Leuke films voor 10-jarigen top 10

Ben je op zoek naar leuke films voor 10-jarigen? Zoek niet verder! Deze top 10 lijst biedt een mix van spannende avonturen en hilarische komedies. Perfect voor een gezellige avond thuis. Pak de popcorn en geniet!

Top 10 leuke films voor 10-jarigen

Home Alone (1990)

Het begin van onze lijst is Home Alone, de klassieke kerstfilm over een achtjarige jongen die zijn huis moet verdedigen tegen twee stuntelende inbrekers wanneer zijn familie hem per ongeluk achterlaat op hun vakantie. Hij zal zeker in de smaak vallen door zijn slapstick humor en hartverwarmende momenten. 

Home Alone (1990)

Home Alone (1990) on IMDb

Lees verder »

Yes Day (2021)

De volgende is Yes Day, een originele Netflix-film over een stel dat probeert hun kinderen de beste ja-dag ooit te geven door ja te zeggen op al hun verzoeken. Het zit vol leuke avonturen en grappen die je kleintjes zeker zullen vermaken.  

Yes Day (2021)

Yes Day (2021) on IMDb

Lees verder »

The Goonies (1885)

The Goonies is nog zo’n klassieke film waar kinderen van alle leeftijden dol op zijn – zelfs die van 10 jaar! Dit avontuurlijke verhaal volgt een groep kinderen die op zoek gaan naar een lang verloren piratenschat om hun huis te redden van executie. Vol met spannende actiescènes en veel gelach, dit is er een die ze niet snel zullen vergeten.  

The Goonies (1985)

The Goonies (1985) on IMDb

Lees verder »

Harry Potter (2001)

Harry Potter staat ook op onze lijst – en waarom niet? Dit magische verhaal volgt Harry als hij ontdekt dat hij een tovenaar is en leert hoe hij zijn nieuwe krachten moet gebruiken op Zweinstein School of Witchcraft and Wizardry. Met duistere geheimen, spannende gevechten en veel spreuken zal deze serie zeker de harten (en verbeelding!) van jongeren overal veroveren. 

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Lees verder »

Cinderella (2021)

Assepoester is een andere tijdloze favoriet, perfect om met je jongere kinderen te bekijken. De geanimeerde Disney-klassieker volgt de titulaire figuur als ze terechtkomt in een betoverde wereld vol pompoenkoetsen en pratende muizen – en misschien zelfs ware liefde! Dit is de moderne versie!

Cinderella (2021)

Cinderella (2021) on IMDb

Lees verder »

Back To The Future (1985)

Een andere klassieker op onze lijst is Back To The Future – een film over tijdreizen met geweldige jaren 80 muziek! Deze sciencefiction fantasie volgt Marty McFly als hij met een aangepaste DeLorean auto terug in de tijd reist om te voorkomen dat zijn toekomst wordt verpest door een kwaadaardige wetenschapper uit het verleden. Het zit vol spannende scènes en grappige grappen die zorgen voor geweldig familievermaak. 

Back to the Future (1985)

Back to the Future (1985) on IMDb

Lees verder »

Spiderman Into The Spider-Verse (2018)

Als vervolg op onze lijst hebben we Spiderman Into The Spiderverse – een geanimeerde superhelden avonturenfilm over Miles Morales die Spiderman wordt nadat hij tijdens een misgelopen excursie gebeten is door een radioactieve spin! Kinderen zullen graag volgen hoe Miles zijn nieuwe krachten leert gebruiken terwijl hij het opneemt tegen schurken als Kingpin en Green Goblin. 

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018) on IMDb

Lees verder »

Guardians Of The Galaxy (2014)

Voor iets meer sci-fi raden we Guardians Of The Galaxy aan; deze ruimteopera vol actie volgt Peter Quill die samen met vier andere buitenbeentjes op een intergalactische missie gaat vol gevaar, komedie, vriendschap…en natuurlijk dansen! Kinderen zullen genieten als Quill tot zijn recht komt terwijl hij de kracht in zichzelf ontdekt om het heelal te redden van de vernietiging door kwade krachten als Ronan The Accuser. 

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014) on IMDb

Lees verder »

Beauty And The Beast (2017)

Beauty And The Beast is een andere tijdloze Disney-klassieker die perfect is om met je kleintjes te bekijken; het vertelt het verhaal van Belle die de betovering van een tovenares moet verbreken door vrienden te worden met het Beest voordat het te laat is – maar de dingen worden ingewikkeld als ze gevoelens voor hem begint te krijgen! Met charmante personages, prachtige animatie en pakkende liedjes zal dit zeker een hit zijn voor jongere kijkers die op zoek zijn naar iets luchtigs en tegelijkertijd hartelijks.  

Beauty and the Beast (2017)

Beauty and the Beast (2017) on IMDb

Lees verder »

High School Musical

Tot slot hebben we High School Musical; deze muzikale komedie volgt Troy Bolton die moet kiezen tussen het volgen van zijn dromen of trouw blijven aan zijn vrienden tijdens zijn laatste jaar op East High School – en dat alles terwijl hij af en toe ook nog eens in liedjes uitbarst! Het zit vol met energieke dansscènes tegen een prachtig decor, waardoor het perfect is voor wie op zoek is naar wat zomerplezier zonder al te ver van de werkelijkheid af te dwalen. 

High School Musical (2006)

High School Musical (2006) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Te heftig? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 9-jarigen

Te mild? Kijk dan naar de volgende top 10:

Leuke films voor 11-jarigen

Meer kinderfilms?

 Beste kinderfilms

Liever animatie / tekenfilms?

– Top 10 animatiefilms

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!