Spider-Man films in de juiste volgorde

Ontdek alle films van Spider-Man: De Complete Filmgids! Tobey Maguire, Andrew Garfield en Tom Holland hebben allemaal op hun eigen manier vorm gegeven aan onze geliefde Spider-Man. Ik begeleid je door de reeks met de perfecte kijkvolgorde voor elke Spider-Man film. Mijn topfavoriet? Spider-Man: No Way Home uit 2021. Een film die niet alleen je Spider-zintuigen prikkelt maar ook rechtstreeks je hart raakt.

Overzicht Spiderman films

Spider-Man (2002)

We nemen je mee door alle Spider-Man films in volgorde van oudst naar nieuwst. Laten we beginnen met Spider-Man, uitgebracht in 2002 en geregisseerd door Sam Raimi. Stermet Tobey Maguire als Peter Parker vertelt deze film het verhaal van een sullige middelbare scholier die wordt gebeten door een genetisch veranderde spin en bovenmenselijke krachten krijgt.

Spider-Man (2002)

Spider-Man (2002) on IMDb

Lees verder »

Spider-man 2 (2004)

Het vervolg op Spider-Man kwam uit in 2004 en was Spider-Man 2. In deze film neemt Peter Parker het op tegen Doctor Octopus en moet hij een evenwicht zien te vinden tussen zijn superheldentaken en zijn werk als superheld.

Spider-Man 2 (2004)

Spider-Man 2 (2004) on IMDb

Lees verder »

Spider-man 3 (2007)

In 2007 kwam Spider-Man 3 uit en deze keer stond Peter Parker tegenover zijn gevaarlijkste nemesis tot nu toe: Venom. Deze film verkent verder het concept van een held met conflicten die worstelt om zijn persoonlijke leven in balans te brengen met zijn superheldentaken.

Spider-Man 3 (2007)

Spider-Man 3 (2007) on IMDb

Lees verder »

The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man kwam uit in 2012 en gaf ons een nieuwe kijk op het klassieke verhaal. Met in de hoofdrol Andrew Garfield, deze film was een reboot van de franchise en introduceerde een nieuwe reeks schurken voor Spider-Man om aan te pakken.

The Amazing Spider-Man (2012)

The Amazing Spider-Man (2012) on IMDb

Lees verder »

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Twee jaar later, in 2014, kwam The Amazing Spider-Man 2 uit en dit keer zien we Peter Parker het opnemen tegen Electro en de Rhino. In dit vervolg werden de thema’s van persoonlijke verantwoordelijkheid versus superheldenplicht verder uitgediept.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

The Amazing Spider-Man 2 (2014) on IMDb

Lees verder »

Captain America: Civil War (2016)

De volgende twee films in deze franchise zijn Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame die respectievelijk in 2018 en 2019 zijn uitgebracht. In deze films zien we een volledig gevormde Peter Parker samenwerken met de andere Avengers om Thanos te verslaan.

Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016) on IMDb

Lees verder »

Spider-man: Homecoming (2017)

2017 bracht ons Spider-Man: Homecoming die zich richtte op Peter Parkers strijd om zichzelf te bewijzen en een Avenger te worden. In deze filmzien we Spider-Man het opnemen tegen de Vulture en zijn innerlijke demonen bevechten.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Spider-Man: Homecoming (2017) on IMDb

Lees verder »

De volgende twee films in deze franchise zijn Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame die respectievelijk in 2018 en 2019 zijn uitgebracht. In deze films zien we een volledig gevormde Peter Parker samenwerken met de andere Avengers om Thanos te verslaan.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War is een adembenemend spektakel vol actie en spanning. De film brengt alle geliefde personages samen in een episch gevecht tegen de angstaanjagende schurk Thanos. Met zijn meeslepende verhaal en visueel verbluffende scènes laat Infinity War je op het puntje van je stoel zitten. Een absolute must-see voor elke fan van superheldenfilms.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Avengers Endgame (2019)

Avengers: Endgame van Marvel is simpelweg fenomenaal! Deze film is een meesterwerk dat alle verwachtingen overtreft. Het zit propvol epische actie, onvergetelijke momenten en emotionele wendingen die je naar adem laten happen. De perfecte afsluiting van een decennium aan Marvel-films, waarbij je favoriete superhelden samenkomen om te vechten tegen het ultieme kwaad. Het is een absolute must-see voor elke Marvel-fan en laat je met een gevoel van pure voldoening achter. Bravo, Marvel, jullie hebben het weer geflikt!

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Far From Home (2019)

In 2019 zien we de release van Spider-Man: Far From Home waarin Peter Parker naar Europa reist en het opneemt tegen Mysterio.

Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far from Home (2019) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: No Way Home (2021) ⭐ Eric's favoriet

Spider-Man: No Way Home verscheen in 2021, waarin we een geheel nieuwe schurk zien. No Way Home verrast met zijn diepe emotionele impact en biedt onvergetelijke actiemomenten, zoals het gevecht in de spiegel dimensie tussen Dr. Strange en Spider-Man. De film balanceert zwaarwegende thema’s met Marvel’s kenmerkende humor, maar het is vooral de prestatie van Tom Holland die indruk maakt; hij levert niet alleen zijn beste vertolking van Spider-Man, maar mogelijk de beste acteerprestatie uit zijn carrière. Tot nu toe mijn favoriete Spider-man film.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

“Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) is een adembenemende en baanbrekende animatiefilm die het superheldengenre op zijn kop zet. Met zijn unieke visuele stijl, meeslepend verhaal en geweldige cast van diverse Spider-Man-personages, levert de film een frisse en bruisende ervaring die zowel jong en oud zal betoveren. Een absolute must-see voor alle Spider-Man-fans en liefhebbers van animatiefilms.”

 

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse is een grenzeloos inventieve, visueel verbluffende en hartverwarmende film. Het bouwt voort op de thema’s van de eerste film en creëert nieuwe werelden vol ideeën en grafische pracht. Een absolute aanrader, vol energie en frisheid.

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) on IMDb

Lees verder »

Madame Web (2024)

Madame Web vertelt het verhaal van Cassandra Webb, een paramedicus wiens leven verandert door onthullingen uit haar verleden. Samen met drie jonge vrouwen, die elk hun eigen toekomstdromen hebben, trotseert ze een heden vol gevaren. Ondanks de boeiende premisse, kampt de film met een traag tempo en tenenkrommende dialogen. Dakota Johnson doet haar best als terughoudende heldin, maar de film laat haar talenten onbenut. Twijfelde om deze film in de Spider-man lijst te zetten.

Madame Web (2024)

Madame Web (2024) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse (2024)

Spider-Man: Beyond the Spider-Vers” wordt verwacht op vrijdag 29 maart 2024. In deze film leidt Gwen Stacy de vernieuwde Spider-Gang in een zoektocht naar Miles Morales, die vastzit in de dimensie van de spin die hem beet. Samen met een alternatieve versie van zichzelf als de Prowler, concurreren ze tegen de Spider-Society van Miguel O’Hara. Ondertussen veroorzaakt de Spot een multiversum-bedreigende aanval in zijn dimensie.

Beste Spider-man films

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)
Spider-Man 2 (2004)
Spider-Man: Homecoming (2017)
Spider-Man (2002)
Spider-Man: Far From Home (2019)
The Amazing Spider-Man (2012)
Spider-Man 3 (2007)
The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Neem ook een kijk bij de andere Marvel films hieronder.

Personages en Cast Spider-man

De Spider-Man films hebben een rijke cast van personages uit de Marvel-stripboeken. De belangrijkste personages die in verschillende Spider-Man films verschijnen, zijn:

Spider-man

Spider-Man, oftewel Peter Parker, is een superheld uit de Marvel strips die na gebeten te zijn door een radioactieve spin over buitengewone krachten beschikt. Met zijn beroemde motto “Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid” bestrijdt hij misdaad in New York City.

Tobey Maguire

Tobey Maguire speelde Spider-Man in de trilogie geregisseerd door Sam Raimi: "Spider-Man" (2002), "Spider-Man 2" (2004) en "Spider-Man 3" (2007).

Andrew Garfield

Andrew Garfield speelde Spider-Man in de "The Amazing Spider-Man" films: "The Amazing Spider-Man" (2012) en "The Amazing Spider-Man 2" (2014).

Tom Holland

Tom Holland

Tom Holland speelt Spider-Man in het Marvel Cinematic Universe (MCU), te beginnen met zijn introductie in "Captain America: Civil War" (2016), gevolgd door "Spider-Man: Homecoming" (2017), "Spider-Man: Far From Home" (2019) en "Spider-Man: No Way Home" (2021).

spider-man personage

Mary Jane Watson

Mary Jane Watson, vaak liefkozend “MJ” genoemd, is een fictief personage uit de Spider-Man strips van Marvel Comics en is een van Peter Parker’s belangrijkste liefdesinteresses. Ze staat bekend om haar kenmerkende rode haar.

Kristen Dunst

Kirsten Dunst

In de Spider-Man filmtrilogie van Sam Raimi speelt Kirsten Dunst het personage Mary Jane Watson, de voornaamste liefdesinteresse van Peter Parker (Spider-Man).

zendaya

Zendaya

Zendaya vertolkt Michelle "MJ" Jones in de Spider-Man films van het Marvel Cinematic Universe. Ze is een scherpzinnige klasgenoot en wordt de belangrijke liefdesinteresse van Peter Parker (Spider-Man).

Mary Jane Watson

Norman Osborn / Green Goblin

Norman Osborn, beter bekend als de Green Goblin, is een van Spider-Man’s meest iconische en geduchte vijanden, en tevens de vader van Peter Parker’s goede vriend, Harry Osborn.

Willem Dafoe

Willem Dafoe

Willem Dafoe vertolkte de rol van Norman Osborn, ook bekend als de Green Goblin, in Sam Raimi's "Spider-Man" filmreeks. Zijn intense en dreigende vertolking van de schurk staat bekend als een van de meest memorabele vertoningen van een antagonist in superheldenfilms.

green-goblin

Veel gestelde Spider-Man vragen:

 • Wat is de echte naam van Spider-Man?

  De echte naam van Spider-Man is Peter Parker.

 • Hoe oud is Spider-Man?

  De leeftijd van Spider-Man kan variëren, afhankelijk van de specifieke versie of tijdlijn waarin het personage wordt gepresenteerd. Over het algemeen wordt Peter Parker vaak afgebeeld als een tiener of jongvolwassene. Bij zijn eerste verschijning in de stripboeken was Peter Parker een tienerstudent van rond de 15 tot 16 jaar oud. In latere interpretaties en aanpassingen kan zijn leeftijd verschillen, maar over het algemeen wordt hij geassocieerd met zijn jeugdige jaren. Het is belangrijk op te merken dat er verschillende versies van Spider-Man bestaan, zoals Miles Morales en andere personages die ook de mantel van Spider-Man hebben aangenomen en mogelijk andere leeftijden hebben.

 • Wie speelde Spider-Man?

  Spider-Man is door meerdere acteurs in verschillende films en tv-series gespeeld. Hier zijn enkele van de bekendste acteurs die de rol van Spider-Man hebben vertolkt:

  Tobey Maguire

  Andrew Garfield

  Tom Holland

 • Waar leeft Spider-Man?

  Spider-Man woont in de fictieve stad New York City, met name in de wijk Queens. In de stripboeken en films is New York City de thuisbasis van Spider-Man, waar hij zijn dagelijkse leven leidt als Peter Parker en zijn heldhaftige avonturen als Spider-Man beleeft. Spider-Man is vaak te zien terwijl hij door de iconische straten en wolkenkrabbers van New York slingert, waarbij hij zijn webben gebruikt om van gebouw naar gebouw te reizen en misdaad te bestrijden. De setting van New York City draagt ​​bij aan de levendigheid en sfeer van het Spider-Man-verhaal.

 • Komt er een nieuwe Spider-Man?

  Spider-Man: Beyond the Spider-Verse: Deze film was oorspronkelijk gepland voor een release op 29 maart 2024. Echter, Sony heeft het project uitgesteld en een nieuwe releasedatum is momenteel nog niet vastgesteld​

  • Spider-Man 4 in het MCU: Er is een vierde Spider-Man film in de Marvel Cinematic Universe (MCU) in de maak, met een productiestart die gepland staat voor eind 2024. Tom Holland, Zendaya, en regisseur Jon Watts worden verwacht terug te keren voor deze film​
  • Release van Spider-Man 4: Er wordt gespeculeerd dat "Spider-Man 4" met Tom Holland mogelijk in 2024 in de bioscopen verschijnt. Er is gesproken over een mogelijke releasedatum van 12 juli 2024, maar dit is nog niet officieel bevestigd en kan nog veranderen​

  ​.

 • Welke superhelden zijn bevriend met Spider-Man?

  Spider-Man heeft door de jaren heen vriendschappen opgebouwd met verschillende superhelden binnen het Marvel-universum. Enkele van de bekendste superhelden waarmee Spider-Man bevriend is, zijn:

  Iron Man (Tony Stark): Spider-Man en Iron Man hebben een mentor-leerlingrelatie ontwikkeld, waarin Iron Man Peter Parker helpt en adviseert bij zijn superheldendaden.

  Captain America (Steve Rogers): Spider-Man heeft een grote bewondering voor Captain America en heeft met hem samengewerkt tijdens verschillende missies en Avengers-avonturen.

  Black Widow (Natasha Romanoff): Spider-Man heeft samengewerkt met Black Widow bij het bestrijden van criminaliteit en het beschermen van de wereld. Ze hebben elkaar ontmoet binnen het Avengers-team.

  Daredevil (Matt Murdock): Spider-Man en Daredevil delen een gedeelde liefde voor het beschermen van de straten van New York City en hebben meerdere keren samengewerkt om misdaad te bestrijden.

  The Human Torch (Johnny Storm): In de stripboeken hebben Spider-Man en The Human Torch een complexe vriendschap, waarin ze elkaar vaak uitdagen en plagen, maar uiteindelijk ook op elkaar kunnen rekenen.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste Marvel films

Top 10 Comedyfilms

– Top X-men films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.