Brad Pitt’s beste films top 10

Brad Pitt is een Hollywood-legende en heeft door de jaren heen in een aantal veelgeprezen films gespeeld. Als een van de meest populaire acteurs van onze tijd is Pitt een voorbeeld voor velen. Van een grizzly moordenaar tot een oorlogsheld, Brad heeft inderdaad een lange weg afgelegd. In deze blog bespreken we zijn top 10 films. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen.

 

Top 10 films met Brad Pitt

Se7en (1995)

In deze thriller speelt Pitt Detective David Mills, die samen met zijn partner wordt gekoppeld aan een ervaren inspecteur die de stad beschermt tegen een seriemoordenaar. Hoewel Brad Pitt niet de hoofdrol speelt, wordt hij gezien als de ster van de film dankzij zijn acteerkunsten en charme.

Se7en (1995)

Se7en (1995) on IMDb

Lees verder »

12 Monkeys (1995)

Gebaseerd op de korte film “La Jetée” vertelt deze film het verhaal van James Cole, een ter dood veroordeelde man uit het jaar 2035. Hij wordt teruggestuurd in de tijd om de oorsprong van een dodelijk virus te vinden. Pitt is hier te zien als een man met waanvoorstellingen die een belangrijke rol speelt in de plot. Zijn acteerprestaties in deze film werden door velen geprezen.

Twelve Monkeys (1995)

12 Monkeys (1995) on IMDb

Lees verder »

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

In deze film wordt het verhaal van de bandiet Jesse James verteld en zijn moord door Robert Ford. Pitt speelt James en doet dat zo overtuigend dat je bijna gaat sympathiseren met de crimineel.

Inglourious Basterds (2009)

Pitt speelt hier First Lieutenant Aldo Raine, die in het geheim een missie plant om Nazi Duitsland te vernietigen. Deze Tarantino-achtige film is een perfecte mix van humor en actie.

Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds (2009) on IMDb

Lees verder »

Fight Club (1999)

Een film die als een cultklassieker wordt beschouwd, volgt het verhaal van de verteller die vastzit in het 9-5 kantoordrama. Wanneer hij Tyler Durden (Pitt) ontmoet, begint hij te begrijpen hoe zijn leven anders kan zijn. Minder bekend is dat deze film aanvankelijk geflopt is, maar later een grote opvolging kende.

Fight Club (1999)

Fight Club (1999) on IMDb

Lees verder »

Once Upon A Time...In Hollywood (2019)

Een film van Quentin Tarantino over de drie karakters: Rick Dalton, zijn stuntman en vriend Cliff Booth en Tate, die zich in dezelfde periode afspeelt. Pitt speelt de stuntman Cliff, een van de beste uit zijn loopbaan. De film was een groot succes bij het publiek en de critici.

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Once Upon a Time in Hollywood (2019) on IMDb

Lees verder »

Ocean's Eleven (2001)

In deze remake speelt Pitt samen met George Clooney en Matt Damon zeven criminelen die samenwerken om drie casino’s in Las Vegas te beroven. Met subtiele humor en goede acteerprestaties van de hele cast is deze film een must-see voor Brad Pitt-fans.

Ocean’s Eleven (2001)

Ocean's Eleven (2001) on IMDb

Lees verder »

Fury (2014)

Pitt speelt hiercommandant Wardaddy, de leider van een Sherman-tankbemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film volgt deze bemanning terwijl ze door Duitsland reizen en onderweg vechten. Dit is een intense, grimmige film die veel gas geeft.

Fury (2014)

Fury (2014) on IMDb

Lees verder »

The Big Short (2015)

Een film over de crash van de huizenmarkt in 2008. Pitt speelt hier een kleine maar belangrijke rol als de mentor voor de investeerders. Hoewel hij maar korte tijd te zien is, slaat hij een goede, zij het korte reeks acteerkunsten ten toon.

The Big Short (2015)

The Big Short (2015) on IMDb

Lees verder »

Troy (2004)

Pitt, als Achilles, in een film over een van ‘s werelds beroemdste verhalen. In deze epische film zien we hem als de grote krijger Achilles en zijn strijd tegen de Trojanen. De film kreeg gemengde reacties maar hier wordt Pitt overduidelijk in zijn beste fysieke vorm getoond.

Troy (2004)

Troy (2004) on IMDb

Lees verder »

Van de genadeloze David Mills tot de charismatische en mysterieuze Tyler Durden, Brad Pitt heeft in elk van zijn topfilms een rol neergezet waarvan het publiek kon genieten. Of het nu gaat om het spelen van de hoofdrol of de bijrol, zijn acteertalenten en persoonlijkheid schijnen altijd te schitteren. Het is geen wonder dat hij beschouwd wordt als een van de meest populaire acteurs van deze tijd. Als je nog geen fan was, dan is na het zien van deze films het Brad Pitt tijdperk officieel begonnen.

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!