Beste series op HBO Max Top 20

HBO Max, een toonaangevende streamingdienst, biedt een schat aan kwaliteitsseries die de kijkers boeien met hun diepgaande verhalen en uitmuntende acteerprestaties. Van epische fantasieverhalen tot aangrijpende historische drama’s, deze platform herbergt enkele van de meest geprezen series van de afgelopen decennia. Hier is een blik op de top 20 series op HBO Max die elke liefhebber van kwaliteitstelevisie moet zien.

Beste series op HBO Max Top 20

Game of Thrones (2011-2019)

Deze epische fantasie serie, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, neemt kijkers mee naar de fictieve continenten Westeros en Essos, waar machtige families strijden om de IJzeren Troon. Bekend om zijn complexe personages en onverwachte plotwendingen, heeft “Game of Thrones” wereldwijd een enorme fanbasis opgebouwd.

Game of Thrones

Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones (2011) on IMDb

Lees verder »

Chernobyl (2019)

Dit historische drama biedt een indringende kijk op de kernramp van Tsjernobyl in 1986. De serie belicht de tragische gebeurtenissen en de heldhaftige inspanningen van de mensen die het ongeluk bestreden. Het is een aangrijpende herinnering aan een van de ergste door de mens veroorzaakte catastrofes.

Chernobyl (2019)

Chernobyl (2019) on IMDb

Lees verder »

Band of Brothers (2001)

Deze serie, geproduceerd door Steven Spielberg en Tom Hanks, volgt het verhaal van de Easy Company, een parachute-infanterieregiment tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met indrukwekkende productiewaarden en diepgaand onderzoek brengt “Band of Brothers” een eerbetoon aan de heldenmoed van deze soldaten.

Band of Brothers (2001)

Band of Brothers (2001) on IMDb

Lees verder »

Sherlock (2010-2017)

Een moderne herinterpretatie van Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes, deze serie kenmerkt zich door snelle dialogen en een ingenieus plot. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman brengen de iconische personages Sherlock Holmes en Dr. John Watson tot leven in het hedendaagse Londen.

Sherlock

Sherlock (2010-2017)

Sherlock (2010) on IMDb

Lees verder »

The Wire (2002-2008)

Deze serie biedt een rauwe en realistische kijk op het leven in Baltimore door de ogen van zowel de politie als de drugsdealers. “The Wire” wordt vaak geprezen om zijn diepgaande verkenning van maatschappelijke en politieke thema’s, en blijft relevant door zijn tijdloze weergave van de complexiteit van stedelijke problemen.

The Wire

The Wire

The Wire (2002) on IMDb

Lees verder »

Rick and Morty (2013-)

Deze geanimeerde serie, bekend om zijn humor en creatieve verhaallijnen, volgt de bizarre avonturen van een excentrieke wetenschapper Rick en zijn goedhartige kleinzoon Morty. Met een mix van satire en sciencefiction elementen heeft de serie een cultstatus bereikt onder fans van het genre.

Rick and Morty

Rick and Morty (2013-)

Rick and Morty (2013) on IMDb

Lees verder »

Succession (2018-2023)

Deze dramaserie volgt de perikelen van de Roy-familie, de eigenaren van een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. De serie verkent thema’s van macht, politiek, en familiedynamiek, terwijl de familieleden strijden om controle over het bedrijf.

Succession (2018-2023)

Succession (2018) on IMDb

Lees verder »

True Detective (2014-)

Elk seizoen van deze anthologieserie volgt een andere reeks van detectives die complexe en vaak duistere zaken onderzoeken. Bekend om zijn diepgravende karakterontwikkeling en unieke verhaalvertelling, heeft “True Detective” lof gekregen voor zijn vernieuwende benadering van het misdaaddramagenre.

True Detective (2014-)

True Detective (2014) on IMDb

Lees verder »

The Sopranos (1999-2007)

Deze baanbrekende serie volgt het leven van maffiabaas Tony Soprano, terwijl hij worstelt met de eisen van zijn criminele carrière en zijn persoonlijke leven. “The Sopranos” wordt vaak genoemd als een van de grootste televisieseries aller tijden, met zijn diepgaande verkenning van thema’s als macht, familie en Amerikaanse cultuur.

The Sopranos

The Sopranos

The Sopranos (1999) on IMDb

Lees verder »

The Last of Us (2023-)

Gebaseerd op de populaire videogame, volgt deze serie de emotionele reis van Joel en Ellie, twee overlevenden in een post-apocalyptische wereld. De serie wordt geprezen om zijn diepgaande karakterontwikkeling en indrukwekkende verhaalvertelling.

The Last of Us (2023-)

The Last of Us (2023) on IMDb

Lees verder »

Downton Abbey (2010-2015)

Deze geliefde Britse serie biedt een fascinerende blik op het leven van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden in het begin van de 20e eeuw. Met een mix van romantiek, drama en historie heeft “Downton Abbey” wereldwijd een trouwe fanbasis opgebouwd.

Downton Abbey (2010-2015)

Downton Abbey (2010) on IMDb

Lees verder »

Rome (2005-2007)

Deze serie brengt de laatste dagen van de Romeinse Republiek tot leven. Met zijn weelderige sets en kostuums, en een sterk script dat historische gebeurtenissen met fictieve verhaallijnen verweeft, is “Rome” een episch en visueel verbluffend meesterwerk.

Rome (2005-2007)

Rome (2005) on IMDb

Lees verder »

Gomorra (2014-2021)

Deze Italiaanse serie biedt een rauw, ongefilterd beeld van de Napolitaanse maffia. “Gomorra” staat bekend om zijn intense verhaallijnen en complexe karakters, en is een onverbiddelijk portret van de criminele onderwereld.

Gomorrah (2014-2021)

Gomorrah (2014) on IMDb

Lees verder »

House of the Dragon (2022-)

Als prequel op “Game of Thrones” richt deze serie zich op de geschiedenis van House Targaryen. Fans van het origineel kunnen zich opmaken voor een nieuwe dosis intriges, machtsstrijd en draken.

House of the Dragon (2022-)

House of the Dragon (2022) on IMDb

Lees verder »

Barry (2018)

Deze zwarte komedie volgt het leven van een huurmoordenaar uit het Middenwesten die zijn roeping als acteur in Los Angeles ontdekt. “Barry” combineert humor met donkere thema’s op een manier die zowel hilarisch als aangrijpend is.

Barry (2018

Barry (2018) on IMDb

Lees verder »

Mare of Easttown (2021)

Kate Winslet schittert in deze serie als een detective die een lokale moord onderzoekt in een klein stadje in Pennsylvania. “Mare of Easttown” wordt geprezen om zijn diepgaande karakterontwikkeling en meeslepende verhaallijnen.

Mare of Easttown (2021)

Mare of Easttown (2021) on IMDb

Lees verder »

The Rehearsal (2022)

Deze unieke serie onderzoekt het concept van “rehearsing” of oefenen voor belangrijke levensmomenten. Het is een intrigerend concept dat de grenzen van realiteit en fictie doet vervagen.

The Rehearsal (2022)

The Rehearsal (2022) on IMDb

Lees verder »

Silicon Valley (2014-2019)

Deze komedieserie biedt een humoristische blik op de start-up cultuur in Silicon Valley. Met een slimme mix van satire en relevante thema’s is “Silicon Valley” niet alleen vermakelijk, maar ook verrassend inzichtelijk over de techwereld.

Silicon Valley (2014-2019)

Silicon Valley (2014) on IMDb

Lees verder »

My Brilliant Friend (2018-)

Wanneer de belangrijkste vriendin in haar leven spoorloos verdwenen lijkt, zet Elena Greco, een vrouw op leeftijd die in een huis vol boeken zit, haar computer aan en begint het verhaal van hun vriendschap te schrijven.

My Brilliant Friend (2018-)

My Brilliant Friend (2018) on IMDb

Lees verder »

I May Destroy You (2020)

Deze Britse dramaserie, geschreven door en met in de hoofdrol Michaela Coel, verkent de thema’s van toestemming en herstel na een seksueel trauma. “I May Destroy You” is krachtig, provocerend en vernieuwend, en heeft lof gekregen voor zijn moedige storytelling.

I May Destroy You (2020)

I May Destroy You (2020) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende lijstjes met films en series:

Volledig HBO Max aanbod

Nieuwe series op HBO Max

Leuke series op HBO Max

– Beste films op HBO Max

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!