Alle Star Trek films en de top 13

Van alle Star Trek films die er zijn, hebben veel fans hun favoriete keuze. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke smaak en ervaring, maar hier is een gids voor de beste Star Trek films om te bekijken.

 

 

De beste Star Trek fllms

Star Trek (2009)

Star Trek (2009) is waarschijnlijk de meest populaire Star Trek-film bij fans. Deze film heeft een verfrissend verhaal, levendige personages en onverwachte plotwendingen – alles wat nodig is voor een geweldige Star Trek-film. De visuele effecten waren adembenemend en de cast was geweldig.

Star Trek (2009)

Star Trek (2009) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: First Contact (1996)

Star Trek: First Contact (1996) is misschien wel de meest epische Star Trek-film ooit gemaakt. We volgen het verhaal van Jean-Luc Picard die een bijzondere missie heeft: de Borg te verslaan. De krachtige actiescènes, onverwachte plotontwikkelingen en visuele effecten maken dit een van de beste Star Trek-films ooit gemaakt.

Star Trek: First Contact (1996)

Star Trek: First Contact (1996) on IMDb

Lees verder »

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982) is een klassieke Star Trek-film die de grondbeginselen van de serie perfect weergeeft. Het verhaal volgt Khan, een sterke en machtige vijand van Captain Kirk. De actiescènes zijn geweldig en hij heeft een krachtig einde.

star-trek-ii-the-wrath-of-khan

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Star Trek: First Contact (1996) on IMDb

Lees verder »

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991) is misschien wel de meest gewaardeerde Star Trek-film aller tijden. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning die worden uitgedaagd door nieuwe wezens en een hele nieuwe wereld. De plot is boeiend, de actiescènes zijn geweldig en er staan veel interessante moraalvraagstukken centraal in de film.

star-trek-vi-the-undiscovered-country

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)

Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: Beyond (2016)

Star Trek: Beyond (2016) brengt een nieuwe energie in de Star Trek-franchise. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze een gevaarlijke missie aangaan om een verloren schip te redden. Ondanks het feit dat deze film op verschillende manieren verschilt van andere Star Trek-films, is het een visueel verbluffende ervaring die de fans zal boeien.

star-trek-beyond-film

Star Trek Beyond (2016)

Star Trek Beyond (2016) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: Into Darkness (2013)

Star Trek: Into Darkness (2013) heeft veel te bieden qua actie en spanning. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze een geheimzinnige aanval op de Enterprise moeten onderzoeken. De visuele effecten zijn uitstekend, net als de actiescènes en de plotwendingen.

Star Trek Into Darkness (2013)

Star Trek Into Darkness (2013) on IMDb

Lees verder »

Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

Star Trek IV: The Voyage Home (1986) is misschien wel een van de meest authentieke Star Trek-films. Het verhaal volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze een reis door de tijd maken om het leven op aarde te redden. De film is uniek omdat hij veel humor bevat, iets wat weandere Star Trek-films hebben.

Star Trek IV: The Voyage Home (1986)

Star Trek IV: The Voyage Home (1986) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: The Motion Picture (1979)

Star Trek: The Motion Picture (1979) is de eerste Star Trek-film en misschien wel de meest invloedrijke. De film volgt Captain Kirk, Spock en hun bemanning als ze worden uitgedaagd door een mysterieus ruimteschip. De film heeft een sterk verhaal, krachtige personages en visuele effecten die de tand des tijds hebben doorstaan.

Star Trek: The Motion Picture (1979)

Star Trek: The Motion Picture (1979) on IMDb

Lees verder »

Star Trek III: The Search for Spock (1984)

Star Trek III: The Search for Spock (1984) is de derde Star Trek-film en misschien wel de meest emotionele. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze op zoek gaan naar Spock, hun vermiste vriend. De personages worden uitgedaagd door een mysterieuze kracht die alles wat ze liefhebben dreigt te vernietigen.

star-trek-iii-the-search-for-spock-film

Star Trek III: The Search for Spock (1984)

Star Trek III: The Search for Spock (1984) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: Insurrection (1998)

Star Trek: Insurrection (1998) is een van de meest onderschatte Star Trek-films. De actiescènes zijn snel, het verhaal is sterk en de personages worden goed uitgediept. De film volgt Captain Picard als hij wordt geconfronteerd met een mysterieuze vijand die het leven van de bewoners van een planeet bedreigt.

Star Trek: Insurrection (1998)

Star Trek: Insurrection (1998) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: Generations (1994)

Star Trek: Generations (1994) staat vaak in de schaduw van latere Star Trek-films, maar is absoluut een waardevolle film. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze een heksenjacht beginnen om een mysterieuze entiteit te vinden die hen kan helpen de wereld te redden.

Star Trek: Generations (1994)

Star Trek: Generations (1994) on IMDb

Lees verder »

Star Trek: Nemesis (2002)

Star Trek: Nemesis (2002) is misschien wel de meest persoonlijke Star Trek-film ooit gemaakt. De film volgt Captain Picard als hij wordt geconfronteerd met een kopie van zichzelf die probeert de hele melkweg te verwoesten. De karakterontwikkeling is geweldig, de actiescènes zijn geweldig en er staan veel interessante thema’s centraal in de film.

Star Trek: Nemesis (2002)

Star Trek: Nemesis (2002) on IMDb

Lees verder »

Star Trek V: The Final Frontier (1989)

Star Trek V: The Final Frontier (1989) is een van de meest controversiële Star Trek-films ooit gemaakt. De film volgt Captain Kirk en zijn bemanning als ze op zoek gaan naar het ultieme mysterie. Hoewel de film niet alle verwachtingen waarmaakte, is het een waardevolle toevoeging aan de Star Trek-franchise.

star-trek-v-the-final-frontier-film

Star Trek V: The Final Frontier (1989)

Star Trek V: The Final Frontier (1989) on IMDb

Lees verder »

Kortom, er is een brede selectie aan Star Trek-films die de moeite waard zijn om te bekijken. Of je nu klassieke films zoekt of meer moderne films, er is voor ieder wat wils binnen de Star Trek-franchise. Neem zeker de tijd om ze allemaal te bekijken!

Star Trek in chronologische volgorde

 • Star Trek I: The Motion Picture (1979)
 • Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)
 • Star Trek III: The Search for Spock (1984)
 • Star Trek IV: The Voyage Home (1986)
 • Star Trek V: The Final Frontier (1989)
 • Star Trek VI: The Undiscovered Country (1991)
 • Star Trek: Generations (1994)
 • Star Trek: First Contact (1996)
 • Star Trek: Insurrection (1998)
 • Star Trek: Nemesis (2002)
 • Star Trek (2009)
 • Star Trek Into Darkness (2013)
 • Star Trek Beyond (2016)

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 AI films

Top 10 Science fiction films

Top 12 Star Wars films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.