8x leuke Dinosaurus tekenfilms

Dinosaurussen, wie houdt er niet van? Het zijn grote, coole beesten die over onze planeet zwierven voordat wij er waren. En wat is er beter dan dinosaurussen? Dinosaurussen in tekenfilms! Hier zijn de acht leukste tekenfilms met dinosaurussen erin waar je geen genoeg van zult krijgen. En laten we eerlijk zijn, stiekem willen we allemaal een dinosaurus als huisdier, toch?

 

8x leuke tekenfilms met dinosaurussen

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

In deze film gaat onze favoriete groep prehistorische beesten op een avontuur naar een ondergrondse wereld vol met dinosaurussen. Er is zelfs een ontroerend moment tussen Scrat en zijn eeuwige liefde, de eikel.

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009) on IMDb

Lees verder »

Dinosaur (2000)

Als je wilt dat je hart smelt, dan is deze film perfect voor jou. Het volgt het verhaal van een jonge iguanodon en zijn nieuwe vrienden terwijl ze op zoek gaan naar een nieuwe plek om te wonen.

Walking with Dinosaurs (2013)

Deze film is bijna alsof je naar een natuurdocumentaire kijkt, behalve dan dat de dino’s praten. Het volgt een jonge Pachyrhinosaurus op zijn reis naar volwassenheid.

Walking with Dinosaurs (2013)

Walking with Dinosaurs 3D (2013) on IMDb

Lees verder »

The Good Dinosaur (2015)

In deze film heeft de meteoriet die de dinosaurussen zou hebben uitgestorven de aarde gemist, waardoor ze nog steeds in leven zijn. Het verhaalt over de vriendschap tussen een jonge apatosaurus en een kleine mens.

The Good Dinosaur (2015)

The Good Dinosaur (2015) on IMDb

Lees verder »

The Land Before Time (1988)

Deze klassieker volgt de avonturen van de jonge dino Littlefoot en zijn vrienden terwijl ze op zoek gaan naar het Grote Vallei. Het bevat niet alleen een prachtige muziek, maar ook een ontroerend verhaal.

 

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

The Land Before Time 2 (1994)

Het vervolg op de eerste film volgt Littlefoot en zijn vrienden terwijl ze op zoek gaan naar groene valleien. In plaats van het Grote Vallei zoeken ze nu het Fantasia vallei.

Extinct (2021)

Deze kleurrijke film speelt zich af in de toekomst, waar dinosaurussen in leven worden gehouden als huisdieren. Maar wanneer drie kinderen per ongeluk een tijdmachine activeren, belanden ze in een wereld zonder dino’s en moeten ze terug gaan om hun eigen tijdlijn te repareren.

Extinct (2021)

Extinct (2021) on IMDb

Lees verder »

Bob the Builder: Big Dino Dig Movie (2011)

Niet alleen voor de dinoliefhebbers, maar deze film is een goede introductie voor de jongere kijkers. Bob en zijn kleine voertuigen gaan op zoek naar mysterieuze dinobotten en beleven allerlei avonturen onderweg.

Dat zijn onze top acht leukste tekenfilms met dinosaurussen erin. Of je nou een liefhebber bent van animatiefilms, dinosaurus, of gewoon wat vermaak zoekt, deze films zijn perfect voor jou. Nu, wie heeft er zin in een marathon van dino-tekenfilms?

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Leuke animatiefilms met honden

Grappige animatiefilms

Tekenfilms van vroeger

Beste klassieke Disney animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!