Samuel L. Jackson’s beste films top 10

Welke films vallen op in de lange lijst van Samuel L. Jackson’s uitmuntende carrière? Het antwoord is simpel: veel! De films van deze acteur zijn uniek, gedreven en inclusief zijn handelsmerk, de welbekende “Motherf**ker!” Maar, zoals je zou verwachten van een acteur zo veelzijdig als hij, de rollen die hij speelt hebben de tand des tijds doorstaan en blijven net zo fris en vermakelijk als toen ze voor het eerst in de release kwamen. In dit artikel nemen we je mee in de top 10 films met Samuel L. Jackson, één voor één, en delen we onze recensies voor elk van hen.

Top 10 films met Clint Eastwood

Pulp Fiction (1994)

Tarantino is een genie als het gaat om het bouwen van een comicbook-stijl universum in een film en het creëren van personages die we voor altijd zullen onthouden. Jackson is een van de hoofdrolspelers in deze film en stal de show alle keren dat hij op het scherm kwam. “What does Marcellus Wallace look like?” is waarschijnlijk een van de meest geciteerde zinnen uit de filmgeschiedenis en daar kunnen we zeker niet omheen. De manier waarop hij zijn personage, Jules Winnfield, leeft en de ‘bad-ass’ manier waarop hij spreekt, zijn gewoonweg iconisch.

Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction (1994) on IMDb

Lees verder »

Django Unchained (2012)

Als het gaat om het spelen van ‘bad guys’, dan is Jackson waarschijnlijk een van de beste in het vak. In Django Unchained speelt hij de rol van Stephen, de meester van het huis van Calvin Candie, een sadistische slavenhandelaar. Zijn personage is onuitstaanbaar, hatelijk en afschuwelijk. Maar zoals altijd in zijn rollen, weet Jackson zijn karakter vermakelijk te maken en zorgde hij voor een onvergetelijke prestatie in deze film.

Marvel's The Avengers (2012)

Als je bedenkt dat Jackson al eerder in andere Marvel-films speelde voordat hij in deze film te zien was, was zijn rol als Nick Fury nog sterk, dynamisch en boeiend. Jackson slaagde erin om, door zijn prestaties en door zijn aanwezigheid in de film, de kijker mee te nemen op een wild avontuur vol actie en spanning. En laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal dol op de manier waarop hij het woord “Avengers” uitspreekt!

Goodfellas (1990)

Jacksons rol in deze gangsterfilm is kort maar krachtig. Hij speelt Stacks Edwards, een drugdealer en lid van de gang van Henry Hill. Zijn korte scène is gevuld met spanning en dreiging, en is een van de meest opwindende momenten van de film.

GoodFellas (1990)

Goodfellas (1990) on IMDb

Lees verder »

Lakeview Terrace (2008)

Een film over raciale spanningen, Lakeview Terrace heeft een ongelooflijke rol van Jackson. Hij speelt Abel Turner, een Los Angeles Police Department officier die zijn buurman helemaal gek maakt. Jackson laat ons zien wat hij kan: hoe hij een rustig gezinsleven creëert en hoe hij dat leven verstoort. Het is een meesterlijke, dreigende prestatie.

Lakeview Terrace (2008)

Lakeview Terrace (2008) on IMDb

Lees verder »

Jurassic Park (1993)

In Jurassic Park, speelt Jackson Ray Arnold, de systeembeheerder van het eiland. Zijn rol is klein maar toch belangrijk, hij zorgt voor de spanning wanneer hij in bange afwachting is van de terugkeer van de elektriciteit. Het is duidelijk dat Jackson weer eens de show stal met zijn rol in deze iconische film.

Jurassic Park (1993)

Jurassic Park (1993) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Far From Home (2019)

Tijdens zijn rol als Nick Fury in deze film, wordt Jackson gebruikt om Peter Parker te helpen met de strijd tegen de mysterieuze elementaire wezens. Jacksons prestaties waren wederom verbluffend en hij bleef de kijker boeien van begin tot eind.

Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far from Home (2019) on IMDb

Lees verder »

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Nick Fury is waarschijnlijk een van de meest complexe personages die Jackson ooit heeft gespeeld. In deze film is hij ook de spil van het spel en bewaart hij de geheimen waarop de plot grotendeels rust. De manier waarop Jackson zijn personage neerzet en zijn intense, rauwe prestaties zijn onthutsend.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Captain America: The Winter Soldier (2014) on IMDb

Lees verder »

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Als het gaat om Tarantino, weten we dat we ons voorbereiden op iets wat uitzonderlijk is in termen van verhaal en actie. Jackson speelt deze keer de rol van Rufus, een pianist die de begrafenisscene in de film begeleidt. Met deze scène liet Jackson zien dat hij naast de ‘bad-guy’ rollen, ook kleinere scènes op een meesterlijke manier kan spelen.

 

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Kill Bill: Vol. 1 (2003) on IMDb

Lees verder »

Chi-Raq (2015)

In deze film (die gebaseerd is op een toneelstuk) speelt Jackson de rol van Dolmedes, een Grieks-koorleider, die ons door de film leidt met zijn vertellingen. Met zijn prachtige stem en dramatische prestaties zorgde Jackson voor de kers op de taart van deze film.

Chi-Raq (2015)

Chi-Raq (2015) on IMDb

Lees verder »

En dit is het, een lijst van de beste films van Samuel L. Jackson. Als je nog niet op de bandwagon sprong, is dit je kans om deze films te bekijken en te ontdekken wat alle hype is over deze geweldige acteur. Of je nu een fan bent van actie, drama, of gewoon verhalen met veel ‘bad-ass’ attitude, Jackson heeft het allemaal. Het is verbazingwekkend om te zien hoe hij zijn carrière heeft uitgebouwd door zo’n breed spectrum van rollen te spelen, en we hopen dat hij nog lang zal blijven acteren en vermaken.

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!