10 tekenfilms met muizen erin

Muizen zijn een geliefd dier in de animatiewereld en er zijn talloze tekenfilms waar ze de hoofdrol spelen. Of het nu gaat om heldhaftige acties, grappige avonturen of romantische momenten, muizen weten ons keer op keer te vermaken. Deze top 10 bevat de leukste tekenfilms met muizen in de hoofdrol. Per film geef ik een uitgebreide intro zodat je een beter idee krijgt van wat je kunt verwachten.

 

Muizen in tekenfilms

Mickey & Minnie Mouse

Deze tekenfilm mag niet ontbreken in deze lijst. Mickey en Minnie zijn al decennia lang geliefd bij jong en oud. Ze beleven allerlei avonturen waarbij ze elkaar en anderen vaak uit de penarie moeten helpen.

The Wonderful Summer of Mickey Mouse (2022)

Mickey: The Story of a Mouse (2022) on IMDb

Lees verder »

Tip de Muis

Deze Italiaanse animatieserie gaat over de avonturen van het muisje Tip en zijn vriendjes. Het is een vrolijke serie waarin Tip vaak problemen moet oplossen zoals het vinden van de verdwenen verjaardagscadeaus.

Tom & Jerry

Tom en Jerry zijn waarschijnlijk de meest bekende muizen in de animatiewereld. Deze twee personages zorgen al jarenlang voor een hoop vermaak door hun eeuwige strijd om de heerlijke kaas.

The Tom and Jerry Show (1975)

The New Tom & Jerry Show (1975) on IMDb

Lees verder »

Speedy Gonzales

Deze tekenfilm draait om de snelste muis van Mexico: Speedy Gonzales. Hij weet altijd de boosaardige katten te slim af te zijn en ze te laten staan met lege handen.

Speedy Gonzales (1955)

Speedy Gonzales (1955) on IMDb

Lees verder »

Geronimo Stilton

Deze avontuurlijke muis beleeft samen met zijn vrienden spannende avonturen over de hele wereld. Tijdens deze avonturen ontdekken ze nieuwe culturen en maken ze nieuwe vrienden.

 

Geronimo Stilton (2009)

Geronimo Stilton (2009) on IMDb

Lees verder »

Mighty Mouse

Deze Amerikaanse tekenfilm gaat over de heldhaftige muis Mighty Mouse. Hij redt vaak mensen in gevaar en verslaat de meest gevaarlijke schurken.

Itchy & Scratchy

Bereid je voor op The Itchy & Scratchy Show, de gekste tekenfilm in een tekenfilm op The Simpsons! Stel je een ondeugende blauwe muis voor met de naam Itchy die het maar niet kan laten om een arme zwarte kat met de naam Scratchy in de problemen te brengen. Deze hilarisch gewelddadige 15 tot 60 seconden durende cartoons maken deel uit van The Krusty the Clown Show. Maak je klaar om je rot te lachen!

The Simpsons (1989-)

The Simpsons (1989) on IMDb

Lees verder »

Pinky & The Brain

Deze tekenfilm gaat over twee muizen, Pinky en Brain. Brain is slim en heeft grootse plannen om de wereld te veroveren, terwijl Pinky hem probeert bij te sturen. Het is een grappige en originele serie.

 

Pinky and the Brain (1995)

Pinky and the Brain (1995) on IMDb

Lees verder »

Timothy Q. Mouse in Dumbo

Timothy is een klein en dapper muisje in deze Amerikaanse animatiefilm. Hij helpt de olifant Dumbo om zijn grote vliegdroom te verwezenlijken.

 

Dumbo (1941)

Dumbo (1941) on IMDb

Lees verder »

Tom & Pieter (Jaq & Gus) in Cinderella

In deze Belgische tekenfilm leren kinderen op speelse wijze de muziek kennen. Tom is een muzikale muis en Pieter is een jongen die bijzondere avonturen beleeft in de wereld van de muziek.

cinderella

Cinderella (1950)

Cinderella (1950) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Leuke films met dinosaurussen

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!