10 leuke tekenfilms uit de jaren 60

De jaren 60 waren een gouden tijd voor tekenfilms en we hebben de beste films uit die tijd hier voor je op een rijtje gezet. Dit zijn 10 geweldige tekenfilms die je weer het gevoel van onbezorgdheid zullen bezorgen, net als toen je nog jong was.

10 leuke tekenfilms uit de jaren 60

De Honderd en Een Dalmatiërs (1961)

Wie houdt er niet van een goed dierenavontuur? De Honderd en Een Dalmatiërs vertelt het verhaal van een stel dalmatiërs die ontvoerd worden door de gemene Cruella de Vil. Het is aan de ouders van de dalmatiërs om hun kroost te redden uit de klauwen van de meedogenloze schurk. Deze film is niet alleen leuk voor kinderen, maar bevat ook genoeg humor en avontuur voor volwassenen.

101 Dalmatians (1996)

101 Dalmatians (1996) on IMDb

Lees verder »

Het Zwaard in de Steen (1963)

Het Zwaard in de Steen is een klassieke legende over Koning Arthur en zijn zoektocht naar een geschikte opvolger. Merlijn de Tovenaar speelt een belangrijke rol in deze film en leert Arthur belangrijke lessen over leiderschap en wijsheid. Deze film zit vol met grappige momenten en is ook nog eens educatief!

Terug naar Oz (1964)

Terug naar Oz is een beetje anders dan de andere films in deze lijst, omdat het een vervolg is op The Wizard of Oz uit 1939. In deze film keert Dorothy terug naar de magische wereld van Oz en komt ze tegenover een nieuwe vijand te staan. Deze film is duisterder dan de meeste tekenfilms uit deze tijd en kan voor de allerkleinsten iets te eng zijn, maar is wel een bijzonder vervolg op een klassieker.

Return to Oz (1964)

Return to Oz (1964) on IMDb

Lees verder »

The man called Flintstone (1966)

The man called Flintstone is geen typische tekenfilm uit de jaren 60, maar een film gebaseerd op de populaire tv-show The Flintstones. Het verhaal draait om geheim agent Rock Slag die verdwijnt tijdens een belangrijke missie. Fred Flintstone wordt ingehuurd om zijn plaats in te nemen en moet Rock Slag zien te vinden voordat het te laat is. Deze film is een aanrader voor fans van The Flintstones, maar ook voor liefhebbers van actie en avontuur.

 

The Man Called Flintstone (1966)

The Man Called Flintstone (1966) on IMDb

Lees verder »

Jungle Boek (1967)

Jungle Boek is een van de bekendste films uit deze lijst en dat is niet voor niets. Het verhaal draait om Mowgli, een jongen die opgroeit tussen wilde dieren in de jungle. In de film leren we niet alleen Mowgli kennen, maar ook andere kleurrijke personages zoals de beer Baloe en de panter Bagheera. Met vrolijke liedjes en avontuurlijke momenten is Jungle Boek een film die je niet mag missen.

 

The Jungle Book (1967)

The Jungle Book (1967) on IMDb

Lees verder »

Yellow Submarine (1968)

Yellow Submarine is een animatiefilm gebaseerd op de muziek van The Beatles. In de film worden de personages uit de liedjes van The Beatles tot leven gebracht en beleven ze allerlei gekke avonturen. Deze film is niet alleen voor muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die van kleurrijke en psychedelische animaties houden.

Yellow Submarine (1968)

Yellow Submarine (1968) on IMDb

Lees verder »

Winnie de Poeh en een winderige dag (1968)

Winnie de Poeh is een van de meest geliefde personages uit de kinderliteratuur en deze film brengt zijn avonturen tot leven. In Winnie de Poeh en een winderige dag beleven Poeh en zijn vriendjes een hoop avontuur tijdens een stormachtige dag. Deze film zit vol met schattige momenten en is een aanrader voor jong en oud.

Winnie the Pooh and the Blustery Day (1968)

Winnie the Pooh and the Blustery Day (1968) on IMDb

Lees verder »

Asterix en Cleopatra (1968)

Asterix en Cleopatra is een van de vele films gebaseerd op de geliefde stripverhalen van Asterix en Obelix. In deze film reizen ze samen met hun vrienden naar Egypte om te helpen bij de bouw van een nieuwe tempel. Deze film zit vol met humor en avontuur en is een geweldig eerbetoon aan de stripverhalen.

Asterix and Cleopatra (1968)

Asterix and Cleopatra (1968) on IMDb

Lees verder »

Een jongen genaamd Charlie Brown (1969)

Tja, wie houdt er niet van Charlie Brown? Deze film gaat over zijn ervaringen tijdens een spellingwedstrijd en hoe hij omgaat met tegenslagen. Deze film leert ons dat we allemaal wel eens falen, maar dat we nooit moeten opgeven en dat we juist door tegenslagen veel kunnen leren.

A Boy Named Charlie Brown (1969)

A Boy Named Charlie Brown (1969) on IMDb

Lees verder »

Rudolf, the Red-Nosed Reindeer (1964)

Wie kent het verhaal van Rudolf niet? Rudolf, het rendier met de rode neus, is een klassieker die elk jaar rond de kerst in veel huizen wordt bekeken. Het verhaal gaat over Rudolf, die ooit gepest werd vanwege zijn rode neus, maar later beroemd werd en een held werd in Kerstmis. Deze film is zo hartverwarmend dat het niet alleen kinderen, maar ook volwassenen ontroerd.

Rudolph the Red-Nosed Reindeer (1964)

Rudolph the Red-Nosed Reindeer (1964) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 50

Tekenfilms uit de jaren 70

Leukste tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!