Leonardo Dicaprio’s beste films top 10

Wie kent hem niet? Leonardo DiCaprio, de acteur die overal ter wereld bekend is om zijn ongelooflijke acteertalent. Er is bijna geen enkele film waarin hij speelt die niet de moeite van het bekijken waard is, en vandaag zullen we een kijkje nemen naar zijn top 10 films ooit! Maak je klaar om te lachen, te huilen en te genieten van deze fantastische films.

Top 10 films met Leonardo Dicaprio

Titanic (1997)

De film die de wereld overnam! Met meer dan 2,2 miljard dollar aan box office-opbrengsten, moet je deze film wel hebben gezien. Het is het verhaal van Jack en Rose, twee geliefden die elkaar ontmoeten aan boord van de Titanic en een passievolle romance beginnen die op dramatische wijze eindigt. Dit is een must-see voor liefhebbers van romantiek en drama!

Titanic (1997)

Titanic (1997) on IMDb

Lees verder »

Inception (2010)

Een meesterwerk van regisseur Christopher Nolan en een van de meest intelligent gemaakte films aller tijden. Leo speelt hierin de rol van Dom Cobb, een man die de dromen van andere mensen binnendringt om hun geheimen te stelen. De film zit vol fantastische speciale effecten en heeft een intrigerend, verwarrend plot. Je zult nooit meer hetzelfde denken over wat echt is en wat niet.

Inception (2010)

Inception (2010) on IMDb

Lees verder »

The Departed (2006)

Een van de meest gewaardeerde gangsterfilms ooit gemaakt, met Leo in de hoofdrol als undercover rechercheur Billy. Een film vol met bedrog, neerstortende spanning en natuurlijk fantastisch acteerwerk.

The Departed (2006)

The Departed (2006) on IMDb

Lees verder »

Catch Me If You Can (2002)

Dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Leo speelt de rol van Frank Abagnale Jr., een briljante oplichter die zich voordoet als een piloot, advocaat en arts. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en je zult genieten van alle ongelooflijke avonturen die Frank beleeft.

Catch Me If You Can (2002)

Catch Me If You Can (2002) on IMDb

Lees verder »

Once Upon a Time...in Hollywood (2019)

De nieuwste film van Quentin Tarantino, en een waar historisch meesterwerk. Leonardo speelt hierin de rol van Rick Dalton, een acteur op zijn retour, en Brad Pitt speelt zijn stuntman. Het verhaal speelt zich af in het Los Angeles van 1969, en biedt een fascinerende blik op de filmindustrie van die tijd.

Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Once Upon a Time in Hollywood (2019) on IMDb

Lees verder »

The Wolf of Wall Street (2013)

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort, een schurkachtige effectenmakelaar die zijn klanten oplichtte. Leo speelt hierin de rol van Jordan, en zijn prestaties leverden hem een Oscarnominatie op. De film zit vol met drugs, seks en geld en is absoluut de moeite waard om te bekijken.

films met Leonardo di caprio

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street (2013) on IMDb

Lees verder »

Gangs of New York (2002)

Een epische film met een rijk historisch decor. Deze film speelt zich af in New York in de jaren 1860 en volgt de strijd tussen verschillende bendes in de stad. Leo speelt de rol van Amsterdam Vallon, een Ierse immigrant die wraak zoekt op de man die zijn vader vermoordde.

Gangs of New York (2002)

Gangs of New York (2002) on IMDb

Lees verder »

Django Unchained (2012)

Deze film, gemaakt door Quentin Tarantino, is een bloederige, gewelddadige western waarin de karakters op de een of andere manier allemaal even onheilspellend zijn. Leo speelt hierin de rol van Calvin Candie, een sadistische slavenhouder, en zijn prestaties als slechterik zijn angstaanjagend en indrukwekkend.

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012) on IMDb

Lees verder »

The Aviator (2004)

Leo speelt hierin de rol van Howard Hughes, een excentrieke miljardair en vliegtuigbouwer. De film geeft een diepgaand inzicht in het leven van een van de meest fascinerende figuren uit de Amerikaanse geschiedenis. Je zult geboeid worden door Hughes’ obsessies en uiteindelijke ondergang.

 

The Aviator (2004)

The Aviator (2004) on IMDb

Lees verder »

The Revenant (2015)

De film die eindelijk Leo zijn langverwachte Oscar opleverde! In deze film speelt hij de rol van Hugh Glass, een jager die in de wildernis wordt achtergelaten nadat hij is aangevallen door een beer en bijna is doodgebloed. Het verhaal draait om zijn strijd om te overleven en wraak te nemen op de mannen die hem verlieten. Dit is een film waarvan je gegarandeerd op het puntje van je stoel zit!

The Revenant (2015)

The Revenant (2015) on IMDb

Lees verder »

Het is moeilijk om te kiezen welke Leonardo DiCaprio film de beste is, omdat ze allemaal op verschillende manieren fantastisch zijn. Of je nu van drama, romantiek, actie of historische films houdt, er is zeker een film van Leo die bij je past. Dus, waar wacht je nog op? Pak je popcorn en maak je klaar voor een fantastische film-sessie!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!