Grappige animatiefilms top 10

Animatiefilms zijn niet alleen voor kinderen, ze zijn ook voor volwassenen die van humor houden. Sommigen zeggen dat animatie zelfs beter is dan de meeste live-actionfilms. Dus, als je van lachen houdt, dan zijn deze 10 films een must-watch voor jou. In deze artikel bespreken we de top 10 grappigste animatiefilms, met een uitgebreide introductie per film. Deze lijst is samengesteld op basis van humor, verhaal en populariteit.

 

Lijst grappige animatiefilms

Madagascar (2005) 

Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraf en Gloria de nijlpaard zijn vier vrienden die in de Central Park Zoo in New York wonen. Op een dag ontsnappen ze uit de dierentuin om de wereld te verkennen, maar eindigen ze uiteindelijk in Madagascar. Het kost ze moeite om te overleven in de wildernis en ze moeten vechten tegen Koning Julien en zijn lemurleger. Deze film is hilarisch, met grappige personages en geweldige muziek. Het zal je zeker aan het lachen maken.

Madagascar (2005) on IMDb

Madagascar (2005)

Madagascar (2005) on IMDb

Lees verder »

Sausage Party (2016)

Sausage Party is geen typische kinderfilm. Het gaat over Frank, een hotdog die ervan droomt om met het broodje Brenda te worden samengevoegd in wat hij denkt dat een heilig ritueel is. Wanneer Frank erachter komt dat hun bestemming niet zo heilig is als hij had gedacht, proberen hij en Brenda te ontsnappen voordat ze worden opgegeten. Deze film is écht niet voor kinderen, maar het heeft een geweldig, grof gevoel voor humor en zit boordevol met sterke stemcast.

Sausage Party (2016) on IMDb

Wallace & Gromit in de Curse of the Were-Rabbit (2005)

In deze film volgen we de avonturen van Wallace en zijn hond Gromit, die groenten kweken om een enorme wedstrijd te winnen. Maar dan wordt de stad getroffen door een enorme konijnenplaag en roept Lady Tottington hun hulp in. De twee helden moeten nu hun krachten bundelen om de kwade konijnen te stoppen voordat het te laat is. Deze film is een klassieker en heeft een subtiele, Britse humor die je gegarandeerd laat lachen.

'Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabbit': On the Set - Part 1 (2005) on IMDb

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005) on IMDb

Lees verder »

The Simpsons Movie (2007)

Als je nog nooit van The Simpsons hebt gehoord, heb je al die tijd onder een rots geleefd. Dit gezin van gele mensen bestaat al meer dan 30 jaar en hun humor is in al die tijd niet veranderd. In de film moeten Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie hun stad redden van de ondergang. Deze film is een must-watch voor fans van de show en niet-fans zullen de humor nog steeds waarderen.

The Simpsons Movie (2007) on IMDb

The Simpsons Movie (2007)

The Simpsons Movie (2007) on IMDb

Lees verder »

Monsters Inc. (2001)

In de wereld van Monsters Inc. zijn Mike en Sulley professionele bangmakers. Hun taak is om kinderen bang te maken zodat ze energie kunnen opwekken voor hun stad. Maar als ze per ongeluk een klein meisje genaamd Boo ontmoeten, moeten ze haar terugbrengen naar haar wereld voordat ze ontdekt wordt. Deze film is gevuld met kleurrijke personages en grappige scènes.

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Monsters, Inc.(2001)

Monsters, Inc. (2001) on IMDb

Lees verder »

Inside out (2015)

Inside Out draait om de emoties die in het hoofd van een meisje wonen en hun avonturen wanneer het meisje naar een nieuwe stad verhuist. De film is zowel emotioneel als grappig en leert kinderen en volwassenen over emoties en gevoelens op een unieke en creatieve manier. De personages zijn charmant en de dialogen zijn pakkend en leuk.

Inside Out (2015) on IMDb

Inside Out (2015)

Inside Out (2015) on IMDb

Lees verder »

Shrek (2001)

Shrek is een hilarische film die je niet mag missen. Het vertelt het verhaal van een groene, smerige en onbeleefde oger die op een dag gedwongen wordt om een prinses te redden. Maar het is niet zomaar een prinses, want zij heeft een groot geheim. Deze film zit vol met grappige personages en humoristische taferelen. Een must-see voor het hele gezin!

Shrek (2001) on IMDb

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

Wreck-it Ralph (2012)

Ralph is een videogamekarakter dat ongelukkig is omdat hij altijd de slechterik is. Maar wanneer hij een kans krijgt om te bewijzen dat hij goed is, gaat Ralph op een avontuur. Hij ontmoet nieuwe vrienden, waaronder Vanellope van Schweetz, en moet vechten tegen de kwade koningin om alles goed te maken. Deze film is een must-watch voor gameliefhebbers en het heeft een geweldige, originele verhaallijn.

Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Wreck-It Ralph (2012)

Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Lees verder »

South Park: Bigger Longer & Uncut (1999)

South Park is een van de meest bekende animatieseries aller tijden en de film is net zo goed. De film gaat over een oorlog tussen de VS en Canada en de gevolgen hiervan voor de stad South Park. De humor in deze film is erg grof en niet geschikt voor kinderen, maar als je een geweldige tijd wilt hebben, moet je deze film bekijken.

 

South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999) on IMDb

Kung Fu Panda (2008)

Po is een dikke panda die droomt van het worden van een krijger in de Dragon Warrior-competitie. Maar als hij uiteindelijk de volgende krijger wordt, krijgt hij te maken met een vijandige tijger en moet hij bewijzen dat hij het in zich heeft om de wereld te redden. Deze film is niet alleen grappig maar ook aandoenlijk en zit vol met geweldige Kung Fu-gevechten.

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Animatiefilms

Beste klassieke Disney animatiefilms

Top 10 Japanse tekenfilms

Top 10 superhelden tekenfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!