Tom Hanks beste films top 10

Tom Hanks, de man die altijd het hart van het publiek weet te raken met zijn uitstekende acteerprestaties. Of het nu gaat om drama, comedy of avontuur, Tom Hanks heeft altijd de juiste toon en manier om het personage tot leven te brengen. Met zoveel geweldige films om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. In dit artikel zetten we de top 10 films van Tom Hanks op een rij om je te helpen de volgende filmavond te plannen.

Top 10 films met Tom Hanks

Apollo 13 (1995)

Bij Apollo 13 speelde Tom Hanks de rol van astronaut Jim Lovell, die de leiding had over de iconische, maar problematische Apollo-missie van 1970. Deze film is een meesterwerk van regisseur Ron Howard en vertelt het waargebeurde verhaal van de moeilijkheden van de bemanning die vastzitten in de ruimte. Met de uitstekende cast, waaronder Kevin Bacon en Bill Paxton, is dit een film die je niet wilt missen.

Apollo 13 (1995)

Apollo 13 (1995) on IMDb

Lees verder »

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump is een klassieker van Tom Hanks en is een van de meest iconische films van zijn carrière. Forrest Gump is een eenvoudige man met een groot hart en een verrassende intelligentie die door de jaren heen veel levens raakt. Deze film, geregisseerd door Robert Zemeckis, is niet alleen charmant en ontroerend, maar ook grappig en hartverwarmend.

A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

A Beautiful Day in the Neighborhood is een biografische film gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod. Tom Hanks speelt Fred Rogers in deze hartverwarmende film en overtuigt het publiek met zijn prachtige vertolking van dit iconische personage. Met zo’n ontroerend verhaal en een geweldige cast, is deze film een must-see.

A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

A Beautiful Day in the Neighborhood (2019) on IMDb

Lees verder »

Catch me if you can (2002)

Catch me if you can is een dramafilm die zich afspeelt in de jaren ’60 en de gebaseerd is op het verhaal van Frank Abagnale. Tom Hanks speelt de rol van FBI-agent Carl Hanratty, die de jonge oplichter Frank achtervolgt. Met de fantastische regie van Steven Spielberg en de sterke acteerprestaties van Tom Hanks en Leonardo DiCaprio, is dit een film die je niet wilt missen.

Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can (2002) on IMDb

Lees verder »

Bridge of Spies (2015)

Bridge of Spies is een historische thriller die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog. Tom Hanks speelt de rol van advocaat James Donovan die een uitwisseling van spionnen moet onderhandelen met de Sovjet-Unie. Met de uitstekende prestaties van Tom Hanks en de regie van Steven Spielberg, is dit een film die je niet mag missen.

Bridge of Spies (2015)

Bridge of Spies (2015) on IMDb

Lees verder »

Captain Phillips (2013)

Captain Phillips is een biografische actiethriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van het Amerikaanse vrachtschip Maersk Alabama in 2009. Tom Hanks speelt de rol van kapitein Richard Phillips die wordt overmeesterd door Somalische piraten. Deze film is spannend, intens en laat je op het puntje van je stoel zitten.

Captain Phillips (2013)

Captain Phillips (2013) on IMDb

Lees verder »

News of the World (2020)

News of the World is een westerndrama dat zich afspeelt in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog. Tom Hanks speelt de rol van kapitein Jefferson Kyle Kidd, die voorleest uit krantenartikelen aan mensen die niet kunnen lezen. Wanneer hij ontdekt dat Joanna, een jong meisje, vermist is, besluit hij haar te helpen. Met de uitstekende regie van Paul Greengrass en de geweldige acteerprestaties van Tom Hanks is dit een film die je niet mag missen.

 

News of the World (2020)

News of the World (2020) on IMDb

Lees verder »

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan is een oorlogsfilm die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tom Hanks speelt de rol van kapitein John H. Miller die met zijn team achter vijandelijke linies gaat om soldaat James Ryan te vinden en te redden. Deze film is bekend vanwege de realistische oorlogsscènes en de uitstekende prestaties van Tom Hanks.

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan (1998) on IMDb

Lees verder »

Sully (2016)

Sully is een biopic gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de noodlanding van vlucht 1549 op de Hudson River. Tom Hanks speelt de rol van piloot Chesley “Sully” Sullenberger, die na de noodlanding wordt geconfronteerd met het onderzoek naar zijn beslissing. Deze film is hartverwarmend en spannend en laat zien hoe vertrouwen en kunde het verschil kunnen maken.

Sully (2016)

Sully (2016) on IMDb

Lees verder »

The Post (2017)

The Post is een politieke thriller die zich afspeelt in de jaren ’70 en gebaseerd is op het verhaal van “The Pentagon Papers”. Tom Hanks speelt de rol van Ben Bradlee, de uitgever van The Washington Post, die besluit de waarheid te publiceren over de leugens van de overheid met betrekking tot de Vietnam-oorlog. Deze film is niet alleen spannend, maar ook inspirerend en relevant voor de huidige politieke klimaat.

The Post (2017)

The Post (2017) on IMDb

Lees verder »

In dit artikel hebben we de top 10 films van Tom Hanks op een rij gezet om je te helpen de volgende filmavond te plannen. Van spannende thrillers tot hartverwarmende dramas, Tom Hanks heeft veel geweldige films om uit te kiezen. Welke film je ook kiest, Tom Hanks zal je zeker vermaken met zijn uitstekende acteerprestaties en charmante persoonlijkheid. Mis deze films niet en geniet van een geweldige filmavond met Tom Hanks!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!