Scandinavische films op Netflix Top 10

Ontdek de topselectie aan Scandinavische films op Netflix, bekend om zijn indrukwekkende cinematografie en diepgaande verhalen. Van drama tot komedie, deze films uit Noorwegen, Zweden, Denemarken, en Finland zullen je zeker boeien. Onder deze parels bevindt zich mijn favoriet, Druk, een film die je absoluut moet zien.

Scandinavische films op Netflix Top 10

Druk (2020) ⭐ Rens favoriet

Vier leraren beginnen een experiment om constant een beetje alcohol in hun bloed te hebben, wat leidt tot onverwachte resultaten. Deze film verkent de grenzen van vriendschap en de zoektocht naar geluk. Het is een unieke mix van humor en ernst die je aan het denken zet.

Another Round (2020)

Another Round (2020) on IMDb

Lees verder »

22 July (2018)

Deze reconstructie van de aanslagen in Noorwegen greep me aan. Het toont de kracht van de menselijke geest op zo’n rauwe, emotionele manier. Een herinnering aan de tragedie, maar ook aan de veerkracht en hoop.

22 July (2018)

22 July (2018) on IMDb

Lees verder »

Skyggen i mit øje (2021)

Dit verhaal over een bombardement in Kopenhagen opende mijn ogen voor een stukje vergeten geschiedenis. De manier waarop het de impact van oorlog op gewone mensen toont, is zowel prachtig als hartverscheurend.

The Shadow in My Eye (2021)

Skyggen i mit øje (2021) on IMDb

Lees verder »

Kvinden i Buret (2013)

Als liefhebber van thrillers was ik direct verkocht. Het mysterie rond een vermiste vrouw en de onconventionele detective hield me aan mijn stoel gekluisterd. Een echte pageturner, maar dan in filmvorm.

The Keeper of Lost Causes (2013)

Department Q: The Keeper of Lost Causes (2013) on IMDb

Lees verder »

The 101-Year Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared (2016)

Een Zweedse komedie over een 101-jarige man die op een nieuw avontuur gaat. Het is een vrolijke herinnering dat het leven vol verrassingen zit, ongeacht je leeftijd. Pure, onvervalste humor.

Lykke-Per (2018)

Deze film, gebaseerd op een Deense klassieker, raakte me met zijn verhaal over ambitie en de zoektocht naar geluk. Het is een visueel betoverend drama dat de eeuwige strijd tussen traditie en vooruitgang verkent.

A Fortunate Man (2018)

A Fortunate Man (2018) on IMDb

Lees verder »

Svinalängorna (2010)

Dit diepgaande drama over een vrouw die haar jeugdtrauma’s onder ogen ziet, liet een blijvende indruk op me achter. Het is een verhaal dat de kracht van het verleden en de mogelijkheid van verlossing verkent.

Beyond (2010)

Beyond (2010) on IMDb

Lees verder »

The Trip (2021)

Wat begint als een simpel uitje verandert al snel in een wilde rit. Deze donkere komedie vermengt spanning met humor op zo’n unieke manier dat het zowel verrassend als vermakelijk is.

The Trip (2021)

The Trip (2021) on IMDb

Lees verder »

Den Allvarsamma Leken (2016)

Deze film over een gedoemde liefdesaffaire in Stockholm is hartverscheurend. Het verkent de complexiteiten van liefde en verlangen op een manier die zowel mooi als bitterzoet is. Hoewel niet mijn genre is het zeker wel de moeite waard.

A Serious Game (2016)

A Serious Game (2016) on IMDb

Lees verder »

Rosita (2015)

Het verhaal van een jonge Filipijnse vrouw in een klein Deens dorpje raakte me diep. Het is een subtiele, maar krachtige verkenning van familie, liefde en de uitdagingen van het immigrantenleven.

Rosita (2015)

Rosita (2015) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 spannendste films

-Erotische films op Netflix

– Franse films op Netflix

– Spaanse films op Netflix

-Romantische films op Netflix

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!