Thrillers Netflix top 10 films

Netflix is de plek voor thrillers in 2024, en ik heb ze allemaal bekeken om tot deze lijst te komen. Hieronder een mix van nieuwe titels tot klassiekers die je niet mag missen. Plus, ik heb er een persoonlijke favoriet aan toegevoegd die niet in de originele lijst stond.

Top 10 Thrillers Netflix

Black Swan (2010) ⭐ Eric's favoriet

Darren Aronofsky’s meesterwerk met Natalie Portman is een psychologische thriller die je meeneemt in de intense wereld van professioneel ballet. De obsessie voor perfectie wordt hier tot een nieuw niveau getild, en het is absoluut een van mijn favorieten.

Black Swan (2010)

Black Swan (2010) on IMDb

Lees verder »

The Killer (2023)

Een diepgaand verhaal over een huurmoordenaar die zijn leven en keuzes heroverweegt na een mislukte opdracht. Geregisseerd door David Fincher, kenmerkt de film zich door zijn strakke visuele stijl en intense karakterstudie. Michael Fassbender levert een krachtige prestatie, waardoor de film zowel esthetisch als emotioneel beklijft.

 

The Killer (2023)

The Killer (2023) on IMDb

Lees verder »

Leave the World Behind (2023)

ulia Roberts en Mahershala Ali spelen in deze thriller over twee families die onverwachte gebeurtenissen onder ogen moeten zien tijdens een vakantie. De film onderzoekt thema’s van ras, klasse en familiedynamiek tegen de achtergrond van een wereldwijde crisis. Spannend en provocerend, met uitstekende acteerprestaties die de emotionele spanning verhogen. Veel vonden het einde abrupt maar ik kon het wel waarderen.

Leave the World Behind (2023)

Leave the World Behind (2023) on IMDb

Lees verder »

Reptile (2023)

Benicio del Toro is een detective die een complexe moordzaak ontrafelt in deze boeiende misdaadthriller. De film dompelt de kijker onder in een web van leugens en bedrog, terwijl het ware motieven en identiteiten blootlegt. Met zijn rijke karakterontwikkeling en onverwachte plotwendingen houdt Reptile je tot het einde geboeid.

Reptile (2023)

Reptile (2023) on IMDb

Lees verder »

Paradise (2023)

Een sci-fi thriller die de morele en ethische dilemma’s van tijdmanipulatie en biotechnologie verkent. Wanneer een man zijn vrouw probeert te redden van een biotechbedrijf dat levensjaren verkoopt, ontvouwt zich een verhaal vol verrassingen. Boeiend en origineel, een film die vragen stelt over de waarde van tijd en leven.

Paradise (2023)

Paradise (2023) on IMDb

Lees verder »

Luther: The Fallen Sun (2023)

Idris Elba keert terug als detective John Luther in deze actievolle thriller, waarin hij een seriemoordenaar opspoort met behulp van geavanceerde technologie. De film is een adrenalinepomp met een donker verhaal dat zich afspeelt in zowel Londen als Noorwegen. Een spannende toevoeging aan de Luther-serie, met de charismatische Elba in topvorm verhaallijn kon iets beter. Een terechte 6,4 op IMDb.

Luther: The Fallen Sun (2023)

Luther: The Fallen Sun (2023) on IMDb

Lees verder »

Kandahar (2023)

Deze actiethriller volgt een CIA-agent en zijn tolk op een gevaarlijke missie in Afghanistan, waarbij ze achtervolgd worden door vijanden. Met intense actiescènes en een realistische blik op moderne oorlogsvoering biedt de film een meeslepende kijk op overleven onder extreme omstandigheden. Een spannend verhaal over moed, vriendschap en de complexiteit van oorlog.

Kandahar (2023)

Kandahar (2023) on IMDb

Lees verder »

Allied (2016)

In deze romantische oorlogsthriller worden Brad Pitt en Marion Cotillard als spionnen op elkaar verliefd in Casablanca, om vervolgens te worstelen met vertrouwen en verraad tijdens WOII. De film combineert actie met een diep emotioneel verhaal, verrijkt door sterke acteerprestaties. Visueel indrukwekkend en vol hartverscheurende momenten, een ode aan klassieke oorlogsfilms.

Allied (2016)

Allied (2016) on IMDb

Lees verder »

The Call (2020)

Een intrigerende Zuid-Koreaanse thriller die twee vrouwen door de tijd heen verbindt via een oude telefoon, met dodelijke gevolgen. De film mengt elementen van horror en suspense, terwijl het een verhaal van wraak en verlossing ontvouwt. Een spannende rit vol plotwendingen die tot nadenken stemt.

The Call (2020)

The Call (2020) on IMDb

Lees verder »

Fair Play (2023)

Fair Play is een psychologische thriller die de relatie volgt van Emily Meyers en Luke Edmunds, twee analisten bij een meedogenloos hedgefonds in Manhattan. Hun geheime passionele relatie wordt op de proef gesteld wanneer Emily onverwachts wordt gepromoveerd, wat leidt tot toenemende spanningen en wrok bij Luke. Hun relatie ontrafelt en escaleert naar een heftig conflict, wat culmineert in een gewelddadige confrontatie en tragische gevolgen heeft voor hun toekomst.

Fair Play (2023)

Fair Play (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 spannendste films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.