10 tekenfilms met schildpadden erin

Ben je op zoek naar de beste tekenfilms met schildpadden? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben voor jou de top 10 tekenfilms/animatiefilms met schildpadden op een rijtje gezet. Om het wat extra leuk te maken, geven we ook een uitgebreide introductie bij elke film. Van de klassieke “De Kleine Zeemeermin” tot nieuwe films als “De Magische Poort“, deze selectie bevat films voor jong en oud. Dus leun lekker achterover en maak je klaar om te genieten van deze geweldige schildpadverhalen.

 

Tekenfilms met schildpadden

Teenage Mutant Ninja Turtles (2023)

De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn terug! In deze film uit 2023 volg je de avonturen van Leonardo, Raphael, Donatello en Michelangelo, vier schildpadden die in de riolen van New York City wonen. Ze worden opgevoed door hun mentor Splinter en vechten tegen de slechteriken die de stad bedreigen. Het is een actiefilm met humor, waarbij de turtles hun bijzondere krachten inzetten om de stad te beschermen. Een aanrader voor fans van de oude tv-serie.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023) on IMDb

Lees verder »

Over the Hedge (2006)

Over the Hedge is een spannende film over de dieren die in de tuinen van de buitenwijken wonen. RJ, een wasbeer, probeert deze dieren te helpen om meer voedsel te vinden, waardoor de dieren in gevaar komen in de mensenwereld. Enter onze groene vriend, Verne de schildpad, die de groep leidt naar een veilige plek. Deze film is perfect voor jongere kinderen die graag lachen en avontuurlijke verhalen zien. 

De Kleine Zeemeermin (1989)

Je vraagt je misschien af wat een zeemeermin in deze lijst doet. Wel, de beste vriend van Ariel is een onderwater-schildpad genaamd Lui. Lui helpt Ariel bij haar zoektocht naar ware liefde. De muziek, avontuur en romantiek maken deze film tot een van de beste Disney-klassiekers aller tijden. 

The Little Mermaid (1989) De kleine zeemeermin

The Little Mermaid (1989) on IMDb

Lees verder »

Finding Dory (2016)

We kunnen deze lijst niet afmaken zonder de vervolgfilm van het legendarische “Finding Nemo”. In Finding Dory volgen we Dory, een geheugenloze blauwe vis die haar familie zoekt. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze Hank, de septopus en een vriendelijke schildpad, genaamd Crush. De film zit vol met grappige momenten voor jong en oud.

Finding Dory (2016)

Finding Dory (2016) on IMDb

Lees verder »

Sammy 2: Escape from paradise (2012)

In deze film zijn schildpadden de helden! Sammy de zeeschildpad redt zijn vriend Ray uit de handen van stropers. Samen gaan ze op zoek naar mogelijke manieren om te ontsnappen uit het paradijs waar ze in gevangenschap leven. Een vermakelijke en spannende film die jonge kijkers zal plezieren. 

De Magische poort (2020)

In De Magische Poort probeert de jonge schildpad Zippy de wondere wereld van zijn youth center te beschermen tegen de bouwplannen van een projectontwikkelaar. Zippy en zijn vrienden vinden een magische poort waarvan ze geloven dat deze hun thuis zal redden. Een recente film die kinderen en ouders zal vermaken. 

Magic Arch (2020)

Magic Arch 3D (2020) on IMDb

Lees verder »

Kung Fu Panda (2008)

Wie zou denken dat een panda en een schildpad de perfecte duo zouden vormen? In deze film leert onze hoofdpersoon Po, een dikkige panda, kung fu van de legendarische Oogway, een wijze schildpad. De animatie, het verhaal en het acteerwerk maken dit een verrassend goede film voor de hele familie. 

 

Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Lees verder »

Shark Tale (2004)

Als je van komedie houdt, dan is Shark Tale perfect voor jou. Deze film speelt zich af in de wereld van haaien en andere zeedieren. Oscar, een kwallenvis, liegt tegen de maffiahaaien over een waargenomen redding, waardoor hij aanzien krijgt in de onderwaterwereld. Een lachwekkende film die zelfs voor volwassenen een plezierige kijkervaring is. 

 

Shark Tale (2004)

Shark Tale (2004) on IMDb

Lees verder »

The Red Turtle (2016)

Hoewel deze film weinig dialoog bevat, heeft The Red Turtle ons hart veroverd. Een schipbreukeling spoelt aan op een eiland en probeert te ontsnappen, maar wordt voortdurend tegengehouden door een rode schildpad. Een mysterieus en rustgevend plot dat prachtig is geanimeerd. Het is een film die je zeker moet zien. 

 

The Red Turtle (2016)

The Red Turtle (2016) on IMDb

Lees verder »

The Super Mario Bros Movie (2023)

Last but not least, de langverwachte Super Mario Bros Movie. De legendarische schildpad Bowser speelt een belangrijke rol in deze film. De legendarische Nintendo-klassieker wordt tot leven gebracht in een avontuurlijke animatiefilm. En we zijn allemaal benieuwd naar wat de toekomst zal brengen. 

The Super Mario Bros. Movie (2023)

The Super Mario Bros. Movie (2023) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Leuke films met muizen

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!