Morgan Freeman’s beste films top 10

Morgan Freeman, een man met een stem die doet denken aan chocolade en knuffels, een kenmerk dat deze Hollywood-legende zo bijzonder maakt. Het knappe aan Freeman is dat hij, ondanks het feit dat hij al zoveel jaren acteert, er nog steeds in slaagt om ons keer op keer te verbazen met zijn ongeëvenaarde talent!

 

Top 10 films met Morgan Freeman

The Shawshank Redemption (1994)

Laten we beginnen met Freeman’s meest iconische rol in de film die algemeen wordt beschouwd als een van de beste films aller tijden! In The Shawshank Redemption speelt Freeman de rol van Ellis Boyd “Red” Redding, een gevangene die bevriend raakt met Andy Dufresne, gespeeld door Tim Robbins. Het verhaal volgt de twee gevangenen terwijl ze vriendschap sluiten en terugvechten tegen het onrecht in de gevangenis. Freeman’s prestaties zijn episch en zetten de toon voor zijn toekomstige rollen.

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption (1994) on IMDb

Lees verder »

Se7en (1995)

In Se7en speelt Freeman de rol van David Mills, een detective die samenwerkt met de ervaren rechercheur William Somerset, gespeeld door Brad Pitt, om een bizarre serie moorden op te lossen die allemaal verbonden zijn met de zeven zonden. Freeman speelt opnieuw een rol die perfect bij hem past, rustig en autoritair.

Million Dollar Baby (2004)

In Million Dollar Baby speelt Freeman de rol van Eddie “Scrap-Iron” Dupris, de trouwe vriend en bokstrainer van bokser Maggie Fitzgerald, gespeeld door Hilary Swank. Het verhaal volgt de opkomst van Fitzgerald, een toegewijde bokser die op de rand van een grote doorbraak staat. Freeman’s prestaties in deze film leverden hem een Oscar op voor Beste Mannelijke bijrol.

Million Dollar Baby (2004)

Million Dollar Baby (2004) on IMDb

Lees verder »

Invictus (2009)

In Invictus speelt Freeman de rol van Nelson Mandela, de voormalige president van Zuid-Afrika die zich inzet voor de verzoening en eenheid van zijn land na het einde van de apartheid. Het verhaal volgt het nationale rugbyteam van Zuid-Afrika, dat door Mandela wordt gecoacht en deelneemt aan de wereldcup rugby in 1995. Freeman’s uitbeelding van Mandela is adembenemend en leverde hem opnieuw een nominatie op voor de Oscar voor Beste Mannelijke bijrol.

Invictus (2009)

Invictus (2009) on IMDb

Lees verder »

Unforgiven (1992)

In Unforgiven speelt Freeman de rol van Ned Logan, een vriend van de voormalige outlaw William Munny, gespeeld door Clint Eastwood. Het verhaal volgt de drie mannen terwijl ze een laatste gewelddadige klus aannemen om geld te verdienen. Freeman’s prestaties in deze film zijn gewoonweg geweldig en zijn karakter heeft een belangrijk aandeel in de karakters van Eastwood.

 

Unforgiven (1992)

Unforgiven (1992) on IMDb

Lees verder »

The Dark Knight (2005 - 2012)

In Christopher Nolan’s Batman-trilogie heeft Freeman een belangrijke rol als Lucius Fox. Als leverancier en technische expert voor Bruce Wayne’s alter ego, helpt Freeman Wayne’s alter ego bij het ontwikkelen van Bat-gadgets en houdt hij hem tijdens de films op de hoogte van de nieuwste technologieën. Freeman’s rol in deze trilogie werd een essentieel element van het verhaal en zijn prestaties iedere keer opnieuw uitstekend.

Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005) on IMDb

Lees verder »

Gone Baby Gone (2007)

In Gone Baby Gone speelt Freeman de rol van Jack Doyle, een politieagent van de speciale eenheid die zich bezighoudt met het onderzoeken van verdwijningen. Het verhaal volgt de privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro, gespeeld door Casey Affleck en Michelle Monaghan, terwijl ze proberen een ontvoerd meisje te vinden. Freeman’s prestaties zijn gedurfd en onverwacht, en hij brengt een nieuwe laag aan zijn personage toe.

Gone Baby Gone

Gone Baby Gone (2007) on IMDb

Lees verder »

Red (2010)

In Red speelt Freeman de rol van Frank Moses, een voormalige CIA-agent die wordt achtervolgd nadat hij informatie heeft gelekt over zijn werk. Samen met een groep gepensioneerde agenten, speelt onder andere John Malkovich en Bruce Willis, probeert hij zijn naam te zuiveren. Freeman’s prestaties in deze film zijn levendig en energiek, iets wat hij in de voorgaande films niet had gedaan.

RED (2010)

RED (2010) on IMDb

Lees verder »

The Bucket List (2007)

In The Bucket List speelt Freeman de rol van Carter Chambers, een monteur die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Hij besluit om met zijn kameraden, gespeeld door Jack Nicholson, zijn bucketlist af te werken voordat hij sterft. Freeman’s prestaties zijn ontroerend en pathetisch – en zijn prestaties in combinatie met Nicholson zijn onvergetelijk.

The Bucket List (2007)

The Bucket List (2007) on IMDb

Lees verder »

Lucy (2014)

In Lucy speelt Freeman de rol van Professor Samuel Norman, een wetenschapper die gespecialiseerd is in menselijke hersencapaciteiten. Het verhaal volgt Lucy, gespeeld door Scarlett Johansson, een jonge vrouw die, na een overdosis van een experimentele drug, ongekende krachten krijgt – en een verwoestend spoor door Europa.

Lucy (2014)

Lucy (2014) on IMDb

Lees verder »

Als een van de beste acteurs aller tijden heeft Freeman nooit gefaald in het verbazen van ons! Van zijn kenmerkende stem tot zijn iconische rollen – hij heeft zijn stempel op deze wereld gezet. Dit zijn onze top 10 films van Morgan Freeman die je gezien moet hebben. Onze selectie is bedoeld om je te inspireren, te intrigeren en de knoppen in je hersenen te laten klikken. Dus als je nog geen van deze films hebt gezien, weet je wat je nu te doen staat! Houd je ogen open voor nog meer geweldige prestaties van deze legende in de toekomst. En vergeet nooit, nooit dat als je in de verleiding komt om zijn glamour en faam te aanbidden, onthoud dan, hij blijft een charming man, met een stem zo glad als boter.

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!