De top 10 beste superhelden tekenfilms

Hallo daar, Tekenfilm Fanaten! Ben jij klaar voor wat superhelden-actie? Zo ja, dan heb je geluk! We hebben de beste superhelden-tekenfilms op een rijtje gezet! Met een lijst van tien epische films, elk met hun eigen unieke verhaallijnen en personages, kan je jouw passie voor superhelden vervullen. We nemen je mee op een reis door deze fantastische, adembenemende, en soms hilarische films. Duik met ons mee in het avontuur en ontdek onze top 10 lijst van de beste superhelden-tekenfilms ooit gemaakt.

 

Top 10 superhelden tekenfilms

The Incredibles (2018)

Een familie van superhelden die samenwerkt om de wereld te redden. Meer hoeft er niet gezegd te worden. Het is briljant geanimeerd en elk personage heeft zijn eigen unieke krachten. We volgen Mr. Incredible en Elastigirl in hun strijd tegen de slechterik Syndrome. Dit is een must-see film!

The Incredibles (2004)

The Incredibles (2004) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Deze film is een ware visuele verrassing. Het is zo uniek omdat het een stripboekachtige stijl heeft, met verschillende Spider-Mannen van verschillende dimensies die elkaar ontmoeten. Het is grappig en heldhaftig tegelijkertijd en de beoordelingen spreken voor zich: een 8,4 op IMDB en een 97% op Rotten Tomatoes.

Justice League: Doom (2012)

Deze tekenfilm is een geweldige introductie tot de wereld van de Justice League. De helden, waaronder Batman, Green Lantern, en Wonder Woman, werken samen om te voorkomen dat de burgers van de stad worden overgenomen door de gebroeders van het kwaad. Het is een spannende film vol actie en emotie.

Justice League: Doom (2012)

Justice League: Doom (2012) on IMDb

Lees verder »

Green Lantern: Emerald Knights (2011)

Als je op zoek bent naar actie en avontuur, is dit zeker een film die je moet bekijken. Het verhaal volgt Hal Jordan, Earth’s Green Lanterns, die vecht tegen een dreigende aanval van vijandelijke krachten, en het is visueel adembenemend.

Green Lantern: Emerald Knights (2011)

Green Lantern: Emerald Knights (2011) on IMDb

Lees verder »

Big Hero 6 (2014)

Dit is een hartverwarmende film waarin een tiener met behulp van zijn vrienden, waaronder zijn door de robot gevormde maatje Baymax, strijdt tegen de slechteriken. Het verhaal is ongelooflijk inspirerend, en we willen allemaal dat we zo’n lieve robot als Baymax hadden.

 

Big Hero 6 (2014)

Big Hero 6 (2014) on IMDb

Lees verder »

DC League of Super-Pets (2022)

Dit is een geweldige teruggave aan de onder-steunende karakters van de DC Comics en het introduceert zelfs een nieuw verhaal, waarin de huisdieren van alle superhelden hun eigen avontuur beleven. Het is grappig, slim en zal iedereen doen giechelen.

DC League of Super-Pets (2022)

DC League of Super-Pets (2022) on IMDb

Lees verder »

Astro Boy (2009)

Astro Boy begint als een robot en evolueert zich tot een superheld. Gebaseerd op de manga-reeks van de godfather Osamu Tezuka, is Astro Boy een futuristisch en meeslepend verhaal voor jong en oud.

 

Astro Boy (2009)

Astro Boy (2009) on IMDb

Lees verder »

Teen Titans: The Judas Contract (2017)

De Teen Titans, waaronder Robin, Raven, en Beast Boy, komen uit de kast en bewijzen zichzelf als de grootste, jonge helden van de basis. De film bevat alles, zoals actie, avontuur, humor, en zelfs romantiek. Het is het kijken zeker waard.

 

Teen Titans: The Judas Contract (2017)

Teen Titans: The Judas Contract (2017) on IMDb

Lees verder »

Bolt (2008)

Bolt is een witte hond die de wereld ziet als één groot avontuur, naar aanleiding van een leven als een TV-serie-ster. Om terug te keren naar zijn baasje, gaat hij op een hilarische zoektocht en onderweg ontdekt hij dat hij niet zo’n superhond hoeft te zijn om toch een held te zijn.

Bolt (2008)

Bolt (2008) on IMDb

Lees verder »

Lightyear (2022)

Buzz Lightyear, vooral bekend van “Toy Story”, krijgt nu zijn eigen grote film. De film presenteert de oorsprong van Buzz’s verhaal en introduceert een nieuw scala aan personages. De makers beloven een spectaculair verhaal met veel avontuur. Wij kunnen niet wachten!

Lightyear (2022)

Lightyear (2022) on IMDb

Lees verder »

En dat zijn onze top 10 superhelden-tekenfilms. Of je nu op zoek bent naar actie, avontuur, grappige momenten of wat hartverwarmende momenten – deze films hebben het allemaal. Het zijn de perfecte keuzes voor als je een filmmarathon van superhelden wilt, of als je gewoon op zoek bent naar een film om van te genieten. Onthoud dat deze films niet alleen voor kinderen zijn, ze zijn voor alle leeftijden. Dus, trek je superpak aan en word een held in je eigen huis met deze fantastische tekenfilms. Veel kijkplezier!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste superhelden films 

Beste Marvel films

Beste DC Comics films

Grappige animatiefilms

Beste animatiefilms

Japanse tekenfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

 

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!