Alle Batman films in juiste volgorde + ranking

Welkom in de duistere en fascinerende wereld van Batman, waar gerechtigheid en chaos elkaar constant uitdagen. Deze lijst van Batman-films neemt je mee op een adembenemende reis door de vele incarnaties van de Dark Knight, elk met hun unieke stijl en interpretatie van het iconische personage. Van de klassiekers tot de modernere vertolkingen, deze films zitten vol actie, drama en intrige, en laten zien waarom Batman een van de meest geliefde superhelden aller tijden is. Bereid je voor op epische gevechten, meesterlijke schurken en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in deze buitengewone verzameling Batman-films.

Overzicht beste Batman films

Batman: The Dark Knight (2008)

Batman: The Dark Knight is een meesterwerk dat rechtstreeks uit de schaduwen komt geslopen. Deze film tilt het superheldengenre naar een geheel nieuw niveau. Met de duistere en complexe visie van regisseur Christopher Nolan en de legendarische vertolking van de Joker door Heath Ledger, blijft deze film je op het puntje van je stoel houden. Het is een meeslepende mix van spanning, actie en psychologische diepgang die je nog lang zal bijblijven. Batman: The Dark Knight is simpelweg briljant en verdient een ereplaats in de galerij van tijdloze klassiekers.

Batman: The Dark Knight (2008)

The Dark Knight (2008) on IMDb

Lees verder »

Joker (2019)

Joker is een duister en meeslepend meesterwerk dat je op alle niveaus weet te raken. Joaquin Phoenix levert een verbluffende en angstaanjagende prestatie als de getroebleerde Arthur Fleck, die langzaam transformeert tot de beruchte Joker. De film is doordrenkt van spanning, waanzin en maatschappijkritiek, en geeft een diepgaand inzicht in de psyche van een gebroken man. Regisseur Todd Phillips levert een indrukwekkend staaltje vakmanschap af, met zijn meesterlijke regie, prachtige cinematografie en een meeslepende soundtrack. Joker is een onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven, en een krachtig bewijs dat superheldenfilms diepgravend en provocerend kunnen zijn.

Joker (2019)

Joker (2019) on IMDb

Lees verder »

Batman: The Dark Knight rises (2012)

The Dark Knight Rises is het indrukwekkende slotstuk van Christopher Nolan’s baanbrekende Batman-trilogie. Deze film neemt je mee op een adembenemende reis vol spanning, actie en emotionele diepgang. Christian Bale keert terug als de iconische held Batman, terwijl Tom Hardy angstaanjagend overtuigend is in zijn rol als de meedogenloze schurk Bane. De film zit vol met epische gevechten, adembenemende visuals en een meeslepend verhaal dat je van begin tot eind in zijn greep houdt. Wat deze film echt onderscheidt, is de thematische rijkdom en de filosofische vragen die worden gesteld over rechtvaardigheid, opoffering en de betekenis van heldendom. Het is een meesterwerk dat zowel de actie-liefhebbers als degenen die op zoek zijn naar diepere lagen zal bevredigen. The Dark Knight Rises sluit de trilogie op glorieuze wijze af en laat een blijvende indruk achter. Het is een must-see voor elke fan van Batman en een hoogtepunt in het superheldengenre.

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012) on IMDb

Lees verder »

Batman (1989)

Batman is een baanbrekende superheldenfilm die het genre naar nieuwe hoogten tilt. Regisseur Tim Burton creëert een duistere en gotische wereld vol intrige en spanning. Michael Keaton levert een gedenkwaardige vertolking van Batman, waarbij hij de perfecte balans vindt tussen de mysterieuze held en de getroebleerde miljardair Bruce Wayne. Jack Nicholson schittert als de iconische Joker en brengt een perfecte mix van krankzinnigheid en charme naar het scherm. De film staat bekend om zijn visuele stijl, met prachtig ontworpen sets en een opvallende cinematografie. De donkere en grimmige sfeer van Gotham City wordt meesterlijk vastgelegd, waardoor de kijkers volledig worden ondergedompeld in de wereld van Batman. Met zijn meeslepende verhaal, gedenkwaardige personages en indrukwekkende acteerprestaties, blijft Batman (1989) een mijlpaal in het superheldengenre. Een absolute must-see voor zowel Batman-fans als liefhebbers van film in het algemeen.

Batman (1989)

Batman (1989) on IMDb

Lees verder »

The Batman (2022)

“The Batman” uit 2022 is een adembenemende herinterpretatie van het iconische personage, met Robert Pattinson in de hoofdrol. Deze duistere en meeslepende film neemt de kijker mee op een intrigerende reis door de corrupte straten van Gotham City, waarin Batman geconfronteerd wordt met zijn diepste demonen en een briljante en angstaanjagende Riddler. Met uitstekend acteerwerk, een meeslepende verhaallijn en visueel verbluffende cinematografie, is “The Batman” een must-see voor zowel fans van de franchise als liefhebbers van het thriller/superheldengenre.

The Batman (2022)

The Batman (2022) on IMDb

Lees verder »

Batman Begins (2005)

Batman Begins is een meesterlijke herinterpretatie van de iconische superheld. Regisseur Christopher Nolan dompelt ons onder in de duistere en complexe wereld van Gotham City en levert een verhaal af dat zowel diepgaand als meeslepend is. Christian Bale schittert als de getroebleerde Bruce Wayne, die de transformatie ondergaat van een verslagen man tot de gevreesde vigilante Batman. De film biedt een diepgaand inzicht in het innerlijke gevecht van de held, evenals zijn motivaties en angsten. Met indrukwekkende actiescènes, een boeiende verhaallijn en uitstekende acteerprestaties van de hele cast, weet Batman Begins een perfecte balans te vinden tussen actie, emotie en karakterontwikkeling. Het is een meesterwerk dat de fundering legt voor een nieuwe visie op de Caped Crusader en het superheldengenre als geheel. Batman Begins is een must-see voor zowel Batman-fans als filmliefhebbers die houden van een intelligente en meeslepende superheldenfilm. Het markeert het begin van een epische trilogie die de lat hoog legt voor alle volgende Batman-verfilmingen.

Batman Begins (2005)

Batman Begins (2005) on IMDb

Lees verder »

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder’s Justice League is een ambitieuze en langverwachte herinterpretatie van het superheldenteam. Met een uitgebreide looptijd van meer dan vier uur, geeft de film ruimte voor diepgaande karakterontwikkeling en een uitgebreid verhaal. Snyder’s kenmerkende visuele stijl en cinematografie creëren adembenemende scènes, terwijl de verbeterde visuele effecten de actie naar een nieuw niveau tillen. Met een meeslepende soundtrack en sterke acteerprestaties biedt Zack Snyder’s Justice League een bevredigende ervaring voor fans van het DC-universum en een eerbetoon aan de visie van de regisseur.

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Zack Snyder's Justice League (2021) on IMDb

Lees verder »

Batman Returns (1992)

Batman Returns is een duistere en meeslepende vervolgfilm die de duistere kant van Gotham City verkent. De toevoeging van iconische personages zoals de Penguin en Catwoman brengt nieuwe dynamiek en complexiteit in het verhaal. De acteerprestaties van Michael Keaton, Danny DeVito en Michelle Pfeiffer zijn indrukwekkend en ze brengen de gelaagdheid van hun personages tot leven.

Regisseur Tim Burton weet een perfecte balans te vinden tussen donkere thema’s, humor en actie. De film zit vol met onvergetelijke scènes en blijft boeien van begin tot eind.

Batman Returns is een must-see voor fans van het superheldengenre en biedt een unieke en duistere kijk op de wereld van Batman.

Batman Returns (1992)

Batman Returns (1992) on IMDb

Lees verder »

The Lego Batman Movie (2017)

The Lego Batman Movie (2017) is een ongelooflijk leuke en verfrissende kijk op het Batman-universum. Met een perfecte mix van actie, komedie en avontuur, is deze animatiefilm een feest voor het hele gezin. De stemacteerprestaties, vooral van Will Arnett als Batman, zijn fantastisch en dragen bij aan de hilariteit van de film. De film zit boordevol verwijzingen naar de Batman-geschiedenis en andere popcultuur-iconen, waardoor het een genot is voor fans van het genre. Mis deze kleurrijke en bruisende Lego-ervaring niet!

The Lego Batman Movie (2017)

The Lego Batman Movie (2017) on IMDb

Lees verder »

Batman: The movie (1966)

“Batman: The Movie” (1966) is een heerlijke mix van camp, humor en actie. De kleurrijke sets en kostuums brengen de levendige wereld van de jaren 60 tot leven. Het is een plezierige kijkervaring voor zowel fans van de klassieke Batman-serie als liefhebbers van retro superheldenfilms.

Batman: The movie (1966)

Batman: The Movie (1966) on IMDb

Lees verder »

The Flash (2023)

The Flash 2023 is een belangrijke toevoeging aan de Batman-filmserie, omdat het een ander aspect van het DC Extended Universe (DCEU) verkent. In deze film reist Barry Allen, gespeeld door Ezra Miller, terug in de tijd om de dood van zijn moeder te voorkomen, wat leidt tot onbedoelde veranderingen in de realiteit. Deze veranderingen betrekken verschillende versies van Batman, gespeeld door zowel Michael Keaton als Ben Affleck, wat een unieke dimensie toevoegt aan de Batman-verhaallijn binnen het DCEU. De film heeft gemengde kritieken ontvangen en biedt een mix van humor, actiescènes en complexe verhaalontwikkelingen, met een focus op de impact van tijdreizen en alternatieve realiteiten

The Flash (2023)

The Flash (2023) on IMDb

Lees verder »

Batman Forever (1995)

“Batman & Robin” (1997) is een film die bekend staat om zijn overdreven campy en kitscherige stijl. Hoewel de visuele esthetiek levendig is en de actiescènes vermakelijk zijn, wordt de film vaak bekritiseerd vanwege zwakke dialogen en een teveel aan komische elementen. Ondanks de aanwezigheid van bekende acteurs, slaagt de film er niet helemaal in om de diepgaande en duistere kant van Batman te verkennen. Het is een film die vooral geschikt is voor liefhebbers van campy en over-the-top superheldenfilms.

Batman Forever (1995)

Batman Forever (1995) on IMDb

Lees verder »

Batman & Robin (1997)

“Batman & Robin” (1997) is een film die bekend staat om zijn overdreven campy en kitscherige stijl. Hoewel de visuele esthetiek levendig is en de actiescènes vermakelijk zijn, wordt de film vaak bekritiseerd vanwege zwakke dialogen en een teveel aan komische elementen. Ondanks de aanwezigheid van bekende acteurs, slaagt de film er niet helemaal in om de diepgaande en duistere kant van Batman te verkennen. Het is een film die vooral geschikt is voor liefhebbers van campy en over-the-top superheldenfilms.

Batman & Robin (1997)

Batman & Robin (1997) on IMDb

Lees verder »

Batman films in chronologische volgorde

De eerste vier Batman films

 • Batman (1989)
 • Batman Returns (1992)
 • Batman Forever (1995)
 • Batman & Robin (1997)

 

Dark Knight trilogie

 • Batman Begins (2005)
 • The Dark Knight (2008)
 • The Dark Knight Rises (2012)

 

DC Extended Universe

 • Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
 • Suicide Squad (2016)
 • Justice League (2017)
 • Zack Snyder’s Justice League (2021)

Alle Batman films in release volgorde

 • Batman: The movie (1966)
 • Batman (1989)
 • Batman Returns (1992)
 • Batman Forever (1995)
 • Batman en Robin (1997)
 • Batman Begins (2005)
 • The Dark Knight (2008)
 • The Dark Knight Rises (2012)
 • Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
 • Justice League (2017)
 • The Lego Batman movie (2017)
 • Zack Snyder’s Justice League (2021)
 • The Batman (2022)
 • The Flash (2023)

Veel gestelde Batman vragen:

 • Wie was de eerste Batman?

  De eerste Batman werd gespeeld door acteur Lewis Wilson in de filmserie "Batman" uit 1943. Deze filmserie bestond uit een reeks van 15 korte films.

  Michael Keaton speelde de rol van Batman in de films "Batman" uit 1989 en "Batman Returns" uit 1992, geregisseerd door Tim Burton. "Batman" uit 1989 was inderdaad een enorm kassucces en was de best bezochte film van dat jaar. De film markeerde het begin van een cyclus van Batman-films, die ook "Batman Forever" uit 1995 en "Batman & Robin" uit 1997 omvatte.

 • Heeft Batman superkrachten?

  Nee, Batman heeft geen bovennatuurlijke superkrachten zoals vliegen of bovenmenselijke kracht. Hij vertrouwt op zijn fysieke kracht, behendigheid, vechtvaardigheden, intelligentie en gebruik van geavanceerde technologische hulpmiddelen en gadgets om misdaad te bestrijden. Batman staat bekend om zijn intense training en voorbereiding, evenals zijn vastberadenheid en vasthoudendheid om gerechtigheid te dienen.

 • Wat is Batman zijn echte naam?

  Batman's echte naam is Bruce Wayne.

 • Is Batman rijk?

  Ja, Batman wordt vaak afgebeeld als een extreem rijke en welvarende personage. Bruce Wayne, zijn alter ego, is een miljardair en erfgenaam van het Wayne-fortuin. Hij gebruikt zijn enorme rijkdom om zijn Batman-identiteit te financieren, inclusief het ontwikkelen van geavanceerde technologieën, het onderhouden van de Batcave en het financieren van zijn misdaadbestrijdingsactiviteiten. De rijkdom van Batman stelt hem in staat om toegang te hebben tot hoogwaardige uitrusting en middelen die hem helpen bij zijn missie om Gotham City te beschermen.

 • Bestaat Gotham City?

  Gotham City is een fictieve stad die voorkomt in de verhalen van Batman. Hoewel Gotham City niet echt bestaat, wordt het beschouwd als een symbolische en kenmerkende locatie in de Batman-strips, films, tv-series en andere media. Het wordt vaak afgebeeld als een grimmige, corrupte en gewelddadige stad waar Batman zijn strijd tegen misdaad voert. Hoewel gebaseerd op Amerikaanse steden zoals New York City, heeft Gotham City zijn eigen unieke kenmerken en is het een integraal onderdeel geworden van de Batman-mythologie.

 • Welke Batman film trok het meeste bezoekers?

  De Batman-film die het meeste aantal bezoekers heeft getrokken, is "The Dark Knight" uit 2008, geregisseerd door Christopher Nolan. Deze film, waarin Christian Bale de rol van Batman speelt, was een enorm succes en bracht wereldwijd meer dan 1 miljard dollar op aan de kassa. Het werd ook geprezen door critici en fans vanwege het sterke acteerwerk, het verhaal en de indrukwekkende prestatie van Heath Ledger als de Joker. "The Dark Knight" blijft een van de meest succesvolle en invloedrijke Batman-films aller tijden.

 • Wie is Batman zijn grootste vijand?

  Batman's grootste vijand is vaak beschouwd als de Joker. De Joker is een kwaadaardige en chaotische schurk die bekend staat om zijn clownachtige uiterlijk, onvoorspelbare gedrag en obsessie met het creëren van chaos en het testen van Batman's morele grenzen. De rivaliteit tussen Batman en de Joker vormt een centraal element in de Batman-mythologie en heeft geleid tot legendarische confrontaties en verhalen. Naast de Joker heeft Batman ook andere iconische vijanden, zoals Two-Face, Catwoman, de Riddler en Bane, die elk op hun eigen manier een bedreiging vormen voor de Dark Knight.

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Beste 10 DC films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.