Alle Thor films in juiste volgorde + cast

Heb je één of nog geen film van Thor gezien en wil je graag weten wat de juiste volgorde is om de films te bekijken? Dan ben je op het juiste adres, dit is de lijst met de juiste chronologische volgorde om de films te bekijken + ratings.

Thor films in chronologische volgorde

Thor (2011)

De eerste film, simpelweg Thor getiteld, kwam uit in 2011 en markeerde het begin van een ongelooflijke reis voor de Noorse God van de Donder. De film volgt Thor als hij door zijn vader Odin uit Asgard wordt verbannen vanwege zijn arrogantie en trots en wordt gedwongen zich een weg naar huis te vechten.

Thor (2011)

Thor (2011) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Assemble (2012)

De volgende in de chronologische volgorde is The Avengers, uitgebracht in 2012. In deze film bundelt Thor zijn krachten met andere superhelden zoals Iron Man, Hulk, Captain America en Black Widow om de wereld te redden van Loki en zijn Chitauri-leger.

Avengers: Assemble (2012)

The Avengers (2012) on IMDb

Lees verder »

Thor: The Dark World (2013)

Het volgende hoofdstuk van de Thor-saga kwam in 2013 met de release van Thor: The Dark World Deze film volgt Thor terwijl hij Asgard probeert te redden van Malekith en zijn duistere elfen. Onderweg leert hij hoe belangrijk het is om samen te werken met zijn mede-Avengers en ontplooit hij zijn volledige potentieel.

Thor: The Dark World (2013)

Thor: The Dark World (2013) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Age of Ultron (2015)

In 2015 bracht Marvel de epische kaskraker Avengers: Age of Ultron uit met Thor in een grote rol. In deze film moeten de Avengers het opnemen tegen een krachtige kunstmatige intelligentie die is gemaakt door Tony Stark om de wereld van de ondergang te redden.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron (2015) on IMDb

Lees verder »

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok werd uitgebracht in 2017 en markeerde een belangrijk keerpunt voor Thor, want hij wordt gedwongen om zijn lang verloren zus Hela en haar vernietigende krachten te confronteren. Samen met de Hulk, Loki en andere helden moet Thor een manier vinden om Asgard van de ondergang te redden.

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

De volgende twee films in de reeks zijn Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. In deze twee films speelt Thor een belangrijke rol als hij de Avengers helpt in hun strijd tegen Thanos en zijn volgelingen. Samen met Iron Man, Captain America, en de andere Avengers moet Thor een manier vinden om Thanos te verslaan en vrede terug te brengen in het universum.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Avengers Endgame (2019)

 

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Lees verder »

Thor: Love and Thunder (2022)

Tot slot heeft Marvel aangekondigd dat Thor: Love and Thunder in 2022 zal verschijnen. Dit wordt het vierde deel van de Thor-franchise en zal zeker meer epische avonturen met onze geliefde held brengen.

Thor: Love and Thunder (2022)

Thor: Love and Thunder (2022) on IMDb

Lees verder »

Dus daar heb je het: alle Thor films in chronologische volgorde! We hopen dat je dit bericht nuttig vond en dat je de hele Thor saga nu beter begrijpt. Bedankt voor het lezen en veel kijkplezier! En bekijk ook de andere Marvel films hieronder.

Characters en Cast Thor films

In de Thor-films navigeert een stellaire cast door een universum van goden en mythische wezens, waarbij elke acteur een uniek karakter belichaamt; Verdiepen je in de identiteiten en relaties binnen de koninklijke familie van Asgard en de personages daaromheen.

Thor

Thor, de machtige krijger uit Asgard, handelt roekeloos, wat leidt tot zijn verbanning naar de Aarde door zijn vader Odin, terwijl zijn moeder Frigga hem liefdevol vanuit de verte blijft steunen en gadeslaan tijdens zijn pad naar ware heldendom en zelfontdekking.
Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

Geboren op 11 augustus 1983 in Melbourne, staat Chris Hemsworth internationaal bekend om zijn rol als Thor in het Marvel Cinematic Universe, en heeft zijn fysieke en acteertalenten benut in diverse films en genres, waaronder actie, komedie en drama.

Thor

Odin

Odin is de soevereine en wijze heerser van Asgard, die, ondanks zijn strenge uiterlijk, een diepe liefde en toewijding koestert voor zijn kinderen en zijn rijk, terwijl hij navigeert door complexe familiedynamiek en kosmische bedreigingen.
Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins is een gerenommeerde Welshe acteur, bekend om zijn veelzijdige rollen in films en theater, waaronder zijn iconische vertolking van Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs en als Odin in het Marvel Cinematic Universe.

Odin

Frigga

Frigga, de koningin van Asgard, is een wijze en zorgzame moederfiguur die diep betrokken is bij het leven van haar zonen Thor en Loki, en die kracht en stabiliteit biedt binnen de koninklijke familie te midden van kosmische conflicten en familiedynamiek.

Rene Russo

Rene Russo

Rene Russo is een Amerikaanse actrice, bekend om haar rollen in een reeks van populaire films, waaronder Lethal Weapon, Tin Cup, en Nightcrawler, alsook voor haar vertolking van Frigga in de Thor-films.

Frigga

Loki

Loki is een sluw en charismatisch personage dat vaak worstelt met zijn identiteit en loyaliteit, balancerend tussen het zijn van een schurk en een onwillige held, met een scherpe intelligentie en een neiging tot chaos.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston is een Engelse acteur, bekend om zijn veelzijdige rollen in zowel film als theater, met name als de charismatische anti-held Loki in de Thor- en Avengers-films, alsook voor zijn opvallende vertolking in de dramafilm Midnight in Paris.

Jane Foster

Jane Foster is een briljante en vastberaden astrofysicus die onverwachts betrokken raakt bij de wereld van de goden van Asgard, waarbij ze een romantische band opbouwt met Thor terwijl ze de mysteries van het universum onderzoekt.

Natalie Portman

Natalie Portman is een Academy Award-winnende actrice, bekend om haar rollen in films zoals Black Swan, de Star Wars prequels, en de Thor-franchise.

Jane Foster

Heimdall

Heimdall is de waakzame en loyale bewaker van de Bifröst-brug in de Noorse mythologie, gepositioneerd om de goden te beschermen tegen aanvallen van reuzen en andere bedreigingen.

Idris Elba

Idris Elba

Idris Elba is een veelzijdige Britse acteur, producent en muzikant, bekend om zijn indrukwekkende en charismatische vertolkingen in zowel film als televisie, waaronder rollen in "The Wire", "Luther", en het Marvel Cinematic Universe.

Heimdall

Hulk

De Hulk oftewel Bruce Banner, een briljante wetenschapper die, na blootstelling aan gammastraling, verandert in een enorm, ongelooflijk sterk, groen wezen wanneer hij boos of gestrest is.

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo is een Amerikaanse acteur, producer en politiek activist, bekend om zijn veelzijdige rollen in films, waaronder zijn vertolking van Bruce Banner/The Hulk

Hulk

Peter Quill - Star-Lord

Peter Quill, ook bekend als Star-Lord, is een roekeloze, humoristische, en zelfbenoemde legendarische ruimteavonturier en de leider van het kosmische heldenteam Guardians of the Galaxy.

Chris Pratt

Chris Pratt

Chris Pratt is een Amerikaanse acteur bekend om zijn charismatische en komische rollen in zowel televisie als film, waaronder Parks and Recreation en de Guardians of the Galaxy en Jurassic World filmfranchises.

Hela

Hela, die de meedogenloze en gevreesde godin van de dood is, alsook de verstoten oudere zus van Thor, keert na lange afwezigheid terug met de ambitie en het vastberaden plan om de controle over Asgard te herwinnen, te veroveren en als haar rijk te heersen.
Cate Banchett

Cate Blanchett

Cate Blanchett is een veelgeprezen Australische actrice, bekend om haar elegante uitstraling en veelzijdige rollen in zowel film als theater, waaronder bekroonde vertolkingen in films als The Aviator en Blue Jasmine.

Hela

Sif

Sif is een dappere en loyale Asgardiaanse krijger, die bekend staat om haar indrukwekkende gevechtsvaardigheden en die een hechte en onwankelbare vriendschap deelt met de titulaire held, Thor.

Jaimie Alexander

Jaimie Alexander is een Amerikaanse actrice, het best bekend voor haar rollen als de stoere en loyale krijger Sif in de Thor"-films en als Jane Doe in de televisieserie Blindspot.

Sif

Hawkeye

Hawkeye, wiens echte naam Clint Barton is, is een meesterlijke boogschutter en voormalig speciaal agent die met ongelooflijke precisie en een verscheidenheid aan speciaal ontworpen pijlen vecht tegen het kwaad, en verschijnt in films zoals Thor (2011), The Avengers (2012), Avengers: Age of Ultron (2015), Captain America: Civil War (2016), Avengers: Endgame (2019), en Black Widow (2021).

Jeremy Renner

Jeremy Renner

Anthony Mackie is een veelzijdige Amerikaanse acteur, bekend om zijn rollen in zowel films als toneelstukken, waaronder zijn vertolking van Sam Wilson/Falcon in verschillende Marvel-films en zijn bekroonde optredens in producties zoals Ma Rainey's Black Bottom en he Hurt Locker.

Hawkeye

Nick Fury

Nick Fury is de voormalige, sluwe directeur van S.H.I.E.L.D. die het Avengers Initiative leidt en superhelden rekruteert om samen te werken en de wereld te beschermen tegen complexe bedreigingen.
Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson is een iconische Amerikaanse acteur, bekend om zijn krachtige en charismatische optredens in een breed scala aan films, variërend van actie en drama tot komedie, waaronder Pulp Fiction, Jurassic Park, en in de Avengers als Nick Fury.

Nick Fury

Thor Family tree

Thor Family-tree
Voeg hier je tooltip-tekst toe

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle Spider-man films

Alle Captain America films

– Beste Marvel films

– Alle Iron Man films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.