Leuke films voor 9-jarigen top 10

Op zoek naar leuke films voor 9-jarigen? We hebben een fantastische top 10 voor je! Van magische avonturen tot grappige komedies, deze films zullen elke 9-jarige betoveren. Maak de popcorn klaar en geniet van een geweldige filmavond!

Top 10 leuke films voor 9-jarigen

Zootopia (2016)

Onze nummer één film is Zootopia, een avontuurlijke en grappige film over de slimme en vastberaden Judy Hopps, een konijn uit het platteland die politieagente wil worden in Zootopia, een stad waar alle dieren samenleven. Samen met haar vriend Nick, een sluwe vos, gaat ze op onderzoek uit om verdachte zaken op te lossen.

Zootopia (2016)

Zootopia (2016) on IMDb

Lees verder »

Charlie en de chocolade fabriek (2005)

Op de tweede plaats staat Charlie en de chocoladefabriek. Een klassieker voor jong en oud, waarin we de jonge Charlie ontmoeten die de legendarische chocoladefabriek van Willy Wonka en zijn leuke Oompa Loompas mag bezoeken. De film is fantasierijk en vol prachtige kleuren en personages.

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Charlie and the Chocolate Factory (2005) on IMDb

Lees verder »

Kung Fu Panda (2008)

Deze hilarische en toch spannende film gaat over Po, een panda die diep van binnen een vechtersbaas is en zichzelf bewezen wil zien tegen de kwaadaardige Tai Lung. Door zijn passie voor kung fu wordt Po per ongeluk gekozen om de vijand te verslaan, en hij leert al snel dat kung fu niet alleen om kracht gaat maar ook om wijsheid.

Kung Fu Panda (2008)

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Lees verder »

Home Alone (1990)

Als je op zoek bent naar een goede komedie, dan is Home Alone een goede keuze! Kevin wordt per ongeluk achtergelaten door zijn familie tijdens de kerstvakantie en moet het opnemen tegen twee inbrekers. Zal hij zijn huis en zichzelf veilig weten te houden?

Home Alone (1990)

Home Alone (1990) on IMDb

Lees verder »

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 is een van de meest geliefde films van de afgelopen jaren. Hiro is een briljante tiener uit San Fransokyo die zijn team van vrienden verzamelt om een dodelijke misdaad te bestrijden. Samen met een zorgzame robot genaamd Baymax gaan ze op hun missie om de slechteriken te verslaan.

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 (2014) on IMDb

Lees verder »

The Grinch (2018)

Onze zesde film brengt ons in de kerstsfeer! The Grinch is de geestigste kerstfilm voor de jongere kijkers. Het gaat over de slecht geluimde Grinch, die Santa Claus van zijn kerstviering wil beroven opgezet door de vrolijke inwoners van Whoville. Kan de Grinch deze kerst verpesten of gaan de inwoners van Whoville zijn hart veroveren?

The Grinch (2018)

The Grinch (2018) on IMDb

Lees verder »

Ratatouille (2007)

In onze zevende film gaat het over een rat genaamd Remy met een goed stel smaakpapillen en ambitie om chef-kok te worden. Samen met Linguini, een nieuwe werknemer in een beroemde keuken in Parijs, slaat Remy de handen ineen om de perfecte Ratatouille te bereiden. Zal Remy’s droom om een chef-kok te worden uitkomen?

Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007) on IMDb

Lees verder »

Luca (2021)

Luca is onze achtste film en een echte aanrader! Luca is een verlegen zeemonster, die bij zijn beste vriend op zoek gaat naar een nieuwe ervaring voor hun saaie leven onder water. Op het land ontdekken ze een adembenemende brede wereld voor hen, maar het avontuur brengt risico’s met zich mee. Kunnen Luca en zijn vrienden hun angsten overwinnen?

Luca (2021)

Luca (2021) on IMDb

Lees verder »

Onward (2020)

Onward is een roadtrip-avontuur dat zich afspeelt in een fantasiewereld, geïnspireerd op de middeleeuwen. Twee elvenbroers, Ian en Barley, beginnen aan een zoektocht om hun vader te ontmoeten die ze nooit hebben gekend. Beleef samen met hen het avontuur en vind de betekenisvolle verbindingen die zijn ontstaan tussen broers en ouders.

Onward (2020)

Onward (2020) on IMDb

Lees verder »

Shrek (2001)

Onze laatste film is een echte klassieker: Shrek! In deze humoristische film kunnen kijkers meegenieten van het verhaal over een Oger die een prinses moet redden. Shrek is een goed voorbeeld van hoe nieuw of anders soms goed kan zijn, met de boodschap dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet of waar je vandaan komt, je bent geweldig zoals je bent.

Shrek (2001)

Shrek (2001) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 8-jarigen

Te mild? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 10-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

Top 10 animatiefilms

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!