Leuke films voor 8-jarigen top 10

Ben je een ouder of voogd van een 8-jarige die op zoek is naar leuke films om te kijken? Nou, zoek dan niet verder! We hebben de ultieme lijst samengesteld van top 10 films die zeker een glimlach en een lach opwekken. Van live action films, tot geanimeerde klassiekers, deze films zorgen voor urenlang vermaak voor het hele gezin. Dus pak de popcorn, leun achterover en ontspan – het is filmtijd! 

 

Top 10 leuke films voor 8-jarigen

The Iron Giant (1999)

Dit hartverwarmende verhaal over vriendschap tussen een buitenaardse robot en een jongetje is zowel spannend als grappig. Met een geweldige cast van personages is deze klassieker zeker geliefd bij 8-jarigen (en hun ouders ook!).

The Iron Giant (1999)

The Iron Giant (1999) on IMDb

Lees verder »

The Princess Bride (1987)

Een cultklassieker, dit romantische komische avontuur is er een die je 8-jarige zeker zal vermaken met zijn humoristische personages en verhaallijn. Robin Wright speelt de hoofdrol als de mooie prinses die gered moet worden van een kwaadaardige prins! 

The Princess Bride (1987)

The Princess Bride (1987) on IMDb

Lees verder »

Zootopia (2016)

Deze animatiefilm volgt Judy Hopps, een groentje van de politie die samenwerkt met oplichter Nick Wilde om een mysterie op te lossen over vermiste dieren. Onderweg leren ze over echte vriendschap en acceptatie in deze grappige maar ontroerende film. 

Zootopia (2016)

Zootopia (2016) on IMDb

Lees verder »

Kung Fu Panda (2008)

Deze schattige pandabeer heeft niet alleen een indrukwekkende set kungfu-bewegingen, hij is zich ook zeer bewust van zijn imago. Uw kinderen zullen niet alleen helemaal in de ban zijn van dit geanimeerde avontuur en de kleurrijke personages, maar ze zullen ook een aantal waardevolle lessen meekrijgen over doorzettingsvermogen, loyaliteit en moed bij tegenslag. 

Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Lees verder »

Big Hero 6 (2014)

Als je 8-jarige van superhelden houdt, dan zal hij Big Hero 6 geweldig vinden! De reis van Hiro Hamada volgen terwijl hij zijn stad probeert te redden van gevaar, geholpen door zijn robotvriend Baymax, zorgt voor een geweldig avontuur dat onderweg vol lachsalvo’s zit. 

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 (2014) on IMDb

Lees verder »

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Deze hilarische film volgt uitvinder Flint Lockwood die een machine maakt die water in voedsel verandert, wat hem op een buitenaards avontuur vol verrassingen brengt! Je 8- jarige zal zeker genieten van het kijken naar deze maffe film vol met voedsel woordspelingen in overvloed!  

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009) on IMDb

Lees verder »

Sing (2016)

In deze muzikale animatiefilm met verschillende getalenteerde beroemdheden, zoals Matthew McConaughey en Reese Witherspoon, probeert Buster Moon zijn theater van een faillissement te redden door een zangwedstrijd te organiseren in de hoop nieuw talent te vinden dat hem van de financiële ondergang kan redden. Het zal je kind zeker vermaken met zijn aanstekelijke deuntjes en lieve personages! 

Sing (2016)

Sing (2016) on IMDb

Lees verder »

The Incredibles (2004)

Deze superheldenfamilie neemt het op tegen een kwaadaardige schurk om hun stad te beschermen, terwijl ze onderweg belangrijke lessen leren over moed en samenwerken als eenheid! Je 8-jarige zal meteen weg zijn van deze fantastische film! 

The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) on IMDb

Lees verder »

The Lego Movie (2014)

Als Emmet Brickowski voor de meest bijzondere persoon ooit wordt aangezien, gaat hij op een epische zoektocht vol humor en spanning om te bewijzen dat hij waardig genoeg is voor zijn nieuwe titel! Met geestige dialogen en onvergetelijke personages zal je 8-jarige deze geweldige filmervaring niet willen missen! 

The Lego Movie (2014)

The Lego Movie (2014) on IMDb

Lees verder »

Shrek (2001)

Volg de avonturen van Shrek als hij op een missie gaat om prinses Fiona te redden uit haar toren die bewaakt wordt door Heer Farquaad, zodat hij zijn geliefde moerashuis terug kan krijgen uit de handen van Farquaad in ruil voor Fiona’s vrijheid. Deze hilarische fantasiefilm is perfect voor elke gelegenheid – vooral als je niets beters te doen hebt dan thuis chillen met je 8-jarige kind! 

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 7-jarigen

Te mild? Kijk dan naar de volgende top 10:

 Leuke films voor 9-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

Top 10 animatiefilms

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!