De beste films gebaseerd op Manga top 10

Ben jij ook zo’n fan van manga en hou je van films? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben een lijst samengesteld met de 10 beste films die gebaseerd zijn op manga. Van spannend tot drama, deze films hebben het allemaal! Per film zullen we je een uitgebreide introductie geven, zodat je weet waar je aan begint. Are you ready? Let’s go!

 

Top 10 films gebaseerd op Manga

Edge of Tomorrow (2014)

Deze film, gebaseerd op de manga ‘All You Need Is Kill’ van Hiroshi Sakurazaka, is een absolute must-see. Tom Cruise speelt de rol van William Cage, een soldaat die steeds opnieuw de dag van zijn dood moet herbeleven in de strijd tegen aliens. Emily Blunt speelt zijn medestrijder Rita Vrataski. De film is een mix van actie, sci-fi en humor. Kijkers zullen gegarandeerd op het puntje van hun stoel zitten terwijl ze de strijd volgen die Cage en Vrataski voeren tegen de buitenaardse dreiging.

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014) on IMDb

Lees verder »

Oldboy (2013)

Gebaseerd op de manga van Garon Tsuchiya, vertelt deze film het verhaal van Oh Dae-su, die 15 jaar lang gevangen wordt gehouden zonder enige reden. Als hij eindelijk wordt vrijgelaten, probeert hij erachter te komen wie hem dit heeft aangedaan en waarom. De film is spannend, verrassend en zet je aan het denken over wraak en vergelding. Met een geweldige cast en regie, is ‘Oldboy’ een film die je niet mag missen.

Blade of Immortal (2017)

Deze film, gebaseerd op Hiroaki Samura’s manga ‘Mugen no Juunin’, vertelt het verhaal van Manji, een huurmoordenaar die onsterfelijk is geworden nadat hij een mysterieuze vrouw redde en een bijzondere aanval onderging. De film is een bloederige en epische reis van actie en vechtscènes. Fans van de manga-serie zullen deze film zeker waarderen.

Blade of the Immortal (2017)

Blade of the Immortal (2017) on IMDb

Lees verder »

I Am a Hero (2016)

In deze horror-komedie gebaseerd op de manga van Kengo Hanazawa, volgen we de dagelijkse beslommeringen van Hideo Suzuki, een assistent manga-artiest die moet zien te overleven wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt in Tokio. De film heeft een geweldige mix van humor en horror, waardoor het een van de beste films in zijn genre is.

I Am a Hero (2016)

I Am a Hero (2015) on IMDb

Lees verder »

Alita: Battle Angel (2019)

Onze volgende film, ‘Alita: Battle Angel’, gebaseerd op de manga van Yukito Kishiro, speelt zich af in een dystopische toekomstwereld waarin cyborgs de norm zijn. Het verhaal draait om Alita, een cyborg die ontwaakt zonder herinneringen en onderdeel wordt van een gewelddadige sport genaamd ‘Motorball’. Met geweldige special effects en actievolle scènes, is Alita een film die je niet wilt missen.

Alita: Battle Angel (2019)

Alita: Battle Angel (2019) on IMDb

Lees verder »

Ghost in the Shell (2017)

Scarlett Johansson speelt de hoofdrol in deze verfilming van de manga-serie van Masamune Shirow. Gezien het controversiële onderwerp van ‘whitewashing’ was de film omstreden, maar dat weerhield het er niet van om een goede film te zijn. Johansson speelt de rol van een cyborg-agent, die jacht maakt op cybercriminelen in een futuristische wereld.

Ghost in the Shell (2017)

Ghost in the Shell (2017) on IMDb

Lees verder »

Kingdom (2019)

Deze film, gebaseerd op de manga-serie van Yasuhisa Hara, is een verhaal van oorlog en politiek, gevestigd in het China van de 5e eeuw voor Christus. Het verhaal volgt de reis van Shin, een jonge jongen die droomt van glorie en er alles aan doet om een krijger te worden. De film is een meeslepend epos waarvan je zeker zult genieten.

Kingdom (2019)

Kingdom (2019) on IMDb

Lees verder »

Our Little Sister (2016)

Deze film, gebaseerd op de manga van Akimi Yoshida, vertelt het verhaal van drie zussen die hun jongere halfzusje, die net hun vader heeft verloren, uitnodigen om bij hen te komen wonen. Het is een prachtig verhaal over familie, liefde en verbondenheid. Met een geweldige cast en een meeslepend verhaal, is ‘Our Little Sister’ een van de beste drama-films die gebaseerd zijn op manga.

Our Little Sister (2016)

Little Sister (2016) on IMDb

Lees verder »

Kite (2014)

Gebaseerd op de gelijknamige anime-serie uit 1998, volgt deze film de 17-jarige Sawa, die haar ouders heeft verloren aan een drugskartel en nu wordt opgeleid als huurmoordenaar om wraak te nemen. De film is gevuld met actie, gewelddadige scènes en een geweldige soundtrack. Als je van anime-gebaseerde films houdt, is ‘Kite’ zeker een aanrader.

Kite (2014)

Kite (2014) on IMDb

Lees verder »

Death Note (2017)

Deze verfilming van de beroemde manga-serie van Tsugumi Ohba vertelt het verhaal van een student genaamd Light Yagami, die een notitieboekje vindt waarin hij de naam van iedereen kan schrijven die hij wil doden. Met de hulp van de mysterieuze Ryuk, begint hij een missie om de wereld te bevrijden van het kwaad. De film is gevuld met spanning, actie en een geweldige cast.

Death Note (2017)

Death Note (2017) on IMDb

Lees verder »

En daar heb je het! Onze lijst met de 10 beste films gebaseerd op manga. Of je nu van actie, horror of drama houdt, er is voor elk wat wils. We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het vinden van een geweldige film om te kijken. Veel plezier met kijken!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Japanse tekenfilms (anime)

Chinese tekenfilms (anime)

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!