Top 10 Chinese tekenfilms (Donghua anime)

We hebben de top 10 Chinese tekenfilms voor je uitgezocht, die je absoluut niet mag missen. Elk van deze films heeft iets unieks te bieden, van fantastische animatie tot onvergetelijke verhalen. Dus ga er lekker voor zitten en ontdek onze lijst van de beste Chinese tekenfilms. Per film hebben we een korte intro erbij geschreven met alle informatie die je nodig hebt!

 

Top 10 Chinese tekenfilms

White Snake - Bai She: Yuan qi (2019)

Een adembenemend romantisch verhaal over een jonge vrouwelijke slang die verliefd wordt op een mens. Terwijl ze samen hun liefde proberen te verbergen, worden ze geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Maar wanneer de waarheid over haar afkomst wordt onthuld, moeten ze vechten voor hun leven.

White Snake (2019)

White Snake (2019) on IMDb

Lees verder »

Big Fish & Begonia - Dayu Haitang (2016)

In deze epische fantasiefilm gaat het over een meisje die verliefd wordt op een mens, en in de wereld van de hemelse sferen belandt om zijn leven te redden. Daar ontdekken ze samen de wereld achter de wolken en het belang van balans tussen mens en natuur.

Green Snake - Bai She 2: Qing She Jie Qi (2021)

Een vervolg op White Snake, maar deze keer met een nog mooiere en betere animatie. Het verhaal gaat over de twee vrouwelijke slangen, Bai Suzhen en Qingqing, die anoniem onder de mensen leven. Maar als een kwaadaardige kracht hun vredige leven verstoort, moeten ze het opnemen tegen de dreiging en hun ware identiteit onthullen.

Green Snake (2021)

White Snake 2: Green Snake (2021) on IMDb

Lees verder »

The Legend of Hei - Luo Xiao Hei Zhan Ji (2019)

Deze schattige film volgt het leven van Luo Xiaohei, een zwarte kat die uiteindelijk bevriend raakt met menselijke wezens. Maar als gevolg daarvan komt hij oog in oog te staan met kwaadaardige geesten en onthult hij zijn ware bestemming.

The Legend of Hei (2019)

The Legend of Hei (2019) on IMDb

Lees verder »

The Devil's Birth - Ne Zha zhi mo tong jiang shi (2019)

Een opwindende actiefilm over een mythische held, Nezha, die voor zijn volk vecht tegen duistere krachten. Maar als hij wordt bedrogen en vernederd door de bevolking van zijn dorp, moet hij bewijzen dat hij de ware held is.

 

Ne Zha (2019)

Ne Zha (2019) on IMDb

Lees verder »

New Gods: Nezha Reborn - Xin Shen Bang: Ne Zha Chongsheng (2021)

In deze film reïncarneert Nezha in een andere wereld, waar hij geconfronteerd wordt met nieuwe vijanden en uitdagingen. Maar met nieuwe superkrachten en bondgenoten ontdekt hij bij zichzelf de kracht van liefde en vriendschap.

New Gods: Nezha Reborn (2021)

Nezha Reborn (2021) on IMDb

Lees verder »

Monkey King: Hero is Back - Xi You Ji Zhi Da Sheng Gui Lai (2015)

Een familiefilm met actie en humor, die het verhaal vertelt van de legendarische Monkey King en hoe hij een dorp redt van een monster dat hun kinderen ontvoert. Maar als hij wordt gevangen genomen door de goden, moet hij bewijzen dat hij een goede held is en vergeving krijgen voor zijn daden.

 

Monkey King: Hero Is Back (2015)

Monkey King: Hero Is Back (2015) on IMDb

Lees verder »

The Wind Guardians - Feng yu zhou (2018)

Een magische, actievolle film over de strijd tussen het goede en het kwade in de lucht. Geïnspireerd door de traditionele cultuur en mythen, gaat het over een jongen die de verantwoordelijkheid op zich neemt om het rijk te beschermen tegen demonen.

The Wind Guardians (2018)

The Wind Guardians (2018) on IMDb

Lees verder »

The King’s Avatar: For the Glory - Quan zhi gao shou zhi dian feng rong yao (2019)

Een anime-film die draait om een populaire online game die eSports wordt. De hoofdpersoon is voormalig speler Ye Xiu, die gedwongen werd te stoppen met spelen. Maar als hij naar een ander team gaat en terugkeert naar de competitie, bouwt hij niet alleen zijn eigen team op, maar ook geschiedenis.

 

 

The King’s Avatar: For the Glory (2019)

The King's Avatar (2019) on IMDb

Lees verder »

Jiang Ziya - The Legend of Deification (2020)

Een magische, kleurrijke film over een legendarische held Jiang Ziya, die de bescherming van het rijk op zich moet nemen door de goden te verslaan. Met de hulp van enkele vrienden uit de mythologie en zijn eigen vastberadenheid en slimheid, moet Jiang Ziya zijn doel bereiken.

Jiang Ziya: Legend of Deification (2020)

Legend of Deification (2020) on IMDb

Lees verder »

Dat was onze lijst van de top 10 Chinese tekenfilms die je niet mag missen! Elk van deze films heeft zijn eigen unieke verhaal, personages en animatie die je zeker zullen betoveren. We hopen dat je genoten hebt van deze lijst en dat je deze films een kans zult geven. Veel plezier met kijken!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste films gebaseerd op Manga

Beste Japanse tekenfilms

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!