Top 10 Nederlandse films op Videoland

Videoland, een schatkist voor Nederlandse filmliefhebbers, biedt een breed scala aan films van eigen bodem die zowel kritisch geprezen als publieksfavorieten zijn. Deze top 10 lijst van Nederlandse films op Videoland toont de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse cinema. Van historische drama’s tot eigentijdse komedies, elke film op deze lijst biedt een unieke kijk in de verschillende facetten van de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Top 10 Nederlandse films op Videoland

Zwartboek (2006)

Een aangrijpende film van Paul Verhoeven over een Joodse vrouw die zich aansluit bij het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘Zwartboek’ combineert spanning, romantiek en een stukje Nederlandse geschiedenis.

Zwartboek (2006)

Black Book (2006) on IMDb

Lees verder »

Mocro Maffia: Tatta (2023)

Deze film, voortgekomen uit de populaire serie ‘Mocro Maffia’, biedt een rauw en realistisch beeld van de onderwereld in Nederland. Een verhaal vol actie en intriges.

Mocro Mafia: Tatta (2023)

Mocro Maffia: Tatta (2023) on IMDb

Lees verder »

Gemmeker (2020)

Dit historisch drama vertelt het verhaal van de commandant van Kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een film die een indringend beeld geeft van een donkere periode in de Nederlandse geschiedenis.

Gemmeker (2020)

Gemmeker (2020) on IMDb

Lees verder »

Achtste-Groepers Huilen Niet (2012)

Een hartverwarmende jeugdfilm over een meisje dat vecht tegen leukemie. Deze film is zowel ontroerend als inspirerend en spreekt een breed publiek aan.

Cool Kids Don’t Cry (2012)

Cool Kids Don't Cry (2012) on IMDb

Lees verder »

Brimstone (2016)

Een internationaal geprezen western-thriller die zich afspeelt in de 19e eeuw. ‘Brimstone’ is een intense en meeslepende film over strijd en overleving.

Brimstone (2016)

Brimstone (2016) on IMDb

Lees verder »

De Libi (2019)

Een komisch en levendig verhaal over drie tieners die eropuit trekken om het nachtleven van Amsterdam te verkennen. ‘De Libi’ is een film vol humor, vriendschap en avontuur.

De Libi (2019)

About That Life (2019) on IMDb

Lees verder »

Oorlogswinter (2008)

Een aangrijpend oorlogsdrama gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw. Deze film biedt een realistisch beeld van de ontberingen tijdens de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog.

Oorlogswinter (2008)

Winter in Wartime (2008) on IMDb

Lees verder »

Michiel de Ruyter (2015)

Een episch historisch drama over het leven van de legendarische Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter. De film combineert spectaculaire zeeslagen met politieke intriges.

Michiel de Ruyter (2015)

The Admiral (2015) on IMDb

Lees verder »

Bankier van het Verzet (2018)

Dit waargebeurde verhaal vertelt over twee broers die een van de grootste bankfraudes uit de Nederlandse geschiedenis organiseren om het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog te financieren.

Bankier van het Verzet (2018)

The Resistance Banker (2018) on IMDb

Lees verder »

Soof (2013)

Een heerlijke feelgoodfilm over het chaotische leven van een vrouw, moeder en echtgenote. ‘Soof’ is een grappige en herkenbare film over het vinden van balans in het leven.

Soof (2013)

Soof (2013) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

– Volledige Videoland film aanbod

– Top 25 films op Videoland

– Top 10 Nieuwe Nederlandse films op Videoland

 Top 10 Romantische films op Videoland

– Top 10 Familiefilms op Videoland

Top 10 Nederlandse series op Videoland

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!