Alle Halloween films in juiste volgorde

De Halloween-filmserie, die begon in 1978, heeft het horrorgenre getransformeerd met zijn iconische personage Michael Myers. In de loop der jaren is de serie geëvolueerd door verschillende sequels, remakes en herinterpretaties, maar het centrale thema van terreur blijft onveranderd.

Release volgorde Halloween

Halloween (1978)

De film die het allemaal begon, introduceert Michael Myers als een moordenaar die ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. Met zijn witte masker en mes zaait hij terreur in het kleine stadje Haddonfield.

Halloween (1978)

Halloween (1978) on IMDb

Lees verder »

Halloween II (1981)

Deze sequel pakt de draad op waar de originele film eindigde, met Laurie Strode (gespeeld door Jamie Lee Curtis) die wordt opgenomen in een ziekenhuis, waar Michael Myers haar blijft achtervolgen.

Halloween II (1981)

Halloween II (1981) on IMDb

Lees verder »

Halloween III: Season of the Witch (1985)

Deze film wijkt af van het Michael Myers-verhaal en focust zich op een kwaadaardige maskermaker. Hoewel de film gemengde reacties kreeg, heeft hij in de loop der jaren een cultstatus verworven.

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Halloween III: Season of the Witch (1982) on IMDb

Lees verder »

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

Michael Myers keert terug naar Haddonfield na tien jaar in een coma te hebben gelegen. Hij is op zoek naar zijn nichtje Jamie om zijn moorddadige erfenis voort te zetten.

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988) on IMDb

Lees verder »

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)

Deze film gaat verder met het verhaal van Jamie en haar psychische verbinding met haar oom Michael, die blijft proberen haar te vermoorden.

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989) on IMDb

Lees verder »

Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)

Deze film probeert meer achtergrond te geven aan het kwaad van Michael Myers via een Keltische vloek. De film werd slecht ontvangen maar heeft zijn eigen fanbase.

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

Halloween: The Curse of Michael Myers (1995) on IMDb

Lees verder »

Halloween H20: Twenty Years Later (1998)

Twintig jaar na de gebeurtenissen van de originele films keert Laurie Strode terug, ditmaal als hoofd van een privéschool, waar Michael Myers haar opnieuw opspoort.

Halloween H20: 20 Years Later (1998)

Halloween H20: 20 Years Later (1998) on IMDb

Lees verder »

Halloween: Resurrection (2002)

Deze film volgt een groep studenten die een live internetshow hosten in het oude huis van Michael Myers, niet wetende dat hij terug is voor wraak.

Halloween: Resurrection (2002)

Halloween: Resurrection (2002) on IMDb

Lees verder »

Halloween (2007)

Deze remake van Rob Zombie duikt dieper in de jeugd en de psychologie van Michael Myers. De film kreeg gemengde kritieken maar was financieel succesvol.

Halloween (2007)

Halloween (2007) on IMDb

Lees verder »

Halloween 2 (2009)

Deze sequel op de remake van 2007 volgt Laurie Strode terwijl ze worstelt met de nasleep van de gebeurtenissen van de eerste film, terwijl Michael Myers opnieuw toeslaat.

Halloween II (2009)

Halloween II (2009) on IMDb

Lees verder »

Halloween (2018)

Deze film negeert alle eerdere sequels en dient als een direct vervolg op de originele film uit 1978. Laurie Strode is nu een grootmoeder die zich heeft voorbereid op de onvermijdelijke terugkeer van Michael Myers.

Halloween (2018)

Halloween (2018) on IMDb

Lees verder »

Halloween Kills (2021)

Dit is het vervolg op de film uit 2018 en volgt de bewoners van Haddonfield terwijl ze zich verenigen om Michael Myers eens en voor altijd te stoppen.

Halloween Kills (2021)

Halloween Kills (2021) on IMDb

Lees verder »

Wie is Michael Myers?

Michael Myers komt uit het stadje Haddonfield, Illinois. Hij doodde zijn oudere zus Judith op zesjarige leeftijd tijdens Halloween en werd vervolgens opgenomen in een psychiatrische inrichting. Dr. Sam Loomis, zijn psychiater, is de eerste die het pure kwaad in Michael ziet en gedurende de serie zijn meest fervente tegenstander wordt.

Wat Michael echt onderscheidt, is zijn onverklaarbare drang om te doden en zijn bijna bovennatuurlijke vermogen om te overleven. Zijn witte, emotieloze masker en donkere overall dragen bij aan zijn angstaanjagende aanwezigheid, waardoor hij een soort “Boogeyman”-figuur is geworden. Hij gebruikt meestal een groot keukenmes als wapen en heeft een voorkeur voor het stalken en vermoorden van tieners, in het bijzonder leden van zijn eigen familie, zoals zijn zus Laurie Strode.

Voor de echte fans zijn de vele lagen van het personage, van zijn mysterieuze achtergrond tot zijn complexe relatie met zijn familie en Dr. Loomis, een bron van eindeloze fascinatie en speculatie. De verschillende sequels, remakes en herinterpretaties hebben het personage verder verdiept en aangepast, maar zijn essentie als een ondoorgrondelijke en onstuitbare kracht van kwaad blijft onveranderd.

Michael Myers

Halloween films in chronologische volgorde

 • Halloween (1978)
 • Halloween II (1981)
 • Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
 • Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)
 • Halloween 6: The Curse of Michael Myers (1995)
 • Halloween H20: Twenty Years Later (1998)
 • Halloween: Resurrection (2002)
 • Halloween (2018)
 • Halloween Kills (2021)
 • Halloween (2007)
 • Halloween 2 (2009)
 • Halloween III: Season of the Witch (1985)

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Horror films
Alle Alien films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.