Beste actiefilms 2024 Top 10 nu te streamen

In april 2024 is de streamingselectie verrijkt met actiehits. Netflix introduceert Damsel, een mix van humor en heroïek, en Prime Video brengt Road House, een frisse kijk op de klassieker die de adrenaline doet stijgen. Disney+ voegt The Monuments Men en Expend4bles toe, die respectievelijk een historisch avontuur en explosieve actie bieden. Deze titels, samen met John Wick: Chapter 4 en Guy Ritchie’s The Covenant, zorgen voor een actiepakket aanbod dat fans zeker zullen waarderen.

Overzicht top actiefilms om te streamen

Road house (2024)

Road House 2024 duikt in het leven van een uitsmijter die orde op zaken stelt in een beruchte bar, zich ontrafelend in lokale intriges en gevaren, en valt op door zijn scherpe montage en prachtige opnamen met de Dominicaanse Republiek als decor voor de Florida Keys. De film, die actie en drama mengt met thema’s van moed en verlossing, had in de bioscoop een onvergetelijke ervaring kunnen bieden, versterkt door de gezamenlijke beleving van het publiek.

Road House (2024)

Road House (2024) on IMDb

Lees verder »

Expend4bles (2023)

Expend4bles (2023) herenigt de legendarische groep actiehelden voor een nieuw avontuur, waarbij ze het opnemen tegen een ongekende dreiging. De film blinkt uit dankzij een spectaculaire actiescène die echt de moeite waard is, maar de ware kracht zit in de bijdrage van Jason Statham. Als hoofdrolspeler en drijvende kracht achter de actie brengt hij niet alleen zijn karakter tot leven, maar weet hij ook zijn collega-acteurs tot grootse prestaties te inspireren. Het opnieuw samen zien van deze actie-iconen biedt een unieke mix van nostalgie en frisse energie, waarbij Statham’s aanwezigheid de film en de teamdynamiek naar een hoger niveau tilt.

Expend4bles (2023)

The Expendables 4 (2023) on IMDb

Lees verder »

Damsel (2024)

Damsel is een duistere en actierijke film die het verhaal vertelt van Elodie, gespeeld door Millie Bobby Brown, die in een draak’s hol wordt geworpen als onderdeel van een wreed offer. Ondanks het gebrek aan originele verhaalelementen, biedt de film verrassende wendingen en breekt het met het stereotype van de damsel in distress. Millie Bobby Brown’s vertolking van Elodie, die zichzelf redt met haar slimheid en fysieke kracht, is een hoogtepunt, hoewel de film op andere vlakken, zoals dialoog en karakterontwikkeling, soms tekortschiet. Maar Millie Bobby Brown’s sterke acteerprestatie brengt energie in de film zodra het verhaal op gang komt.

Damsel (2024)

Damsel (2024) on IMDb

Lees verder »

The Monuments Men (2014)

The Monuments Men (2014) is een avontuurlijke oorlogsfilm die het waargebeurde verhaal vertelt van een ongewone groep geallieerde experts tijdens de Tweede Wereldoorlog, belast met het redden van kunstwerken die door de nazi’s zijn gestolen. Onder leiding van George Clooney’s personage, streven deze mannen ernaar om kostbare meesterwerken terug te winnen en te beschermen tegen vernietiging, terwijl ze zich een weg banen door vijandelijk gebied. De film mengt historische feiten met menselijk drama en lichte humor, waardoor het een unieke kijk geeft op een minder bekend verhaal uit de oorlog. The Monuments Men, onterecht ondergewaardeerd met een score van 6.1 op IMDb, is een liefdevol gemaakte film door George Clooney en team, met een indrukwekkende aandacht voor historische details en sterke acteerprestaties, wat het tot een van de beste films van 2014 maakt. Nu te zien op Disney +.

The Monuments Men (2014)

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste speurtocht uit de geschiedenis, is The Monuments Men een actiedrama dat zich richt op zeven over-de-heuvel, uit vorm geraakte museumdirecteuren, kunstenaars, architecten, curatoren en kunsthistorici die naar de frontlinies van de Tweede Wereldoorlog om de artistieke meesterwerken van de wereld te redden van nazi-dieven en ze terug te geven aan de rechtmatige eigenaren. Hoe konden deze jongens hopen te slagen, nu de kunst verborgen was achter de vijandelijke linies?

The Monuments Men (2014) on IMDb

Lees verder »

Guy Ritchie's The Covenant (2023)​ ⭐ favoriet Eric

Guy Ritchie’s The Covenant: Persoonlijke favoriet om zijn intensieve verkenning van de band tussen een Amerikaanse sergeant en zijn Afghaanse tolk. Hun strijd tegen de Taliban en het thema van loyaliteit raken een snaar. De oorlogselementen en diepgang maken dit drama onvergetelijk.

Guy Ritchie’s The Covenant (2023)

The Covenant (2023) on IMDb

Lees verder »

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny: Een nostalgische rit met Harrison Ford die terugkeert als de iconische avonturier. Deze film belooft actie en avontuur met een historisch tintje. Opgegroeid met Raiders of the Lost Ark als mijn favoriete jeugdfilm, vond ik dat Dial of Destiny tekortschoot als afsluiter van de Indiana Jones serie. Het leek te veel op achtervolgingsscènes zonder echte motivatie voor de kijker om zich te bekommeren om het lot van de Dial, en de dynamiek tussen de personages voelde geforceerd. Het ontbrak aan de kenmerkende fun en avontuur die ik gewend ben, wat het voor mij moeilijk maakte om van de film te genieten.

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) on IMDb

Lees verder »

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (2023)

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire: Zack Snyder’s visuele meesterwerk in een sci-fi setting. Een dorp komt in opstand tegen hun onderdrukkers, geleid door een moedige dorpsbewoner. Visueel indrukwekkend en vol actie, een must voor Snyder-fans. Maar wat mij betreft mist de film creativiteit.

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire (2023)

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (2023) on IMDb

Lees verder »

Top Gun: Maverick (2023)

Top Gun: Maverick: Tom Cruise schittert opnieuw in deze actievolle sequel die nostalgie en moderne luchtgevechten combineert. De emotionele diepgang en spectaculaire luchtscènes maken dit een gedenkwaardige film. Naar mijn mening overtreft deze sequel het origineel zelfs.
top-gun-maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick (2022) on IMDb

Lees verder »

John Wick: Chapter 4 (2023)

John Wick: Chapter 4: Keanu Reeves keert terug als de onstuitbare huurmoordenaar in een wereld vol actie en gevechtschoreografie. Dit deel verdiept het universum en verhoogt de inzet. Dit visuele spektakel onderstreept hoe de reeks en Keanu Reeves blijven groeien in kwaliteit.

John Wick: Chapter 4 (2023)

John Wick: Chapter 4 (2023) on IMDb

Lees verder »

Extraction 2 (2023)

Extraction 2 (2023) zet het spannende verhaal voort van de stoere huurling Tyler Rake, gespeeld door Chris Hemsworth. Na de gebeurtenissen van de eerste film, belooft deze sequel meer intense actie, complexere missies en nog hogere inzetten. Fans kunnen een mix verwachten van brutale gevechten, indrukwekkende stunts en emotionele diepgang die het karakter van Rake verder ontwikkelt. Extraction 2 is een must-see voor liefhebbers van actie en suspense, waarbij het verhaal de kijker op het puntje van de stoel houdt.

Extraction 2 (2023)

Extraction II (2023) on IMDb

Lees verder »

The Guardians of the Galaxy Vol.3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol.3 biedt een nieuwe duik in het kleurrijke en humoristische universum van de geliefde intergalactische helden. Deze nieuwste toevoeging van Marvel mengt actie, humor en hartverwarmende momenten met diepere verkenningen van de personages. Kijkers kunnen genieten van frisse avonturen en onverwachte wendingen, behouden in de kenmerkende stijl van de serie. Deze sequel is nu te streamen, en is een traktatie voor fans van zowel Marvel als de Guardians-serie.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) on IMDb

Lees verder »

The Flash (2023)

The Flash (2023) is een meeslepende superheldenfilm waarin Barry Allen, alias The Flash, gespeeld door Ezra Miller, tijdreist om de dood van zijn moeder te voorkomen. Dit avontuur verandert echter de toekomst en het verleden, waardoor Barry te maken krijgt met de gevolgen in zijn oorspronkelijke tijdlijn. Hij ontmoet Supergirl, een alternatieve versie van zichzelf en een Batman uit een parallel universum. Deze mix van actie, avontuur en sci-fi elementen creëert een unieke ervaring

The Flash (2023)

The Flash (2023) on IMDb

Lees verder »

The Creator (2023)

(alleen nog te koop)

The Creator (2023), geregisseerd door Gareth Edwards, is een scifi-actiethriller die zich afspeelt in een toekomst waarin kunstmatige intelligentie rampzalige gevolgen heeft gehad. Na een enorme explosie in Los Angeles, die miljoenen levens eist, verbiedt de Amerikaanse regering kunstmatige intelligentie, terwijl Nieuw-Azië technologie omarmt. Voormalig militair Joshua, wiens familie is getroffen door AI, leidt een missie om de maker van de technologie te vinden. De film, die zowel actie als diepgaande ethische vraagstukken combineert, nodigt uit tot overpeinzingen over de toekomst van technologie en mensheid.

The Creator (2023)

The Creator (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 grappige actiefilms

Beste actiefilms op Netflix

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.