Alle X-Men films de Beste en in chronologische volgorde

Als fan van X-Men, vanaf de stripboeken tot de tekenfilms, ben ik extra geintresseerd in de films. Elk deel van de serie volgt het verhaal van Professor Charles Xavier en zijn team, die streven naar gelijkheid tussen mutanten en mensen. Hierbij alle X-Men films in volgorde van beste films en chronologische kijk volgorde.

Overzicht

De Beste X-Men films

1. Logan (2017) ⭐ Eric’s favoriet

Logan is een adembenemende film die het superheldengenre op zijn kop zet. Hugh Jackman schittert als de vermoeide en getergde Wolverine, die tot het uiterste wordt gedreven. De film is rauw, meeslepend en emotioneel geladen, en laat een diepe indruk achter. Het verhaal is grimmig en vol verrassende wendingen, en de actie is intens en bloedstollend. Logan is een meesterwerk dat een nieuwe standaard zet voor superheldenfilms, en bewijst dat deze genre ook diepgaande en aangrijpende verhalen kan vertellen. Een aanrader en mijn persoonlijke favoriet.

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

Lees verder »

2. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) is een spannende en meeslepende film waarin de X-Men vechten voor het voortbestaan van hun soort. Ze moeten samenwerken met hun jongere versies om het verleden te veranderen en zo een dreigende toekomst te voorkomen. De film zit vol actie en emotionele momenten, en biedt een interessante mix van oude en nieuwe personages. Het is een must-see voor fans van de X-Men-franchise en voor liefhebbers van superheldenfilms in het algemeen.

X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

Lees verder »

3. Deadpool (2016)

Een sarcastische superheld die allesbehalve je typische superheld is, Ryan Reynolds is perfect gecast als de sarcastische superheld in Deadpool. Deze film zit boordevol actiescènes, bloederige gevechten en heel veel harde sarcastische humor. Het is brutaal, schokkend, komisch, ongefilterd en blijft boeiend van begin tot eind.

Deadpool (2016)

Deadpool (2016) on IMDb

Lees verder »

4. X2: X-men United (2003)

X2: X-Men United is een superheldenfilm die alle verwachtingen overtreft. Deze film combineert actie, spanning en emotie op meesterlijke wijze. De personages uit het X-Men-universum worden verder ontwikkeld en krijgen meer diepgang, wat zorgt voor een boeiend verhaal. De gevechtsscènes zijn adembenemend en de speciale effecten zijn van hoog niveau. X2 weet ook te verrassen met interessante plotwendingen en een sterke focus op de dynamiek tussen de verschillende personages. Kortom, X2: X-Men United is een must-see voor zowel fans van het genre als liefhebbers van sterke verhalen en visueel spektakel.

X2: X-men United (2003)

X2: X-Men United (2003) on IMDb

Lees verder »

5. Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 is het vervolg op het eerste deel, waarin Ryan Reynolds opnieuw schittert als de huurling Deadpool. Hij wordt geconfronteerd met de boosaardige Cable en andere schurken in een race tegen de klok om het leven van een jongen te redden. De film barst van de humor, spectaculaire actiescènes en verrassende wendingen, waardoor het een absolute aanrader is voor liefhebbers van actie en donkere komedie.

Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 (2018) on IMDb

Lees verder »

6. X-men First class (2011)

X-Men: First Class is een spannende en meeslepende film die teruggaat naar de oorsprong van de X-Men. Het vertelt het verhaal van hoe Charles Xavier en Erik Lensherr elkaar ontmoetten en samenwerkten om een dreiging te stoppen. De film zit vol actie, avontuur en interessante personages. Het is een geweldige toevoeging aan de X-Men-franchise en biedt een frisse kijk op de bekende mutanten.

X-Men: First Class (2011)

X-Men: First Class (2011) on IMDb

Lees verder »

7. X-men (2000)

In de eerste X-Men-film volgen we twee mutanten, Rogue en Wolverine, die zich aansluiten bij een school voor mutanten. Daar moeten ze samenwerken met de X-Men, een groep superhelden, om een terroristische organisatie met vergelijkbare krachten tegen te houden. De film zit vol actie en avontuur, en laat zien hoe deze mutanten hun krachten gebruiken om het kwaad te bestrijden.

X-Men (2000)

X-Men (2000) on IMDb

Lees verder »

8. X-Men: Apocalypse (2016)

In X-Men: Apocalypse komen de X-Men samen om de wereld te redden wanneer de kwaadaardige mutant Apocalypse opkomt en een bedreiging vormt voor de mensheid. Met spannende actie en heldhaftige momenten, is het een avontuur dat fans van de X-Men niet willen missen.

X-Men: Apocalypse (2016)

X-Men: Apocalypse (2016) on IMDb

Lees verder »

9. The Wolverine (2013)

The Wolverine is een spannende X-Men-film die de focus legt op het personage van Wolverine. Deze keer neemt Wolverine ons mee op een avontuur naar Japan, waar hij geconfronteerd wordt met nieuwe uitdagingen en zijn innerlijke strijd. De film biedt een mix van actie, emotie en karakterontwikkeling, en laat zien hoe Wolverine zijn fysieke en emotionele grenzen moet overwinnen. Het is een boeiende toevoeging aan de X-Men-filmserie die zowel fans van het personage als liefhebbers van actie zeker zal bekoren.

The Wolverine (2013)

The Wolverine (2013) on IMDb

Lees verder »

10. X-Men: The Last Stand (2006)

X-Men: The Last Stand (2006) is een spannende en actievolle film waarin de X-Men en de Brotherhood tegenover elkaar staan in een conflict over een geneesmiddel voor mutaties. De film biedt een mix van actie, emotie en karakterontwikkeling, met indrukwekkende visuele effecten en sterke acteerprestaties. Hoewel sommige fans teleurgesteld waren, is het een bevredigend einde van de trilogie voor liefhebbers van superheldenfilms en X-Men-fans.

X-Men: The Last Stand (2006)

X-Men: The Last Stand (2006) on IMDb

Lees verder »

11. X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine neemt ons mee op een avontuurlijke reis in het verleden van de iconische mutant, Wolverine. De film verkent zijn oorsprong en onthult zijn duistere verleden. Met spannende actiescènes en een boeiend verhaal houdt deze film de kijkers geboeid terwijl ze getuige zijn van Wolverines transformatie en zijn zoektocht naar wraak. Hoewel de film niet zonder zijn tekortkomingen is, levert het een bevredigende dosis actie en een diepere kijk in het personage van Wolverine. Fans van de X-Men-franchise en superheldenfilms zullen zeker genieten van deze origin story.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men Origins: Wolverine (2009) on IMDb

Lees verder »

12. X-Men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix is een ambitieuze poging om het iconische verhaal van de Dark Phoenix-saga uit de X-Men-strips tot leven te brengen. Het verhaal draait om Jean Grey, gespeeld door Sophie Turner, die worstelt met een krachtige en destructieve kracht binnenin haar. De film heeft indrukwekkende visuele effecten en intense actiescènes, maar slaagt er niet helemaal in om de emotionele diepgang en impact van het bronmateriaal over te brengen. Hoewel de cast hun best doet, voelt de film soms gehaast en onevenwichtig aan. Ondanks enkele spannende momenten blijft “X-Men: Dark Phoenix” achter bij de verwachtingen en is het helaas geen memorabel hoogtepunt in de X-Men-franchise.

X-men: Dark Phoenix (2019)

X-Men: Dark Phoenix (2019) on IMDb

Lees verder »

13. The new Mutants (2020)

The New Mutants is een spannende film die draait om vijf jonge mutanten die gevangen worden gehouden in een mysterieuze faciliteit. De film combineert elementen van horror en superheldenactie, wat zorgt voor een unieke en boeiende ervaring. Hoewel de film wat traag op gang komt, weet het verhaal en de sterke cast van jonge talenten de kijker geboeid te houden. Met intrigerende personages en verrassende wendingen is “The New Mutants” een must-see voor fans van het X-Men universum.

The New Mutants (2020)

The New Mutants (2020) on IMDb

Lees verder »

Deadpool 3 (2024)

Als liefhebber van de X-Men-serie, kijk ik erg uit naar de komst van Deadpool 3, waarin Ryan Reynolds opnieuw de rol van de geliefde anti-held Deadpool zal vertolken. Onder leiding van regisseur Shawn Levy blijft Deadpool 3 trouw aan zijn kenmerkende R-rated stijl, met gewaagde humor en intense actie die naadloos samenkomen. Dit wordt ongetwijfeld een memorabel hoofdstuk in de X-Men-filmserie.

Verwacht: 3-7-2024

X-Men films in chronolgische volgorde

 • X-Men: First Class (1944)
  X-Men: Days of Future Past (1973)
  X-Men Origins: Wolverine (1845-1979)
  X-Men: Apocalypse (1983)
  X-Men: Dark Phoenix (1975-1992)
  X-Men (2000)
  X2: X-Men United (2000)
  X-Men: The Last Stand (2000)
  The Wolverine (2000)
  Deadpool (2016)
  Deadpool 2 (2018)
  The New Mutants (2020)
  Logan (2026)

X-Men films in volgorde van release

 • X-Men (2000)
  X2: X-Men United (2003)
  X-Men: The Last Stand (2006)
  X-Men Origins: Wolverine (2009)
  X-Men: First Class (2011)
  The Wolverine (2013)
  X-Men: Days of Future Past (2014)
  Deadpool (2016)
  X-Men: Apocalypse (2016)
  Logan (2017)
  Deadpool 2 (2018)
  X-Men: Dark Phoenix (2019)
  The New Mutants (2020)

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Veel gestelde X-Men vragen:

 • Is X-men van Marvel of DC?

  X-Men is een stripboekserie die oorspronkelijk is gepubliceerd door Marvel Comics. De X-Men werden gecreëerd door schrijver Stan Lee en tekenaar Jack Kirby en maakten hun debuut in september 1963 in "X-Men #1". De stripboeken van X-Men zijn altijd uitgegeven door Marvel Comics en maken deel uit van het Marvel-universum.

 • Wie is de sterkste X-men?

  Jean Grey / Phoenix: Jean Grey is een mutant met telepathische en telekinetische krachten. Wanneer ze de Phoenix Force absorbeert, wordt ze Phoenix, een van de krachtigste wezens in het Marvel-universum, met ongelooflijke kosmische krachten.

 • Waar staat X-men voor?

  X-Men is een afkorting voor "eXtra Men" of "eXtraordinary Men". De term "X-Men" verwijst naar een team van mutanten, personages met buitengewone krachten en vaardigheden, die voorkomen in de stripboeken en media van Marvel Comics.

 • Is Deadpool een X-men?

  Ja, Deadpool is inderdaad een X-Men-personage. Hoewel hij geen traditioneel lid is van het X-Men-team, heeft Deadpool nauwe banden met de X-Men en maakt hij regelmatig deel uit van hun verhalen en avonturen.

 • Wie is de populairste X-men?

  Wolverine is een van de meest iconische en geliefde X-Men. Hij staat bekend om zijn scherpe klauwen, genezingsvermogen en ruige persoonlijkheid. Zijn verschijning in de X-Men-strips, geportretteerd als een ruwe en mysterieuze held, heeft hem tot een favoriet gemaakt bij veel fans.

   

 • Komt er een nieuwe X-men film?

  Dit is helaas nog niet bekend.

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.