Al Pacino’s beste films top 10

Hallo allemaal, vandaag hebben we het over de legendarische acteur Al Pacino en zijn top 10 films van alle tijden! We zullen elk van deze films bespreken en je wat meer over hen vertellen. Als je van actie, drama, suspense en zwart-witfilms houdt, dan zijn deze Pacino kaskrakers zeker iets voor jou!

 

Top 10 films met Al Pacino

The Godfather (1972)

De film die Pacino’s carrière tot grote hoogte heeft gestuwd! In deze legendarische Godfather klassieker speelt hij de rol van Michael Corleone, zoon van de maffiabaas Vito Corleone. Deze film is een must-watch voor iedereen die van klassieke gangsterfilms houdt. Scènes als ‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse’ en het hoofdrolspel van de late Marlon Brando maken deze film onvergetelijk.

The Godfather (1972)

The Godfather (1972) on IMDb

Lees verder »

Scarface (1983)

Een andere legendarische film waarin Pacino’s acteertalent straalt. In Scarface speelt hij de rol van de Cubaanse immigrant Tony Montana die een machtige druglord wordt. Deze film is bekend om de iconische uitspraak ‘Say hello to my little friend!’ en is een absolute favoriet geworden onder jongere generaties.

Scarface (1983)

Scarface (1983) on IMDb

Lees verder »

The Godfather: Part II (1974)

De Niro speelt hier de jonge Vito Corleone, de rol die eerder door Marlon Brando is gespeeld in het eerste deel. Het is een van de beste vervolgen ooit en zeker een film die je moet zien!

The Godfather Part II (1974)

The Godfather Part II (1974) on IMDb

Lees verder »

The Insider (1999)

In deze ware gebeurtenis, speelt Pacino een journalist genaamd Lowell Bergman die een groot schandaal probeert te onthullen in de tabaksindustrie. Het script is gebaseerd op echte gebeurtenissen, waardoor het verhaal dat veel meer impact heeft op de kijker en Pacino’s karakter is geweldig.

The Insider (1991)

The Insider (1999) on IMDb

Lees verder »

The Irishman (2019)

Deze film is een nieuwere uitgave, maar het mag zeker niet worden overgeslagen! Het vertelt het verhaal van Frank Sheeran, een huurmoordenaar die voor de maffia werkte. Het is een lange film, maar de moeite van het kijken waard.

The Irishman (2019)

The Irishman (2019) on IMDb

Lees verder »

Dog Day Afternoon (1975)

In deze film speelt Pacino de rol van Sonny, die een bankoverval pleegt om het geld te krijgen dat nodig is om een operatie voor een geliefde uit te voeren. Hij blijft bij zijn geestelijk zieke handlanger in de bank en heeft een langdurige onderhandeling met de politie. Dit is een film vol drama en Pacino staat nog steeds bekend als een van zijn beste acteerprestaties.

Dog Day Afternoon (1975)

Dog Day Afternoon (1975) on IMDb

Lees verder »

Scent of a Woman (1992)

In deze film speelt Pacino een blinde oudere man die een jonge student begeleidt op een missie om wat leven in zijn bestaan terug te brengen. Het is hartverwarmend en Pacino’s karakter is een solide prestatie. Hij won zijn eerste en tot nu toe enige Oscar voor deze rol.

Scent of a Woman (1992)

Scent of a Woman (1992) on IMDb

Lees verder »

Heat (1995)

In deze klassieke misdaadfilm speelt Pacino een Los Angeles detective die op de hielen zit van een bende bankovervallers. Pacino’s maniakale vertolking van de rol en de interactie met Robert De Niro’s personage maken dit een pareltje voor de fans van deze acteurs.

Heat (1995)

Heat (1995) on IMDb

Lees verder »

Serpico (1973)

Serpico is een film die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van agent Frank Serpico uit New York. Pacino speelt de rol van Serpico en laat in deze film zijn talenten als acteur in volle omvang zien. De film laat zien hoe Serpico tegengewerkt wordt bij zijn pogingen om het aanwezige corruptiesysteem binnen de politie te bestrijden.

Serpico (1973)

Serpico (1973) on IMDb

Lees verder »

Donnie Brasco (1997)

In deze film speelt Pacino de rol van Lefty, een maffioso gedurende de late jaren ’70 en vroege jaren ’80. De film is gebaseerd op de levenservaring van FBI-agent Joseph Pistone, die undercover ging om af te dalen in de maffia-organisatie. De film heeft een sterk castensemble met Johnny Depp en Michael Madsen en is een must-see voor fans van misdaadthrillers.

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco (1997) on IMDb

Lees verder »

Al Pacino is een acteur van wereldklasse en zijn films zijn altijd een must-watch. Van de legendarische Godfather films tot de meer recentere The Irishman, Pacino heeft het publiek altijd vermaakt met zijn topacteerwerk. We hopen dat je hebt genoten van onze top 10 films van Al Pacino en dat je nu nog meer films op je lijstje hebt staan. 

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!