Alle Guardians of the Galaxy films in de juiste volgorde + cast

Ben je helemaal verknocht aan Guardians of the Galaxy of ben je juist klaar om jezelf onder te dompelen in deze epische kosmische avonturen? Nou, dan ben je hier op de perfecte plek beland! Neem een sprong in het diepe en ontdek de buitenaardse wereld van Guardians of the Galaxy door alle films in de juiste volgorde te bekijken. Laat je betoveren door het samenspel van humor, actie en onvergetelijke personages terwijl je meedeint op de kosmische golven van dit intergalactische spektakel!

Guardians of the Galaxy chronologische volgorde

Guardians Of The Galaxy (2014)

Het verhaal begon in 2014 met onze groep helden: Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket Racoon en Groot. Onder leiding van Peter Quill – ook wel bekend als Star-Lord – kwamen ze samen en redden ze in de eerste film het heelal van de ondergang.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Twee jaar later keerden de Guardians terug met een geheel nieuwe missie in Guardians of the Galaxy Vol. 2! Dit keer moesten ze het opnemen tegen een machtige vijand genaamd Ego, die toevallig Star-Lords lang verloren vader was. Nadat ze hem hadden verslagen en de vrede hadden hersteld, vervolgden ze hun reis door het heelal.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) on IMDb

Lees verder »

Avengers: Infinity War (2018)

De volgende stap in de saga was Avengers: Infinity War (2018). In deze film sloegen de Guardians de handen ineen met Earth’s Mightiest Heroes om te proberen Thanos ervan te weerhouden de helft van al het leven in het universum te vernietigen. Maar ondanks al hun inspanningen konden ze hem niet stoppen en moesten ze hulpeloos toezien hoe hij alle zes de Infinity Stones verzamelde en gebruikte voor zijn kwaadaardige plan.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Avengers Endgame (2019)

Na de verwoestende gebeurtenissen van Infinity War moesten de Guardians de draad weer oppakken en proberen hun leven opnieuw op te bouwen in Avengers: Endgame (2019). Het team vocht nog een laatste keer dapper tegen Thanos en slaagde er uiteindelijk in om de snap terug te draaien. Nadat ze Thanos voorgoed hadden verslagen, vormden ze een nieuwe band met de machtigste helden van de aarde en gingen ze op weg naar een nieuwe toekomst.

Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

Lees verder »

Thor: Love and Thunder (2022)

In het derde team wordt herenigd met Thor om een nieuwe kosmische dreiging het hoofd te bieden – en deze keer krijgen ze hulp van Valkyrie, Korg, Miek en zelfs Jane Foster!

Thor: Love and Thunder (2022)

Thor: Love and Thunder (2022) on IMDb

Lees verder »

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)​ moet Peter Quill zijn team bij elkaar brengen om het universum te verdedigen en tegelijkertijd een van hun eigen leden te beschermen. Deze missie, als ze er niet in slagen om deze succesvol te volbrengen, zou wel eens het einde kunnen betekenen van de Guardians zoals we ze kennen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) on IMDb

Lees verder »

Veel plezier en neem ook een kijk bij de andere Marvel films hieronder.

Cast van Guardians of the Galaxy + Characters

Star-Lord -Peter Quill

Peter Quill, ook bekend als Star-Lord, is een roekeloze, humoristische, en zelfbenoemde legendarische ruimteavonturier en de leider van het kosmische heldenteam Guardians of the Galaxy.

Chris Pratt

Chris Pratt

Chris Pratt is een Amerikaanse acteur bekend om zijn charismatische en komische rollen in zowel televisie als film, waaronder Parks and Recreation en de Guardians of the Galaxy en Jurassic World filmfranchises.

Gamora

Gamora, geadopteerde dochter van Thanos in de Marvel Comics, is een formidabele krijger en lid van de Guardians of the Galaxy, die haar uitzonderlijke vechtvaardigheden inzet om het universum te beschermen tegen kosmische dreigingen, terwijl ze haar duistere verleden en complexe familiedynamiek navigeert.
Zoe Saldana

Zoe Saldaña

Zoe Saldana is een Amerikaanse actrice, bekend om haar rollen in sciencefictionfilms, waaronder haar vertolkingen als Nyota Uhura in de Star Trek-serie, Neytiri in Avatar, en Gamora in Guardians of the Galaxy.

Gamora

Groot

Groot is een uniek, boomachtig superheldpersonage afkomstig uit Marvel Comics, wereldwijd bekend om zijn buitengewone regeneratieve krachten, zijn iconische uitspraak “I am Groot”, en zijn cruciale rol als liefdevolle en onwrikbaar loyale beschermer binnen het dynamische Guardians of the Galaxy-team.
Vin Diesel

Vin Diesel

Vin Diesel is een prominente Amerikaanse acteur en producent, beroemd om zijn hoofdrollen in actiefranchises zoals Fast and Furious, xXx, en als de stem van Groot.

Groot

Rocket Raccoon

Rocket Raccoon is een wasbeerpersonage uit de Marvel Comics, bekend om zijn scherpe intelligentie, meesterschap in wapens en technologie, en sarcastische humor, die als kernlid van de Guardians of the Galaxy bijdraagt aan het team met zijn vechtvaardigheden en strategisch inzicht.

Bradley Cooper

Bradley Cooper

Bradley Cooper is een Amerikaanse acteur en filmmaker, gekend voor zijn rollen in The Hangover en A Star Is Born, en heeft meerdere Academy Award-nominaties ontvangen.

Rocket Raccoon

Drax the Destroyer

Drax the Destroyer wordt gekarakteriseerd door zijn indrukwekkende fysieke kracht, verlangen naar wraak tegen de schurk Thanos, en onbedoeld komische ernst in de Guardians of the Galaxy-filmreeks.

Dave Bautista

Dave Bautista

Dave Bautista is een Amerikaanse acteur, voormalig professioneel worstelaar en mixed martial artist, bekend om zijn rol als Drax in het Marvel Cinematic Universe en zijn tijd bij World Wrestling Entertainment (WWE).

Drax the Destroyer

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Alle Spider-man films

Alle Captain America films

– Beste Marvel films

– Alle Iron Man films

– Alle Thor films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.