Top 100 beste films aller tijden

Dompel jezelf onder in de wereld van cinematografische meesterwerken met onze lijst van de top 100 beste films ooit gemaakt. Laat je inspireren, verrassen en ontroeren door deze tijdloze klassiekers.

Mind my mind 2022

Mind my Mind (2022)

Wanneer je je op het verraderlijke terrein van sociale interacties begeeft, kan het een hele uitdaging zijn om los te komen van het voorgeschreven "script". Vooral als je diepste passie in Duitse duikbommenwerpers ligt en je eigenlijk alleen maar een kans op romantiek wilt. Geloof me, liefde vinden kan een echte bom zijn!

Lees verder »

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994) on IMDb

Andy Dufresne arriveert in de Shawshank gevangenis met het gewicht van een dubbele moordbeschuldiging op zijn schouders. Verre van gebroken te zijn door de erbarmelijke omstandigheden, maakt hij indruk op medegevangenen met zijn sterke karakter en weigering de hoop op te geven - zelfs als Red hem verklaart tot "koppigste klootzak die ik ooit heb ontmoet!"

Lees verder »

The Godfather (1972)

The Godfather (1972) on IMDb

Het begon allemaal in 1945, met de Corleone misdaadfamilie onder leiding van Vito. Maar toen er een aanslag op zijn leven werd gepleegd, was dat het signaal voor de jongste zoon Michael om wraak te nemen op de verantwoordelijken - en er volgde bloedvergieten!

Lees verder »

The Godfather Part II (1974)

The Godfather Part II (1974) on IMDb

In het voortdurende avontuur van de Corleone misdaadfamilie groeit een jonge Vito Corleone op in Sicilië en het New York van de jaren 1910. In de jaren 1950 probeert Michael Corleone het familiebedrijf uit te breiden naar Las Vegas, Hollywood en Cuba. En dat is nog maar het begin!

Lees verder »

Schindler’s List (1993)

Schindler's List (1993) on IMDb

Oskar Schindler redde 1.000 Joodse fabrieksarbeiders van de nazi's tijdens WOII. Zijn daad was zowel dapper als medelevend. Een inspirerend en verbazingwekkend verhaal over zijn prestatie.

Lees verder »

Your Name. (2016)

Your Name. (2016) on IMDb

Middelbare scholieren Mitsuha en Taki zijn totale vreemden... totdat ze van lichaam wisselen! Bereid je voor op een gekke mix van levensveranderingen terwijl Mitsuha en Taki hun best doen om elkaars levens te leiden. Zal dit vreemde fenomeen ooit eindigen? Ontdek het in dit opmerkelijke verhaal!

Lees verder »

The Green Mile (1999)

The Green Mile (1999) on IMDb

Een bovennatuurlijk verhaal dat zich afspeelt op de dodencel van een Zuidelijke gevangenis, waar de zachtaardige reus John Coffey over mysterieuze krachten beschikt om mensen te genezen van hun kwalen. Wanneer de hoofdbewaker van de celblok, Paul Edgecomb, Coffey's wonderbaarlijke gave herkent, probeert hij wanhopig de executie van de terdoodveroordeelde man te voorkomen.

Lees verder »

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) on IMDb

Een jong meisje, Chihiro, raakt gevangen in een vreemde nieuwe wereld van geesten. Wanneer haar ouders een mysterieuze transformatie ondergaan, moet ze al haar moed oproepen die ze nooit wist dat ze had om haar familie te bevrijden.

Lees verder »

Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994) on IMDb

Een moordenaar die dol is op hamburgers, zijn filosofische partner, een drugsverslaafde gangstermeid en een uitgerangeerde bokser komen samen in deze uitgestrekte, komische misdaadklucht. Hun avonturen ontvouwen zich in drie verhalen die op geniale wijze heen en weer springen in de tijd. Maak je klaar voor een hilarische achtbaanrit!

Lees verder »

The Good, the Bad and the Ugly (1967)

The Good, the Bad and the Ugly (1966) on IMDb

Terwijl de Confederatie en de Unie op het slagveld met elkaar strijden, komen drie onwaarschijnlijke bondgenoten samen in een zoektocht in het Wilde Westen naar een kist vol met $200.000 aan gestolen goud. Een stoïcijnse eenling, een onstuitbare huurmoordenaar en een gewaagde Mexicaanse bandiet - er ontstaat chaos tijdens hun zoektocht naar rijkdom in het Zuidwesten van Amerika!

Lees verder »

GoodFellas (1990)

Goodfellas (1990) on IMDb

Henry Hill was een unieke Brooklynite van Ierse en Siciliaanse afkomst, die al op jonge leeftijd door de buurtgangsters werd geadopteerd. Onder hun leiding groeide hij op tot een van de meest gerespecteerde leden van de maffia - allemaal met dank aan 'Jimmy Conway', zijn wijze oude sensei!

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) on IMDb

Na een wilde reis vol epische gevechten wordt Aragorn onthuld als erfgenaam van de troon van Gondor. Maar zijn kroonmoment moet wachten als hij dapper zijn krachten bundelt met Gandalf en hun groep helden tegen de machtigste vijand: Sauron! Ondertussen vechten Frodo en Sam dapper door het helse terrein van Mordor op een zware missie - om die vervelende ring voor eens en voor altijd weg te krijgen...

Lees verder »

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994) on IMDb

Forrest Gump is de definitie van een modern Assepoester-verhaal. Een man zonder echte voordelen in het leven, bereikte hij meer dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden - inclusief het schudden van handen met presidenten en deel uitmaken van historische momenten zoals de protesten tegen de oorlog in Vietnam. Maar ondanks al zijn successen lijkt de liefde altijd net buiten bereik.

Lees verder »

David Attenborough: A Life on Our Planet (2020)

David Attenborough: A Life on Our Planet (2020) on IMDb

Duik in de kronieken van het leven op aarde zoals verteld door een man wiens blik meer van de natuurlijke wereld heeft doorkruist dan enig ander. In de loop van meer dan 90 jaar heeft Sir David Attenborough elk continent verkend en de ongetemde uithoeken van onze planeet bezocht om de caleidoscoop van het leven in al zijn wonderen nauwgezet te documenteren. Op zijn filmische reis gaat hij de confrontatie aan met de grootste uitdagingen waar het leven op onze planeet mee te maken heeft en levert hij een meeslepend verhaal af dat niet alleen de fijne kneepjes van ons wereldwijde ecosysteem onthult, maar ook een krachtige boodschap van hoop afgeeft, resonerend met optimisme voor het welzijn van de komende generaties.

Lees verder »

The Legend of Hei (2019)

The Legend of Hei (2019) on IMDb

Wanneer het huis van de kattengeest Luo Xiaohei wordt ontbost door mensen, moet hij een nieuw thuis vinden. Hij ontmoet een groep andere geestwezens die hem onder hun hoede nemen en dromen van het heroveren van het land dat volgens hen rechtmatig van hen is. Maar dan komt hij Wuxian tegen, een mens die Luo Xiaohei scheidt van de andere geesten. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis, waarbij de kattengeest leert zijn krachten onder controle te krijgen en zijn eigen gedachten vormt over of hij zich moet aansluiten bij de geesten of bij de mensen. Bereid je voor op een betoverend avontuur vol humor en beslissingen die een kat in het nauw moet maken!

Lees verder »

Fight Club (1999)

Fight Club (1999) on IMDb

Een tikkende-tijdbom-insoomniac en een glibberige zeepverkoper steken hun oer-mannelijke agressie in een schokkende nieuwe vorm van therapie. Hun idee slaat aan, met ondergrondse "vechtclubs" die in elke stad ontstaan, totdat een excentriekeling roet in het eten gooit en een ongecontroleerde afdaling richting de ondergang veroorzaakt.

Lees verder »

Se7en (1995)

Se7en (1995) on IMDb

Twee moorddetectives zijn op een wanhopige speurtocht naar een seriemoordenaar wiens misdaden gebaseerd zijn op de "zeven doodzonden" in deze duistere en huiveringwekkende film die kijkers meeneemt van het gefolterde lichaam van het ene slachtoffer naar het volgende. De ervaren rechercheur Sommerset onderzoekt elke zonde in een poging om in het hoofd van de moordenaar te komen, terwijl zijn onervaren partner, Mills, zijn inspanningen belachelijk maakt om de zaak te ontrafelen.

Lees verder »

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

Spider-Man: Across the Spider-Verse is een grenzeloos inventieve, visueel verbluffende en hartverwarmende film. Het bouwt voort op de thema's van de eerste film en creëert nieuwe werelden vol ideeën en grafische pracht. Een absolute aanrader, vol energie en frisheid.

Lees verder »

Whiplash (2014)

Whiplash (2014) on IMDb

Een getalenteerde jonge drummer was, onder leiding van een strenge mentor, vastbesloten de perfectie van het drummen te bereiken, koste wat het kost. Hij wist niet dat het ten koste zou gaan van zijn menselijkheid!

Lees verder »

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Volg een gedurfde groep ruimtevaarders die stoutmoedig gaan waar geen mens ooit is geweest! Door het gebruik van een verbazingwekkend mysterieus wormgat kraken deze avonturiers eindelijk de kosmische code en gaan op een epische reis door sterrenstelsels. Ga met ze mee als ze verrassende nieuwe werelden ontdekken met grenzeloze mogelijkheden die wachten om verkend te worden!

Lees verder »

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) on IMDb

Luke Skywalker begint aan een gedurfde missie om het machtige Galactische Rijk te verslaan, maar hij moet eerst leren van Yoda - een oude Jedi-meester. Darth Vader is erop gebrand hem uit te schakelen, en het rebellen team van prinses Leia raakt in allerlei problemen als ze hun best doen tegen deze onverslaanbare vijand! Kunnen onze helden het er levend vanaf brengen?

Lees verder »

The Pianist (2002)

The Pianist (2002) on IMDb

Władysław Szpilman, een dappere pianist uit Warschau, had de unieke ervaring de nazi-bezetting te hebben meegemaakt. Hoewel hij met zijn Joodse broeders in het getto werd gedwongen en in 1942 zijn familie verloor, weigerde hij resoluut op te geven - hij vond werk als pianist in een café voordat hij een ondergrondse arbeider werd tussen met puin gevulde ruïnes voor jaren tot de bevrijding!

Lees verder »

Inception (2010)

Inception (2010) on IMDb

Cobb, een getalenteerde inbreker met het vermogen om in de dromen van mensen te duiken en hun ideeën te stelen, krijgt een kans op verlossing. Zijn missie: een ondoorgrondelijke taak volbrengen die "Inception" heet - nieuwe gedachten in de geest van iemand anders planten! Kan hij het onmogelijke voor elkaar krijgen?

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Met het lot van Midden-aarde in hun handen beginnen Frodo en Sam aan een gedurfde reis om Sarumans sinistere plannen uit Mordor te gooien! Ondertussen zijn Gimli, Legolas en Aragorn op het spoor van Merry & Pippin, die door gemene orks zijn weggestuurd. Wie weet welke onverwachte avonturen onze dappere helden bij Orthanc Tower te wachten staan? Laten we het uitzoeken!

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) on IMDb

Een kleine hobbit genaamd Frodo komt in het bezit van een krachtige, maar vervloekte ring. Om hem weg te houden van zijn boosaardige maker, gaat hij op een epische zoektocht vol gevaar en avontuur! Hij verzamelt al snel een bende om hem te helpen het mysterieuze artefact helemaal naar Mt. Doom te brengen, zodat het voor altijd vernietigd kan worden - tot die tijd zijn zij noch Midden-Aarde veilig! Zullen ze hun deadline halen of zal het kwaad overwinnen?

Lees verder »

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Miles Morales' tienerstrijd wordt extra uitdagend wanneer een supercollider chaos veroorzaakt en alternatieve versies van Spider-Man en andere wezens uit verschillende dimensies in zijn eigen wereld brengt! Nu moet Miles niet alleen overdag student zijn, maar ook 's nachts superheld.

Lees verder »

Once Upon a Time in America (1984)

Once Upon a Time in America (1984) on IMDb

Een voormalige Joodse gangster uit de tijd van de Drooglegging keert na meer dan dertig jaar terug naar de Lower East Side van Manhattan, waar hij opnieuw wordt geconfronteerd met de spoken en spijt van zijn vroegere leven.

Lees verder »

One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) on IMDb

Een kleine crimineel doet alsof hij krankzinnig is om zijn straf uit te zitten in een psychiatrische inrichting in plaats van in de gevangenis. Hij merkt al snel dat hij een leider is voor de andere patiënten – en een vijand van de wrede, dominante verpleegster die de afdeling leidt.

Lees verder »

Princess Mononoke (1997)

Princess Mononoke (1997) on IMDb

Ashitaka, de prins van de verdwijnende Emishi-mensen, wordt vervloekt door een gedemoniseerde wildzwijngod en moet naar het westen reizen om een geneesmiddel te vinden. Onderweg ontmoet hij San, een jonge vrouw die vecht om het bos te beschermen, en Lady Eboshi die het probeert te vernietigen. Ashitaka moet een manier vinden om evenwicht te brengen in dit conflict. Get ready for an epic adventure!

Lees verder »

The Silence of the Lambs (1991)

The Silence of the Lambs (1991) on IMDb

Clarice Starling is a top student at the FBI's training academy. Jack Crawford wants Clarice to interview Dr. Hannibal Lecter, a brilliant psychiatrist who is also a violent psychopath, serving life behind bars for various acts of murder and cannibalism. Crawford believes that Lecter may have insight into a case and that Starling, as an attractive young woman, may be just the bait to draw him out.

Lees verder »

The Lion King (1994)

The Lion King (1994) on IMDb

Een jonge leeuwenprins wordt verstoten door zijn wrede oom, die beweert zijn vader te hebben gedood. Terwijl de oom met een ijzeren poot regeert, groeit de prins op buiten de Savannah en leeft volgens een filosofie: Geen zorgen voor de rest van je dagen. Maar wanneer zijn verleden hem achtervolgt, moet de jonge prins zijn lot beslissen: blijft hij een verstoteling of confronteert hij zijn demonen en wordt hij wat hij moet zijn?

Lees verder »

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War is het universum in puin door de inspanningen van de Mad Titan, Thanos. Met behulp van overgebleven bondgenoten moeten de Avengers zich opnieuw verzamelen om de daden van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen, wat de consequenties ook mogen zijn. Maar dit keer maken ze er een groots avontuur van waarbij ze de strijd aangaan met humor, actie en heel veel superkrachten!

Lees verder »

The Intouchables (2011)

The Intouchables (2011) on IMDb

Een onwaarschijnlijk duo van een chique aristocraat en een streetwise hustler worden door een ongelooflijke speling van het lot bij elkaar gegooid. Wanneer de quadriplegische edelman gewond raakt tijdens een paragliding ongeluk, vindt hij onverwachte troost bij zijn onwaarschijnlijke metgezel - iemand die is opgegroeid aan de andere kant van het leven - ver weg van kastelen en chique landgoederen!

Lees verder »

Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985) on IMDb

"Back to the Future" is een iconische sciencefiction-avonturenfilm uit 1985, geregisseerd door Robert Zemeckis. De film volgt de avonturen van Marty McFly, gespeeld door Michael J. Fox, en zijn excentrieke uitvinder-vriend Doc Brown, gespeeld door Christopher Lloyd, terwijl ze per ongeluk terugreizen naar het jaar 1955 met behulp van een tijdmachine in een omgebouwde DeLorean-auto. Ze moeten er alles aan doen om te voorkomen dat Marty's toekomst wordt verstoord en ervoor zorgen dat hij weer veilig terug kan keren naar zijn eigen tijd.

Lees verder »

Paths of Glory (1957)

Paths of Glory (1957) on IMDb

Een bevelvoerend officier verdedigt drie zondebokken die terechtstaan voor een mislukte aanval die plaatsvond binnen het Franse leger in 1916.

Lees verder »

Apocalypse Now (1979)

Apocalypse Now (1979) on IMDb

Op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog wordt kapitein Benjamin Willard op een gevaarlijke missie gestuurd die officieel "niet bestaat en ook nooit zal bestaan." Zijn doel is het lokaliseren - en uitschakelen - van een mysterieuze Groene Baret kolonel genaamd Walter Kurtz, die zijn persoonlijke leger leidt op illegale guerrillamissies in vijandelijk gebied.

Lees verder »

Léon: The Professional (1994)

Léon: The Professional (1994) on IMDb

Léon, de beste huurmoordenaar in New York, heeft een reputatie opgebouwd als een effectieve 'schoonmaker'. Maar wanneer zijn buren worden uitgeroeid door een losgeslagen DEA-agent, wordt hij tegen wil en dank de voogd van de 12-jarige Mathilda. Al snel denkt Mathilda aan wraak en overweegt ze in Léons voetsporen te treden.

Lees verder »

Miracle in Cell No. 7 (2019)

Miracle in Cell No. 7 (2019) on IMDb

Een vader met een verstandelijke beperking, die vervreemd is van zijn dochter, wordt ten onrechte beschuldigd en opgesloten voor de dood van het kind van een commandant. Nu moet hij door het rechtssysteem navigeren en bewijs verzamelen om zijn onschuld te bewijzen en zich te herenigen met zijn dochter.

Lees verder »

12th Fail (2023)

12th Fail (2023) on IMDb

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van IPS-officier Manoj Kumar Sharma, werpt 12th Fail de schijnwerpers op het onbevreesd omarmen van het idee om de academische reis te herstarten ondanks de tegenslagen en uitdagingen en je lot terug te eisen op een plek waar miljoenen studenten 's werelds zwaarste competitieve examen afleggen. : UPSC.

Lees verder »

Green Snake (2021)

White Snake 2: Green Snake (2021) on IMDb

Terwijl ze probeert haar zus te bevrijden uit de klauwen van Fahai, belandt Xiao Qing in een dystopische stad en ontmoet ze een mysterieuze man die zich zijn vorige leven niet kan herinneren. Maar werkelijkheid en geheugenverlies botsen op hilarische wijze in deze absurde avonturenroman. Bereid je voor op lachen, griezelen en je afvragen: wie ben ik eigenlijk?

Lees verder »

Wolf Children (2012)

Wolf Children (2012) on IMDb

Toen haar weerwolf-minnaar plotseling overlijdt in een ongeluk, moet een vrouw een manier vinden om de zoon en dochter die ze samen met hem had op te voeden. Maar het erven van de eigenschappen van hun vader blijkt een uitdaging voor haar te zijn.

Lees verder »

Coco (2017)

Coco (2017) on IMDb

Ondanks het verbijsterende generaties oude verbod op muziek in zijn familie, droomt Miguel ervan een getalenteerde muzikant te worden, net als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel in het prachtige en kleurrijke Land van de Doden na een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Onderweg ontmoet hij de charmante bedrieger Hector, en samen beginnen ze aan een buitengewone reis om het ware verhaal achter de familiegeschiedenis van Miguel te ontrafelen.

Lees verder »

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan (1998) on IMDb

Terwijl de Amerikaanse troepen de stranden van Normandië bestormen, liggen er drie broers dood op het slagveld, terwijl een vierde gevangen zit achter de vijandelijke linies. Ranger kapitein John Miller en zeven mannen hebben de taak om het Duitse gebied te infiltreren en de jongen veilig thuis te brengen. Maar kunnen ze het onmogelijke waarmaken en de dag redden? Laat je meeslepen in dit avontuur vol spanning en humor!

Lees verder »

Taxi Driver (1976)

Taxi Driver (1976) on IMDb

Een gestoorde Vietnam veteraan werkt als taxichauffeur in de nachtelijke uren in New York City, waar de waargenomen decadentie en viezigheid zijn verlangen naar gewelddadige acties voeden. Maar wacht even, dat klinkt als het begin van een spannende en knotsgekke avontuur!

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Terwijl de Avengers en hun bondgenoten zijn blijven vechten om de wereld te beschermen tegen bedreigingen die te groot zijn voor één held om aan te pakken, is er een nieuw gevaar opgedoken uit de kosmische schaduwen: Thanos. Een despoot van intergalactische beruchtheid, zijn doel is om alle zes Infinity Stones, artefacten van onvoorstelbare kracht, te verzamelen en ze te gebruiken om zijn verdorven wil op de hele realiteit op te leggen. Alles waar de Avengers voor hebben gevochten heeft geleid tot dit moment - het lot van de Aarde en het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Lees verder »

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge (2016) on IMDb

Wist je dat de eerste Gewetensbezwaarde in Amerikaanse geschiedenis die de Congres Medal of Honor won, eigenlijk een soldaat was die weigerde om mensen te doden tijdens de slag om Okinawa? Deze moedige man was Desmond T. Doss, een Amerikaanse legermedic uit WW2.

Lees verder »

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder's Justice League (2021) on IMDb

Vastbesloten om ervoor te zorgen dat de ultieme opoffering van Superman niet tevergeefs was, bundelt Bruce Wayne zijn krachten met Diana Prince en maakt plannen om een team van metahumans te rekruteren om de wereld te beschermen tegen een dreiging van catastrofale omvang die nadert.

Lees verder »

Hamilton (2020)

Hamilton (2020) on IMDb

Stap terug in de tijd naar de Amerikaanse Revolutie en ontmoet Alexander Hamilton - de grondlegger van Amerika, wiens inspirerende verhaal tot leven komt in deze Broadway-verfilming. Het is levende geschiedenis die je niet wilt missen!

Lees verder »

Shutter Island (2010)

Shutter Island (2010) on IMDb

US Marshal Teddy Daniels had tijdens WOII genoeg gezien voor twee levens, maar toen hij de opdracht kreeg om de plotselinge verdwijning van een patiënt uit een inrichting voor criminelen te onderzoeken - werd zijn missie nog ingewikkelder! Met visioenen die hem achtervolgen en geheimen die om elke hoek loeren, kan Teddy dit mysterie oplossen voordat het te laat is?

Lees verder »

Gladiator (2000)

Gladiator (2000) on IMDb

In 180 na Christus werd het Romeinse Rijk op zijn grondvesten geschud toen hun geliefde keizer Marcus Aurelius voortijdig stierf. Zijn zoon Commodus besloot het over te nemen en gaf een van Rome's meest getalenteerde generaals - Maximus - met een knip van zijn vingers het bevel tot executie! Maar de snel denkende Maximus ontsnapte vlak voordat hij werd neergeslagen door slavenhandelaren die hem omdoopten tot Spanjaard, terwijl ze hem een leven in de schijnwerpers (of zullen we zeggen arena?) bezorgden, optredend voor luidruchtige toeschouwers die niets liever wilden dan een episch gevecht tot de dood...

Lees verder »

Joker (2019)

Joker (2019) on IMDb

In de jaren '80 kreeg een worstelende komiek genoeg van zijn onsuccesvolle carrière en besloot slecht te worden in Gotham City: hij werd snel berucht als losgeslagen crimineel meesterbrein!

Lees verder »

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb

Wanneer een voormalige slaaf onverwacht wordt bevrijd, vormt hij een team met een onwaarschijnlijke Duitse premiejager en vertrekt hij op een missie om zijn geliefde vrouw te redden uit de klauwen van haar kwaadaardige Mississippi plantage-eigenaar. Kan dit gedurfde duo het op tijd redden?

Lees verder »

Scarface (1983)

Scarface (1983) on IMDb

Tony Montana was een ambitieuze immigrant met een slecht humeur die hem de koning van de coke in Miami maakte. Zijn heerschappij duurde echter niet lang - Colombiaanse kartels, de politie die de grenzen opzocht en ernstige paranoia zorgden ervoor dat zijn imperium sneller ten onder ging dan je "Zeg hallo tegen mijn kleine vriend!" kunt zeggen

Lees verder »

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

In een strijd tussen de politie en de Ierse maffia sturen beide undercoveragenten om elkaar te slim af te zijn. Een nietsvermoedende agent rukt op in de gelederen, terwijl een ervaren crimineel infiltreert van achter de vijandelijke linies - maar wie komt als eerste achter hun verraderlijke mol? Het is een kat-en-muisspel dat slechts één kant kan winnen!

Lees verder »

The Matrix (1999)

The Matrix (1999) on IMDb

Het is de 22e eeuw, en de mensheid ligt op de knieën nadat krachtige computers de macht hebben overgenomen. Een dappere computerhacker werkt samen met een ondergronds verzet dat vastbesloten is hun onderdrukkers uit te schakelen! Zal onze held slagen in deze strijd van mens tegen machine?

Lees verder »

Alien (1979)

Alien (1979) on IMDb

Een noodsignaal van ver weg lokt een commercieel ruimteschip, de Nostromo, op onderzoek uit. Maar wat hen te wachten staat is meer dan waar ze op gerekend hadden wanneer een buitenaards wezen uit duizenden mysterieuze eieren klimt! Nietsvermoedende bemanningsleden staan voor een angstaanjagende verrassing als het buitenaardse wezen zijn intrek neemt in één van de eieren en zijn schrikbewind aan boord begint...

Lees verder »

Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009) on IMDb

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een gedurfd team van Joods-Amerikaanse helden uitgekozen om de Nazi's in Frankrijk te bestrijden. Geleid door de moedige Lt. Aldo Raine, verwoestten The Basterds hun onderdrukkers met scalpings en andere gewelddadige tactieken! Helaas voor hen - kwamen ze hun gelijke tegen toen ze een pittig Frans-Joods tienermeisje tegenkwamen dat zelfs de machtigste soldaat aan het denken kon zetten toen ze haar geliefde bioscoop verdedigde tegen de trofee van de tegenstander!

Lees verder »

Star Wars: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

Wanneer een kwade kracht toeslaat, wie zal dan overwinnen? Het is aan de dappere Luke Skywalker en de stoere Han Solo om samen met hun trouwe robotvrienden R2-D2 en C-3PO - vergezeld van een aantal snelle comebacks van prinses Leia - Hare Hoogheid te redden uit gevangenschap, zodat gerechtigheid kan terugkeren in het heelal. Zullen ze slagen in deze gedurfde vrijheidsjacht of bezwijken onder de druk van de intergalactische overheersing?

Lees verder »
top-gun-maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick (2022) on IMDb

Na tientallen jaren vliegen voor de marine, ontloopt Maverick nog steeds promotie en moet nu TOP GUN afgestudeerden trainen op een missie die geen enkele levende piloot eerder heeft meegemaakt. Met schijnbaar eindeloze hemelse avonturen in zijn kielzog, is het tijd om te zien wat deze legendarische vliegenier nog meer aan kan!

Lees verder »

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Puss in Boots: The Last Wish (2022) on IMDb

De Gelaarsde Kat zit in grote problemen! Zijn liefde voor avontuur heeft ertoe geleid dat hij acht van zijn negen levens heeft opgebruikt. Nu is hij op een wilde zoektocht om de legendarische Laatste Wens te vinden en zijn harige achterste te redden. Kan hij alle negen levens herstellen? Ga met Poes mee op dit epische avontuur en ontdek het!

Lees verder »

Wolfwalkers (2020)

Wolfwalkers (2020) on IMDb

In een wereld vol dom bijgeloof en maffe magie, waar wolven ten onrechte als het kwaad worden beschouwd en de natuur als een soort schurk wordt gezien, gaan een pittige leerling-jager en haar vader op weg naar Ierland om de laatste roedel uit te schakelen. Maar wacht even! Wanneer ze een wild inheems meisje redt, neemt hun band haar mee op een wild avontuur. Ze stuit op de ongelooflijke Wolfwalkers en verandert in precies datgene wat haar vader wil uitroeien. Over een speling van het lot gesproken!

Lees verder »

The Prestige (2006)

The Prestige (2006) on IMDb

Een mysterieus verhaal over twee tovenaars wiens intense rivaliteit hen leidt tot een levenslange strijd om de suprematie - vol obsessie, bedrog en jaloezie met gevaarlijke en dodelijke gevolgen.

Lees verder »

Memento (2000)

Memento (2000) on IMDb

Leonard Shelby is op zoek naar de man die zijn vrouw heeft verkracht en vermoord. De moeilijkheid om de moordenaar van zijn vrouw te vinden wordt echter bemoeilijkt door het feit dat hij lijdt aan een zeldzame, onbehandelbare vorm van kortetermijngeheugenverlies. Hoewel hij zich details kan herinneren van het leven voor zijn ongeluk, kan Leonard zich niet herinneren wat er vijftien minuten geleden is gebeurd, waar hij heengaat, of waarom.

Lees verder »

A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange (1971) on IMDb

In een nabije toekomst in Groot-Brittannië krijgen de jonge Alexander DeLarge en zijn vrienden plezier door willekeurig mensen te slaan en te verkrachten. Wanneer hij niet bezig is met het verwoesten van de levens van anderen, zwijmelt Alex weg bij de muziek van Beethoven. De staat, die graag het jeugdcriminaliteit wil aanpakken, biedt de opgesloten Alex de optie om een ingrijpende procedure te ondergaan die hem van al zijn persoonlijke autonomie zal beroven. In een tijd waarin geweten een handelswaar is, kan Alex van koers veranderen?

Lees verder »

The Shining (1980)

The Shining (1980) on IMDb

Jack Torrance accepteert een baan als beheerder in het Overlook Hotel, waar hij, samen met zijn vrouw Wendy en hun zoon Danny, geïsoleerd van de buitenwereld moet leven gedurende de winter. Maar ze zijn niet voorbereid op de waanzin die daar op de loer ligt.

Lees verder »

The Help (2011)

The Help (2011) on IMDb

Aibileen Clark is een Afro-Amerikaanse huishoudster van middelbare leeftijd die haar leven heeft besteed aan het opvoeden van blanke kinderen en onlangs haar enige zoon heeft verloren; Minny Jackson is een Afro-Amerikaanse huishoudster die vaak haar werkgevers heeft beledigd ondanks de financiële problemen van haar gezin en haar wanhopige behoefte aan werk; en Eugenia "Skeeter" Phelan is een jonge blanke vrouw die onlangs na haar studie weer thuis is komen wonen en ontdekt dat haar kindermeisje uit haar jeugd op mysterieuze wijze is verdwenen. Deze drie verhalen zijn met elkaar verweven om uit te leggen hoe het leven in Jackson, Mississippi draait om "de hulp"; maar ze worden altijd op een zekere afstand gehouden vanwege raciale scheidslijnen.

Lees verder »

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting (1997) on IMDb

Will Hunting heeft een geniaal IQ, maar kiest ervoor om als conciërge bij MIT te werken. Wanneer hij een moeilijk wiskundeprobleem op universitair niveau oplost, worden zijn talenten ontdekt door professor Gerald Lambeau, die besluit de misleide jeugd te helpen zijn potentieel te bereiken. Wanneer Will wordt gearresteerd wegens het aanvallen van een politieagent, sluit professor Lambeau een deal om clementie voor hem te krijgen als hij behandeling krijgt van therapeut Sean Maguire.

Lees verder »

Dune: Part Two (2024)

Dune: Part Two (2024) on IMDb

Volg de mythische reis van Paul Atreides terwijl hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij op wraaktocht is tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een vreselijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.

Lees verder »

Attenborough’s Life That Glows (2016)

Attenborough's Life That Glows (2016) on IMDb

Lichtgevende wezens, wezens met hun eigen innerlijke licht, fascineren en verbazen ons. Iedereen die wel eens een vuurvlieg of glimworm heeft gezien, kan niet anders dan betoverd raken door hun betovering. s Nachts glinstert de oceaan als miljoenen lichtgevende plankton de vormen van dolfijnen onthullen in een werkelijk magische lichtshow. Ga mee met Sir David Attenborough en een team van 's werelds meest vooraanstaande wetenschappers en diepzeeonderzoekers op een zoektocht naar de geheimen van deze levende lichtjes.

Lees verder »

20th Century Girl (2022)

20th Century Girl (2022) on IMDb

Yeon-du vraagt haar beste vriendin Bora om alle mogelijke informatie over Baek Hyun-jin te verzamelen terwijl zij in de VS is voor een hartoperatie. Bora besluit om eerst Baeks beste vriend, Pung Woon-ho, te leren kennen. Bora's onhandige plan ontvouwt zich echter in een onverwachte richting. In 1999, een jaar voor de nieuwe eeuw, valt Bora, die zeventien wordt, in de koorts van de eerste liefde.

Lees verder »

Klaus (2019)

Klaus (2019) on IMDb

Terwijl Jesper de twijfelachtige onderscheiding verdient van minst begaafde student aan de Postacademie, leidt zijn lot hem naar Smeerensburg, een koud dorp op een ijskoud eiland achter de poolcirkel. In deze afgelegen plaats, waar de norse bewoners zelden woorden, laat staan brieven uitwisselen, overweegt Jesper zijn postbodestaak op te geven. Maar een toevallige ontmoeting met de plaatselijke leraar, Alva, en Klaus, een raadselachtige timmerman die in een hut vol minutieus vervaardigd speelgoed woont, begint Jespers reis een andere wending te geven.

Lees verder »

New Gods: Nezha Reborn (2021)

Nezha Reborn (2021) on IMDb

Terwijl hij een gewone bezorger en motorsportliefhebber is, komt Nezha oude vijanden tegen en moet hij zijn krachten herontdekken om zijn geliefden te beschermen. Blijkbaar is het leven van een held nooit saai!

Lees verder »

Oppenheimer (2023)

Oppenheimer (2023) on IMDb

Het verhaal van de rol van J. Robert Oppenheimer in de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder »

Reservoir Dogs (1992)

Reservoir Dogs (1992) on IMDb

Een mislukte overval duidt op een politie-informant, en de druk neemt toe in de nasleep bij een magazijn. Misdaad leidt tot geweld terwijl de overlevenden -- de ervaren Mr. White, nieuwkomer Mr. Orange, psychopathische voorwaardelijke vrijgelatene Mr. Blonde, ruziënde gluiperd Mr. Pink en aardige kerel Eddie -- uit elkaar vallen.

Lees verder »

Soul (2020)

Soul (2020) on IMDb

Joe Gardner is een leraar op een middelbare school met een liefde voor jazzmuziek. Na een succesvolle auditie in de Half Note Club raakt hij plotseling betrokken bij een ongeluk dat zijn ziel van zijn lichaam scheidt en hem naar het You Seminar brengt, een centrum waar zielen zich ontwikkelen en passies ontdekken voordat ze worden overgebracht naar een pasgeboren kind. Joe moet hulp inroepen van andere zielen in training, zoals 22, een ziel die eeuwenlang in het You Seminar heeft doorgebracht, om terug te keren naar de aarde.

Lees verder »

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) on IMDb

Harry, Ron en Hermelien gaan door met hun zoektocht om de kwaadaardige Voldemort voorgoed te verslaan. Net wanneer de zaken uitzichtloos lijken voor de jonge tovenaars, ontdekt Harry een trio magische objecten die hem krachten geven die kunnen wedijveren met de formidabele vaardigheden van Voldemort.

Lees verder »

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023)

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023) on IMDb

In een wereld waar magie alles is, wordt Asta, een jongen zonder magische krachten, geconfronteerd met zijn rivaal Yuno. Samen hebben ze machtige vijanden verslagen om de titel van Wizard King na te streven. Nu worden ze geconfronteerd met de terugkeer van vier verbannen Wizard Kings, die het Clover Kingdom willen vernietigen met behulp van de "Imperial Sword". Asta, zonder magie, staat vastberaden om de Wizard King te worden en moet nu vechten tegen deze dreigende krachten. Zal hij de kracht vinden om zijn koninkrijk te beschermen?

Lees verder »

Queen: Days of Our Lives

Toen vier dappere studenten in 1971 besloten een rockband te beginnen, konden ze niet weten wat er van terecht zou komen. Veertig jaar later heeft Queen wereldwijd meer dan 300 miljoen platen verkocht - hun muziek is ontegenzeggelijk populairder dan ooit! Ondanks enkele moeilijke tijden onderweg heeft deze ongelooflijke groep zichzelf of elkaar nooit opgegeven. Nu wordt hun verhaal voor het eerst verteld door niemand minder dan zijzelf (wat niet verwonderlijk is gezien het legendarische stembereik van Roger Taylor!). Eindelijk krijgen we een kijkje in het leven als een van de meest geliefde Rock & Roll groepen, afgezet tegen verbluffende live optredens over de hele wereld - plus jams van wereldklasse waardoor je net als Freddie Mercury zelf je ding wilt doen

Lees verder »

Lion (2016)

Lion (2016) on IMDb

Een jonge Indiase jongen, mijlenver van zijn vaderland en naïef voor de wereld om hem heen, begint aan een wilde reis over duizenden kilometers. Nadat hij onderweg allerlei moeilijkheden heeft overwonnen, wordt hij uiteindelijk gelukkig opgenomen in een Australisch gezin - 25 jaar later besluit deze dappere ziel een nieuw avontuur aan te gaan: op zoek naar zijn lang verloren familieleden in India!

Lees verder »

Pride & Prejudice (2005)

Pride & Prejudice (2005) on IMDb

De familie Bennet had de pech te leven in een tijd waarin trouwen alles was - vooral voor dochters. De arme Mr. Bennet, met zijn overheersende vrouw en vijf lieftallige dames om voor te zorgen, wist dat als hij doodviel voordat ze allemaal trouwden, hun huis zou worden nagelaten aan een verre vreemdeling die niemand ooit had ontmoet! Wat nog erger is, is dat dit niet zomaar een gewoon drama uit het Georgische tijdperk was, maar een drama over liefde EN leven; laat het je dan niet verbazen dat deze gretige jonge vrouwtjes al het mogelijke deden (inclusief met wenkbrauwen wiebelen bij in aanmerking komende vrijgezellen) om zich voor altijd veilig te stellen!

Lees verder »

Prisoners (2013)

Prisoners (2013) on IMDb

De wereld van Keller Dover stond op zijn kop toen zijn geliefde 6-jarige dochter Anna en haar vriendin in het niets verdwenen. Nadat een spoor van een oude, op straat geparkeerde camper opdook, dook detective Loki op om het te onderzoeken, maar kwam helaas met lege handen te staan nadat hij de bestuurder had gearresteerd, maar geen bewijs tegen hem had waardoor hij moest worden vrijgelaten. Vastbesloten dit horrorverhaal geen werkelijkheid te laten worden voor andere ouders zoals hijzelf neemt Keller het recht (en enkele autosleutels) in eigen hand!

Lees verder »

The Thing

The Thing (1982) on IMDb

"The Thing" is een horrorfilm uit 1982, geregisseerd door John Carpenter. De film speelt zich af op een onderzoeksstation in Antarctica, waar wetenschappers worden geconfronteerd met een buitenaards wezen dat in staat is om van vorm te veranderen en de identiteit van anderen over te nemen.

De spanning wordt opgebouwd door de claustrofobische setting en het feit dat niemand weet wie er nog menselijk is en wie niet. De visuele effecten zijn indrukwekkend, vooral gezien de tijd waarin de film werd gemaakt.

"The Thing" wordt geprezen als een klassieker in het horrorgenre vanwege zijn intense sfeer en angstaanjagende plot. Het acteerwerk van Kurt Russell als hoofdrolspeler MacReady is ook zeer gewaardeerd.

Kortom, "The Thing" is een must-see voor fans van het horrorgenre die houden van spanning, mysterie en buitenaardse wezens.

Lees verder »

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day (1991) on IMDb

"Terminator 2: Judgment Day" is een actie-sciencefictionfilm uit 1991, waarin de cyborg Terminator terugkomt in een nieuwe missie om John Connor, de toekomstige leider van het verzet tegen machines, te beschermen tegen een geavanceerdere en krachtigere Terminator die naar het heden is gestuurd om hem te doden.

Lees verder »

2001: A Space Odyssey (1968)

2001: A Space Odyssey (1968) on IMDb

In 2001 begon de mensheid aan een buitengewone missie: de verre ruimte verkennen en een mysterieus artefact onthullen dat diep onder het maanoppervlak begraven ligt. Onder leiding van HAL 9000, onze meest geavanceerde AI-technologie ooit, gaan we op zoek naar de oorsprong ervan.

Lees verder »

Full Metal Jacket (1987)

Full Metal Jacket (1987) on IMDb

Een ervaren marinier zit op de eerste rij bij de wrede realiteit van oorlogstijd. Van de meedogenloze bootcamp oefeningen die waardigheid wegnemen, tot zware straatgevechten rond Hue zonder respect voor mensenlevens - het is een eye-opening reis naar het vermogen van de mens tot wreedheid.

Lees verder »

Duck Amuck (1953)

Duck Amuck (1953) on IMDb

Bereid je voor op een wilde rit met de furieuze Daffy Duck! Hij staat op het punt om op een waanzinnig avontuur te gaan waar alles, van de achtergronden tot zijn outfits, de muziek en zelfs zijn eigen lichaam, als een maniak blijft veranderen dankzij de ondeugende animator. Dit wordt een hilarische achtbaan die je niet wilt missen!

Lees verder »

Snoopy Presents: One-of-a-Kind Marcie (2023)

Snoopy Presents: One-of-a-Kind Marcie (2023) on IMDb

Maak kennis met Marcie, het stille genie met een hart van goud! Ze heeft fantastische ideeën om de dag te redden voor haar vrienden, maar als alle ogen op haar gericht zijn, is het alsof haar stem op de mute-knop gaat. Het is tijd om haar genialiteit te ontketenen en het podium te veroveren!

Lees verder »

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964) on IMDb

Een Ierse schelm gebruikt zijn sluwheid en geestigheid om zich op te werken binnen de sociale klassen van het 18e-eeuwse Engeland, waarbij hij zichzelf transformeert van de bescheiden Redmond Barry naar de edele Barry Lyndon.

Lees verder »

There Will Be Blood (2007)

There Will Be Blood (2007) on IMDb

Genadeloze zilvermijnwerker die olieprospector is geworden, Daniel Plainview, verhuist naar het olierijke Californië. Met behulp van zijn zoon om het imago van een betrouwbare familieman te projecteren, licht Plainview lokale grondbezitters op door hen hun waardevolle eigendommen voor een schijntje te laten verkopen. Echter, de lokale predikant Eli Sunday vermoedt de motieven en intenties van Plainview, wat leidt tot een langzaam escalerende vete die het leven van beiden bedreigt.

Lees verder »

Wonder (2017)

Wonder (2017) on IMDb

Laat je verbazen door de bijzondere reis van August Pullman! Deze jongen heeft een aantal ernstige gezichtsverschillen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich halsoverkop in de vijfde klas van een gewone basisschool te storten. Het is een wilde rit vol ups en downs, maar één ding is zeker: August gaat iedereen laten zien hoe echte moed eruitziet!

Lees verder »

The Truman Show (1998)

The Truman Show (1998) on IMDb

Truman Burbank is de ster van The Truman Show, een 24 uur per dag reality-tv-programma dat elk aspect van zijn leven uitzendt zonder dat hij het weet. Zijn hele leven is een eindeloze soapserie geweest voor consumptie door de rest van de wereld. En iedereen die hij kent, inclusief zijn vrouw en zijn beste vriend, is in werkelijkheid een acteur, betaald om deel uit te maken van zijn leven.

Lees verder »

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name (2017) on IMDb

In het Italië van de jaren tachtig begint er een relatie tussen de zeventienjarige tiener Elio en de oudere volwassen man die is ingehuurd als onderzoeksassistent van zijn vader.

Lees verder »

Portrait of a Lady on Fire (2019)

Portrait of a Lady on Fire (2019) on IMDb

Op een afgelegen eiland in Bretagne, aan het eind van de achttiende eeuw, wordt een vrouwelijke schilder verplicht een huwelijksportret van een jonge vrouw te schilderen.

Lees verder »

Driving Miss Daisy (2015)

Miss Daisy (2015) on IMDb

Driving Miss Daisy vertelt het aangrijpende verhaal van de decennialange relatie tussen een koppige zuidelijke matriarch en haar meelevende chauffeur. Een iconisch verhaal over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap. Het stuk heeft de harten van miljoenen theaterbezoekers over de hele wereld verwarmd.

Lees verder »

Purple Hearts (2022)

Purple Hearts (2022) on IMDb

Een aspirant-muzikant gaat akkoord met een schijnhuwelijk met een marinier die binnenkort wordt ingezet, maar een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te reëel.

Lees verder »

Senna (2010)

Senna (2010) on IMDb

Het fascinerende verhaal van de Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna wordt verkend in de documentaire "Senna". De film volgt zijn fysieke en spirituele prestaties zowel op als naast het circuit, documenteert zijn niet aflatende streven naar perfectie en de mythische status die hij postuum heeft bereikt. De documentaire beslaat de jaren van de carrière van de F1-coureur van zijn debuutseizoen in 1984 tot zijn vroegtijdige dood een decennium later.

Lees verder »

Wonder (2017)

Wonder (2017) on IMDb

Het verhaal volgt August Pullman, een jongen met gezichtsverschillen, als hij naar de vijfde klas gaat en voor het eerst naar een gewone basisschool gaat.

Lees verder »

The Invisible Guest (2017)

The Invisible Guest (2016) on IMDb

Barcelona, ​​Spanje. Adrián Doria, een jonge en succesvolle zakenman die wordt beschuldigd van moord, ontmoet op een avond Virginia Goodman, een deskundige ondervragingsadvocaat, om een ​​verdedigingsstrategie te bedenken.

Lees verder »

Society of the Snow (2023)

Society of the Snow (2023) on IMDb

Op 13 oktober 1972 stort vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht, gecharterd om een ​​rugbyteam naar Chili te brengen, neer op een gletsjer in het hart van de Andes.

Lees verder »