Johnny Depp’s beste films top 10

Johnny Depp is nog steeds een van de beste acteurs van Hollywood en wat nog beter is, hij heeft altijd al fantastische films uitgevoerd. Zijn vermogen om verschillende rollen te spelen en zich helemaal in te leven in zijn personages, is waarom hij een geliefde acteur is bij velen. In dit artikel zullen we kijken naar wat volgens ons de top 10 films van Johnny Depp zijn. Niet alleen zullen we praten over de films zelf, maar we zullen ook ingaan op hoe Johnny zich in de verschillende personages heeft ingeleefd.

Top 10 films met Johnny Depp

Pirates of the Caribbean (2003-2017)

De filmserie met Captain Jack Sparrow is misschien wel het bekendste werk van Johnny Depp tot nu toe. Jack is een onvoorspelbare en charmante piraat die undercover gaat om zijn schip en zijn bemanning te redden. Johnny’s vertolking van Jack zal altijd worden herinnerd als een van de meest iconische rollen in de filmgeschiedenis.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

In deze film speelt Johnny de rol van Willy Wonka, een eigenzinnige chocoladefabrikant die vijf kinderen uitnodigt om zijn fabriek te bezoeken. Johnny’s Willy Wonka is het toppunt van excentriciteit en eigenzinnigheid en hij heeft de rol perfect uitgevoerd.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie and the Chocolate Factory (2005) on IMDb

Lees verder »

The Tourist (2010)

In The Tourist speelt Johnny de rol van de Amerikaanse toerist Frank Tupelo die wordt meegesleurd in een reeks problemen in Venetië. Johnny’s karakter is charmant en mysterieus en de film is ongetwijfeld een must-see voor alle Johnny-fans.

The Tourist (2010)

The Tourist (2010) on IMDb

Lees verder »

Alice in Wonderland (2010)

In deze film speelt Johnny de rol van de Mad Hatter, een personage dat hem naadloos past. Zijn personage is kleurrijk, animerend en altijd gek, en ongetwijfeld Johnny’s enige rol waarin hij zijn gezicht volledig verandert.

Alice in Wonderland (2010)

Alice in Wonderland (2010) on IMDb

Lees verder »

Finding Neverland (2004)

Dit is een verhaal over de levendige verbeeldingskracht van de beroemde schrijver JM Barrie en zijn relatie met een familie die hem inspireert om Peter Pan te schrijven. Johnny speelt de rol van Barrie en geeft een overtuigende vertolking van de schrijver en zijn complexe persoonlijkheid.

Finding Neverland (2004)

Finding Neverland (2004) on IMDb

Lees verder »

Donnie Brasco (1997)

In Donnie Brasco speelt Johnny de rol van undercover FBI-agent Joseph D. Pistone, die probeert te infiltreren in de maffia van New York. Johnny’s vertolking van Donnie is krachtig en memorabel.

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco (1997) on IMDb

Lees verder »

Public Enemies (2009)

In deze film speelt Johnny de rol van John Dillinger, een crimineel die beroemd werd tijdens de Amerikaanse Grote Depressie. Met zijn onbevreesde aanpak en charismatische persoonlijkheid is Johnny’s vertolking van Dillinger verbluffend.

 

Public Enemies (2009)

Public Enemies (2009) on IMDb

Lees verder »

Edward Scissorhands (1990)

In zijn rol van de excentrieke Edward maakt Johnny indruk door het personage tot leven te brengen met al zijn beperkingen en angsten. Het is een prachtige rol die tot op heden niemand anders kan evenaren!

Edward Scissorhands (1990)

Edward Scissorhands (1990) on IMDb

Lees verder »

Ed Wood (1994)

In deze film speelt Johnny de rol van de cultfilmregisseur Ed Wood. Johnny’s uitvoering is zowel energiek als intens en zijn kijk op het personage is perfect terug te vinden in deze film.

Ed Wood (1994)

Ed Wood (1994) on IMDb

Lees verder »

What's Eating Gilbert Grape (1993)

In deze film speelt Johnny de rol van Gilbert Grape, een jongeman die vastzit in zijn eigen wereld totdat hij ontmoet en verliefd wordt op een vrijgeestige vrouw. Johnny’s uitvoering van deze complexe rol is zowel diepzinnig als emotioneel indrukwekkend.

What’s Eating Gilbert Grape (1993)

What's Eating Gilbert Grape (1993) on IMDb

Lees verder »

Niemand kan ontkennen dat Johnny Depp een verbazingwekkend getalenteerde acteur is. Zijn films hebben ons door de jaren heen vermaakt, verrast en ontroerd. Hij heeft ons personages laten zien die we nooit zullen vergeten en ons verhalen verteld die ons zullen bijblijven. Het is onmogelijk om zijn beste films hier allemaal te noemen, maar we denken dat deze top tien een mooie weergave geeft van Johnny’s verbazingwekkende vaardigheden als acteur. Wat is jouw favoriete Johnny Depp-film? Laat het ons weten in de reacties!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!