Top 100 beste Fantasy films aller tijden

De lijst met beste fantasy films bevat een mix van klassiekers en moderne films die ons meenemen naar andere werelden.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) on IMDb

Na een wilde reis vol epische gevechten wordt Aragorn onthuld als erfgenaam van de troon van Gondor. Maar zijn kroonmoment moet wachten als hij dapper zijn krachten bundelt met Gandalf en hun groep helden tegen de machtigste vijand: Sauron! Ondertussen vechten Frodo en Sam dapper door het helse terrein van Mordor op een zware missie - om die vervelende ring voor eens en voor altijd weg te krijgen...

Lees verder »

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001) on IMDb

Een jong meisje, Chihiro, raakt gevangen in een vreemde nieuwe wereld van geesten. Wanneer haar ouders een mysterieuze transformatie ondergaan, moet ze al haar moed oproepen die ze nooit wist dat ze had om haar familie te bevrijden.

Lees verder »

The Green Mile (1999)

The Green Mile (1999) on IMDb

Een bovennatuurlijk verhaal dat zich afspeelt op de dodencel van een Zuidelijke gevangenis, waar de zachtaardige reus John Coffey over mysterieuze krachten beschikt om mensen te genezen van hun kwalen. Wanneer de hoofdbewaker van de celblok, Paul Edgecomb, Coffey's wonderbaarlijke gave herkent, probeert hij wanhopig de executie van de terdoodveroordeelde man te voorkomen.

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) on IMDb

Een kleine hobbit genaamd Frodo komt in het bezit van een krachtige, maar vervloekte ring. Om hem weg te houden van zijn boosaardige maker, gaat hij op een epische zoektocht vol gevaar en avontuur! Hij verzamelt al snel een bende om hem te helpen het mysterieuze artefact helemaal naar Mt. Doom te brengen, zodat het voor altijd vernietigd kan worden - tot die tijd zijn zij noch Midden-Aarde veilig! Zullen ze hun deadline halen of zal het kwaad overwinnen?

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Met het lot van Midden-aarde in hun handen beginnen Frodo en Sam aan een gedurfde reis om Sarumans sinistere plannen uit Mordor te gooien! Ondertussen zijn Gimli, Legolas en Aragorn op het spoor van Merry & Pippin, die door gemene orks zijn weggestuurd. Wie weet welke onverwachte avonturen onze dappere helden bij Orthanc Tower te wachten staan? Laten we het uitzoeken!

Lees verder »

The Legend of Hei (2019)

The Legend of Hei (2019) on IMDb

Wanneer het huis van de kattengeest Luo Xiaohei wordt ontbost door mensen, moet hij een nieuw thuis vinden. Hij ontmoet een groep andere geestwezens die hem onder hun hoede nemen en dromen van het heroveren van het land dat volgens hen rechtmatig van hen is. Maar dan komt hij Wuxian tegen, een mens die Luo Xiaohei scheidt van de andere geesten. Samen gaan ze op een avontuurlijke reis, waarbij de kattengeest leert zijn krachten onder controle te krijgen en zijn eigen gedachten vormt over of hij zich moet aansluiten bij de geesten of bij de mensen. Bereid je voor op een betoverend avontuur vol humor en beslissingen die een kat in het nauw moet maken!

Lees verder »

Princess Mononoke (1997)

Princess Mononoke (1997) on IMDb

Ashitaka, de prins van de verdwijnende Emishi-mensen, wordt vervloekt door een gedemoniseerde wildzwijngod en moet naar het westen reizen om een geneesmiddel te vinden. Onderweg ontmoet hij San, een jonge vrouw die vecht om het bos te beschermen, en Lady Eboshi die het probeert te vernietigen. Ashitaka moet een manier vinden om evenwicht te brengen in dit conflict. Get ready for an epic adventure!

Lees verder »

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder's Justice League (2021) on IMDb

Vastbesloten om ervoor te zorgen dat de ultieme opoffering van Superman niet tevergeefs was, bundelt Bruce Wayne zijn krachten met Diana Prince en maakt plannen om een team van metahumans te rekruteren om de wereld te beschermen tegen een dreiging van catastrofale omvang die nadert.

Lees verder »

Coco (2017)

Coco (2017) on IMDb

Ondanks het verbijsterende generaties oude verbod op muziek in zijn familie, droomt Miguel ervan een getalenteerde muzikant te worden, net als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel in het prachtige en kleurrijke Land van de Doden na een mysterieuze reeks gebeurtenissen. Onderweg ontmoet hij de charmante bedrieger Hector, en samen beginnen ze aan een buitengewone reis om het ware verhaal achter de familiegeschiedenis van Miguel te ontrafelen.

Lees verder »

Wolf Children (2012)

Wolf Children (2012) on IMDb

Toen haar weerwolf-minnaar plotseling overlijdt in een ongeluk, moet een vrouw een manier vinden om de zoon en dochter die ze samen met hem had op te voeden. Maar het erven van de eigenschappen van hun vader blijkt een uitdaging voor haar te zijn.

Lees verder »

Green Snake (2021)

White Snake 2: Green Snake (2021) on IMDb

Terwijl ze probeert haar zus te bevrijden uit de klauwen van Fahai, belandt Xiao Qing in een dystopische stad en ontmoet ze een mysterieuze man die zich zijn vorige leven niet kan herinneren. Maar werkelijkheid en geheugenverlies botsen op hilarische wijze in deze absurde avonturenroman. Bereid je voor op lachen, griezelen en je afvragen: wie ben ik eigenlijk?

Lees verder »

Wolfwalkers (2020)

Wolfwalkers (2020) on IMDb

In een wereld vol dom bijgeloof en maffe magie, waar wolven ten onrechte als het kwaad worden beschouwd en de natuur als een soort schurk wordt gezien, gaan een pittige leerling-jager en haar vader op weg naar Ierland om de laatste roedel uit te schakelen. Maar wacht even! Wanneer ze een wild inheems meisje redt, neemt hun band haar mee op een wild avontuur. Ze stuit op de ongelooflijke Wolfwalkers en verandert in precies datgene wat haar vader wil uitroeien. Over een speling van het lot gesproken!

Lees verder »

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Puss in Boots: The Last Wish (2022) on IMDb

De Gelaarsde Kat zit in grote problemen! Zijn liefde voor avontuur heeft ertoe geleid dat hij acht van zijn negen levens heeft opgebruikt. Nu is hij op een wilde zoektocht om de legendarische Laatste Wens te vinden en zijn harige achterste te redden. Kan hij alle negen levens herstellen? Ga met Poes mee op dit epische avontuur en ontdek het!

Lees verder »

Klaus (2019)

Klaus (2019) on IMDb

Terwijl Jesper de twijfelachtige onderscheiding verdient van minst begaafde student aan de Postacademie, leidt zijn lot hem naar Smeerensburg, een koud dorp op een ijskoud eiland achter de poolcirkel. In deze afgelegen plaats, waar de norse bewoners zelden woorden, laat staan brieven uitwisselen, overweegt Jesper zijn postbodestaak op te geven. Maar een toevallige ontmoeting met de plaatselijke leraar, Alva, en Klaus, een raadselachtige timmerman die in een hut vol minutieus vervaardigd speelgoed woont, begint Jespers reis een andere wending te geven.

Lees verder »

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023)

Black Clover: Sword of the Wizard King (2023) on IMDb

In een wereld waar magie alles is, wordt Asta, een jongen zonder magische krachten, geconfronteerd met zijn rivaal Yuno. Samen hebben ze machtige vijanden verslagen om de titel van Wizard King na te streven. Nu worden ze geconfronteerd met de terugkeer van vier verbannen Wizard Kings, die het Clover Kingdom willen vernietigen met behulp van de "Imperial Sword". Asta, zonder magie, staat vastberaden om de Wizard King te worden en moet nu vechten tegen deze dreigende krachten. Zal hij de kracht vinden om zijn koninkrijk te beschermen?

Lees verder »

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) on IMDb

Harry, Ron en Hermelien gaan door met hun zoektocht om de kwaadaardige Voldemort voorgoed te verslaan. Net wanneer de zaken uitzichtloos lijken voor de jonge tovenaars, ontdekt Harry een trio magische objecten die hem krachten geven die kunnen wedijveren met de formidabele vaardigheden van Voldemort.

Lees verder »

Soul (2020)

Soul (2020) on IMDb

Joe Gardner is een leraar op een middelbare school met een liefde voor jazzmuziek. Na een succesvolle auditie in de Half Note Club raakt hij plotseling betrokken bij een ongeluk dat zijn ziel van zijn lichaam scheidt en hem naar het You Seminar brengt, een centrum waar zielen zich ontwikkelen en passies ontdekken voordat ze worden overgebracht naar een pasgeboren kind. Joe moet hulp inroepen van andere zielen in training, zoals 22, een ziel die eeuwenlang in het You Seminar heeft doorgebracht, om terug te keren naar de aarde.

Lees verder »

New Gods: Nezha Reborn (2021)

Nezha Reborn (2021) on IMDb

Terwijl hij een gewone bezorger en motorsportliefhebber is, komt Nezha oude vijanden tegen en moet hij zijn krachten herontdekken om zijn geliefden te beschermen. Blijkbaar is het leven van een held nooit saai!

Lees verder »

Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022)

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) on IMDb

Tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini worstelt een magisch geanimeerde houten jongen met de uitdaging om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

Lees verder »

Song of the Sea (2014)

Song of the Sea (2014) on IMDb

Als Ben en Saoirse bij oma in de stad moeten gaan wonen, besluiten ze dat er maar één plek beter is - hun huis aan zee. Ben wist niet dat dit geen gewone reis zou worden; als afstammelingen van zeehonden raakt hij al snel verwikkeld in een wereld vol mysterieuze volksverhalen die uitkomen! Nu de tijd dringt en een oud kwaad hun veiligheid bedreigt, lijkt het erop dat zijn dappere zusje de sleutel tot succes heeft...

Lees verder »

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) on IMDb

Het derde jaar op Zweinstein brengt nieuwe avonturen en uitdagingen voor Harry terwijl hij de delicate kunst leert om een Hippogrief te benaderen, gedaanteverwisselende Boggarts verandert in komische situaties en zelfs de tijd terugdraait. Maar het trimester brengt ook gevaar met zich mee: zielzuigende Dementors zweven over de school, een bondgenoot van de vervloekte Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden loert binnen de kasteelmuren en angstaanjagende tovenaar Sirius Zwarts ontsnapt uit Azkaban. En Harry zal hen allemaal onder ogen moeten komen.

Lees verder »

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Harry Potter was een gewoon, alledaags kind... tot zijn 11e verjaardag! Toen ontdekte hij dat Harry, verre van gewoon, magische krachten bezat en op de prestigieuze Hogeschool voor Hekserij en Tovenarij thuishoorde. Met de hulp van een wijs schoolhoofd gebruikte Harry zijn nieuwe krachten om geheimen te ontdekken over de dood van zijn ouders - en om oog in oog te komen met een kwaadaardige schurk die uit is op vernietiging. Wie wist dat leven onder de trap zo avontuurlijk kon zijn?

Lees verder »

Ne Zha (2019)

Ne Zha (2019) on IMDb

De Primus transformeert een Mix-Goede-Kraal in een Geestenzaadje en een Duivelspil. Het Geestenzaadje kan reïncarneren als een mens om Koning Zhou te helpen een nieuwe dynastie op te richten, terwijl de Duivelspil een duivel zal creëren die de mensheid bedreigt. Ne Zha is degene die voorbestemd is om de held te zijn, maar in plaats daarvan wordt hij een duivel in menselijke gedaante, omdat het Geestenzaadje en de Duivelspil verwisseld worden.

Lees verder »

Wish Dragon (2021)

Wish Dragon (2021) on IMDb

Ontmoet Din, de vastberaden tiener die hunkert naar een reünie met zijn beste vriend van vroeger. Maar wacht! Er komt een wensvervullende draak langs, klaar om Din naar een wereld vol betoverende mogelijkheden te sturen. Bereid je voor op een magische reis als geen ander!

Lees verder »

Raya and the Last Dragon (2021)

Raya and the Last Dragon (2021) on IMDb

Er was eens een funky plek genaamd Kumandra waar mensen en draken BFF's waren. Maar wacht even! Een boze kracht dook binnen en de draken werden superheld om de mensen te beschermen. Spoel 500 jaar vooruit en diezelfde kwade kerel is terug voor meer problemen. Het is aan Raya, onze felle krijger, om de laatste draak te vinden en harmonie terug te brengen in dit verwarde land en zijn ruziënde mensen. Laat de epische zoektocht beginnen!

Lees verder »

About Time (2013)

About Time (2013) on IMDb

De avond na weer een onbevredigd nieuwjaarsfeest vertelt Tims vader zijn zoon dat de mannen in zijn familie altijd het vermogen hebben gehad om door de tijd te reizen. Ze kunnen de geschiedenis niet veranderen, maar ze kunnen wel veranderen wat er in hun eigen leven gebeurtenissen en is gebeurd. Zo begint het begin van een les in het leren waarderen van het leven zelf zoals het is, zoals het komt, en vooral: de mensen die naast ons leven.

Lees verder »

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) on IMDb

Jack Sparrow, de schurk van de zee, nam de taak op zich om Port Royal te redden van een plunderende piraat. Daarbij hielp hij de genegenheid van een onverschrokken jong stel door hun geliefde dochter te redden die was gegijzeld!

Lees verder »

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Remy, een wereldse rat in Parijs met een voorliefde voor verrukkelijke gerechten, kreeg de perfecte kans om te worden waar hij van droomde: een wereldberoemde chef-kok. Hoewel hij net klein genoeg is om door de riolen te kruipen en grote culinaire ambities heeft, gaat Remy vanuit zijn ondergrondse verblijf op weg naar succes in een van de beste eetgelegenheden van Parijs!

Lees verder »

The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas (1993) on IMDb

Opgeschept met het eeuwige vermaken van mensen op 31 oktober met dezelfde oude trucjes, ontvoert Jack Skellington, de magere koning van Halloween Town, de Kerstman en plant hij om gekrompen hoofden en andere griezelige cadeaus aan kinderen te bezorgen op kerstochtend. Maar terwijl Kerstmis nadert, probeert Jack's lappenpop vriendin, Sally, zijn misleide plannen te dwarsbomen.

Lees verder »

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) on IMDb

Wanneer Harry Potter's naam uit de Vuurbeker komt, wordt hij een deelnemer in een slopende strijd om glorie tussen drie toverscholen - het Toverschool Toernooi. Maar aangezien Harry nooit zijn naam heeft ingediend voor het toernooi, wie dan wel? Nu moet Harry het opnemen tegen een dodelijke draak, woeste waterdemonen en een betoverd doolhof, alleen om zichzelf gevangen te vinden in de wrede greep van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden.

Lees verder »

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) on IMDb

Harry, Ron en Hermelien verlaten hun laatste jaar op Zweinstein om de overgebleven Gruzielementen te vinden en te vernietigen, waarmee ze een einde willen maken aan Voldemorts streven naar onsterfelijkheid. Maar met de geliefde Dumbledore van Harry overleden en de gewetenloze Dooddoeners van Voldemort op vrije voeten, is de wereld gevaarlijker dan ooit.

Lees verder »

Pan’s Labyrinth (2006)

Pan's Labyrinth (2006) on IMDb

Levend met haar tirannieke stiefvader in een nieuw huis met haar zwangere moeder, voelt de 10-jarige Ofelia zich eenzaam totdat ze een vervallen doolhof verkent, bewaakt door een mysterieuze faun die beweert haar lotsbestemming te kennen. Als ze terug wil naar haar echte vader, moet Ofelia drie angstaanjagende taken volbrengen.

Lees verder »

Luca (2021)

Luca (2021) on IMDb

Luca en zijn beste vriend Alberto beleven een onvergetelijke zomer aan de Italiaanse Rivièra. Maar al het plezier wordt bedreigd door een diepgeworteld geheim: ze zijn zeemonsters uit een andere wereld, net onder het wateroppervlak.

Lees verder »

How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon (2010) on IMDb

Dit kind genaamd Hiccup wordt verondersteld een grote, slechte krijger te zijn, net als zijn Vikingvader. Maar in plaats van een draak te doden zoals de bedoeling is, wordt hij beste maatjes met een draak! En daar is zijn vader niet zo blij mee. Maak kennis met Hiccup Horrendous Haddock III, drakenfluisteraar extraordinaire!

Lees verder »

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2010)

Scooby-Doo! Abracadabra-Doo (2009) on IMDb

Raad eens, mensen? Onze bende gaat op een wild avontuur om Velma's kleine zusje, Madelyn, te bezoeken. Het blijkt dat ze serieuze goocheltrucs heeft geleerd op de Whirlen Merlin Magic Academy. Maar houd je hoed vast, want het gerucht gaat dat er een enorme griffioen is die allerlei onrust veroorzaakt. Natuurlijk gaat onze bende op onderzoek uit. Bereid je voor op mystieke chaos!

Lees verder »

Donnie Darko (2001)

Donnie Darko (2001) on IMDb

In Donnie Darko, een tiener die ternauwernood een vreemd ongeval overleeft, wordt gekweld door visioenen van een groot konijn dat hem aanzet tot misdaden, in een film die zowel een diepgaand mysterie als een mentale puzzel is. Roger Ebert benadrukte de film als een ervaring die opgelost moet worden, een reflectie van zijn complexe en intrigerende plot die kijkers aanspoort tot het delen van theorieën. Jake Gyllenhaal's vertolking van Donnie voegt een diepe emotionele laag toe, perfect vangend de angst en strijd van zijn personage, waardoor de film een meeslepende kijkervaring biedt.

Lees verder »

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Laten we eerlijk zijn, groen ziet er nooit goed uit - zeker niet als je een oger bent wiens geur niet bepaald met open armen wordt ontvangen. Maar dat weerhoudt Shrek er niet van om op een heldhaftige missie te gaan om de mooie prinses te redden die gevangen wordt gehouden door een kwaadaardige vuurspuwende draak! Want deze stoere held gaat niet alleen op pad - hij werkt samen met niemand minder dan een hilarische ezel die voor veel komisch reliëf zorgt.

Lees verder »

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) on IMDb

Disney versie van het klassieke Arabische verhaal, met Oscar-winnende muziek en Robin Williams als een grappige blauwe geest. De jonge 'straatrat' Aladdin droomt ervan iets nobelers te zijn dan een kleine dief op de markt. Tijdens een toevallige ontmoeting ontstaat er een band tussen hem en prinses Jasmine, maar kort daarna wordt hij gearresteerd voor diefstal door de paleiswachters. In hechtenis hoort Aladdin over een magische lamp die hem elke gewenste wens zal vervullen. Hij ontsnapt uit de gevangenis en gaat op weg naar het beloofde land op zoek naar de mythische schat, zonder te weten dat hij gemanipuleerd wordt door de sinistere grootvizier Jafar van de sultan.

Lees verder »

Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991) on IMDb

Volg het avontuur van Belle, een intelligente jonge vrouw die zich bevindt in het kasteel van een prins die is veranderd in een mysterieus beest. Met behulp van het betoverde personeel van het kasteel leert Belle al snel de belangrijkste les van allemaal - dat ware schoonheid van binnen komt.

Lees verder »

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands (1990) on IMDb

Een kleine buitenwijkstad krijgt bezoek van Edward, een gestrand onafgewerkt wetenschappelijk experiment. Geloof het of niet, dit wordt een avontuur dat je nooit zult vergeten!

Lees verder »

The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987) on IMDb

In dit betoverend gebroken sprookje moeten de beeldschone prinses Buttercup en de onverschrokken Westley onoverkomelijke obstakels overwinnen om geluk te vinden te midden van zwaardvechters met zes vingers, moordlustige prinsen, Sicilianen en knaagdieren van ongebruikelijke grootte. Maar zelfs de dood kan deze ware geliefden niet tegenhouden om te zegevieren.

Lees verder »

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) on IMDb

Auto's vliegen, bomen slaan terug en een mysterieuze huis-elf komt Harry Potter waarschuwen aan het begin van zijn tweede jaar op Zweinstein. Avontuur en gevaar liggen op de loer wanneer bloederige inscripties op een muur aankondigen: De Geheime Kamer is geopend. Om Zweinstein te redden, zullen Harry, Ron en Hermelien al hun magische vaardigheden en moed nodig hebben.

Lees verder »

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) on IMDb

Bij zijn terugkeer voor zijn vijfde jaar op Zweinstein is Harry verbijsterd om te ontdekken dat zijn waarschuwingen over de terugkeer van Heer Voldemort genegeerd zijn. Zonder andere keuze besluit Harry zelf actie te ondernemen en een kleine groep studenten te trainen om zichzelf te verdedigen tegen de duistere kunsten.

Lees verder »

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) on IMDb

Terwijl Heer Voldemort zijn greep op zowel de Dreuzel- als de tovenaarswereld versterkt, is Zweinstein niet langer een veilige haven. Harry vermoedt dat er zelfs gevaren binnen het kasteel kunnen schuilen, maar Dumbledore is meer gericht op het voorbereiden van Harry op de naderende laatste strijd. Samen werken ze eraan om de sleutel te vinden om Voldemorts verdediging te doorbreken. Hiervoor werft Dumbledore zijn oude vriend en collega Horace Slughorn, van wie hij cruciale informatie verwacht. Terwijl het beslissende treffen nadert, bloeit er romantiek op tussen Harry, Ron, Hermelien en hun klasgenoten. Liefde hangt in de lucht, maar er dreigt gevaar en Zweinstein zal misschien nooit meer hetzelfde zijn.

Lees verder »

Onward (2020)

Onward (2020) on IMDb

In een voorstedelijke fantasiewereld gaan twee tienerelfen op een buitengewone zoektocht om te ontdekken of er nog een beetje magie over is.

Lees verder »

Elemental (2023)

Elemental (2023) on IMDb

In een stad waar bewoners van vuur, water, aarde en lucht samenleven, zullen een vurige jonge vrouw en een relaxte jongeman iets elementairs ontdekken: hoeveel ze met elkaar gemeen hebben.

Lees verder »

White Snake (2019)

White Snake (2019) on IMDb

Op een dag wordt een jonge vrouw genaamd Blanca gered door Xuan, een slangen-vanger uit een nabijgelegen dorp. Ze heeft haar geheugen verloren, en samen gaan ze op reis om haar ware identiteit te ontdekken. Gaandeweg ontwikkelen ze diepere gevoelens voor elkaar. Maar terwijl ze meer te weten komen over haar verleden, komen ze achter een duister complot van bovennatuurlijke krachten die strijden om macht, met het lot van de wereld op het spel. En, eh, slangen.

Lees verder »

The Super Mario Bros. Movie (2023)

The Super Mario Bros. Movie (2023) on IMDb

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt als loodgieters het konijnenhol ingaan? Nou, Mario en Luigi staan op het punt om dat uit te vinden! Ga met ze mee op een wild avontuur in een magische wereld nadat ze een omweg hebben genomen om een waterleiding te repareren. Maar uh-oh, de broers raken van elkaar gescheiden en nu is het aan Mario om zijn vermiste broer of zus te vinden. Bereid je voor op een epische zoektocht als geen ander!

Lees verder »

Ponyo (2008)

Ponyo (2008) on IMDb

Wanneer Sosuke, een jongen die op een klif woont met uitzicht op de zee, een gestrande goudvis genaamd Ponyo redt, ontdekt hij meer dan waar hij op had gerekend. Ponyo is een nieuwsgierig, energiek jong wezen dat verlangt om mens te zijn, maar zelfs terwijl ze chaos veroorzaakt in het huis, smeedt haar vader, een krachtige tovenaar, plannen om Ponyo terug te brengen naar de zee.

Lees verder »

How to Train Your Dragon 2 (2014)

How to Train Your Dragon 2 (2014) on IMDb

Vijf jaar zijn verstreken sinds Hiccup en Toothless een band smeden tussen draken en Vikingen in Berk. Momenteel wijden ze hun inspanningen aan het verkennen van onbekende gebieden. Tijdens een van hun escapades stuiten ze op een verborgen grot met talrijke wilde draken. Tot hun verbazing ontmoeten ze een mysterieuze drakenrijder, die niemand minder blijkt te zijn dan Hiccup's moeder, Valka. Vervolgens raken Hiccup en Toothless verwikkeld in een strijd om Berk te verdedigen tegen de ambities van een machtsbeluste krijger genaamd Drago.

Lees verder »

Avatar (2009)

Avatar (2009) on IMDb

In de toekomst werd een dappere marinier, gekluisterd aan zijn rolstoel, op een buitengewone missie diep de ruimte in gestuurd. Maar wat hij vond op Pandora veranderde alles - nu wordt hij verscheurd tussen het uitvoeren van orders en het beschermen van een eigenaardig buitenaards ras!

Lees verder »

Groundhog Day (1993)

Groundhog Day (1993) on IMDb

Een zelfingenomen tv-weerman, zijn verre en verleidelijke producer en een melodramatische cameraman werden aangesteld om de jaarlijkse Groundhog Day te verslaan in de schilderachtige gemeenschap van Punxsutawney. Ze wisten niet wat hen te wachten stond: een buitengewone ervaring waarbij elke dag zich plotseling opnieuw instelt op zijn eigen helse cyclus!

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Thor zit in de penarie aan de andere kant van het universum en moet als een malle terug naar Asgard om de Ragnarok te stoppen, oftewel het einde van zijn thuiswereld en de beschaving van de Asgardiers dankzij de fikse dreiging van de meedogenloze Hela. En dat allemaal voordat het te laat is!

Lees verder »

The Emperor’s New Groove

Kuzco is een egoïstische keizer die Pacha uit een dorp oproept om hem te vertellen dat zijn huis zal worden vernietigd om plaats te maken voor Kuzco's nieuwe zomerhuis. Kuzco's adviseur, Yzma, probeert Kuzco te vergiftigen en verandert hem per ongeluk in een lama, waardoor hij per ongeluk in Pacha's dorp belandt. Pacha biedt aan om Kuzco te helpen als hij zijn huis niet vernietigt, en zo vormen ze een onwaarschijnlijke samenwerking. Het is een hilarische en onverwachte reis vol met dolkomische situaties die je zeker zal laten lachen.

Lees verder »

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)​

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) on IMDb

Shang-Chi moet de confrontatie aangaan met het verleden dat hij dacht achter zich te hebben gelaten wanneer hij verstrikt raakt in het web van de mysterieuze organisatie Ten Rings.

Lees verder »

The Wizard of Oz (1939)

The Wizard of Oz (1939) on IMDb

Jonge Dorothy belandt in een betoverende wereld waar ze vrienden maakt met een leeuw, een vogelverschrikker en een tinnen man terwijl ze de gele bakstenen weg volgen om met de Tovenaar te praten en te vragen naar de dingen die ze het meest missen in hun leven. De Boze Heks van het Westen is het enige dat hen kan tegenhouden.

Lees verder »

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) on IMDb

De dwergen, Bilbo en Gandalf zijn succesvol ontsnapt uit de Nevelbergen, en Bilbo heeft de Ene Ring verkregen. Ze vervolgen allemaal hun reis om hun goud terug te krijgen van de draak Smaug.

Lees verder »

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

The Curious Case of Benjamin Button (2008) on IMDb

Geboren onder ongewone omstandigheden, komt Benjamin Button ter wereld als een oude man in een verpleeghuis in New Orleans en wordt hij jonger in plaats van ouder. Twaalf jaar na zijn geboorte ontmoet hij Daisy, een kind dat in en uit zijn leven fladdert terwijl ze opgroeit tot danseres. Hoewel hij allerlei ongewone avonturen beleeft gedurende zijn leven, is het zijn relatie met Daisy, en de hoop dat ze op het juiste moment bij elkaar zullen komen, die Benjamin vooruit drijft.

Lees verder »

Mary Poppins (1964)

Mary Poppins (1964) on IMDb

Attentie alle ondeugende kinderoppassers! Mr. Banks heeft eindelijk het kindermeisje van zijn dromen gevonden. Mary Poppins is het engelachtige kindermeisje dat niet alleen je kleine herrieschoppers een pak slaag zal geven, maar ook vreugde en geluk in je leven zal brengen. Zeg vaarwel tegen de chaos en hallo tegen een lepel suiker!

Lees verder »

Encanto (2021)

Encanto (2021) on IMDb

Het verhaal gaat over een bijzondere familie, de Madrigalen, die in de verborgen bergen van Colombia wonen in een magisch huis in een levendige stad - een wonderlijke, betoverende plek die bekend staat als een Encanto. De magie van de Encanto heeft elk kind in de familie gezegend, behalve één: Mirabel. Maar als ze hoort dat de magie rond de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar uitzonderlijke familie is.

Lees verder »

King Kong (1933)

King Kong (1933) on IMDb

De avontuurlijke filmmaker Carl Denham wil een film produceren die de wereld nog nooit eerder heeft gezien. Samen met zijn leidende dame Ann Darrow en zijn eerste stuurman Jack Driscoll komen ze aan op een eiland en ontdekken ze een legendarisch wezen dat naar verluidt geen beest of mens is. Denham legt het monster vast dat op Broadway zal worden tentoongesteld als King Kong, het achtste wereldwonder.

Lees verder »

Trollhunters: Rise of the Titans (2021)

Trollhunters: Rise of the Titans (2021) on IMDb

De Guardians of Arcadia hergroeperen zich om het op te nemen tegen de kwaadaardige Arcane Order, die de oude Titanen weer tot leven hebben gewekt.

Lees verder »

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

E.T. the Extra-Terrestrial (1982) on IMDb

"E.T. the Extra-Terrestrial" is een hartverwarmende sciencefictionfilm uit 1982, geregisseerd door Steven Spielberg. De film vertelt het verhaal van een buitenaards wezen genaamd E.T. die bevriend raakt met een jongen genaamd Elliott en zijn familie, terwijl hij probeert terug te keren naar zijn eigen planeet.

Lees verder »

Toy Story 4

Woody heeft een nieuw kind om voor te zorgen, en deze keer is het niet Andy! Tijdens een roadtrip vol actie met zowel oude vrienden als onbekenden (namelijk Forky!) leert hij dat zijn werkterrein veel verder reikt dan de muren van Bonnie's kamer. Bereid je voor op een wilde rit - wat kan er misgaan?

Lees verder »

The Fifth Element

The Fifth Element (1997) on IMDb

In 2257 krijgt een taxichauffeur per ongeluk de taak om een ​​jong meisje te redden die deel uitmaakt van de sleutel die de overleving van de mensheid zal garanderen.

Lees verder »

Evil Dead II

Ash Williams en zijn vriendin Linda ontdekken een blokhut in het bos met een stemopname van een archeoloog die oude gezangen uit "Het Boek der Doden" voordraagt. Terwijl ze de opname afspelen, wordt er een kwaadaardige kracht losgelaten die Lindas lichaam overneemt.

Lees verder »

The Croods: A New Age (2020)

The Croods: A New Age (2020) on IMDb

Op zoek naar een veilige plek om zich thuis te voelen, stuitte de familie Crood op een geweldig paradijs dat alles heeft wat ze nodig hebben. Enige probleem? Ze krijgen te maken met de Bettermans, een chique familie die denkt dat ze beter zijn dan de Croods. Terwijl de spanning tussen deze buren oploopt, dwingt een vreemd nieuw gevaar hen om samen op het wildste avontuur van hun leven te gaan. Ze moeten hun verschillen opzij zetten, samenwerken en het er op de een of andere manier levend vanaf brengen. Het is de overleving van de prehistorische sterkste, baby!

Lees verder »

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020)

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (2020) on IMDb

Als SpongeBob's beste vriend Gary uit het niets wordt ontvoerd, besluit onze gele sponsheld samen met zijn vriend Patrick op een wild avontuur te gaan! Hou je vast als ze de vertrouwde wateren van Bikini Bottom verlaten en in een epische zoektocht duiken om hun geliefde roze vriend te redden. Bereid je voor op een hilarische rit vol actie!

Lees verder »

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Who Framed Roger Rabbit (1988) on IMDb

"Toonster Roger verdenkt zijn vrouw Jessica van ontrouw, dus huurt de studio detective Eddie Valiant in om de zaak te onderzoeken. Maar de zaken nemen een donkere wending wanneer Marvin Acme dood wordt aangetroffen en Roger de hoofdverdachte wordt."

Lees verder »

The Red Turtle (2016)

The Red Turtle (2016) on IMDb

Beleef de fascinerende reis van een schipbreukeling op een adembenemend tropisch eiland. Ga mee met deze stomme film en laat de opmerkelijke levensfasen zien, vergezeld door de betoverende aanwezigheid van schildpadden, krabben en vogels.

Lees verder »

Midnight in Paris (2011)

Midnight in Paris (2011) on IMDb

Een romantische komedie ontvouwt zich als een gezin op zakenreis gaat naar de Franse hoofdstad. Onder de reizigers is een jong verloofd stel dat de illusie moet confronteren dat een ander leven dan het hunne superieur is.

Lees verder »

The Lighthouse (2019)

The Lighthouse (2019) on IMDb

Twee vuurtorenwachters proberen hun gezond verstand te behouden terwijl ze in de jaren 1890 op een afgelegen en mysterieus eiland in New England woonden.

Lees verder »

The Age of Adaline (2015)

The Age of Adaline (2015) on IMDb

Nadat de 29-jarige Adaline herstelt van een bijna dodelijk ongeval, stopt ze op onverklaarbare wijze met ouder worden. Naarmate de jaren verstrijken, houdt Adaline haar geheim voor zichzelf totdat ze een man ontmoet die haar leven verandert.

Lees verder »

Ghostbusters (1984)

Ghostbusters (1984) on IMDb

Na het verlies van hun academische positie aan een prestigieuze universiteit gaat een groep parapsychologen aan de slag als "Ghostbusters", uitgerust met protonpakketten om verschillende bovennatuurlijke entiteiten uit te roeien. Hun fortuin neemt een positieve wending wanneer een effectieve reclamecampagne ertoe leidt dat een glamoureuze celliste het team inhuurt om haar chique woning te ontdoen van demonen die in haar koelkast lijken te wonen.

Lees verder »

18 Presents (2020)

18 Presents (2020) on IMDb

Op de jonge leeftijd van veertig jaar bezwijkt Elisa aan een ongeneeslijke ziekte en laat een rouwende echtgenoot en dochter achter. Maar voordat haar hart ophoudt met kloppen, smeedt Elisa een aangrijpend plan om een blijvende aanwezigheid in het leven van haar dochter te zijn: een reeks zorgvuldig gekozen cadeaus, één voor elke verjaardag tot ze volwassen is. Met dit hartverwarmende gebaar probeert ze de groeireis van haar kind te begeleiden door jaar na jaar liefde en begeleiding te geven.

Lees verder »

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021) on IMDb

Vesemir heeft zichzelf opgewerkt van armoede tot de gewaardeerde status van een heks en jaagt op monsters voor zowel geld als roem. Maar als er een nieuwe dreiging opduikt, ziet hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan met de demonen uit zijn verleden.

Lees verder »

The Lego Movie (2014)

The Lego Movie (2014) on IMDb

In een hilarische speling van het lot wordt een nietsvermoedende Lego minifiguur aangezien voor de legendarische MasterBuilder en ongewild in een episch avontuur geworpen om het krankzinnige plan van een kwaadaardige tiran om het universum in één grote lijmstift te veranderen te stoppen. Zal onze held de moed in zichzelf vinden om ons allemaal te redden?

Lees verder »

Doctor Strange (2016)

Doctor Strange (2016) on IMDb

Nadat zijn carrière is vernietigd, krijgt een briljante maar arrogante chirurg een nieuwe kans in het leven wanneer een tovenares hem onder haar hoede neemt en hem traint om de wereld te verdedigen tegen het kwaad.

Lees verder »

The Secret of NIMH (1982)

The Secret of NIMH (1982) on IMDb

Een weduwe veldmuis moet haar familie, inclusief een zieke zoon, verplaatsen om te ontsnappen aan een ploeg van een boer. Met hulp van een kraai en een groep zeer intelligente, ontsnapte laboratoriumratten, vecht de moedige moeder om haar thuis te verplaatsen naar stevigere grond.

Lees verder »

The Little Mermaid (1989) De kleine zeemeermin

The Little Mermaid (1989) on IMDb

Dit kleurrijke avontuur vertelt het verhaal van Ariel, een onstuimige zeemeerminprinses die verliefd wordt op de menselijke prins Eric en alles op het spel zet om bij hem te kunnen zijn. Gedenkwaardige liedjes en personages, waaronder de boosaardige zeeheks Ursula.

Lees verder »

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb

Bilbo Baggins, een hobbit die geniet van zijn rustige leven, wordt meegesleept in een epische queeste door Gandalf de Grijze en dertien dwergen die hun bergthuis willen heroveren op Smaug, de draak.

Lees verder »

Turning Red (2022)

Turning Red (2022) on IMDb

Turning Red draait om Mei, een 13-jarig meisje dat wordt getroffen door mysterieuze transformaties waarbij ze in een rode panda verandert. Deze film geeft een boodschap van kracht en moed die je nooit meer zal vergeten.

Lees verder »

Okja (2017)

Okja (2017) on IMDb

Een jong meisje genaamd Mija riskeert alles om te voorkomen dat een machtig, multinational bedrijf haar beste vriend ontvoert - een gigantisch dier genaamd Okja.

Lees verder »

Kung Fu Hustle (2004)

Kung Fu Hustle (2004) on IMDb

De Tang-keizer wordt verraden door een van zijn generaals, die zichzelf tot keizer installeert in de Oostelijke Hoofdstad. De zoon van een van zijn slavenarbeiders ontsnapt naar de Shaolin-tempel, leert kungfu en gaat op pad om de verrader te doden die zijn vader heeft vermoord.

Lees verder »

Big Fish & Begonia (2016)

Big Fish & Begonia (2016) on IMDb

Voorbij het menselijke rijk, is er een magische ras van wezens die de getijden en de verandering van de seizoenen beheersen. Een van deze wezens, een jong meisje genaamd Chun, verlangt naar iets meer - ze wil de menselijke wereld ervaren! Op haar zestiende krijgt ze eindelijk de kans en verandert ze in een dolfijn om de wereld te verkennen die haar gefascineerd heeft. Maar ze ontdekt al snel dat het een gevaarlijke plek is en bijna sterft in een draaikolk. Gelukkig wordt haar leven gespaard wanneer een jongen zich opoffert om haar te redden. Ontroerd door zijn vriendelijkheid en moed, gebruikt ze magie om hem weer tot leven te brengen, maar ontdekt dat deze kracht een hoge prijs heeft. Op een nieuw avontuur zal ze haar eigen offers moeten brengen om zijn ziel te beschermen totdat deze klaar is om terug te keren naar de menselijke wereld.

Lees verder »
Pirates Deadman's chest

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006) on IMDb

Captain Jack Sparrow werkt zich uit een bloedschuld met de spookachtige Davy Jones om eeuwige verdoemenis te vermijden.

Lees verder »

Swan Lake (1981)

Swan Lake (1981) on IMDb

Er was eens een keer dat onze dappere prins Siegfried een ontspannen ritje maakte met zijn vrienden. Maar raad eens? Hij ziet een majestueuze zwaan op het meer met een mooie kroon op zijn kop! En wacht maar af, want die zwaan is niemand minder dan de geliefde prinses...

Lees verder »

The Sea Beast (2022)

The Sea Beast (2022) on IMDb

In een tijd waarin gigantische zeemonsters over de golven heersten, waren monsterjagers de rocksterren van de oceaan. En de grootste rockster van allemaal? De legendarische Jacob Holland. Maar zet je schrap, want dit verhaal neemt een onverwachte wending wanneer een stiekeme Maisie Brumble besluit mee te varen op zijn legendarische schip. Nu zit Jacob opgescheept met een onwaarschijnlijke sidekick. Bereid je voor op een avontuur als geen ander als ze onbekende wateren bevaren, klaar om geschiedenis te schrijven... en misschien zelfs een zeemonster of twee te temmen!

Lees verder »

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra (2002)

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra (2002) on IMDb

De Egyptische koningin Cleopatra daagt de Romeinse keizer Julius Caesar uit om te bewijzen dat haar volk nog steeds groot is, zelfs nu de farao's er niet meer zijn. Tegen alle verwachtingen in belooft ze een prachtig paleis voor Caesar te bouwen in slechts drie maanden. Omdat er geen architecten beschikbaar zijn, neemt Edifis met tegenzin de ontzagwekkende taak op zich, wetende dat een mislukking betekent dat ze door krokodillen wordt opgegeten. Wanhopig op zoek naar hulp, wendt Edifis zich tot de legendarische druïde Getafix uit Gallië, die een drankje brouwt dat bovenmenselijke kracht verleent. Samen met hun onverschrokken vrienden Asterix en Obelix beginnen ze aan een reis naar Egypte om Getafix te helpen en te beschermen. Hun missie wordt echter bedreigd wanneer Caesars troepen de bouwplaats aanvallen, vastbesloten om de weddenschap te winnen en hun gezicht te redden. Maar Asterix en Obelix zijn niet te onderschatten, net als de plaatselijke piraten.

Lees verder »

Being John Malkovich (1999)

Being John Malkovich (1999) on IMDb

Op een dag op zijn werk vindt de onsuccesvolle poppenspeler Craig een portaal naar het hoofd van acteur John Malkovich. Het portaal wordt al snel een obsessie voor iedereen die zijn gekke en controlerende wereld betreedt van het overnemen van een ander menselijk lichaam.

Lees verder »

Interview with the Vampire (1994)

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994) on IMDb

Een vampier vertelt zijn epische levensverhaal over liefde, verraad, eenzaamheid en donkere honger aan een al te nieuwsgierige verslaggever.

Lees verder »

Beetlejuice (1988)

Beetlejuice (1988) on IMDb

Na een vroegtijdig overlijden zoeken een pas overleden stel uit New England hulp bij een krankzinnige demonenbezweerder om een welgesteld gezin uit New York uit hun huis te jagen.

Lees verder »

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023) on IMDb

Een charmante dief en een groep onwaarschijnlijke avonturiers ondernemen een epische overval om een verloren relikwie terug te halen, maar de zaken lopen gevaarlijk mis wanneer ze in de problemen komen met de verkeerde mensen.

Lees verder »

Slumberland (2022)

Slumberland (2022) on IMDb

Een jong meisje stuit op een geheime kaart naar de droomwereld Slumberland. Met de hulp van een excentrieke bandiet begint ze aan een reis door dromen, waarbij ze door betoverende werelden navigeert en nachtmerries ontvlucht. Haar uiteindelijke doel is de hereniging met haar overleden vader.

Lees verder »

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) on IMDb

Doctor Strange doorkruist met behulp van zowel oude als nieuwe mystieke bondgenoten de geestverruimende en gevaarlijke alternatieve realiteiten van het Multiversum om een mysterieuze nieuwe tegenstander het hoofd te bieden.

Lees verder »

Spider-Man (2002)

Spider-Man (2002) on IMDb

Spider-Man (2002) is een baanbrekende film die het startschot gaf voor de moderne superheldenfilms. Tobey Maguire levert een onvergetelijke vertolking van de iconische webslingerende held en de visuele effecten zorgen voor adembenemende actiescènes.

Lees verder »

Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2 (2004) on IMDb

Spider-Man 2 (2004) is een meesterwerk dat zowel het hart als de verbeelding vastgrijpt. De film combineert op meesterlijke wijze actie, emotie en karakterontwikkeling, met indrukwekkende visuele effecten en een briljante vertolking van Tobey Maguire als de strijdende Peter Parker.

Lees verder »

Labyrinth (1986)

Labyrinth (1986) on IMDb

When teen Sarah is forced to babysit Toby, her baby stepbrother, she summons Jareth the Goblin King to take him away. When he is actually kidnapped, Sarah is given just thirteen hours to solve a labyrinth and rescue him.

Lees verder »

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) on IMDb

In 1926 arriveert Newt Scamander bij het Magische Congres van de Verenigde Staten van Amerika met een magisch vergrote koffer, waarin zich verschillende gevaarlijke wezens en hun leefomgeving bevinden. Wanneer de wezens uit de koffer ontsnappen, jaagt dit de Amerikaanse tovenaarsautoriteiten op Newt en dreigt het de al gespannen relatie tussen magische en niet-magische gemeenschappen verder te belasten.

Lees verder »

Stardust (2007)

Stardust (2007) on IMDb

In een landelijk stadje aan de grens van een magisch land, doet een jonge man zijn geliefde de belofte dat hij een gevallen ster zal terughalen door zich te wagen in het magische rijk. Zijn reis voert hem naar een wereld die zijn wildste dromen overtreft en onthult zijn ware identiteit.

Lees verder »