Top 15 Marvel films op Disney Plus

Met zoveel geweldige Marvel films, kan het moeilijk zijn om de beste van de beste te kiezen. Maar vrees niet, ware gelovigen! We hebben een lijst samengesteld van de 12 beste Marvel films aller tijden. Van Spider-Man tot The Avengers, dit zijn de films die ons deden terugkomen voor meer. Dus pak wat popcorn en maak je klaar voor een marathon! De meeste Marvel films zijn te streamen op Disney+

Top 15 Marvel films op Disney Plus

Avengers: Infinity War (2018)

Deze film is het hoogtepunt van een decennium van Marvel-verhalen. Het brengt bijna alle superhelden uit het Marvel Cinematic Universe samen in een epische confrontatie tegen Thanos, een intergalactische tiran. De inzet is hoog, met het lot van het universum aan een zijden draadje. Deze film staat bekend om zijn emotionele diepgang en verrassende plotwendingen.

Avengers: Infinity War (2018)

Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Lees verder »

Captain America: Civil War (2016)

Dit is niet zomaar een superheldenfilm; het is een complex verhaal over vriendschap, loyaliteit en de prijs van macht. De Avengers raken verdeeld door politieke meningsverschillen, wat leidt tot een emotioneel en actievol conflict. Deze film introduceert ook belangrijke nieuwe personages zoals Black Panther en Spider-Man.

Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016) on IMDb

Lees verder »

Spider-Man: No Way Home (2021)

Deze film is een viering van de Spider-Man legacy, waarin verschillende universums samenkomen. Het is een avontuur vol nostalgie, nieuwe schurken, en verbazingwekkende cameo’s. De film verkent thema’s van identiteit, verantwoordelijkheid en opoffering.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Spider-Man: No Way Home (2021) on IMDb

Lees verder »

Guardians Of The Galaxy vol 3 (2023)

De derde film in de geliefde reeks belooft nog meer humor, hart en kosmische avonturen. De Guardians worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en vijanden, terwijl ze de complexe dynamiek binnen hun eigen team blijven verkennen.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023) on IMDb

Lees verder »

Black Panther (2018)

Een revolutionaire film die niet alleen een superheldenverhaal vertelt, maar ook diep ingaat op thema’s als identiteit, traditie en de strijd tegen onrecht. De film is gesitueerd in het fictieve Wakanda, een technologisch geavanceerd Afrikaans land.

Black Panther (2018)

Black Panther (2018) on IMDb

Lees verder »

Iron Man (2008)

De film die het Marvel Cinematic Universe lanceerde. Tony Stark, een arrogante wapenfabrikant, wordt Iron Man na een levensveranderende ervaring. Deze film is een mix van actie, humor en karakterontwikkeling.

Iron Man (2008)

Iron Man (2008) on IMDb

Lees verder »

Deadpool (2016)

Bekend om zijn onconventionele humor en het doorbreken van de vierde muur, biedt Deadpool een frisse en sarcastische kijk op het superheldengenre. Ryan Reynolds schittert als de titulaire anti-held, bekend om zijn scherpe tong en onvoorspelbare acties.

Deadpool (2016)

Deadpool (2016) on IMDb

Lees verder »

Doctor Strange (2016)

Een visueel verbluffende film die de wereld van magie en mystiek in het MCU introduceert. Benedict Cumberbatch speelt Stephen Strange, een briljante chirurg die een machtige tovenaar wordt.Marvel-films sinds 2012 in de buurt zijn gekomen van het stelen van de donder, zoals ‘Black Panther’ en ‘Spiderman: Homecoming’, bereikt niets de hoogte van The Avengers in termen van spanning, emotie en
intensiteit.

Doctor Strange (2016)

Doctor Strange (2016) on IMDb

Lees verder »

Thor (2011)

Deze film brengt de Noorse mythologie tot leven met een mix van avontuur, drama en humor. Thor, verbannen naar de aarde, moet leren wat het betekent om een ware held te zijn.

Thor (2011)

Thor (2011) on IMDb

Lees verder »

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Deze film introduceert het eerste Aziatische hoofdpersonage in het MCU en brengt een verfrissend nieuw verhaal vol actie, familiedynamiek en mystieke elementen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)​

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) on IMDb

Lees verder »

Logan (2017)

Een rauwere en emotionelere kijk op de X-Men serie. Het is een verhaal over veroudering, verlies en verlossing, waarin Wolverine en Professor X geconfronteerd worden met hun eigen sterfelijkheid.

Logan (2017)

Logan (2017) on IMDb

Lees verder »

Ant-Man (2015)

Een lichtere en meer komische film in het MCU. Het verhaal volgt Scott Lang, een dief die de Ant-Man wordt en leert over heldendom en verantwoordelijkheid.

ant-man-film

Ant-Man (2015)

Ant-Man (2015) on IMDb

Lees verder »

X-Men: Days of Future Past (2014)

Deze film combineert de cast van de originele X-Men trilogie met die van ‘First Class’ in een verhaal dat tijdreizen en indrukwekkende actiescènes omvat.

X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

Lees verder »

The Incredible Hulk (2008)

Deze vroege MCU-film verkent het verhaal van Bruce Banner, een wetenschapper die verandert in de Hulk. Het is een verhaal over innerlijke strijd en de zoektocht naar controle over zijn eigen krachten.

The Incredible Hulk (2008)

The Incredible Hulk (2008) on IMDb

Lees verder »

Black Widow (2021)

“Black Widow” (2021) is een spannende duik in het verleden van een van de meest geliefde Avengers, Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow. Deze film, die zich afspeelt na de gebeurtenissen van “Captain America: Civil War”, onthult de complexe geschiedenis en de verborgen geheimen van haar karakter. Kijkers worden meegenomen op een actievolle reis die zich afspeelt in verschillende delen van de wereld, waarbij ze meer te weten komen over de ‘Red Room’ – de plaats waar Black Widow werd getraind.

Black Widow (2021)

Black Widow (2021) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Top 10 Actiefilms

Top 10 Comedyfilms

– Top X-men films

– Beste 10 DC films

– Beste superhelden films

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Eric

Eric

Eric is een gepassioneerde film- en seriekenner met een voorliefde voor sciencefiction, nostalgie en unieke verhalen. Hij vermijdt romantische komedies en zoekt altijd naar verrassende en grensverleggende verhalen op het scherm.