Populairste & bekende superhelden volgens Google

1. Spider-man

In Nederland is Spider-Man duidelijk de meest populaire superheld, als we afgaan op de Google Trends-gegevens. En dat is geen verrassing, want Spider-Man heeft een aantal geweldige eigenschappen die hem geliefd maken bij het publiek. Hij is een jonge en sympathieke superheld die te maken heeft met gewone problemen, wat het makkelijk maakt voor veel mensen om zich met hem te identificeren. Bovendien spreekt zijn status als underdog velen aan, omdat het inspirerend en herkenbaar is.

Spider-Man heeft ook een indrukwekkende geschiedenis in de popcultuur, die enorm heeft bijgedragen aan zijn populariteit. Sinds zijn eerste verschijning in 1962 in een stripboek, heeft hij een enorme hoeveelheid films, televisieseries en videogames achter zijn naam. De laatste Spider-man film eind 2021 No way home met Tom Holland zorgde voor een enorme populariteit. En in 2023 bleef Spider-man op ons netvlies geplakt dankzij  de animatie film Spider-man Across the spider verse waardoor hij een enorme wereldwijde fanbase heeft opgebouwd en met recht de populairste superheld is. Bekijk hier alle Spider-man films.

2. Batman

Batman was tussen 2005 en 2016 koploper dankzij de geweldige Dark Knight film trilogie, geregisseerd door Christopher Nolan, een ongekende populariteit bereikt. In 2022 is er nog een flinke piek door de film The Batman. Hierdoor is Batman uitgegroeid tot een van de meest iconische superhelden van de 21e eeuw. Bekijk hier alle Batman films in juiste volgorde.

3. Superman

En dan hebben we natuurlijk Superman, de buitenaardse held die als baby op aarde kwam en zijn ongeëvenaarde krachten gebruikt om de mensheid te beschermen. Superman is altijd geliefd geweest bij het publiek, maar de release van de film Man of Steel, en in 2016 hebben Batman en Superman samen een piek in populariteit door Batman v Superman: Dawn of Justice, en in 2021 met Justice League onder leiding van Zack Snyder, heeft zijn populariteit nog verder vergroot. Bekijk alle Superman films in juiste volgorde.

4. Iron Man

Iron Man is ook niet te vergeten, een rijke zakenman die de wereld beschermt tegen misdaad en een essentieel lid van de Avengers. Met de geweldige Iron Man-trilogie, geregisseerd door Jon Favreau, en The Avengers films heeft Iron Man zichzelf stevig gevestigd als een van de meest iconische helden van onze tijd. Bekijk hier alle Iron-man films in juiste volgorde.

5. Black Adam

Black Adam is een complex en machtig personage dat steeds populairder wordt. De film Black Adam uit 2022 was een commercieel en kritisch succes, wat de populariteit van het personage alleen maar heeft vergroot. Black Adam is een antiheld die zowel goed als slecht kan zijn, maar hij is ook een symbool van hoop voor veel mensen. Hij is een underdog die uit de onderwereld is opgeklommen om een superheld te worden. Black Adam is een krachtig personage met een groot potentieel, en hij kan een belangrijke rol spelen in het DC Extended Universe.

  • 6. Captain America
  • 7. Wonder Woman
  • 8. Thor
  • 9. Black Panther
  • 10. Wolverine

Marvel Comics vs DC Comics

DC-vs-Marvel

De populariteit van DC en Marvel Comics is vergelijkbaar, maar Marvel heeft de afgelopen jaren meer bekendheid vergaard dankzij het succes van het Marvel Cinematic Universe. Beide uitgeverijen hebben hun eigen legendarische superhelden en een enorme schare trouwe fans. De films en stripboeken van Marvel hebben een breed publiek bereikt en nieuwe fans aangetrokken. DC heeft echter ook een trouwe fanbase, vooral dankzij iconische personages zoals Batman en Superman. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur en de unieke aantrekkingskracht van elk universum bij individuele fans.

Populaire Superhelden films

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Lees verder »

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

Lees verder »

Black Panther (2018)

Black Panther (2018) on IMDb

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Lees verder »

Captain America: The First Avenger (2011)

Captain America: The First Avenger (2011) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste X-men films

– Beste 10 Marvel films

– Beste 10 DC films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.