hier is een chronologische volgorde van de rocky films + rating en waar te zien:

 

Verhaallijn Rocky en Creed

Rocky (1976)

Rocky Balboa, een kleine tijd bokser, krijgt de kans van zijn leven om te vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed. Ondanks dat hij een underdog is, traint Rocky onvermoeibaar voor de grote wedstrijd.

Rocky (1976)

Rocky (1976) on IMDb

Lees verder »

Rocky II (1979)

Na hun epische gevecht willen zowel Rocky als Apollo een rematch. Terwijl hij worstelt met het leven buiten de ring, bereidt Rocky zich voor op het ultieme gevecht tegen Apollo.

Rocky II (1979)

Rocky II (1979) on IMDb

Lees verder »

Rocky III (1982)

Rocky, nu wereldkampioen, wordt uitgedaagd door de brutale Clubber Lang. Na een verpletterend verlies moet Rocky zijn vechtlust herontdekken met de hulp van zijn voormalige rivaal, Apollo Creed.

Rocky III (1982)

Rocky III (1982) on IMDb

Lees verder »

Rocky IV (1985)

Wanneer Apollo Creed sterft tijdens een gevecht tegen de Russische bokser Ivan Drago, zweert Rocky wraak. Hij reist naar Rusland voor een gevecht dat verder gaat dan alleen boksen.

Rocky IV (1985)

Rocky IV (1985) on IMDb

Lees verder »

Rocky V (1990)

Na hersenletsel keert Rocky terug naar Philadelphia en ontdekt dat hij zijn fortuin heeft verloren. Hij traint een jonge bokser, Tommy Gunn, maar hun relatie wordt gespannen wanneer roem in het spel komt.

Rocky V (1990)

Rocky V (1990) on IMDb

Lees verder »

Rocky Balboa (2006)

Een ouder wordende Rocky, nu weduwnaar en restauranteigenaar, voelt de drang om weer in de ring te stappen. Hij krijgt de kans voor een tentoonstellingswedstrijd tegen de huidige wereldkampioen.

Rocky Balboa (2006)

Rocky Balboa (2006) on IMDb

Lees verder »

Creed (2015)

Adonis Creed, de zoon van Apollo, wil zijn eigen nalatenschap in de boksring opbouwen. Hij zoekt de hulp van Rocky Balboa om hem te trainen en de twee vormen een onbreekbare band.

Creed (2015)

Creed (2015) on IMDb

Lees verder »

Creed II (2018)

Adonis staat voor de grootste uitdaging van zijn carrière wanneer hij het opneemt tegen Viktor Drago, de zoon van de man die zijn vader heeft gedood. Met Rocky aan zijn zijde confronteert Adonis zijn familie's verleden in de ring.​

Creed III (2023)

Na het domineren van de bokswereld geniet Adonis Creed van zijn carrière en gezinsleven. Wanneer jeugdvriend en voormalig bokswonder Damian Anderson terugkeert na een lange gevangenisstraf, wil hij zijn kans in de ring bewijzen. Adonis riskeert zijn toekomst om de rekening met Damian, een vechter met niets te verliezen, te vereffenen.

Creed III (2023)

Creed III (2023) on IMDb

Lees verder »

Beste Rocky en Creed films

Creed (2015)
Rocky (1976)
Creed III (2023)
Creed II (2018)
Rocky Balboa (2006)
Rocky IV
Rocky II (1979)
Rocky III (1982)

Creed en Rocky

Relatie Rocky en Creed

Adonis Creed is de zoon van Apollo Creed, Rocky Balboa’s voormalige rivaal en latere vriend. Na het overlijden van zijn vader zoekt Adonis Rocky op, op zoek naar begeleiding en training. Rocky wordt Adonis’ mentor en trainer, en de twee ontwikkelen een diepe band die die van een vader en zoon evenaart. Terwijl Adonis zijn eigen weg in de bokswereld vindt, steunt Rocky hem, en samen confronteren ze hun gedeelde verleden en toekomstige uitdagingen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

– Beste actiefilms top 100
– Beste vechtfilms top 10
– Alle Sylvester Stallone films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.