Top 100 beste Drama films aller tijden

De lijst van de Top 100 beste drama films aller tijden biedt een meeslepende reis door de meest ontroerende en krachtige cinematografische meesterwerken. Van tijdloze klassiekers tot moderne pareltjes, dit overzicht representeert de crème de la crème van het dramagenre.

The Godfather (1972)

The Godfather (1972) on IMDb

Het begon allemaal in 1945, met de Corleone misdaadfamilie onder leiding van Vito. Maar toen er een aanslag op zijn leven werd gepleegd, was dat het signaal voor de jongste zoon Michael om wraak te nemen op de verantwoordelijken - en er volgde bloedvergieten!

Lees verder »

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994) on IMDb

Andy Dufresne arriveert in de Shawshank gevangenis met het gewicht van een dubbele moordbeschuldiging op zijn schouders. Verre van gebroken te zijn door de erbarmelijke omstandigheden, maakt hij indruk op medegevangenen met zijn sterke karakter en weigering de hoop op te geven - zelfs als Red hem verklaart tot "koppigste klootzak die ik ooit heb ontmoet!"

Lees verder »

Schindler’s List (1993)

Schindler's List (1993) on IMDb

Oskar Schindler redde 1.000 Joodse fabrieksarbeiders van de nazi's tijdens WOII. Zijn daad was zowel dapper als medelevend. Een inspirerend en verbazingwekkend verhaal over zijn prestatie.

Lees verder »

The Godfather Part II (1974)

The Godfather Part II (1974) on IMDb

In het voortdurende avontuur van de Corleone misdaadfamilie groeit een jonge Vito Corleone op in Sicilië en het New York van de jaren 1910. In de jaren 1950 probeert Michael Corleone het familiebedrijf uit te breiden naar Las Vegas, Hollywood en Cuba. En dat is nog maar het begin!

Lees verder »

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump (1994) on IMDb

Forrest Gump is de definitie van een modern Assepoester-verhaal. Een man zonder echte voordelen in het leven, bereikte hij meer dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden - inclusief het schudden van handen met presidenten en deel uitmaken van historische momenten zoals de protesten tegen de oorlog in Vietnam. Maar ondanks al zijn successen lijkt de liefde altijd net buiten bereik.

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) on IMDb

Na een wilde reis vol epische gevechten wordt Aragorn onthuld als erfgenaam van de troon van Gondor. Maar zijn kroonmoment moet wachten als hij dapper zijn krachten bundelt met Gandalf en hun groep helden tegen de machtigste vijand: Sauron! Ondertussen vechten Frodo en Sam dapper door het helse terrein van Mordor op een zware missie - om die vervelende ring voor eens en voor altijd weg te krijgen...

Lees verder »

GoodFellas (1990)

Goodfellas (1990) on IMDb

Henry Hill was een unieke Brooklynite van Ierse en Siciliaanse afkomst, die al op jonge leeftijd door de buurtgangsters werd geadopteerd. Onder hun leiding groeide hij op tot een van de meest gerespecteerde leden van de maffia - allemaal met dank aan 'Jimmy Conway', zijn wijze oude sensei!

Lees verder »

The Green Mile (1999)

The Green Mile (1999) on IMDb

Een bovennatuurlijk verhaal dat zich afspeelt op de dodencel van een Zuidelijke gevangenis, waar de zachtaardige reus John Coffey over mysterieuze krachten beschikt om mensen te genezen van hun kwalen. Wanneer de hoofdbewaker van de celblok, Paul Edgecomb, Coffey's wonderbaarlijke gave herkent, probeert hij wanhopig de executie van de terdoodveroordeelde man te voorkomen.

Lees verder »

Your Name. (2016)

Your Name. (2016) on IMDb

Middelbare scholieren Mitsuha en Taki zijn totale vreemden... totdat ze van lichaam wisselen! Bereid je voor op een gekke mix van levensveranderingen terwijl Mitsuha en Taki hun best doen om elkaars levens te leiden. Zal dit vreemde fenomeen ooit eindigen? Ontdek het in dit opmerkelijke verhaal!

Lees verder »

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002) on IMDb

Met het lot van Midden-aarde in hun handen beginnen Frodo en Sam aan een gedurfde reis om Sarumans sinistere plannen uit Mordor te gooien! Ondertussen zijn Gimli, Legolas en Aragorn op het spoor van Merry & Pippin, die door gemene orks zijn weggestuurd. Wie weet welke onverwachte avonturen onze dappere helden bij Orthanc Tower te wachten staan? Laten we het uitzoeken!

Lees verder »

The Pianist (2002)

The Pianist (2002) on IMDb

Władysław Szpilman, een dappere pianist uit Warschau, had de unieke ervaring de nazi-bezetting te hebben meegemaakt. Hoewel hij met zijn Joodse broeders in het getto werd gedwongen en in 1942 zijn familie verloor, weigerde hij resoluut op te geven - hij vond werk als pianist in een café voordat hij een ondergrondse arbeider werd tussen met puin gevulde ruïnes voor jaren tot de bevrijding!

Lees verder »

Interstellar (2014)

Interstellar (2014) on IMDb

Volg een gedurfde groep ruimtevaarders die stoutmoedig gaan waar geen mens ooit is geweest! Door het gebruik van een verbazingwekkend mysterieus wormgat kraken deze avonturiers eindelijk de kosmische code en gaan op een epische reis door sterrenstelsels. Ga met ze mee als ze verrassende nieuwe werelden ontdekken met grenzeloze mogelijkheden die wachten om verkend te worden!

Lees verder »

Whiplash (2014)

Whiplash (2014) on IMDb

Een getalenteerde jonge drummer was, onder leiding van een strenge mentor, vastbesloten de perfectie van het drummen te bereiken, koste wat het kost. Hij wist niet dat het ten koste zou gaan van zijn menselijkheid!

Lees verder »

Fight Club (1999)

Fight Club (1999) on IMDb

Een tikkende-tijdbom-insoomniac en een glibberige zeepverkoper steken hun oer-mannelijke agressie in een schokkende nieuwe vorm van therapie. Hun idee slaat aan, met ondergrondse "vechtclubs" die in elke stad ontstaan, totdat een excentriekeling roet in het eten gooit en een ongecontroleerde afdaling richting de ondergang veroorzaakt.

Lees verder »

Once Upon a Time in America (1984)

Once Upon a Time in America (1984) on IMDb

Een voormalige Joodse gangster uit de tijd van de Drooglegging keert na meer dan dertig jaar terug naar de Lower East Side van Manhattan, waar hij opnieuw wordt geconfronteerd met de spoken en spijt van zijn vroegere leven.

Lees verder »

One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) on IMDb

Een kleine crimineel doet alsof hij krankzinnig is om zijn straf uit te zitten in een psychiatrische inrichting in plaats van in de gevangenis. Hij merkt al snel dat hij een leider is voor de andere patiënten – en een vijand van de wrede, dominante verpleegster die de afdeling leidt.

Lees verder »

The Intouchables (2011)

The Intouchables (2011) on IMDb

Een onwaarschijnlijk duo van een chique aristocraat en een streetwise hustler worden door een ongelooflijke speling van het lot bij elkaar gegooid. Wanneer de quadriplegische edelman gewond raakt tijdens een paragliding ongeluk, vindt hij onverwachte troost bij zijn onwaarschijnlijke metgezel - iemand die is opgegroeid aan de andere kant van het leven - ver weg van kastelen en chique landgoederen!

Lees verder »

The Lion King (1994)

The Lion King (1994) on IMDb

Een jonge leeuwenprins wordt verstoten door zijn wrede oom, die beweert zijn vader te hebben gedood. Terwijl de oom met een ijzeren poot regeert, groeit de prins op buiten de Savannah en leeft volgens een filosofie: Geen zorgen voor de rest van je dagen. Maar wanneer zijn verleden hem achtervolgt, moet de jonge prins zijn lot beslissen: blijft hij een verstoteling of confronteert hij zijn demonen en wordt hij wat hij moet zijn?

Lees verder »

The Silence of the Lambs (1991)

The Silence of the Lambs (1991) on IMDb

Clarice Starling is a top student at the FBI's training academy. Jack Crawford wants Clarice to interview Dr. Hannibal Lecter, a brilliant psychiatrist who is also a violent psychopath, serving life behind bars for various acts of murder and cannibalism. Crawford believes that Lecter may have insight into a case and that Starling, as an attractive young woman, may be just the bait to draw him out.

Lees verder »

Paths of Glory (1957)

Paths of Glory (1957) on IMDb

Een bevelvoerend officier verdedigt drie zondebokken die terechtstaan voor een mislukte aanval die plaatsvond binnen het Franse leger in 1916.

Lees verder »

Apocalypse Now (1979)

Apocalypse Now (1979) on IMDb

Op het hoogtepunt van de Vietnamoorlog wordt kapitein Benjamin Willard op een gevaarlijke missie gestuurd die officieel "niet bestaat en ook nooit zal bestaan." Zijn doel is het lokaliseren - en uitschakelen - van een mysterieuze Groene Baret kolonel genaamd Walter Kurtz, die zijn persoonlijke leger leidt op illegale guerrillamissies in vijandelijk gebied.

Lees verder »

Léon: The Professional (1994)

Léon: The Professional (1994) on IMDb

Léon, de beste huurmoordenaar in New York, heeft een reputatie opgebouwd als een effectieve 'schoonmaker'. Maar wanneer zijn buren worden uitgeroeid door een losgeslagen DEA-agent, wordt hij tegen wil en dank de voogd van de 12-jarige Mathilda. Al snel denkt Mathilda aan wraak en overweegt ze in Léons voetsporen te treden.

Lees verder »

Miracle in Cell No. 7 (2019)

Miracle in Cell No. 7 (2019) on IMDb

Een vader met een verstandelijke beperking, die vervreemd is van zijn dochter, wordt ten onrechte beschuldigd en opgesloten voor de dood van het kind van een commandant. Nu moet hij door het rechtssysteem navigeren en bewijs verzamelen om zijn onschuld te bewijzen en zich te herenigen met zijn dochter.

Lees verder »

12th Fail (2023)

12th Fail (2023) on IMDb

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van IPS-officier Manoj Kumar Sharma, werpt 12th Fail de schijnwerpers op het onbevreesd omarmen van het idee om de academische reis te herstarten ondanks de tegenslagen en uitdagingen en je lot terug te eisen op een plek waar miljoenen studenten 's werelds zwaarste competitieve examen afleggen. : UPSC.

Lees verder »
top-gun-maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Top Gun: Maverick (2022) on IMDb

Na tientallen jaren vliegen voor de marine, ontloopt Maverick nog steeds promotie en moet nu TOP GUN afgestudeerden trainen op een missie die geen enkele levende piloot eerder heeft meegemaakt. Met schijnbaar eindeloze hemelse avonturen in zijn kielzog, is het tijd om te zien wat deze legendarische vliegenier nog meer aan kan!

Lees verder »

Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009) on IMDb

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een gedurfd team van Joods-Amerikaanse helden uitgekozen om de Nazi's in Frankrijk te bestrijden. Geleid door de moedige Lt. Aldo Raine, verwoestten The Basterds hun onderdrukkers met scalpings en andere gewelddadige tactieken! Helaas voor hen - kwamen ze hun gelijke tegen toen ze een pittig Frans-Joods tienermeisje tegenkwamen dat zelfs de machtigste soldaat aan het denken kon zetten toen ze haar geliefde bioscoop verdedigde tegen de trofee van de tegenstander!

Lees verder »

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

In een strijd tussen de politie en de Ierse maffia sturen beide undercoveragenten om elkaar te slim af te zijn. Een nietsvermoedende agent rukt op in de gelederen, terwijl een ervaren crimineel infiltreert van achter de vijandelijke linies - maar wie komt als eerste achter hun verraderlijke mol? Het is een kat-en-muisspel dat slechts één kant kan winnen!

Lees verder »

Scarface (1983)

Scarface (1983) on IMDb

Tony Montana was een ambitieuze immigrant met een slecht humeur die hem de koning van de coke in Miami maakte. Zijn heerschappij duurde echter niet lang - Colombiaanse kartels, de politie die de grenzen opzocht en ernstige paranoia zorgden ervoor dat zijn imperium sneller ten onder ging dan je "Zeg hallo tegen mijn kleine vriend!" kunt zeggen

Lees verder »

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb

Wanneer een voormalige slaaf onverwacht wordt bevrijd, vormt hij een team met een onwaarschijnlijke Duitse premiejager en vertrekt hij op een missie om zijn geliefde vrouw te redden uit de klauwen van haar kwaadaardige Mississippi plantage-eigenaar. Kan dit gedurfde duo het op tijd redden?

Lees verder »

Joker (2019)

Joker (2019) on IMDb

In de jaren '80 kreeg een worstelende komiek genoeg van zijn onsuccesvolle carrière en besloot slecht te worden in Gotham City: hij werd snel berucht als losgeslagen crimineel meesterbrein!

Lees verder »

Gladiator (2000)

Gladiator (2000) on IMDb

In 180 na Christus werd het Romeinse Rijk op zijn grondvesten geschud toen hun geliefde keizer Marcus Aurelius voortijdig stierf. Zijn zoon Commodus besloot het over te nemen en gaf een van Rome's meest getalenteerde generaals - Maximus - met een knip van zijn vingers het bevel tot executie! Maar de snel denkende Maximus ontsnapte vlak voordat hij werd neergeslagen door slavenhandelaren die hem omdoopten tot Spanjaard, terwijl ze hem een leven in de schijnwerpers (of zullen we zeggen arena?) bezorgden, optredend voor luidruchtige toeschouwers die niets liever wilden dan een episch gevecht tot de dood...

Lees verder »

Shutter Island (2010)

Shutter Island (2010) on IMDb

US Marshal Teddy Daniels had tijdens WOII genoeg gezien voor twee levens, maar toen hij de opdracht kreeg om de plotselinge verdwijning van een patiënt uit een inrichting voor criminelen te onderzoeken - werd zijn missie nog ingewikkelder! Met visioenen die hem achtervolgen en geheimen die om elke hoek loeren, kan Teddy dit mysterie oplossen voordat het te laat is?

Lees verder »

Hamilton (2020)

Hamilton (2020) on IMDb

Stap terug in de tijd naar de Amerikaanse Revolutie en ontmoet Alexander Hamilton - de grondlegger van Amerika, wiens inspirerende verhaal tot leven komt in deze Broadway-verfilming. Het is levende geschiedenis die je niet wilt missen!

Lees verder »

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge (2016) on IMDb

Wist je dat de eerste Gewetensbezwaarde in Amerikaanse geschiedenis die de Congres Medal of Honor won, eigenlijk een soldaat was die weigerde om mensen te doden tijdens de slag om Okinawa? Deze moedige man was Desmond T. Doss, een Amerikaanse legermedic uit WW2.

Lees verder »

Taxi Driver (1976)

Taxi Driver (1976) on IMDb

Een gestoorde Vietnam veteraan werkt als taxichauffeur in de nachtelijke uren in New York City, waar de waargenomen decadentie en viezigheid zijn verlangen naar gewelddadige acties voeden. Maar wacht even, dat klinkt als het begin van een spannende en knotsgekke avontuur!

Lees verder »

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan (1998) on IMDb

Terwijl de Amerikaanse troepen de stranden van Normandië bestormen, liggen er drie broers dood op het slagveld, terwijl een vierde gevangen zit achter de vijandelijke linies. Ranger kapitein John Miller en zeven mannen hebben de taak om het Duitse gebied te infiltreren en de jongen veilig thuis te brengen. Maar kunnen ze het onmogelijke waarmaken en de dag redden? Laat je meeslepen in dit avontuur vol spanning en humor!

Lees verder »

Wolf Children (2012)

Wolf Children (2012) on IMDb

Toen haar weerwolf-minnaar plotseling overlijdt in een ongeluk, moet een vrouw een manier vinden om de zoon en dochter die ze samen met hem had op te voeden. Maar het erven van de eigenschappen van hun vader blijkt een uitdaging voor haar te zijn.

Lees verder »

The Prestige (2006)

The Prestige (2006) on IMDb

Een mysterieus verhaal over twee tovenaars wiens intense rivaliteit hen leidt tot een levenslange strijd om de suprematie - vol obsessie, bedrog en jaloezie met gevaarlijke en dodelijke gevolgen.

Lees verder »

A Clockwork Orange (1971)

A Clockwork Orange (1971) on IMDb

In een nabije toekomst in Groot-Brittannië krijgen de jonge Alexander DeLarge en zijn vrienden plezier door willekeurig mensen te slaan en te verkrachten. Wanneer hij niet bezig is met het verwoesten van de levens van anderen, zwijmelt Alex weg bij de muziek van Beethoven. De staat, die graag het jeugdcriminaliteit wil aanpakken, biedt de opgesloten Alex de optie om een ingrijpende procedure te ondergaan die hem van al zijn persoonlijke autonomie zal beroven. In een tijd waarin geweten een handelswaar is, kan Alex van koers veranderen?

Lees verder »

The Help (2011)

The Help (2011) on IMDb

Aibileen Clark is een Afro-Amerikaanse huishoudster van middelbare leeftijd die haar leven heeft besteed aan het opvoeden van blanke kinderen en onlangs haar enige zoon heeft verloren; Minny Jackson is een Afro-Amerikaanse huishoudster die vaak haar werkgevers heeft beledigd ondanks de financiële problemen van haar gezin en haar wanhopige behoefte aan werk; en Eugenia "Skeeter" Phelan is een jonge blanke vrouw die onlangs na haar studie weer thuis is komen wonen en ontdekt dat haar kindermeisje uit haar jeugd op mysterieuze wijze is verdwenen. Deze drie verhalen zijn met elkaar verweven om uit te leggen hoe het leven in Jackson, Mississippi draait om "de hulp"; maar ze worden altijd op een zekere afstand gehouden vanwege raciale scheidslijnen.

Lees verder »

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting (1997) on IMDb

Will Hunting heeft een geniaal IQ, maar kiest ervoor om als conciërge bij MIT te werken. Wanneer hij een moeilijk wiskundeprobleem op universitair niveau oplost, worden zijn talenten ontdekt door professor Gerald Lambeau, die besluit de misleide jeugd te helpen zijn potentieel te bereiken. Wanneer Will wordt gearresteerd wegens het aanvallen van een politieagent, sluit professor Lambeau een deal om clementie voor hem te krijgen als hij behandeling krijgt van therapeut Sean Maguire.

Lees verder »

20th Century Girl (2022)

20th Century Girl (2022) on IMDb

Yeon-du vraagt haar beste vriendin Bora om alle mogelijke informatie over Baek Hyun-jin te verzamelen terwijl zij in de VS is voor een hartoperatie. Bora besluit om eerst Baeks beste vriend, Pung Woon-ho, te leren kennen. Bora's onhandige plan ontvouwt zich echter in een onverwachte richting. In 1999, een jaar voor de nieuwe eeuw, valt Bora, die zeventien wordt, in de koorts van de eerste liefde.

Lees verder »

Full Metal Jacket (1987)

Full Metal Jacket (1987) on IMDb

Een ervaren marinier zit op de eerste rij bij de wrede realiteit van oorlogstijd. Van de meedogenloze bootcamp oefeningen die waardigheid wegnemen, tot zware straatgevechten rond Hue zonder respect voor mensenlevens - het is een eye-opening reis naar het vermogen van de mens tot wreedheid.

Lees verder »

Prisoners (2013)

Prisoners (2013) on IMDb

De wereld van Keller Dover stond op zijn kop toen zijn geliefde 6-jarige dochter Anna en haar vriendin in het niets verdwenen. Nadat een spoor van een oude, op straat geparkeerde camper opdook, dook detective Loki op om het te onderzoeken, maar kwam helaas met lege handen te staan nadat hij de bestuurder had gearresteerd, maar geen bewijs tegen hem had waardoor hij moest worden vrijgelaten. Vastbesloten dit horrorverhaal geen werkelijkheid te laten worden voor andere ouders zoals hijzelf neemt Keller het recht (en enkele autosleutels) in eigen hand!

Lees verder »

Pride & Prejudice (2005)

Pride & Prejudice (2005) on IMDb

De familie Bennet had de pech te leven in een tijd waarin trouwen alles was - vooral voor dochters. De arme Mr. Bennet, met zijn overheersende vrouw en vijf lieftallige dames om voor te zorgen, wist dat als hij doodviel voordat ze allemaal trouwden, hun huis zou worden nagelaten aan een verre vreemdeling die niemand ooit had ontmoet! Wat nog erger is, is dat dit niet zomaar een gewoon drama uit het Georgische tijdperk was, maar een drama over liefde EN leven; laat het je dan niet verbazen dat deze gretige jonge vrouwtjes al het mogelijke deden (inclusief met wenkbrauwen wiebelen bij in aanmerking komende vrijgezellen) om zich voor altijd veilig te stellen!

Lees verder »

Lion (2016)

Lion (2016) on IMDb

Een jonge Indiase jongen, mijlenver van zijn vaderland en naïef voor de wereld om hem heen, begint aan een wilde reis over duizenden kilometers. Nadat hij onderweg allerlei moeilijkheden heeft overwonnen, wordt hij uiteindelijk gelukkig opgenomen in een Australisch gezin - 25 jaar later besluit deze dappere ziel een nieuw avontuur aan te gaan: op zoek naar zijn lang verloren familieleden in India!

Lees verder »

Soul (2020)

Soul (2020) on IMDb

Joe Gardner is een leraar op een middelbare school met een liefde voor jazzmuziek. Na een succesvolle auditie in de Half Note Club raakt hij plotseling betrokken bij een ongeluk dat zijn ziel van zijn lichaam scheidt en hem naar het You Seminar brengt, een centrum waar zielen zich ontwikkelen en passies ontdekken voordat ze worden overgebracht naar een pasgeboren kind. Joe moet hulp inroepen van andere zielen in training, zoals 22, een ziel die eeuwenlang in het You Seminar heeft doorgebracht, om terug te keren naar de aarde.

Lees verder »

Oppenheimer (2023)

Oppenheimer (2023) on IMDb

Het verhaal van de rol van J. Robert Oppenheimer in de ontwikkeling van de atoombom tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder »

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964) on IMDb

Een Ierse schelm gebruikt zijn sluwheid en geestigheid om zich op te werken binnen de sociale klassen van het 18e-eeuwse Engeland, waarbij hij zichzelf transformeert van de bescheiden Redmond Barry naar de edele Barry Lyndon.

Lees verder »

There Will Be Blood (2007)

There Will Be Blood (2007) on IMDb

Genadeloze zilvermijnwerker die olieprospector is geworden, Daniel Plainview, verhuist naar het olierijke Californië. Met behulp van zijn zoon om het imago van een betrouwbare familieman te projecteren, licht Plainview lokale grondbezitters op door hen hun waardevolle eigendommen voor een schijntje te laten verkopen. Echter, de lokale predikant Eli Sunday vermoedt de motieven en intenties van Plainview, wat leidt tot een langzaam escalerende vete die het leven van beiden bedreigt.

Lees verder »

Wonder (2017)

Wonder (2017) on IMDb

Laat je verbazen door de bijzondere reis van August Pullman! Deze jongen heeft een aantal ernstige gezichtsverschillen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich halsoverkop in de vijfde klas van een gewone basisschool te storten. Het is een wilde rit vol ups en downs, maar één ding is zeker: August gaat iedereen laten zien hoe echte moed eruitziet!

Lees verder »

The Truman Show (1998)

The Truman Show (1998) on IMDb

Truman Burbank is de ster van The Truman Show, een 24 uur per dag reality-tv-programma dat elk aspect van zijn leven uitzendt zonder dat hij het weet. Zijn hele leven is een eindeloze soapserie geweest voor consumptie door de rest van de wereld. En iedereen die hij kent, inclusief zijn vrouw en zijn beste vriend, is in werkelijkheid een acteur, betaald om deel uit te maken van zijn leven.

Lees verder »

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name (2017) on IMDb

In het Italië van de jaren tachtig begint er een relatie tussen de zeventienjarige tiener Elio en de oudere volwassen man die is ingehuurd als onderzoeksassistent van zijn vader.

Lees verder »

Portrait of a Lady on Fire (2019)

Portrait of a Lady on Fire (2019) on IMDb

Op een afgelegen eiland in Bretagne, aan het eind van de achttiende eeuw, wordt een vrouwelijke schilder verplicht een huwelijksportret van een jonge vrouw te schilderen.

Lees verder »

Purple Hearts (2022)

Purple Hearts (2022) on IMDb

Een aspirant-muzikant gaat akkoord met een schijnhuwelijk met een marinier die binnenkort wordt ingezet, maar een tragedie maakt hun neprelatie al snel maar al te reëel.

Lees verder »

Wonder (2017)

Wonder (2017) on IMDb

Het verhaal volgt August Pullman, een jongen met gezichtsverschillen, als hij naar de vijfde klas gaat en voor het eerst naar een gewone basisschool gaat.

Lees verder »

The Invisible Guest (2017)

The Invisible Guest (2016) on IMDb

Barcelona, ​​Spanje. Adrián Doria, een jonge en succesvolle zakenman die wordt beschuldigd van moord, ontmoet op een avond Virginia Goodman, een deskundige ondervragingsadvocaat, om een ​​verdedigingsstrategie te bedenken.

Lees verder »

Society of the Snow (2023)

Society of the Snow (2023) on IMDb

Op 13 oktober 1972 stort vlucht 571 van de Uruguayaanse luchtmacht, gecharterd om een ​​rugbyteam naar Chili te brengen, neer op een gletsjer in het hart van de Andes.

Lees verder »

The Father (2020)

The Father (2020) on IMDb

Naarmate hij ouder wordt, weigert een man elke hulp van zijn dochter. Terwijl hij worstelt met de veranderende omstandigheden, begint hij niet alleen zijn dierbaren in twijfel te trekken, maar ook zijn eigen geest, waardoor twijfel ontstaat over het weefsel van zijn werkelijkheid.

Lees verder »

La Haine (1995)

La haine (1995) on IMDb

Na een chaotische nacht vol rellen in een marginale buitenwijk van Parijs, dwalen drie jonge vrienden, Vinz, Hubert en Saïd, leeg rond in afwachting van nieuws over de gezondheidstoestand van een gemeenschappelijke vriend die ernstig gewond is geraakt bij de confrontatie met de politie.

Lees verder »

Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022)

Guillermo del Toro's Pinocchio (2022) on IMDb

Tijdens de opkomst van het fascisme in het Italië van Mussolini worstelt een magisch geanimeerde houten jongen met de uitdaging om aan de verwachtingen van zijn vader te voldoen.

Lees verder »

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) on IMDb

Joel Barish, diepbedroefd omdat zijn vriendin een procedure heeft ondergaan om hem uit haar geheugen te wissen, besluit hetzelfde te doen. Maar terwijl hij zijn herinneringen aan haar ziet vervagen, realiseert hij zich dat hij nog steeds van haar houdt en dat hij misschien te laat is om zijn fout recht te zetten.

Lees verder »
films met Leonardo di caprio

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) on IMDb

In de meedogenloze wereld van Wall Street neemt een New Yorkse effectenmakelaar het op tegen zijn voormalige collega's en machtige misdaadbaronnen om de corruptie aan het licht te brengen die het Amerikaanse financiële systeem dreigt te verscheuren. Geïnspireerd door het ongelooflijke ware verhaal van Jordan Belfort, volgt deze thriller één man die het opneemt tegen een hele industrie die geregeerd wordt door hebzucht en bedrog.

Lees verder »

Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can (2002) on IMDb

Op de jonge leeftijd van 19 jaar had Frank Abagnale Jr. zich al in invloedrijke beroepen gewerkt - van het zich voordoen als Pan Am-piloot tot het oplichten van miljoenen met valse cheques en zelfs doktertje spelen! Zijn oplichterij werd hem uiteindelijk fataal toen een FBI-agent het tot zijn levensmissie maakte om de jonge Frank voorgoed op te bergen. Maar hij was niet iemand die gemakkelijk opgaf; in plaats daarvan verwelkomde deze brutale tiener de uitdaging door verder te gaan op zijn vrolijke misdaadpad en genoot van elke seconde!

Lees verder »

1917 (2019)

1917 (2019) on IMDb

Twee dappere Britse soldaten werden tijdens het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog op een missie gestuurd: het doorkruisen van de vijandelijke linies, het uitschakelen van elke vijand op hun pad en het afleveren van een dringende boodschap die een dreigend onheil zou voorkomen. Gewapend met alleen moed - maar geen grappen! - trekken deze onverschrokken kameraden ten strijde voor een hilarische heldenreis die je niet snel zult vergeten... hopelijk!

Lees verder »

Million Dollar Baby (2004)

Million Dollar Baby (2004) on IMDb

Frankie Dunn voelde zich ellendig over een verbroken ouderlijke band, totdat Maggie Fitzgerald zijn leven binnenstapte met een onwankelbare ambitie om profbokser te worden. Ze wist dat Frankie haar daarbij kon helpen en overtuigde hem en zijn team ervan dat het niet alleen mogelijk was, maar onvermijdelijk!

Lees verder »

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit (2019) on IMDb

Jojo, een geïsoleerde Duitse jongen die opgroeit te midden van de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog, wordt plotseling geconfronteerd met een uitdaging die het geloof van elke pre-adolescent in zijn geliefde land zou doen wankelen: zijn alleenstaande moeder herbergt een Joods meisje binnen de muren van hun eigen huis. In combinatie met zijn bizarre denkbeeldige metgezel - Adolf Hitler zelf! - dwingt deze buitengewone reis hem alles wat hij weet in twijfel te trekken en een verontrustende waarheid over de mensheid te aanvaarden.

Lees verder »

Cool Kids Don’t Cry (2012)

Cool Kids Don't Cry (2012) on IMDb

De wereld van de stoere en veerkrachtige Akkie wordt op zijn kop gezet als ze op de drempel van de middelbare school de diagnose leukemie krijgt. Bang om de liefde binnen te laten, maar vastbesloten om niet alle hoop voor haar toekomst op te geven, moet dit eersteklas schoolmeisje leren dat moed niet gevonden wordt door bulldozerend door het leven te gaan - soms is er moed voor nodig om toe te geven dat je hulp nodig hebt van de mensen om je heen. Een hartverwarmend verhaal uit een van Benelux' meest geliefde jeugdromans!

Lees verder »

Bohemian Rhapsody

In 1970 bundelden vier getalenteerde muzikanten hun krachten om een onstuitbare rock 'n' roll kracht te creëren - Queen. Met de unieke zang van Mercury en de rockende instrumenten van May, Taylor en Deacon zoals geen enkele andere band voor hen, wisten ze al snel de menigte te bekoren met nummers die onmiddellijke klassiekers werden. Maar toen de wilde nachten van feesten Freddie Mercury's leven begonnen over te nemen, zag het er niet zo rooskleurig uit voor ons favoriete kwartet... zou deze invloed hen op een hellend vlak brengen of zou het gemakkelijk zijn om weer bij elkaar te komen? Alleen de tijd zal het leren!

Lees verder »

Casino (1995)

Casino (1995) on IMDb

In het Las Vegas van de vroege jaren 70 wordt Sam "Ace" Rothstein gevraagd door zijn bazen om het Tangiers Casino te leiden. In het begin is hij een groot succes in zijn functie, maar in de loop der jaren krijgt hij te maken met problemen met zijn onvoorspelbare handlanger Nicky Santoro, zijn ex-oplichtster vrouw Ginger, haar oplichtersex Lester Diamond en een handvol corrupte politici die Sam steeds meer in gevaar brengen. En dat allemaal in Las Vegas!

Lees verder »

Gran Torino (2008)

Gran Torino (2008) on IMDb

Boze Koreaanse oorlogsveteraan Walt Kowalski besluit zijn buurman, de Hmong tiener Thao Lor, te hervormen. Thao Lor probeerde namelijk Kowalski's dierbaarste bezit te stelen: een 1972 Gran Torino. Echter, hilariteit en gekkigheid zullen zeker volgen!

Lees verder »

The Deer Hunter (1978)

The Deer Hunter (1978) on IMDb

Een groep arbeidersklasse vrienden besluit zich aan te melden bij het leger tijdens de Vietnamoorlog en ontdekt dat het een helse chaos is - niet het nobele avontuur dat ze zich hadden voorgesteld. Voordat ze vertrokken, trouwde Steven met zijn zwangere vriendin - en waren Michael en Nick verliefd op dezelfde vrouw. Maar alle drie zijn ze veranderd bij hun terugkeer.

Lees verder »

Barry Lyndon (1975)

Barry Lyndon (1975) on IMDb

Een Ierse schelm gebruikt zijn sluwheid en geestigheid om zich op te werken binnen de sociale klassen van het 18e-eeuwse Engeland, waarbij hij zichzelf transformeert van de bescheiden Redmond Barry naar de edele Barry Lyndon.

Lees verder »

Gifted (2017)

Gifted (2017) on IMDb

Frank, een alleenstaande man die zijn wonderkind nichtje Mary opvoedt, raakt verwikkeld in een voogdijstrijd met zijn moeder.

Lees verder »

American Beauty (1999)

American Beauty (1999) on IMDb

Lester Burnham, een depressieve vader uit een buitenwijk die in een midlifecrisis verkeert, besluit zijn hectische leven om te gooien nadat hij verliefd is geworden op de aantrekkelijke vriend van zijn dochter.

Lees verder »

The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense (1999) on IMDb

Na een onverwachte tragedie ontmoet kinderpsycholoog Malcolm Crowe een negenjarige jongen genaamd Cole Sear, die een duister geheim verbergt.

Lees verder »

The Lives of Others (2006)

The Lives of Others (2006) on IMDb

In 1984 raakt Oost-Berlijn een agent van de geheime politie, die toezicht houdt op een schrijver en zijn geliefde, steeds meer opgegaan in hun leven.

Lees verder »

Love, Simon (2018)

Love, Simon (2018) on IMDb

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de zeventienjarige Simon Spier ligt het iets ingewikkelder: hij moet zijn familie of vrienden nog vertellen dat hij homo is en hij kent de identiteit niet van de anonieme klasgenoot op wie hij online gevallen is.

Lees verder »

Forgotten Love (2023)

Forgotten Love (2023) on IMDb

Een gerespecteerd chirurg, ooit gerespecteerd maar nu achtervolgd door het verlies van zowel zijn familie als herinneringen, vindt een sprankje verlossing wanneer een onverwachte reünie met iemand uit zijn vergeten verleden hem een kans biedt om de fragmenten van zijn gebroken leven terug te winnen.

Lees verder »

Journey to Grace: The Hansie Cronje Story (2008)

Hansie: A True Story (2008) on IMDb

"Hoe begin je opnieuw als je het vertrouwen van een natie hebt beschaamd?" De onthulling van Hansie Cronjé's betrokkenheid bij Indiase bookmakers en zijn daaropvolgende publieke bekentenis deden een schokgolf door de internationale sportgemeenschap gaan. Een ongeëvenaarde klim naar glorie werd overschaduwd door de meest verwoestende val. De bezoedelde held ontstak de woede van de natie.

Lees verder »

Paper Lives (2021)

Paper Lives (2021) on IMDb

In de drukke straten van Istanbul biedt de zieke Mehmet een kleine jongen zijn zorg aan, wat onbedoeld een confrontatie met zijn eigen beklemmende en traumatische jeugd teweegbrengt. Terwijl hun levens zich met elkaar verweven, moet Mehmet worstelen met de echo's van zijn verleden. Dit is een aangrijpende verkenning van veerkracht en verbondenheid in het aangezicht van persoonlijke worstelingen.

Lees verder »

My Father’s Violin (2022)

My Father's Violin (2022) on IMDb

Een weesmeisje, verenigd door een rode draad van verdriet en een gedeelde passie voor muziek, smeedt een diepgaande band met haar emotioneel afstandelijke maar volleerde violistische oom. Op het harmonieuze kruispunt van hun levens ontdekken ze troost en verbondenheid via de taal van de muziek, waarbij de lagen van hun relatie worden ontrafeld in een aangrijpend verhaal over genezing en begrip.

Lees verder »

On My Skin (2018)

On My Skin: The Last Seven Days of Stefano Cucchi (2018) on IMDb

Ontdek het meeslepende waargebeurde verhaal in het hart van een van de meest omstreden juridische drama's in Italië van de afgelopen tijd. Stefano Cucchi, die aanvankelijk werd vastgehouden voor een klein vergrijp, komt tijdens zijn gevangenschap op mysterieuze en tragische wijze aan zijn einde. In een tijdsbestek van slechts één week zie je hoe het lot van een familie onherroepelijk wordt veranderd en een onuitwisbare stempel drukt op de annalen van de Italiaanse rechtsgeschiedenis.

Lees verder »

Requiem for a Dream (2000)

Requiem for a Dream (2000) on IMDb

De hoop en dromen van vier ambitieuze individuen worden verbrijzeld als hun verslavingen hun leven beginnen te beheersen. Deze film werpt een blik op hoe verslaving zowel de geest als het lichaam kan overweldigen.

Lees verder »

The Imitation Game (2014)

The Imitation Game (2014) on IMDb

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Alan Turing, een legendarische codekraker, en zijn team tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werken tegen de klok om de codes van de Duitsers te ontcijferen bij de Britse geheime dienst in Bletchley Park, in een van de meest cruciale momenten van de oorlog.

Lees verder »

The Iron Giant (1999)

The Iron Giant (1999) on IMDb

In de herfst van '57 werd een wonderbaarlijke metalen reus verwelkomd in het stadje Rockwell, Maine. Niet alleen bracht dit merkwaardige apparaat vreugde aan alle inwoners, maar het gaf ook een speciaal negenjarig jongetje de broodnodige moed en vriendschap! Dapper om mensen te redden van hun eigen giftige onzekerheden en vooroordelen, leerde onze buitengewone machine hen ware menselijkheid en onschatbare lessen over het leven zelf.

Lees verder »

Titanic (1997)

Titanic (1997) on IMDb

Rose DeWitt Bukater had een spectaculair verhaal te vertellen, dat ze al meer dan 84 jaar in haar geheugen verborgen hield. Als 101-jarige vrouw deelt Rose het verhaal over hoe het allemaal begon aan boord van een immens schip dat zijn bestemming nooit zou bereiken: De Titanic!

Haar epische reis begon toen ze met haar moeder en toekomstige echtgenoot aan boord ging in de eerste klas - een schril contrast met de situatie van Jack Dawson en Fabrizio die vlak voor het vertrek tickets voor de derde klas wonnen. Volg Rose tijdens elk aangrijpend moment van de eerste reis van de Titanic - tot aan die noodlottige nacht waarin alles voorgoed veranderde... 15 april 1912

Lees verder »

Downfall

Na jaren van vertrapping in Europa had het Duitse leger zijn breekpunt bereikt. Toen april 1945 aanbrak en de geallieerde troepen van beide kanten oprukten, geloofde Adolf Hitler dat Duitsland zich nog steeds een uitweg kon vechten - ook al dachten zijn eigen generaals daar anders over. Toen het duidelijk werd dat in Berlijn geen overwinning voor het Derde Rijk zou worden behaald en met Hitlers dood voor de deur, vroeg iedereen zich af hoe er een einde aan deze chaotische strijd kon komen? Ze wisten niet dat een zich overgevende Wolfpack niet ver achter hen zat!

Lees verder »

Blade Runner (1982)

Blade Runner (1982) on IMDb

Welkom in de smoggy en dystopische toekomst van 2019 Los Angeles, waar Rick Deckard uit zijn pensioen wordt gedwongen voor een laatste missie - het neerhalen van een groep schurkachtige replicanten. Deze kunstmatige mensen zijn op een wanhopige zoektocht naar hun schepper om een antwoord te vinden dat hen zal redden van een zekere dood!

Lees verder »

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Batman, Lt. Gordon en Harvey Dent werkten samen om de misdaad in Gotham City een halt toe te roepen - ze dachten dat ze alles onder controle hadden... totdat The Joker langs kwam! Dit gekke criminele meesterbrein was vastbesloten om chaos te zaaien in de stad, maar onze geliefde helden pikten dat niet. Het is tijd dat deze Dark Knight verdedigers van het recht laten zien wie de baas is!

Lees verder »

No Country for Old Men

In een stoffige woestijn in Texas vindt Llewelyn Moss meer dan waar hij op gerekend had - twee miljoen dollar in contanten en de koelbloedige moordenaar Anton Chigurh op zijn hielen. Sheriff Ed Tom Bell sluit zich aan bij de jacht terwijl ze achter het bloedgeld aanzitten en elkaar te slim af zijn als moderne katten & muizen!

Lees verder »

The Notebook (2004)

The Notebook (2004) on IMDb

Ooit begon een oudere heer aan de meest romantische reis die je je kunt voorstellen. Met zijn betoverende stem ontvouwde hij het verhaal van twee door oorlog verscheurde geliefden die zich jaren later herenigden met onmiskenbare liefde en passie!

Lees verder »

12 Years a Slave (2013)

12 Years a Slave (2013) on IMDb

Solomon Northup was een vrije zwarte man uit upstate New York wiens leven een onverwachte wending nam toen hij werd gegrepen en verkocht als slaaf. Met moed en hoop doorstond Solomon twaalf slopende jaren in slavernij tot een noodlottige dag die zijn lot voorgoed veranderde! Een toevallige ontmoeting met een Canadese abolitionist schonk hem de vrijheid - maar niet zonder ontberingen onderweg toen hij tegen alle verwachtingen in vocht om zijn recht op waardigheid te behouden.

Lees verder »

The Pursuit of Happyness (2006)

The Pursuit of Happyness (2006) on IMDb

Een verstokte verkoper begint zijn geluk te keren als hij een spannende nieuwe loopbaan begint - met een jonge zoon op sleeptouw! Door alle druk is het leven van deze man ingesteld op zowel succes als chaos.

Lees verder »

The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

The Boy Who Harnessed the Wind (2019) on IMDb

De dertienjarige Edison uit Malawi had een briljant idee - en het was niet de gloeilamp. Toen zijn familie en dorp bedreigd werden door hongersnood, vond dit wonderkind een out of the box oplossing om hen allemaal te redden!

Lees verder »

Gone Girl (2014)

Gone Girl (2014) on IMDb

Nu het publiek in de ban was van de mysterieuze verdwijning van zijn vrouw, kwam deze man in een ongewone schijnwerpers te staan - zou hij meer kunnen zijn dan het zoveelste gezicht in een mediagekte?

Lees verder »

La La Land (2016)

La La Land (2016) on IMDb

Mia, een rijzende ster op het witte doek en Sebastian, een jazzmuzikant die die droom leeft - wat kan er misgaan met deze twee hoogvliegende tortelduifjes? Terwijl hun roem duizelingwekkende hoogten bereikt, ontdekken ze al snel dat echte liefde niet altijd van een leien dakje gaat als ambitie hen in verschillende richtingen begint te trekken. Zal het nog lang en gelukkig zijn of zullen hun dromen weer op aarde neerstorten!

Lees verder »

CODA

Als Ruby, de enige horende in een doof gezin, voor een levenskeuze komt te staan tussen muziek en het redden van het vissersbedrijf van haar ouders - ervaart ze een dilemma als geen ander! Zal ze kiezen voor melodie of voor makreel?

Lees verder »

Her (2013)

Her (2013) on IMDb

In de nabije toekomst koopt Theodore, een eenzame schrijver, een nieuw ontwikkeld besturingssysteem dat is ontworpen om aan alle behoeften van de gebruiker te voldoen. Tot zijn verbazing ontwikkelt zich een romantische relatie tussen hem en zijn besturingssysteem. Dit onconventionele liefdesverhaal combineert sciencefiction en romantiek in een lief verhaal dat de aard van liefde verkent en de manieren waarop technologie ons allen isoleert en verbindt.

Lees verder »

Inside Out (2015)

Inside Out (2015) on IMDb

Niks aan het handje deze week! We hebben alleen te maken met het verhaal van een jong meisje met vijf emoties als haar persoonlijke raadgevers. Maar als haar vader een nieuwe baan krijgt en ze verhuist naar de grote stad, raakt het team emotionele advocaten in conflict over hoe ze het beste om kunnen gaan met de veranderingen in haar leven. Het is hilarisch en ontroerend tegelijk!

Lees verder »