10 leuke tekenfilms uit de jaren 70

De jaren 70 was een fantastisch decennium voor de animatiefilmindustrie. Met alles van pratende dieren tot magische elvenrijken, waren er veel klassieke tekenfilms die ons hart veroverden en blijven boeien tot op de dag van vandaag. Hier zijn onze 10 favorieten tekenfilms uit de jaren 70 die je echt opnieuw moet bekijken. 

10 leuke tekenfilms uit de jaren 70

The Aristocats (1970)

Deze film gaat over een familie van verwende katten die in Parijs woont. Wanneer hun eigenaar overlijdt, moeten ze leren om op zichzelf te staan en maken ze nieuwe vrienden onderweg. Wie kan er weerstand bieden aan de charme van de swingende katten en het prachtige Parijs?

The Aristocats (1970)

The Aristocats (1970) on IMDb

Lees verder »

Snoopy Come Home (1972)

Die lieve snoezige hond genaamd Snoopy, Graag geziene gast bij vele generaties, beleef zijn avontuur en keert terug naar zijn oorspronkelijke eigenaar Charlie Brown. Het is ontroerend en grappig, en een prachtige film voor jong en oud. 

Snoopy, Come Home (1972)

Snoopy Come Home (1972) on IMDb

Lees verder »

Robin Hood (1973)

In deze tekenfilm worden de beroemde personages uit het Robin Hoodverhaal uitgebeeld als schattige dieren, zoals een vos als Robin Hood en een beer als Little John. Het is een prachtig verhaal van vriendschappen en avonturen dat alle leeftijden zal aanspreken.

Robin Hood (1973)

Robin Hood (1973) on IMDb

Lees verder »

De twaalf wonderbaarlijke opdrachten van Asterix (1976)

In deze hilarische film wordt Asterix, de kleine Galliër, uitgedaagd om twaalf opdrachten te vervullen. Dit verhaal zit vol humor en avontuur en is perfect voor kinderen die van strips houden en voor volwassenen die van Asterix-strips genieten.

The Twelve Tasks of Asterix (1976)

The Twelve Tasks of Asterix (1976) on IMDb

Lees verder »

De Smurfen en de toverfluit (1976)

Deze film is perfect voor de allerjongsten. De personages van De Smurfen beleven avonturen en leren lessen van toverkrachten en de tovenaar Gargamel. Het is een prachtige film die bekeken kan worden door alle gezinsleden. 

The Smurfs and the Magic Flute (1976)

The Smurfs and the Magic Flute (1976) on IMDb

Lees verder »

Wizards (1977)

een aparte maar onvergetelijke tekenfilm, ‘Wizards’ geeft je een blik in een post-apocalyptische wereld waar drakenfamilies en robotlegers strijden om controle. De film behandelt serieuze thema’s als fascisme en anti-semitisme, maar heeft toch een humoristische noot.

De Hobbit (1977)

Deze animatiefilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien en is een episch avontuur dat zich afspeelt in de magische wereld van Midden-aarde. Met prachtige animatie en een indrukwekkende cast van personages en wezens (die niet bepaald ‘lieftallig’ zijn), zullen fantasyfans helemaal weg zijn van De Hobbit.

The Hobbit (1977)

The Hobbit (1977) on IMDb

Lees verder »

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)

Wie kan weerstand bieden aan de charmes van Winnie de Poeh? Deze film brengt alle geliefde personages samen in prachtig geanimeerde verhalen. De schattige tekeningen en hilarische humor zorgen voor een luchtige en ontspannende kijkervaring.

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977)

The Many Adventures of Winnie the Pooh (1977) on IMDb

Lees verder »

The Lord of the Rings (1978)

Als je van De Hobbit houdt, moet je ook deze film bekijken. The Lord of the Rings is een episch avontuur van Frodo en zijn vrienden om te voorkomen dat de duistere macht van Sauron wint. Met prachtige animatie en een indrukwekkende cast en setting, is dit een waardige verfilming van het klassieke boek en het perfecte avontuur voor het hele gezin.

The Lord of the Rings (1978)

The Lord of the Rings (1978) on IMDb

Lees verder »

The Bugs Bunny / Road-Runner Movie (1979)

Een van de meest iconische en geliefde cartoonfiguren ooit, Bugs Bunny is altijd een hit onder jong en oud. Deze film bevat een aantal van zijn meest hilarische momenten met zijn beroemde vrienden Wile E. Coyote en de Road Runner in deze hilarische en vaak absurde afleveringen. Een perfecte manier om een middag te vullen met lachen en plezier.

The Bugs Bunny/Road Runner Movie (1979)

The Bugs Bunny/Road-Runner Movie (1979) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 80

Tekenfilms uit de jaren 60

Leukste tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!