Leuke films voor 7-jarigen top 10

Zit jij ook wel eens vast in het kiezen van de perfecte film voor jouw 7-jarige? Wij begrijpen het helemaal! Want ja, jouw kind moet vermaakt worden, maar het is ook belangrijk dat het op een educatieve manier gebeurd. Daarom hebben wij een lijst met de top 10 leuke films voor 7-jarigen opgesteld, met een kleine introductie voor elke film. Lees snel verder om erachter te komen welke film perfect is voor jouw kind!

 

Top 10 leuke films voor 7-jarigen

Een luizenleven (1998)

Als er één film is die de aandacht trekt van jouw kind, dan is het wel A Bug’s Life (een luizenleven)! Deze komische animatiefilm speelt zich af in het leven van insecten en neemt jouw kind mee op een avontuur te midden van de natuur. Een verhaal over vriendschap, loyaliteit en moed, met een aantal zeer grappige personages. Dit is absoluut één van onze favoriete films op deze lijst en we kunnen garanderen dat jouw kind zal lachen en genieten van deze kleurrijke film.

A Bug’s Life (1998)

A Bug's Life (1998) on IMDb

Lees verder »

Elemental (2023)

Elemental is een fantastische animatiefilm voor kinderen die zich richt op het leren over de elementen: vuur, water, aarde en lucht. Het neemt jouw kind mee op avontuur met de personages om de belangrijkste aspecten van elk element te ontdekken. Dit is een geweldige film om te kijken met jouw kind, want het is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam.

Elemental (2023)

Elemental (2023) on IMDb

Lees verder »

Aladdin (1992)

Een klassieker die bekend is onder jong en oud. Aladdin is een magisch verhaal met Avontuur, romantiek en veel liedjes en dansjes. Jouw kind zal lachen om de grappige Genie, die wordt ingesproken door de legendarische acteur Robin Williams. Met geweldige muziek en kostuums, is deze film zeker één om mee te nemen in jouw selectie.

Aladdin (1992)

Aladdin (1992) on IMDb

Lees verder »

Astro Kid (2019)

Astro Kid is een ander fantastisch avontuur voor jonge kijkers. Een jongen die vastzit op een vreemde planeet, moet alle gevaren en tegenslagen overwinnen om weer thuis te komen. Het verhaal gaat over doorzettingsvermogen en teamwork. Jouw kind zal zich meegesleept voelen in de wondere wereld van de ruimte en moet er alles aan doen om de hoofdpersoon te steunen.

Astro Kid (2019)

Terra Willy (2019) on IMDb

Lees verder »

The Muppets Movie (2011)

Wie houdt er nu niet van de Muppets? Deze iconische poppen zijn nog steeds geliefd bij jong en oud. In de Muppet Movie nemen deze personages het publiek mee op een avontuurlijke reis door de vreemde wereld van Hollywood. Met zoveel humor en plezier is dit een film die jouw kinderen zeker zullen omarmen.

The Muppets (2011)

The Muppets (2011) on IMDb

Lees verder »

My Little Pony: De Film (2017)

Een geweldige film voor elk kind die op zoek is naar kleur en creativiteit. Jouw kind zal genieten van de vriendschap en magie van My Little Pony terwijl ze problemen oplossen en hindernissen overwinnen. Deze film heeft zoveel geweldige momenten met schattige personages en mooie animatie.

My Little Pony: The Movie (2017)

My Little Pony: The Movie (2017) on IMDb

Lees verder »

Penguins of Madagascar (2014)

Een animatiefilm met grappige blauwe pinguïns. Deze pinguïns komen in allerlei situaties terecht en jouw kind zal veel lachen om hun gekke bedoelingen. Deze film kan jou en jouw kinderen urenlang plezier blijven brengen.

Penguins of Madagascar (2014)

Penguins of Madagascar (2014) on IMDb

Lees verder »

The Minions (2015)

Iedereen is gek op de gele onderdanen van Gru uit Despicable Me. Deze spin-off is gevuld met bananen, slappe grappen en schattige actie in een uitbundige wereld. De Minions zijn zowel grappig als aandoenlijk met hun eigen avontuurlijke verhaal. Een onmisbaar juweeltje voor elke 7-jarige.

Minions (2015)

Minions (2015) on IMDb

Lees verder »

Frozen (2013)

Frozen is een fantastische film die sprankelt met magie en avontuur. Jouw kind zal ondergedompeld worden in een ijskoud en prachtig koninkrijk, terwijl ze het verhaal volgen van Prinses Anna en haar zus, Koningin Elsa. Deze film is gevuld met geweldige muziek, kleurrijke personages en alles wat je kunt verwachten van een geweldige tekenfilm.

Frozen (2013)

Frozen (2013) on IMDb

Lees verder »

Toy Story (1995)

We sparen de beste voor het laatst. Jouw kind zal gegarandeerd lachen en zijn ogen uitkijken naar deze iconische animatiefilm over speelgoed. Het verhaal gaat over het leven dat speelgoed ‘s nachts leidt en de leuke avonturen die ze hebben als mensen weg zijn. Toy Story is een echte klassieker die ook ouderen kunnen waarderen en heeft vervolgens nog andere geweldige delen voortgebracht.

Toy Story (1995)

Toy Story (1995) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 6-jarigen

Te mild? Kijk dan bij de volgende top 10 lijst:

Leuke films voor 8-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

– Top 10 animatiefilms

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!