Beste animatie films top 10

Op zoek naar iets leuks en vermakelijks om naar te kijken? Zoek niet verder! Hier hebben we een lijst van de top 10 animatiefilms die je zeker vreugde zullen brengen. Van grappige films als “Pinocchio” en “Toy Story 2” tot hartverwarmende klassiekers als “The Lion King” en “Paddington 2”, deze films zullen je laten lachen, huilen, en alles daartussenin. 

Top 10 animatie films

Pinokkio (2022)

 

Deze klassieke Disneyfilm vertelt het verhaal van een ouderwetse houten pop die tot leven wordt gewekt door de Blauwe Fee. Terwijl Pinokkio aan een reis begint om een echte jongen te worden, leert hij onderweg waardevolle lessen over opgroeien. Ondanks zijn leeftijd is “Pinocchio” nog steeds een van de meest geliefde animatiefilms aller tijden.

Pinocchio (2022) on IMDb

Pinocchio (2022)

Pinocchio (2022) on IMDb

Lees verder »

The Lion King (2019)

Simba wordt geboren in het koningshuis, maar moet zijn weg terug naar huis vinden nadat zijn familie door een tragedie wordt getroffen. Tijdens zijn reis ontmoet hij oude en nieuwe vrienden die hem helpen zijn bestemming als koning van Pride Rock te realiseren. Deze tijdloze film bevat onvergetelijke muziek en iconische personages die je naar meer laten verlangen. 

 

The Lion King (2019) on IMDb

The Lion King (2019)

The Lion King (2019) on IMDb

Lees verder »

Paddington 2 (2017)

Beertje Paddington keert terug in dit vervolg met nog meer avontuur dan voorheen! Als een dief een heel bijzonder cadeau steelt van Paddingtons tante Lucy’s 100e verjaardag, is het aan Paddington (met wat hulp van zijn menselijke familie) om het terug te krijgen voordat zij ontdekt dat het vermist is. Grappige momenten in overvloed in deze hartverwarmende film die kijkers van alle leeftijden zeker zal bekoren. 

 

Paddington 2 (2017) on IMDb

Paddington 2 (2017)

Paddington 2 (2017) on IMDb

Lees verder »

Toy Story 2 (1999)

De bende is terug in dit hilarische vervolg met spannende nieuwe personages! Als Woody per ongeluk in het huis van een speelgoedverzamelaar belandt, moet Buzz Lightyear de andere speelgoedfiguren bij elkaar roepen om hem te redden voordat ze voorgoed worden verkocht. Er valt heel wat te lachen in dit charmante avontuur dat bewijst dat vriendschap geen grenzen kent.  

 

Toy Story 2 (1999) on IMDb

Toy Story 2 (1999)

Toy Story 2 (1999) on IMDb

Lees verder »

Spiderman Into The Spider Verse (2018)

Miles Morales begint aan een epische zoektocht om New York City van de ondergang te redden als hij ontdekt dat hij speciale krachten heeft die lijken op die van Spider-Man zelf! Met hulp van alternatieve universumversies van Spidey en enkele nieuw gevonden bondgenoten moet Miles al zijn vaardigheden gebruiken als hij de stad hoopt te redden van een zekere ondergang. Vechtscènes vol actie worden gecombineerd met verbluffende beelden voor een onvergetelijke ervaring die verschilt van alle andere superheldenfilms van dit moment! 

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Lees verder »

Wall-E (2008)

In deze Pixar-klassieker wordt Wall-E alleen op een decennialange missie gestuurd, terwijl de mensheid de aarde heeft verlaten vanwege milieuvervuiling en afvalophoping. Als Wall-E EVE ontmoet, een robotachtige sonde die door de mensen naar beneden is gestuurd, verandert zijn hele wereld als hij verliefd op haar wordt en een missie begint door ruimte en tijd om hen weer te herenigen. Een ontroerend verhaal over liefde die alle kansen overwint wacht op de kijkers in deze prachtige film vol hoop en verwondering!   

WALL·E (2008) on IMDb

WALL·E (2008)

WALL·E (2008) on IMDb

Lees verder »

Ratatouille (2007)

Deze klassieke Pixar-film volgt Remy, een aspirant-kok die ervan droomt het te maken in de culinaire wereld, ondanks de afkeuring van zijn familie. Zijn reis om zijn doelen te bereiken is gevuld met humor en hartverwarmende momenten waardoor je hem bij elke stap zult aanmoedigen. 

Ratatouille (2007) on IMDb

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

The Incredibles 2 (2018)

 Dit vervolg op The Incredibles uit 2004 is alles wat zijn voorganger was en meer. Het volgt de familie Parr terwijl ze proberen hun normale leven in evenwicht te brengen met hun superheldentaken terwijl ze vechten tegen een nieuwe schurk. Het bevat ook een aantal behoorlijk geweldige actiescènes die je zeker op het puntje van je stoel zullen houden! 

Incredibles 2 (2018) on IMDb

Incredibles 2 (2018)

Incredibles 2 (2018) on IMDb

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Deze superheldenfilm heeft alles wat je nodig hebt. Een fantastische cast, geweldige humor en spectaculaire actiescènes. We zien Thor zijn hamer verliezen en gedwongen worden om te vechten in een gladiator strijd. Samen met de Hulk en Loki moet hij alles op alles zetten om zijn thuisplaneet te redden.

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Lees verder »

Up (2009)

Up vertelt het verhaal van een oudere weduwnaar genaamd Carl Fredricksen die op avontuur gaat met een onwaarschijnlijke metgezel – een pratende hond genaamd Dug – om een levenslange droom te vervullen. Tijdens hun reis komen Carl en Dug heel wat obstakels tegen, maar uiteindelijk slagen ze erin samen hun bestemming te bereiken. Het einde zal je hart zeker raken! 

 
Up (2009) on IMDb

Up (2009)

Up (2009) on IMDb

Lees verder »

Frozen (2013)

Frozen is een van Disney’s meest geliefde films aller tijden dankzij de memorabele personages, pakkende liedjes en het inspirerende verhaal over twee zussen die hun koninkrijk redden van een eeuwige winter met niets meer dan liefde en moed. Het is geen wonder waarom deze film zo’n iconisch onderdeel van de popcultuur is geworden! 

Frozen (2013) on IMDb

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 grappige animatiefilms

10 leuke tekenfilms uit de jaren 90

Top 10 films voor 12 & 13 jarige

Top 10 Japanse tekenfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!