Marvel’s Avengers Cast & Characters

Bekend van Marvel Comics en films, zijn de Avengers een unieke, onderling verbonden groep superhelden. Ontdek wie ze zijn en hun superkrachten. En wie zijn de oorspronkelijke tot nieuwe leden, en hoe hun verhalen samenvloeien!

Alle Avengers karakters

Iron-man - Tony Stark

Iron Man, ofwel Tony Stark, is een geniale uitvinder en miljardair die een geavanceerd exoskeletpak heeft gecreëerd voor gevechten en vluchten. Met zijn scherpe verstand en technologische hoogstandjes bestrijdt hij misdaad en verdedigt hij de wereld als een cruciaal lid van de Avengers.
Robert Downey Jr

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. is een veelgeprezen Amerikaanse acteur, bekend om zijn transformerende acteercarrière, met memorabele rollen in films zoals "Chaplin", en hij verwierf wereldwijde bekendheid door zijn vertolking van Tony Stark/Iron Man.

Iron-man

Captain America - Steve Rogers

Captain America, oftewel Steve Rogers, werd door een experimenteel serum in de Tweede Wereldoorlog getransformeerd tot een supersoldaat en staat als symbool voor vrijheid en patriottisme, vechtend met zijn onbreekbare schild en leidend met integriteit als een iconisch lid van de Avengers.
Chris Evans

Chris Evans

Chris Evans is een Amerikaanse acteur, bekend om zijn charismatische vertolkingen in een reeks films, waarbij hij bijzonder wordt geprezen voor zijn rol als Captain America in het Marvel Cinematic Universe, waarbij hij een beeld neerzet van moed, integriteit en leiderschap.

captain-america

Thor

Thor, de machtige krijger uit Asgard, handelt roekeloos, wat leidt tot zijn verbanning naar de Aarde door zijn vader Odin, terwijl zijn moeder Frigga hem liefdevol vanuit de verte blijft steunen en gadeslaan tijdens zijn pad naar ware heldendom en zelfontdekking. Bekijk alle Thor karakters

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Geboren op 11 augustus 1983 in Melbourne, staat Chris Hemsworth internationaal bekend om zijn rol als Thor in het Marvel Cinematic Universe, en heeft zijn fysieke en acteertalenten benut in diverse films en genres, waaronder actie, komedie en drama.

Thor

Hulk - Bruce Banner

De Hulk oftewel Bruce Banner, een briljante wetenschapper die, na blootstelling aan gammastraling, verandert in een enorm, ongelooflijk sterk, groen wezen wanneer hij boos of gestrest is.

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo is een Amerikaanse acteur, producer en politiek activist, bekend om zijn veelzijdige rollen in films, waaronder zijn vertolking van Bruce Banner/The Hulk

Hulk

Star-Lord -Peter Quill

Peter Quill, ook bekend als Star-Lord, is een roekeloze, humoristische, en zelfbenoemde legendarische ruimteavonturier en de leider van het kosmische heldenteam Guardians of the Galaxy. Bekijk hier de rest van de cast & karakters

Chris Pratt

Chris Pratt

Chris Pratt is een Amerikaanse acteur bekend om zijn charismatische en komische rollen in zowel televisie als film, waaronder Parks and Recreation en de Guardians of the Galaxy en Jurassic World filmfranchises.

Ant-Man - Scott Lang

Ant-Man, de Marvel-superheld, kan dankzij een speciaal pak van grootte veranderen, van minuscuul tot reusachtig, en communiceert met insecten om de wereld te beschermen tegen diverse dreigingen en schurken, zowel alleen als samen met de Avengers.
Paul Rudd

Paul Rudd

Paul Rudd is een Amerikaanse acteur, komiek en producent, bekend om zijn jeugdige uitstraling en rollen in zowel komedies als superheldenfilms, waaronder die van Scott Lang/Ant-Man.

Ant-man

The Wasp - Hope van Dyne

The Wasp, oftewel Hope van Dyne, is een superheldin uitgerust met een pak dat haar in staat stelt om van grootte te veranderen, te vliegen en bio-elektrische energiestoten af te vuren, terwijl ze samenwerkt met Ant-Man in hun gezamenlijke avonturen.

Evangeline Lilly

Evangeline Lilly is een Canadese actrice en auteur, bekend om haar hoofdrol als Kate Austen in de televisieserie Lost, haar optredens in films zoals The Hurt Locker en Real Steel, en haar rol als The Wasp in Ant-man.

War Machine - James Rhodes

War Machine, oftewel James “Rhodey” Rhodes, is een militaire officier en piloot die een gepantserd pak draagt, vergelijkbaar met dat van Iron Man, uitgerust met zware wapens om gerechtigheid af te dwingen en het kwaad te bestrijden.

Terrence Howard

Terrence Howard is een Amerikaanse acteur en zanger, bekend om zijn kenmerkende fluweelzachte stem en veelzijdige rollen in films zoals Hustle & Flow en Iron Man, en de televisieserie Empire.

Don Cheadle

Don Cheadle

Don Cheadle is een gevierde Amerikaanse acteur, producent en auteur, bekend om zijn veelzijdige rollen in films zoals Hotel Rwanda en als James "Rhodey" Rhodes War Machine.

War Machine

Falcon - Sam Wilson

Sam Wilson, ook bekend als Falcon, is een superheld met een technologisch geavanceerd vleugelpak die vecht tegen het kwaad, te zien in diverse Marvel-films waaronder Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Civil War, en Avengers: Infinity War.

Anthony Mackie

Anthony Mackie

Anthony Mackie is een veelzijdige Amerikaanse acteur, bekend om zijn rollen in zowel films als toneelstukken, waaronder zijn vertolking van Sam Wilson/Falcon in verschillende Marvel-films en zijn bekroonde optredens in producties zoals Ma Rainey's Black Bottom en he Hurt Locker.

The Falcon

Hawkeye - Clint Barton

Hawkeye, wiens echte naam Clint Barton is, is een meesterlijke boogschutter en voormalig speciaal agent die met ongelooflijke precisie en een verscheidenheid aan speciaal ontworpen pijlen vecht tegen het kwaad, en verschijnt in films zoals Thor (2011), The Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Endgame (2019), en Black Widow (2021).

Jeremy Renner

Jeremy Renner

Anthony Mackie is een veelzijdige Amerikaanse acteur, bekend om zijn rollen in zowel films als toneelstukken, waaronder zijn vertolking van Sam Wilson/Falcon in verschillende Marvel-films en zijn bekroonde optredens in producties zoals Ma Rainey's Black Bottom en he Hurt Locker.

Hawkeye

Nick Fury

Nick Fury is de voormalige, sluwe directeur van S.H.I.E.L.D. die het Avengers Initiative leidt en superhelden rekruteert om samen te werken en de wereld te beschermen tegen complexe bedreigingen.
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson is een iconische Amerikaanse acteur, bekend om zijn krachtige en charismatische optredens in een breed scala aan films, variërend van actie en drama tot komedie, waaronder Pulp Fiction, Jurassic Park, en in de Avengers als Nick Fury.

Nick Fury

Black Widow - Natasha Romanoff

Black Widow, oftewel Natasha Romanoff, is een voormalige Russische spionne en een hoog opgeleide vechtkunstenaar en sluipschutter die zich bekeert tot S.H.I.E.L.D. agente en lid wordt van de Avengers om wereldwijde dreigingen te bestrijden.
scarlett johansson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson is een veelgeprezen Amerikaanse actrice en zangeres, bekend om haar diverse rollen in films zoals "Lost in Translation", "Marriage Story" en als Natasha Romanoff/Black Widow in de Avengers-films.

Scarlet Witch - Wanda Maximoff

Scarlet Witch, ofwel Wanda Maximoff, is een krachtig personage met telekinetische en reality-veranderende krachten, die worstelt met haar tragische verleden terwijl ze haar plek vindt binnen het Avengers-team.
Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen

Elizabeth Olsen is een getalenteerde Amerikaanse actrice, bekend om haar diepgaande en gevoelige vertolkingen in zowel onafhankelijke films als grote blockbusters, waaronder haar rol als Wanda - Scarlet Witch.

Scarlet Witch

Quicksilver - Pietro Maximoff

Quicksilver, oftewel Pietro Maximoff, is een supersnelle mutant die de tijd lijkt te vertragen met zijn ongelofelijke snelheid, gekenmerkt door zijn impulsiviteit en beschermende houding ten opzichte van zijn zus Wanda Maximoff, de Scarlet Witch.
Aaron-Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson speelt het personage in het Marvel Cinematic Universe, specifiek in de film "Avengers: Age of Ultron" (2015).

Evan Peters

Evan Peters

Evan Peters vertolkt een andere versie van Quicksilver in de "X-Men" filmreeks geproduceerd door 20th Century Fox, te zien in "X-Men: Days of Future Past" (2014), "X-Men: Apocalypse" (2016), en "X-Men: Dark Phoenix" (2019). Deze versie van het personage heeft een iets ander achtergrondverhaal.

Vision

Vision is een synthetische entiteit met een krachtige energiesteen in zijn voorhoofd, die beschikt over superintelligentie, kracht, en de mogelijkheid om te vliegen en door objecten te faseren, terwijl hij worstelt met zijn identiteit en menselijkheid als lid van de Avengers.
Paul Bettany

Paul Bettany

Paul Bettany is een Engelse acteur, bekend om zijn veelzijdige rollen in films zoals A Beautiful Mind, Master and Commander, en zijn vertolking van Vision in het Marvel Cinematic Universe.

Vision

Black Panther - T’Challa

Black Panther, ofwel T’Challa, is de koning van het fictieve Afrikaanse land Wakanda, die superieure fysieke kracht, behendigheid en intelligentie bezit, evenals toegang tot geavanceerde technologie en wijsheid, terwijl hij zijn volk leidt en de wereld beschermt tegen dreigingen.
Chadwick Boseman

Chadwick Boseman

Chadwick Boseman was een inspirerende Amerikaanse acteur, geliefd om zijn iconische rollen zoals Jackie Robinson in "42", James Brown in "Get On Up", en vooral als T’Challa in Black Panther, wiens leven en carrière tragisch werden verkort door kanker.

Black panther

Doctor Strange - Stephen Strange

Doctor Strange, de Marvel-superheld, gebruikt mystieke en magische krachten om met zijn unieke vaardigheden realiteit te manipuleren en de aarde te beschermen tegen ondenkbare kosmische dreigingen en duistere krachten.

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch is een befaamde Engelse acteur, bekend om zijn veelzijdige rollen in film, televisie en theater, waaronder zijn vertolkingen als Sherlock Holmes in de BBC-serie Sherlock en als Doctor Strange.

Doctor strange

Captain Marvel - Carol Danvers

Captain Marvel, ofwel Carol Danvers, is een Marvel Comics superheldin die buitengewone krachten zoals supersterkte, vliegvermogen en energieprojectie bezit, verkregen door een ongeluk waarbij haar DNA fuseerde met dat van de alien Kree, waardoor ze zich ontpopt als een cruciale verdediger van de aarde tegen intergalactische dreigingen.
Brie Larson

Brie Larson

Brie Larson is een Academy Award-winnende Amerikaanse actrice en filmmaker, bekend om haar krachtige vertolkingen in films zoals Room en haar rol als superheldin Captain Marvel.

captain marvel

Spider-man - Peter Parker

Spider-Man, oftewel Peter Parker, is een superheld uit de Marvel strips die na gebeten te zijn door een radioactieve spin over buitengewone krachten beschikt. Met zijn beroemde motto “Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid” bestrijdt hij misdaad in New York City.

Tobey Maguire

Tobey Maguire speelde Spider-Man in de trilogie geregisseerd door Sam Raimi: "Spider-Man" (2002), "Spider-Man 2" (2004) en "Spider-Man 3" (2007).

Andrew Garfield

Andrew Garfield speelde Spider-Man in de "The Amazing Spider-Man" films: "The Amazing Spider-Man" (2012) en "The Amazing Spider-Man 2" (2014).

Tom Holland

Tom Holland

Tom Holland speelt Spider-Man in de laatste Marvel-films, te beginnen met zijn introductie in Captain America: Civil War (2016), gevolgd door Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) en Spider-Man: No Way Home (2021).

spider-man personage

The Avengers (2012)

 • Iron Man (Tony Stark)
 • Captain America (Steve Rogers)
 • Thor
 • The Hulk (Bruce Banner)
 • Black Widow (Natasha Romanoff)
 • Hawkeye (Clint Barton)

Avengers: Age of Ultron (2015)

 • Toegevoegd:
  • War Machine (James “Rhodey” Rhodes)
  • Falcon (Sam Wilson)
  • Scarlet Witch (Wanda Maximoff)
  • Quicksilver (Pietro Maximoff)
  • Vision

Captain America: Civil War (2016)

 • Toegevoegd:
  • Ant-Man (Scott Lang)
  • Black Panther (T’Challa)
  • Spider-Man (Peter Parker)

Avengers: Infinity War (2018)

 • Guardians of the Galaxy (Toegevoegd)
  • Star-Lord (Peter Quill)
  • Gamora
  • Drax the Destroyer
  • Rocket Raccoon
  • Groot
  • Mantis
  • Nebula

Avengers: Endgame (2019)

 • Andere geallieerden en tijdelijke leden (Toegevoegd)
  • Valkyrie
  • Wong
  • Pepper Potts (in het Rescue pantser)
  • Korg
  • Miek

Tussenliggende films: Andere films in het Marvel Cinematic Universe (MCU) introduceren of verdiepen verschillende personages, waaronder:

 • Doctor Strange (2016) introduceert Doctor Strange (Stephen Strange).
 • Captain Marvel (2019) introduceert Captain Marvel (Carol Danvers).

Overige en televisieseries: Verdere personages en bondgenoten kunnen worden geïntroduceerd in andere MCU-films en Disney+ series, waaronder “The Falcon and the Winter Soldier”, “WandaVision”, en andere toekomstige projecten.

Avengers all characters list

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle Spider-man films

Alle Captain America films

– Beste Marvel films

– Alle Iron Man films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.