Top 100 beste Sci-Fi aller tijden

Welkom bij onze lijst van de Top 100 beste sciencefictionfilms aller tijden, een verzameling van visionaire verhalen die niet alleen de grenzen van de verbeelding verleggen, maar ook diepgaande vragen stellen over menselijkheid, technologie en de toekomst. Van tijdloze klassiekers tot hedendaagse meesterwerken, deze lijst biedt een diepgaande blik op films die het sciencefictiongenre hebben getransformeerd en een blijvende impact hebben gehad op de popcultuur.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Miles Morales' tienerstrijd wordt extra uitdagend wanneer een supercollider chaos veroorzaakt en alternatieve versies van Spider-Man en andere wezens uit verschillende dimensies in zijn eigen wereld brengt! Nu moet Miles niet alleen overdag student zijn, maar ook 's nachts superheld.

Lees verder »

Inception (2010)

Inception (2010) on IMDb

Cobb, een getalenteerde inbreker met het vermogen om in de dromen van mensen te duiken en hun ideeën te stelen, krijgt een kans op verlossing. Zijn missie: een ondoorgrondelijke taak volbrengen die "Inception" heet - nieuwe gedachten in de geest van iemand anders planten! Kan hij het onmogelijke voor elkaar krijgen?

Lees verder »

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) on IMDb

Luke Skywalker begint aan een gedurfde missie om het machtige Galactische Rijk te verslaan, maar hij moet eerst leren van Yoda - een oude Jedi-meester. Darth Vader is erop gebrand hem uit te schakelen, en het rebellen team van prinses Leia raakt in allerlei problemen als ze hun best doen tegen deze onverslaanbare vijand! Kunnen onze helden het er levend vanaf brengen?

Lees verder »

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Volg een gedurfde groep ruimtevaarders die stoutmoedig gaan waar geen mens ooit is geweest! Door het gebruik van een verbazingwekkend mysterieus wormgat kraken deze avonturiers eindelijk de kosmische code en gaan op een epische reis door sterrenstelsels. Ga met ze mee als ze verrassende nieuwe werelden ontdekken met grenzeloze mogelijkheden die wachten om verkend te worden!

Lees verder »

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

Spider-Man: Across the Spider-Verse is een grenzeloos inventieve, visueel verbluffende en hartverwarmende film. Het bouwt voort op de thema's van de eerste film en creëert nieuwe werelden vol ideeën en grafische pracht. Een absolute aanrader, vol energie en frisheid.

Lees verder »

Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985) on IMDb

"Back to the Future" is een iconische sciencefiction-avonturenfilm uit 1985, geregisseerd door Robert Zemeckis. De film volgt de avonturen van Marty McFly, gespeeld door Michael J. Fox, en zijn excentrieke uitvinder-vriend Doc Brown, gespeeld door Christopher Lloyd, terwijl ze per ongeluk terugreizen naar het jaar 1955 met behulp van een tijdmachine in een omgebouwde DeLorean-auto. Ze moeten er alles aan doen om te voorkomen dat Marty's toekomst wordt verstoord en ervoor zorgen dat hij weer veilig terug kan keren naar zijn eigen tijd.

Lees verder »

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Na de verwoestende gebeurtenissen van Avengers: Infinity War is het universum in puin door de inspanningen van de Mad Titan, Thanos. Met behulp van overgebleven bondgenoten moeten de Avengers zich opnieuw verzamelen om de daden van Thanos ongedaan te maken en de orde in het universum te herstellen, wat de consequenties ook mogen zijn. Maar dit keer maken ze er een groots avontuur van waarbij ze de strijd aangaan met humor, actie en heel veel superkrachten!

Lees verder »

Star Wars: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) on IMDb

Wanneer een kwade kracht toeslaat, wie zal dan overwinnen? Het is aan de dappere Luke Skywalker en de stoere Han Solo om samen met hun trouwe robotvrienden R2-D2 en C-3PO - vergezeld van een aantal snelle comebacks van prinses Leia - Hare Hoogheid te redden uit gevangenschap, zodat gerechtigheid kan terugkeren in het heelal. Zullen ze slagen in deze gedurfde vrijheidsjacht of bezwijken onder de druk van de intergalactische overheersing?

Lees verder »

Alien (1979)

Alien (1979) on IMDb

Een noodsignaal van ver weg lokt een commercieel ruimteschip, de Nostromo, op onderzoek uit. Maar wat hen te wachten staat is meer dan waar ze op gerekend hadden wanneer een buitenaards wezen uit duizenden mysterieuze eieren klimt! Nietsvermoedende bemanningsleden staan voor een angstaanjagende verrassing als het buitenaardse wezen zijn intrek neemt in één van de eieren en zijn schrikbewind aan boord begint...

Lees verder »

The Matrix (1999)

The Matrix (1999) on IMDb

Het is de 22e eeuw, en de mensheid ligt op de knieën nadat krachtige computers de macht hebben overgenomen. Een dappere computerhacker werkt samen met een ondergronds verzet dat vastbesloten is hun onderdrukkers uit te schakelen! Zal onze held slagen in deze strijd van mens tegen machine?

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Terwijl de Avengers en hun bondgenoten zijn blijven vechten om de wereld te beschermen tegen bedreigingen die te groot zijn voor één held om aan te pakken, is er een nieuw gevaar opgedoken uit de kosmische schaduwen: Thanos. Een despoot van intergalactische beruchtheid, zijn doel is om alle zes Infinity Stones, artefacten van onvoorstelbare kracht, te verzamelen en ze te gebruiken om zijn verdorven wil op de hele realiteit op te leggen. Alles waar de Avengers voor hebben gevochten heeft geleid tot dit moment - het lot van de Aarde en het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.

Lees verder »

The Prestige (2006)

The Prestige (2006) on IMDb

Een mysterieus verhaal over twee tovenaars wiens intense rivaliteit hen leidt tot een levenslange strijd om de suprematie - vol obsessie, bedrog en jaloezie met gevaarlijke en dodelijke gevolgen.

Lees verder »

A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange (1971) on IMDb

In een nabije toekomst in Groot-Brittannië krijgen de jonge Alexander DeLarge en zijn vrienden plezier door willekeurig mensen te slaan en te verkrachten. Wanneer hij niet bezig is met het verwoesten van de levens van anderen, zwijmelt Alex weg bij de muziek van Beethoven. De staat, die graag het jeugdcriminaliteit wil aanpakken, biedt de opgesloten Alex de optie om een ingrijpende procedure te ondergaan die hem van al zijn persoonlijke autonomie zal beroven. In een tijd waarin geweten een handelswaar is, kan Alex van koers veranderen?

Lees verder »

Dune: Part Two (2024)

Dune: Part Two (2024) on IMDb

Volg de mythische reis van Paul Atreides terwijl hij zich verenigt met Chani en de Fremen terwijl hij op wraaktocht is tegen de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een vreselijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.

Lees verder »

2001: A Space Odyssey (1968)

2001: A Space Odyssey (1968) on IMDb

In 2001 begon de mensheid aan een buitengewone missie: de verre ruimte verkennen en een mysterieus artefact onthullen dat diep onder het maanoppervlak begraven ligt. Onder leiding van HAL 9000, onze meest geavanceerde AI-technologie ooit, gaan we op zoek naar de oorsprong ervan.

Lees verder »

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 2: Judgment Day (1991) on IMDb

"Terminator 2: Judgment Day" is een actie-sciencefictionfilm uit 1991, waarin de cyborg Terminator terugkomt in een nieuwe missie om John Connor, de toekomstige leider van het verzet tegen machines, te beschermen tegen een geavanceerdere en krachtigere Terminator die naar het heden is gestuurd om hem te doden.

Lees verder »

The Thing

The Thing (1982) on IMDb

"The Thing" is een horrorfilm uit 1982, geregisseerd door John Carpenter. De film speelt zich af op een onderzoeksstation in Antarctica, waar wetenschappers worden geconfronteerd met een buitenaards wezen dat in staat is om van vorm te veranderen en de identiteit van anderen over te nemen.

De spanning wordt opgebouwd door de claustrofobische setting en het feit dat niemand weet wie er nog menselijk is en wie niet. De visuele effecten zijn indrukwekkend, vooral gezien de tijd waarin de film werd gemaakt.

"The Thing" wordt geprezen als een klassieker in het horrorgenre vanwege zijn intense sfeer en angstaanjagende plot. Het acteerwerk van Kurt Russell als hoofdrolspeler MacReady is ook zeer gewaardeerd.

Kortom, "The Thing" is een must-see voor fans van het horrorgenre die houden van spanning, mysterie en buitenaardse wezens.

Lees verder »

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) on IMDb

Joel Barish, diepbedroefd omdat zijn vriendin een procedure heeft ondergaan om hem uit haar geheugen te wissen, besluit hetzelfde te doen. Maar terwijl hij zijn herinneringen aan haar ziet vervagen, realiseert hij zich dat hij nog steeds van haar houdt en dat hij misschien te laat is om zijn fout recht te zetten.

Lees verder »

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) on IMDb

Spider-Man: No Way Home (2021) is een episch spektakel dat fans over de hele wereld zal betoveren. Met een briljante combinatie van actie, emotie en nostalgie, tilt de film het superheldengenre naar een nieuw niveau. Tom Holland levert een uitstekende prestatie als Spider-Man en de terugkeer van bekende personages zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Een absolute triomf die fans van alle generaties zal betoveren.

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) on IMDb

Peter Quill, nog steeds rouwend om het verlies van Gamora, moet zijn team bij elkaar brengen om het universum te verdedigen en tegelijkertijd een van hun eigen leden te beschermen. Deze missie, als ze er niet in slagen om deze succesvol te volbrengen, zou wel eens het einde kunnen betekenen van de Guardians zoals we ze kennen.

Lees verder »

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Guardians of the Galaxy is een verbluffend visuele en gevoelvolle vreemde ervaring die door actie, humor en een enorme hoeveelheid hart wordt gekruid. De film volgt de avonturen van Star-Lord, zoals hij samenwerkt met een team van misfits om aan hun gezamelijke missie te voldoen: het beschermen van de universele krachtbron 'The Infinity Stone' tegen de onverschrokken overmachten van Ronan The Accuser. Het acteerwerk is uitstekend en er zijn veel briljante momenten. Gedurende het hoogste punt is er zelfs een uniek muzikaal nummer dat ervoor zorgt dat je energiek blijft tijdens het gehele avontuur. Al met al is Guardians of the Galaxy een leuke, goed in elkaar gezette film die door elke fan van superheldenfilms moet worden bekeken!

Lees verder »

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993) on IMDb

Een mysterieuze ondernemer heeft zijn eigen Jurassic Park verstopt - compleet met levende dinosaurussen! Nadat hij twee opgewonden kleinkinderen en een team van deskundigen heeft uitgenodigd om het park te bekijken, nemen de zaken een onverwachte wending wanneer alle beveiligingssystemen uitvallen. Plotseling is het ieder voor zich als de prehistorische wezens op hol slaan!

Lees verder »

The Iron Giant (1999)

The Iron Giant (1999) on IMDb

In de herfst van '57 werd een wonderbaarlijke metalen reus verwelkomd in het stadje Rockwell, Maine. Niet alleen bracht dit merkwaardige apparaat vreugde aan alle inwoners, maar het gaf ook een speciaal negenjarig jongetje de broodnodige moed en vriendschap! Dapper om mensen te redden van hun eigen giftige onzekerheden en vooroordelen, leerde onze buitengewone machine hen ware menselijkheid en onschatbare lessen over het leven zelf.

Lees verder »

Blade Runner (1982)

Blade Runner (1982) on IMDb

Welkom in de smoggy en dystopische toekomst van 2019 Los Angeles, waar Rick Deckard uit zijn pensioen wordt gedwongen voor een laatste missie - het neerhalen van een groep schurkachtige replicanten. Deze kunstmatige mensen zijn op een wanhopige zoektocht naar hun schepper om een antwoord te vinden dat hen zal redden van een zekere dood!

Lees verder »

Aliens (1986)

Aliens (1986) on IMDb

"Aliens" is een sciencefiction-actiefilm uit 1986, geregisseerd door James Cameron. Het vervolg op de originele film "Alien" volgt Ellen Ripley, gespeeld door Sigourney Weaver, terwijl ze terugkeert naar de planeet waar ze ooit voor het eerst oog in oog stond met de angstaanjagende buitenaardse wezens. Dit keer gaat ze echter niet alleen en vecht ze samen met een team van ruimtemariniers tegen de gevaarlijke aliens.

Lees verder »

Her (2013)

Her (2013) on IMDb

In de nabije toekomst koopt Theodore, een eenzame schrijver, een nieuw ontwikkeld besturingssysteem dat is ontworpen om aan alle behoeften van de gebruiker te voldoen. Tot zijn verbazing ontwikkelt zich een romantische relatie tussen hem en zijn besturingssysteem. Dit onconventionele liefdesverhaal combineert sciencefiction en romantiek in een lief verhaal dat de aard van liefde verkent en de manieren waarop technologie ons allen isoleert en verbindt.

Lees verder »

Return of the Jedi (1983)

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) on IMDb

Luke Skywalker leidt een missie om zijn vriend Han Solo te redden uit de klauwen van Jabba the Hutt, terwijl de Keizer ernaar streeft de rebellie voorgoed te vernietigen met een tweede gevreesde Death Star.

Lees verder »

V for Vendetta (2005)

V for Vendetta (2005) on IMDb

In een wereld waarin Groot-Brittannië een fascistische staat is geworden, voert een gemaskerde vigilante genaamd "V" guerrillaoorlog tegen de onderdrukkende Britse regering. Wanneer V een jonge vrouw redt van de geheime politie, vindt hij in haar een bondgenoot waarmee hij zijn strijd kan voortzetten om het volk van Groot-Brittannië te bevrijden.

Lees verder »

Ron’s Gone Wrong (2021)

Ron's Gone Wrong (2021) on IMDb

In een wereld waarin wandelende, pratende, digitaal verbonden bots de beste vrienden van kinderen zijn geworden, ontdekt een 11-jarige dat zijn robotvriendje niet helemaal werkt zoals de andere. Maar misschien heeft hij gewoon een eigenzinnig gevoel voor humor. #robotprobleempjes #grappig

Lees verder »

Finch (2021)

Finch (2021) on IMDb

Op een post-apocalyptische Aarde leert een robot, gebouwd om het leven van de geliefde hond van zijn stervende maker te beschermen, over het leven, liefde, vriendschap en wat het betekent om menselijk te zijn.

Lees verder »

Dragon Ball Super: Broly (2018)

Dragon Ball Super: Broly (2018) on IMDb

De Aarde is vredig na het Toernooi van de Kracht. Inzien dat er nog veel meer sterke mensen in het universum zijn die ze moeten ontmoeten, besteedt Goku al zijn dagen aan training om nog grotere hoogten te bereiken. Op een dag worden Goku en Vegeta geconfronteerd met een Saiyan genaamd 'Broly' die ze nog nooit eerder hebben gezien. De Saiyans zouden bijna volledig zijn uitgeroeid bij de vernietiging van Planeet Vegeta, dus wat doet deze hier op Aarde? Dit treffen tussen de drie Saiyans, die compleet verschillende bestemmingen hebben gevolgd, verandert in een indrukwekkende strijd, waar zelfs Frieza (terug uit de Hel) bij betrokken raakt.

Lees verder »

Akira (1988)

Akira (1988) on IMDb

Neoh-Tokyo staat op het spel door een geheim militair project dat een lid van een bende in een losgeslagen psychopathische psyhchic verandert. Alleen twee tieners en een groep psychics kunnen dit echt op een te gekke manier stoppen.

Lees verder »

Ghost in the Shell (1995)

Ghost in the Shell (1995) on IMDb

In het jaar 2029 zijn de barrières van onze wereld door het netwerk en cybernetica doorbroken, maar dat maakt mensen kwetsbaar voor hersenhacking. Wanneer een zeer gezochte hacker genaamd 'The Puppetmaster' hen bij de politiek betrekt, wordt Section 9, een groep cyborg-agenten, ingeschakeld om het onderzoek te doen en de Puppetmaster te stoppen.

Lees verder »

Train to Busan

Train to Busan (2016) on IMDb

In een angstaanjagende speling van het lot komen passagiers van een sneltrein naar Busan midden in de chaos terecht als ze vechten om te overleven tegen de Koreaanse zombie-apocalyps.

Lees verder »

Everything Everywhere All at Once (2022)

Everything Everywhere All at Once (2022) on IMDb

Een oudere Chinese immigrant wordt meegesleept in een waanzinnig avontuur, waarbij zij alleen kan redden wat belangrijk voor haar is door verbinding te maken met de levens die ze had kunnen leiden in andere universums.

Lees verder »

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

In de nabije toekomst zorgt een vermoeide Logan voor een zieke Professor X in een schuilplaats aan de Mexicaanse grens. Maar Logan's pogingen om zich te verbergen voor de wereld en zijn erfenis worden verstoord wanneer een jonge mutant arriveert, achtervolgd door duistere krachten.

Lees verder »

Poor Things (2023)

Poor Things (2023) on IMDb

Terug tot leven gebracht door een onconventionele wetenschapper, gaat een jonge vrouw samen met een advocaat op een wervelwindavontuur over de continenten. Vrij van de vooroordelen van haar tijd, wordt ze standvastig in haar doel om te strijden voor gelijkheid en bevrijding.

Lees verder »

Dune (2021)

Dune (2021) on IMDb

Paul Atreides, een briljante en getalenteerde jongeman geboren voor een groots lot dat hij nog niet begrijpt, moet afreizen naar de gevaarlijkste planeet in het universum om de toekomst van zijn familie en zijn volk te waarborgen. Terwijl kwaadaardige krachten in conflict barsten over de exclusieve voorraad van de meest waardevolle bron op de planeet - een grondstof die het grootste potentieel van de mensheid kan ontsluiten - zullen alleen zij die hun angst kunnen overwinnen overleven.

Lees verder »

Avengers: Assemble (2012)

The Avengers (2012) on IMDb

Nick Fury heeft een team nodig om de wereld te redden, dus begint hij aan een epische zoektocht over de hele wereld op zoek naar dappere helden. Van Iron Man tot Captain America en meer! Vergezel ze in hun spannende missie met een van Marvel's grootste films: The Avengers!

Lees verder »

The Martian (2015)

The Martian (2015) on IMDb

Matt Damon is de held van een uitdagend science-fiction avontuur! Gestrand op Mars, moet hij alles wat hij weet en slimheid inzetten om te overleven. Hoe? Met actievolle spanning, humor die je grijpt bij het schouderblad en hartverwarmende momenten - zijn reis naar Mars tovert gegarandeerd glimlachen op ieders gezicht meteen als startmotor voor jonge astronautische aspiraties.

Lees verder »

Prey (2022)

Prey (2022) on IMDb

Wanneer gevaar haar kamp bedreigt, gaat de felle en zeer bekwame Comanche strijder Naru op pad om haar volk te beschermen. Maar het doelwit dat ze besluipt blijkt een hoog ontwikkelde alien predator te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal.

Lees verder »

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier (2014) on IMDb

Na de cataclysmische gebeurtenissen in New York met The Avengers, leeft Steve Rogers, aka Captain America, rustig in Washington D.C. en probeert hij zich aan te passen aan de moderne wereld. Maar wanneer een collega van S.H.I.E.L.D. wordt aangevallen, raakt Steve verstrikt in een web van intrige dat de wereld in gevaar brengt. Samen met de Black Widow bundelt Captain America zijn krachten om het steeds groter wordende complot bloot te leggen, terwijl hij professionele huurmoordenaars bestrijdt die erop uit zijn om hem het zwijgen op te leggen. Wanneer de volledige omvang van het schurkachtige plan wordt onthuld, roepen Captain America en de Black Widow de hulp in van een nieuwe bondgenoot, de Falcon. Echter, ze komen al snel tegenover een onverwachte en geduchte vijand te staan—de Winter Soldier.

Lees verder »

The Terminator (1984)

The Terminator (1984) on IMDb

In de post-apocalyptische toekomst zenden heersende tirannieke supercomputers een cyborg moordenaar, bekend als de "Terminator", terug naar 1984 om Sarah Connor te doden. Haar ongeboren zoon is voorbestemd om de opstandelingen te leiden tegen de mechanische hegemonie van de 21e eeuw. Ondertussen stuurt de menselijke verzetsbeweging een eenzame krijger om Sarah te beschermen. Kan hij de vrijwel onverwoestbare moordmachine stoppen?

Lees verder »

Planet of the Apes (1968)

Planet of the Apes (1968) on IMDb

Astronaut Taylor stort neer op een verre planeet die geregeerd wordt door apen, welke een primitief ras van mensen gebruiken voor experimenten en vermaak. Al snel bevindt Taylor zich onder de opgejaagden, met zijn leven in handen van een welwillende chimpansee-wetenschapper.

Lees verder »

Brazil (1985)

Brazil (1985) on IMDb

De ondergeschikte ambtenaar Sam Lowry ontsnapt aan de eentonigheid van zijn dagelijks leven door een terugkerende dagdroom waarin hij zichzelf ziet als een deugdzame held die een mooie jonkvrouw redt. Tijdens het onderzoeken van een zaak die leidde tot de onterechte arrestatie en uiteindelijke dood van een onschuldige man in plaats van de gezochte terrorist Harry Tuttle, ontmoet hij de vrouw uit zijn dagdroom. In een poging haar te helpen raakt hij verstrikt in een web van verkeerde identiteiten, zinloze bureaucratie en leugens.

Lees verder »

Godzilla Minus One (2023)

Godzilla Minus One (2023) on IMDb

In het naoorlogse Japan ontstaat een nieuwe terreur. Zullen de verwoeste mensen kunnen overleven... laat staan ​​terugvechten?

Lees verder »

Avatar: The Way of Water (2022)

Avatar: The Way of Water (2022) on IMDb

Tien jaar nadat Avatar de wereld opschudde en de familie Sully voorgoed veranderde, gaat hun verhaal verder. Volg hen in hun strijd om bij elkaar te blijven in een gevaarlijk nieuw land vol overlevingsstrijd en hartverscheurende tragedie. Ontdek hoe ver ze bereid zijn te gaan - als individu en als eenheid - om elkaar te beschermen

Lees verder »

Iron Man (2008)

Iron Man (2008) on IMDb

Tony Stark, een rijke ingenieur en geniale uitvinder, zit gevangen in een Afghaanse grot. Om aan zijn ontvoerders te ontsnappen bouwt hij het iconische Iron Man pak - en brengt zo gerechtigheid en hoop aan hen die het het meest nodig hebben!

Lees verder »

Avatar (2009)

Avatar (2009) on IMDb

In de toekomst werd een dappere marinier, gekluisterd aan zijn rolstoel, op een buitengewone missie diep de ruimte in gestuurd. Maar wat hij vond op Pandora veranderde alles - nu wordt hij verscheurd tussen het uitvoeren van orders en het beschermen van een eigenaardig buitenaards ras!

Lees verder »

Arrival (2016)

Arrival (2016) on IMDb

"Arrival" is een sciencefictionfilm uit 2016, geregisseerd door Denis Villeneuve. De film vertelt het verhaal van taalkundige Louise Banks, gespeeld door Amy Adams, die wordt ingehuurd om te communiceren met buitenaardse wezens die op Aarde zijn geland.

De visuele effecten en het geluid in de film zijn indrukwekkend en dragen bij aan de mysterieuze sfeer van de film. De focus ligt niet alleen op de buitenaardse wezens, maar ook op hoe Louise zich ontwikkelt tijdens haar interacties met hen.

Kortom, "Arrival" is een intrigerende sciencefictionfilm die zowel visueel als intellectueel stimulerend is. Het acteerwerk van Amy Adams is fantastisch en de film biedt veel stof tot nadenken voor wie geïnteresseerd is in wetenschap en filosofie.

Lees verder »

Ex Machina

Ex Machina (2014) on IMDb

Caleb, een programmeur bij het grootste internetbedrijf ter wereld, wint een wedstrijd om een week door te brengen in een privébergtoevluchtsoord van Nathan, de teruggetrokken CEO van het bedrijf. Maar wanneer Caleb op de afgelegen locatie aankomt, ontdekt hij dat hij moet deelnemen aan een vreemd en fascinerend experiment waarin hij moet communiceren met 's werelds eerste echte kunstmatige intelligentie, gehuisvest in het lichaam van een prachtige robotmeisje.

Lees verder »

Moon (2009)

Moon (2009) on IMDb

"Moon" is een slimme en beklemmende sciencefictionfilm die ons meeneemt op een eenzame reis naar de maan. De film volgt Sam Bell, een astronaut die alleen op de maan werkt en geconfronteerd wordt met onverwachte gebeurtenissen die zijn begrip van de realiteit uitdagen. Met een uitstekende uitvoering van Sam Rockwell en een slim plot dat de grenzen van de menselijke psyche verkent, blijft "Moon" een fascinerende en aangrijpende kijkervaring.

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Thor zit in de penarie aan de andere kant van het universum en moet als een malle terug naar Asgard om de Ragnarok te stoppen, oftewel het einde van zijn thuiswereld en de beschaving van de Asgardiers dankzij de fikse dreiging van de meedogenloze Hela. En dat allemaal voordat het te laat is!

Lees verder »

Blade Runner 2049 (2017)

Blade Runner 2049 (2017) on IMDb

Dertig jaar na de gebeurtenissen van de eerste film ontdekt een nieuwe blade runner, LAPD-officier K, een lang begraven geheim dat de potentie heeft om de resterende samenleving in chaos te storten. K's ontdekking leidt hem op een zoektocht om Rick Deckard te vinden, een voormalige LAPD-blade runner die al 30 jaar vermist is.

Lees verder »

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014) on IMDb

Major Bill Cage is een officier die nog nooit een dag gevecht heeft meegemaakt wanneer hij onceremonieel gedegradeerd wordt en in het strijdgewoel wordt gedropt. Cage wordt binnen enkele minuten gedood, waarbij hij erin slaagt een alfa-buitenaards wezen met zich mee te nemen. Hij ontwaakt weer aan het begin van dezelfde dag en wordt gedwongen om keer op keer te vechten en te sterven... steeds opnieuw - omdat fysiek contact met het buitenaardse wezen hem in een tijdlus heeft geworpen.

Lees verder »

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road (2015) on IMDb

Een apocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de verste uithoeken van onze planeet, in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid gebroken is en bijna iedereen als een gek vecht voor de levensbehoeften. Binnen deze wereld zijn er twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde kunnen herstellen.

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) on IMDb

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) is een bruisende en kleurrijke space opera die je meeneemt op een adembenemend avontuur door de kosmos, waarbij de film zowel visueel als auditief indruk maakt met zijn levendige werelden, verbluffende visuele effecten en een onvergetelijke soundtrack die het geheel tot leven brengt. Met zijn perfecte mix van actie, humor, diepgang en hartverwarmende momenten weet de film een emotionele connectie te creëren met de personages, waardoor Guardians of the Galaxy Vol. 2 een onweerstaanbare kijkervaring is die zowel Marvel-fans als nieuwkomers zal betoveren.

Lees verder »

Twelve Monkeys (1995)

12 Monkeys (1995) on IMDb

In het jaar 2035 wordt veroordeelde James Cole tegen zijn zin in terug in de tijd gestuurd om de oorsprong van een dodelijk virus te ontdekken dat bijna de hele wereldbevolking heeft weggevaagd en de overlevenden heeft gedwongen te leven in ondergrondse gemeenschappen. Maar wanneer Cole per ongeluk wordt teruggestuurd naar 1990 in plaats van 1996, wordt hij gearresteerd en opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar ontmoet hij de psychiater Dr. Kathryn Railly en de patiënt Jeffrey Goines, de zoon van een bekende virusdeskundige, die mogelijk de sleutel heeft tot de mysterieuze rebelse groep, het Leger van de 12 Monkeys, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het loslaten van de dodelijke ziekte.

Lees verder »

Gattaca (1997)

Gattaca (1997) on IMDb

In een toekomstige samenleving in het tijdperk van onbeperkte eugenetica worden mensen op een levenspad gezet op basis van hun DNA. Jonge Vincent Freeman wordt geboren met een aandoening die ruimtereizen zou voorkomen, maar is vastbesloten om zich in het GATTACA-ruimteprogramma te infiltreren.

Lees verder »

Duck Dodgers in the 24½th Century (1953)

Duck Dodgers in the 24½th Century (1953) on IMDb

Bereid je voor op een epische krachtmeting tussen ruimteheld Daffy en de beruchte Marvin de Martiaan als ze strijden om de ultieme controle over Planeet X! Wie zal de overwinning opeisen in dit intergalactische gevecht? Riemen vast en ontdek het! Het is een kosmische krachtmeting die je niet wilt missen!

Lees verder »

Ready Player One (2018)

Ready Player One (2018) on IMDb

Wanneer de maker van een populair videospelsysteem overlijdt, wordt er een virtuele wedstrijd gecreëerd om te strijden voor zijn fortuin.

Lees verder »

The Tomorrow War (2021)

The Tomorrow War (2021) on IMDb

De wereld is verbijsterd als een groep tijdreizigers uit het jaar 2051 arriveert om een ​​dringende boodschap over te brengen: dertig jaar in de toekomst verliest de mensheid een wereldwijde oorlog tegen een dodelijke uitheemse soort. De enige hoop op overleving is dat soldaten en burgers uit het heden naar de toekomst worden getransporteerd en zich bij de strijd aansluiten. Onder de gerekruteerden bevindt zich Dan Forester, leraar op een middelbare school en familieman. Vastbesloten om de wereld te redden voor zijn jonge dochter, werkt Dan samen met een briljante wetenschapper en zijn vervreemde vader in een wanhopige zoektocht om het lot van de planeet te herschrijven.

Lees verder »

Godzilla vs. Kong (2021)

Godzilla vs. Kong (2021) on IMDb

In een tijd waarin monsters over de aarde lopen, zet de strijd van de mensheid voor haar toekomst Godzilla en Kong op een ramkoers waarin de twee machtigste natuurkrachten op aarde met elkaar zullen botsen in een spectaculaire strijd die eeuwenlang zal duren.

Lees verder »

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial (1982) on IMDb

"E.T. the Extra-Terrestrial" is een hartverwarmende sciencefictionfilm uit 1982, geregisseerd door Steven Spielberg. De film vertelt het verhaal van een buitenaards wezen genaamd E.T. die bevriend raakt met een jongen genaamd Elliott en zijn familie, terwijl hij probeert terug te keren naar zijn eigen planeet.

Lees verder »

The Fifth Element

The Fifth Element (1997) on IMDb

In 2257 krijgt een taxichauffeur per ongeluk de taak om een ​​jong meisje te redden die deel uitmaakt van de sleutel die de overleving van de mensheid zal garanderen.

Lees verder »

Free Guy (2021)

Free Guy (2021) on IMDb

Weet je wie er eigenlijk een bijrol speelt in het populaire videogame Free City? Juist ja, onze eigen bankbediende Guy! Maar er is een probleem, het spel gaat binnenkort offline en Guy is bang om te verdwijnen in de virtuele vergetelheid. Komt hij hier levend uit of wordt hij straks gewoon een pixel in de wind?

Lees verder »

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Rogue One: A Star Wars Story (2016) on IMDb

A rogue band of resistance fighters unite for a mission to steal the Death Star plans and bring a new hope to the galaxy.

Lees verder »

Predator (1987)

Predator (1987) on IMDb

Een team van elitecommando's op een geheime missie in een jungle in Centraal-Amerika ontdekt dat ze worden opgejaagd door een buitenaardse krijger.

Lees verder »

X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

De ultieme groep X-Men vecht in een oorlog om het voortbestaan van hun soort, verspreid over twee verschillende tijdperken. Ze bundelen hun krachten met hun jongere zelf in een epische strijd die het verleden moet veranderen - om onze toekomst te redden.

Lees verder »
star-trek-ii-the-wrath-of-khan

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Star Trek: First Contact (1996) on IMDb

Het is de 23e eeuw. Het Federatie-ruimteschip U.S.S. Enterprise is bezig met routinematige trainingsmanoeuvres en Admiraal James T. Kirk lijkt zich neer te leggen bij het feit dat deze inspectie wel eens de laatste ruimtemissie van zijn carrière zou kunnen zijn. Maar Khan is terug. Geholpen door zijn verbannen groep genetisch gemanipuleerde supermensen, Khan - briljante rebel van de 20e-eeuwse Aarde - heeft Space Station Regula One overvallen, een topgeheim apparaat genaamd Project Genesis gestolen, controle overgenomen van een ander Federatie-ruimteschip en zet de achtervolging in op de Enterprise, vastbesloten om niets in de weg te laten staan van zijn missie: Admiraal Kirk doden... zelfs als dat universele Armageddon betekent.

Lees verder »

Dexter’s Laboratory: Ego Trip (1999)

Dexter's Laboratory: Ego Trip (1999) on IMDb

Wanneer robots Dexter, de redder van de toekomst, dreigen te vernietigen, springt hij in zijn tijdmachine om te kijken hoe hij de dag heeft kunnen redden. Maar deze robots zijn op een missie om de persoon te vernietigen die hun toekomst heeft gered! Dexter is klaar voor de strijd en laat een reeks geweldige gereedschappen en gadgets uit zijn lab los om ze moeiteloos uit te schakelen. Maar iets onverwachts trekt zijn aandacht - hij wordt herkend als "Degene die de toekomst redde"! Geïntrigeerd besluit Dexter een reis door de tijd te maken om te zien hoe cool hij eigenlijk is.

Zijn eerste stop brengt hem oog in oog met een versie van zichzelf die lang, mager en zwak is en vastzit in een saaie kantoorbaan terwijl Mandark geniet van succes als zijn baas. Dexter weet niet dat hij per ongeluk de topgeheime blauwdrukken van de "Neurotomic Protocore" verklapt, waardoor Mandark ze kan stelen als ze allebei vooruit in de tijd springen. Over een onbedoeld gevolg gesproken!

Lees verder »

A Quiet Place Part II (2021)

A Quiet Place Part II (2020) on IMDb

Na de gebeurtenissen thuis wordt de familie Abbott nu geconfronteerd met de verschrikkingen van de buitenwereld. Gedwongen zich in het onbekende te wagen, beseffen ze dat de wezens die op geluid jagen niet de enige bedreigingen zijn die achter het zandpad op de loer liggen.

Lees verder »

Close Encounters of the Third Kind (1977)

Close Encounters of the Third Kind (1977) on IMDb

"Close Encounters of the Third Kind" is een klassieke sciencefictionfilm uit 1977, geregisseerd door Steven Spielberg. De film vertelt het verhaal van Roy Neary, gespeeld door Richard Dreyfuss, die geobsedeerd raakt door buitenaardse wezens en hun schip na getuige te zijn van een UFO-sighting. De visuele effecten worden geprezen als een mijlpaal in de geschiedenis van de special effects en de climax is adembenemend zowel visueel als emotioneel. Kortom, deze film blijft boeiend en relevant voor vele jaren om te komen.

Lees verder »

Black Panther (2018)

Black Panther (2018) on IMDb

Koning T'Challa keert terug naar zijn thuisland, het teruggetrokken en technologisch geavanceerde Afrikaanse land Wakanda, om zijn land te dienen als nieuwe leider. T'Challa ontdekt echter al snel dat zijn troon wordt uitgedaagd door facties binnen en buiten zijn eigen land. Door gebruik te maken van krachten die voorbehouden zijn aan Wakandese koningen, neemt T'Challa de mantel van de Black Panther op om samen te werken met zijn ex-vriendin Nakia, de koningin-moeder, zijn prinses-zus, leden van de Dora Milaje (de Wakandese 'speciale strijdkrachten') en een Amerikaanse geheim agent, om te voorkomen dat Wakanda wordt meegesleept in een wereldoorlog.

Lees verder »

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) on IMDb

De kwaadaardige Darth Sidious voert zijn ultieme plan voor onbeperkte macht uit - en de heldhaftige Jedi Anakin Skywalker moet een kant kiezen.

Lees verder »

District 9 (2009)

District 9 (2009) on IMDb

Dertig jaar geleden arriveerden buitenaardse wezens op aarde. Niet om te veroveren of hulp te bieden, maar om een toevluchtsoord te vinden van hun stervende planeet. Afgezonderd van de mensheid in een Zuid-Afrikaans gebied genaamd District 9, worden de buitenaardse wezens beheerd door Multi-National United, dat zich niet bekommert om het welzijn van de aliens maar alles zal doen om hun geavanceerde technologie te beheersen. Wanneer een bedrijfsagent een mysterieus virus oploopt dat zijn DNA begint te veranderen, is er maar één plek waar hij zich kan verbergen: District 9.

Lees verder »

A Quiet Place (2018)

A Quiet Place (2018) on IMDb

Een gezin wordt gedwongen om in volledige stilte te leven en zich te verstoppen voor angstaanjagende wezens die hun prooi opsporen aan de hand van geluid. Hun overleving hangt af van hun vermogen om elk geluid te vermijden, waardoor de spanning en de uitdagingen van hun situatie op indringende wijze worden verbeeld.

Lees verder »

Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016) on IMDb

Captain America: Civil War (2016) is een episch superheldenavontuur dat de grenzen van het genre verlegt. Met een overvloed aan actie, intrigerende conflicten en een indrukwekkende ensemblecast, levert de film een meeslepende en emotionele ervaring. Het evenwichtige verhaal en de intense confrontaties maken dit een van de hoogtepunten van Marvel.

Lees verder »

Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far from Home (2019) on IMDb

Spider-Man: Far From Home (2019) is een opwindend en verfrissend avontuur dat de spinnenheld naar nieuwe hoogten brengt. Met een perfecte mix van actie, humor en hartverwarmende momenten, biedt de film een meeslepende kijkervaring. Tom Holland schittert opnieuw als Spider-Man en de verrassende plotwendingen maken het een must-see voor Marvel-fans.

Lees verder »

Star Trek (2009)

Star Trek (2009) on IMDb

De toekomst van de melkweg rust in de handen van bittere rivalen. De ene, James Kirk, is een delinquent en avontuurlijk boerenzoon uit Iowa. De andere, Spock, een Vulcan, werd opgevoed in een op logica gebaseerde samenleving die alle emotie afwijst. Terwijl vurig instinct botst met kalmte en rede, is hun onwaarschijnlijke maar krachtige samenwerking de enige die in staat is om hun bemanning door onvoorstelbaar gevaar te leiden, dapper op weg naar plekken waar niemand ooit is geweest. Het menselijke avontuur is opnieuw begonnen.

Lees verder »

Okja (2017)

Okja (2017) on IMDb

Een jong meisje genaamd Mija riskeert alles om te voorkomen dat een machtig, multinational bedrijf haar beste vriend ontvoert - een gigantisch dier genaamd Okja.

Lees verder »

Justice League: Doom (2012)

Justice League: Doom (2012) on IMDb

Een hilarische twist op Mark Waid's "Tower of Babel" verhaal uit de JLA strip. Vandal Savage steelt streng vertrouwelijke bestanden van Batman, waarin hij alle zwaktes van de Justice League leden heeft verzameld. Oops, dat gaat nog leuk worden!

Lees verder »

Teen Titans: The Judas Contract (2017)

Teen Titans: The Judas Contract (2017) on IMDb

Wie is Tara Markov echt? Ze lijkt gewoon een normaal meisje, maar ze heeft de ongelooflijke kracht om de aarde en stenen te beheersen. Maar, is ze een vriend of een vijand van de nieuwe Teen Titans? En wat zijn de duistere plannen van huurmoordenaar Deathstroke voor het team? Ontdek het nu!

Lees verder »

Contact (1997)

Contact (1997) on IMDb

Een radioastronoom ontvangt het allereerste buitenaardse radiosignaal dat ooit op aarde is opgevangen. Terwijl de wereldmachten zich haasten om het bericht te ontcijferen en te beslissen over een te volgen koers, moet zij enkele moeilijke beslissingen nemen tussen haar overtuigingen, de waarheid en de werkelijkheid.

Lees verder »

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The Hunger Games: Catching Fire (2013) on IMDb

Katniss Everdeen en Peeta Mellark keren terug naar huis na het winnen van de 74e Hongerspelen. Ze beginnen aan een Victory Tour door de districten, waardoor ze hun dierbaren moeten achterlaten. Tijdens de tour merkt Katniss tekenen van een opstand, terwijl president Snow de 75e Hongerspelen, bekend als de Quarter Quell, organiseert, wat Panem ingrijpend zou kunnen veranderen.

Lees verder »

Predestination (2014)

Predestination (2014) on IMDb

Predestination beschrijft het leven van een Temporal Agent die op een ingewikkelde reeks tijdreizen wordt gestuurd om te voorkomen dat toekomstige moordenaars hun misdaden begaan. Nu, tijdens zijn laatste opdracht, moet de Agent de enige crimineel tegenhouden die hem door de tijd heen is ontgaan en een verwoestende aanval voorkomen waarbij duizenden levens verloren zullen gaan.

Lees verder »

Mad Max 2 (1981)

The Road Warrior (1981) on IMDb

Max Rockatansky keert terug als de heldhaftige eenling die over de stoffige wegen van een postapocalyptische Australische Outback rijdt in een eindeloze zoektocht naar benzine. Tegen hem en de andere smerige beklaagden van een brandstofdepotkamp staan ​​de bizarre krijgers onder bevel van de charismatische Lord Humungus, een gewelddadige leider wiens scrupules net zo kaal zijn als het omringende landschap.

Lees verder »

Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming (2017) on IMDb

Nadat hij midden in een intense strijd tussen twee Avengers terecht is gekomen, staat Spider-Man voor een ontmoedigende taak: een balans vinden tussen zijn leven als gewone middelbare scholier Peter Parker en misdaadbestrijder extraordinaire Spidey. Maar wanneer Vulture naar Queens duikt om chaos en vernietiging te veroorzaken, is het aan onze webslingerende held (met wat hulp van zijn mentor Tony Stark) om de dag te redden!

Lees verder »

RoboCop

In a violent, near-apocalyptic Detroit, evil corporation Omni Consumer Products wins a contract from the city government to privatize the police force. To test their crime-eradicating cyborgs, the company leads street cop Alex Murphy into an armed confrontation with crime lord Boddicker so they can use his body to support their untested RoboCop prototype. But when RoboCop learns of the company's nefarious plans, he turns on his masters.
Lees verder »

Minority Report (2002)

Minority Report (2002) on IMDb

John Anderton is een top 'Precrime'-agent in de late 21e eeuw, wanneer technologie in staat is om misdaden te voorspellen voordat ze worden gepleegd. Maar Anderton wordt zelf het doelwit wanneer een andere onderzoeker hem beschuldigt van moord.

Lees verder »

Star Wars: The Force Awakens (2015)

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) on IMDb

Dertig jaar nadat ze het Galactische Keizerrijk hebben verslagen, worden Han Solo en zijn bondgenoten geconfronteerd met een nieuwe dreiging van de kwaadaardige Kylo Ren en zijn leger van Stormtroopers.

Lees verder »

Superman the movie (1978)

Superman (1978) on IMDb

De bescheiden Clark Kent werkt als journalist bij de Daily Planet, samen met zijn grote liefde, Lois Lane. Clark moet zijn alter ego als superheld oproepen wanneer de boosaardige Lex Luthor een plan lanceert om de wereld over te nemen.

Lees verder »

Watchmen (2009)

Watchmen (2009) on IMDb

In een grimmig en alternatief 1985 zijn de gloriedagen van gemaskerde burgerwachten beëindigd door een overheidsactie, maar nadat één van de veteranen op brute wijze wordt vermoord, wordt er een onderzoek gestart naar de moordenaar. De herenigde helden gaan op pad om hun eigen ondergang te voorkomen, maar ontdekken daarbij een sinister complot dat de mensheid in groot gevaar brengt.

Lees verder »

X-Men: First Class (2011)

X-Men: First Class (2011) on IMDb

Voordat Charles Xavier en Erik Lensherr de namen Professor X en Magneto aannamen, waren ze twee jonge mannen die hun krachten voor het eerst ontdekten. Voordat ze aartsvijanden werden, waren ze de beste vrienden, die samenwerkten met andere mutanten (sommige bekend, sommige nieuw) om de grootste bedreiging die de wereld ooit heeft gekend te stoppen.

Lees verder »

Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron (2015) on IMDb

Wanneer Tony Stark probeert een slapend vredesprogramma nieuw leven in te blazen, loopt het mis en worden de machtigste helden van de Aarde op de ultieme proef gesteld terwijl het lot van de planeet op het spel staat. Terwijl de boosaardige Ultron opkomt, is het aan The Avengers om hem te stoppen en te voorkomen dat hij zijn verschrikkelijke plannen uitvoert. Onrustige allianties en onverwachte actie banen al snel de weg voor een episch en uniek wereldavontuur.

Lees verder »

Black Widow (2021)

Black Widow (2021) on IMDb

Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, wordt geconfronteerd met de donkere kanten van haar verleden wanneer een gevaarlijke samenzwering met banden naar haar verleden opkomt. Achtervolgd door een macht die er alles aan zal doen om haar ten val te brengen, moet Natasha omgaan met haar geschiedenis als spion en de gebroken relaties die achtergelaten zijn voordat ze een Avenger werd.

Lees verder »

Transformers: Rise of the Beasts (2023)

Transformers: Rise of the Beasts (2023) on IMDb

When a new threat capable of destroying the entire planet emerges, Optimus Prime and the Autobots must team up with a powerful faction known as the Maximals. With the fate of humanity hanging in the balance, humans Noah and Elena will do whatever it takes to help the Transformers as they engage in the ultimate battle to save Earth.

Lees verder »

Star Trek Into Darkness (2013)

Star Trek Into Darkness (2013) on IMDb

Wanneer de bemanning van de Enterprise teruggeroepen wordt naar huis, ontdekken ze dat een onstuitbare terreurmacht van binnenuit hun eigen organisatie de vloot heeft laten ontploffen en alles waarvoor ze staat vernietigd heeft, waardoor onze wereld in een crisis verkeert. Met een persoonlijke rekening te vereffenen, leidt kapitein Kirk een klopjacht naar een oorlogsgebied om een eenmanswapen van massavernietiging gevangen te nemen. Terwijl onze helden zich laten meevoeren in een episch schaakspel van leven en dood, zal liefde op de proef worden gesteld, vriendschappen verscheurd worden en moeten er offers gebracht worden voor de enige familie die Kirk nog over heeft: zijn bemanning.

Lees verder »