Beste Film Acteurs Top 10 aller tijden

We weten allemaal hoe belangrijk acteurs zijn in de filmwereld. Een sterke cast kan een film maken of breken. Sommige acteurs zijn zo getalenteerd dat ze ons op nieuwe manieren naar films laten kijken en ons inspireren, ontroeren of laten lachen. In dit artikel zetten we de 20 beste acteurs in de schijnwerpers en vertellen we je alles wat je moet weten over hen. Lees vooral verder, want het zal tijd zijn om te genieten van de beste films die deze talenten ons hebben gegeven!

Top 10 Hollywood acteurs

1. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

We beginnen met een van de grootste acteurs van deze tijd. DiCaprio werd bekend door zijn rol in Titanic, maar hij heeft ons talloze onvergetelijke personages gegeven in films zoals Inception, Shutter Island, The Wolf of Wall Street, The Revenant en nog veel meer. Deze man verdient absoluut zijn plaats in deze lijst. Bekijk hier alle films van Leonardo DiCaprio.

2. Robert de Niro

De Niro is een levende legende in de filmindustrie. Hij is bekend geworden door zijn oeuvre met regisseur Martin Scorsese, die ons films als Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, Casino and The Irishman  bracht. Hoewel hij in recente jaren niet veel nieuwe successen heeft, kan niets deze man veranderen in een van de beste acteurs aller tijden. Bekijk hier alle films van Robert de Niro.

3. Al Pacino

Al Pacino

Je hebt gewoonweg geen lijstje over acteurs, zonder Al Pacino erop! Hij heeft ons memorabele prestaties gegeven in Scarface, The Godfather, Heat, Dog Day Afternoon en nog veel meer. Zijn bekendheid dankt hij aan het legendarisch godsgruwelijke talent dat hij is. Bekijk hier alle films van Al Pacino.

4. Johnny Depp

Johnny Depp

Depp is bekend om zijn veelzijdige toepassing van verschillende personages. Hij speelt onder andere Jack Sparrow in Pirate of The Caribbean, de rol van Edwere Scissorhands en de Mad Hatter in Alice in Wonderland. Hoewel zijn carrière recent nog wat tegenvallers heeft kent de wereld Johnny Depp als een gevierd acteur. Bekijk hier alle films van Johnny Depp.

5. Brad Pitt

Brad pitt

Naast het feit dat hij gekozen is tot de meest sexy man ter wereld is hij ook nog eens getalenteerd. Brad Pitt is bekend geworden door zijn acteerwerk in Fight Club, The Curious Case of Benjamin Button, Troy en Seven. Naast zijn vaardigheden als acteur heeft hij ook nog eens meerdere grote films geproduceerd. Bekijk alle films van Brad Pitt.

6. Morgan Freeman

Morgan Freeman

Morgan’s stem is misschien wel het meest herkenbaar. Het zou de meesten van ons niet verbazen dat hij ook nog eens een geweldige acteur is. Hij heeft ons fantastische prestaties gegeven in Million Dollar Baby, Shawshank Redemption, Bruce Almighty en nog veel meer. Bekijk hier alle Morgan Freeman films.

7. Tom Hanks

Tom Hanks

Tom Hanks is geliefd door iedereen. Hij heeft ons door de jaren heen vermaakt in films zoals Cast Away, Forrest Gump, Catch Me If You Can, Saving Private Ryan en nog veel meer. Het valt niet te ontkennen dat hij een legendarische positie in deze lijst moet hebben. Bekijk hier alle Tom Hanks films.

8. Clint Eastwood

Clint Eastwood

Acteur, regisseur, politicus, Clint kan het allemaal. Hij is bekend geworden door zijn rollen in Dirty Harry, Gran Torino, The Good, the Bad and the Ugly en andere westerns. Daarnaast heeft hij ons ook de geweldige films American Sniper en Million Dollar Baby gebracht. Bekijk hier alle films van Clint Eastwood.

9. Harrison Ford

Harrison Ford

Je kent hem als Han Solo en Indiana Jones, maar hij heeft ons ook memorabele prestaties gegeven in filmklassiekers als Blade Runner, The Fugitive en Air Force One. Harrison Ford blijft een inspiratiebron voor veel acteurs, want zoals iedereen wel weet, veranderen klassiekers niet omdat Ford er in meespeelde. Bekijk hier alle Harrison Ford films.

10. Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson is misschien wel de meest badass acteur aller tijden. Hij heeft ons iconische rollen gegeven in Pulp Fiction, The Hateful Eight, Django Unchained en nog veel meer. Zijn bekendheid komt naast zijn talent ook door zijn unieke manier van praten en zijn onverslaanbare charisma. Bekijk hier alle Samuel L. Jackson films.

 
Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!