De top 10 beste gratis tekenfilms op Youtube

Niets leuker dan op een regenachtige dag met een dekentje op de bank te kruipen en een goede tekenfilm te kijken. Maar wat als je geen zin hebt om geld uit te geven aan een film? Geen zorgen, op Youtube zijn er volop gratis tekenfilms te vinden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de beste gratis tekenfilms op Youtube en geven we je een uitgebreide introductie per film. Maak je klaar voor een trip down memory lane, want deze lijst zal je zeker terugbrengen naar je kindertijd of jouw kinderen kind laten zijn!

 

Top 10 tekenfilms op YouTube

Ratatouille

Deze Pixar-film is perfect voor iedereen die van koken houdt. Het gaat over een rat die zijn droom wil waarmaken om chef-kok te worden in een Frans restaurant. De film is niet alleen leuk, maar het zal kinderen ook leren over doorzettingsvermogen en het najagen van hun dromen.

Valley of Lanterns

Deze prachtige Japanse animatiefilm vertelt het verhaal van een jong meisje genaamd Lily. Wanneer haar dorp wordt bedreigd door een gevaarlijke draak, wil ze alles op alles zetten om haar familie en vrienden te beschermen. Samen met een kleine groep vrienden begint ze aan een gevaarlijke missie naar de Valley of Lanterns. Deze film zit vol met actie en avontuur en is geschikt voor iedereen die van Japanse animatiefilms houdt.

Spookiz

Dit is een Koreaanse animatieserie die gaat over een groep van vreemde monsters die in een school leven samen met een aantal leerlingen. Het is een mix van grappige, lieve en soms beetje enge momenten. Het zal jouw kinderen het belang van teamwork en vriendschap bijbrengen.

Curious George

Wie kent hem niet, het nieuwsgierige aapje George. Gebaseerd op de gelijknamige boeken is deze tekenfilm al jarenlang een favoriet onder kinderen. George beleeft samen met de Man met de Gele Hoed de meest gekke avonturen en weet altijd weer in de problemen te komen. Deze tekenfilm is niet alleen vermakelijk voor kinderen, ook als volwassene is het heerlijk om even weg te dromen bij het vrolijke aapje.

Sjaak en de bonenstaak

Een klassieker uit de jaren 60 die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Het verhaal gaat over de arme Sjaak die een bonenstaak laat groeien die tot in de wolken reikt. Boven in de wolken ontdekt hij een gigantisch kasteel waar een wrede reus woont. Samen met zijn vriendinnetje probeert hij de reus te slim af te zijn en het kasteel te bevrijden van zijn tirannie. Een spannende en avontuurlijke tekenfilm die zeker niet mag ontbreken op deze lijst.

The land before time

Een tekenfilm die bij veel kinderen nostalgie oproept, The Land Before Time gaat over een groep jonge dinosaurussen die op zoek zijn naar de veilige vallei. Tijdens hun reis krijgen ze te maken met allerlei gevaren en moeten ze elkaar helpen om te overleven. Deze tekenfilm is niet alleen vermakelijk, maar kan kinderen ook iets leren over vriendschap en samenwerking.

Dino Time

Deze Amerikaanse animatiefilm gaat over de drie vrienden Ernie, Julia en Max die per ongeluk in het verleden belanden. Daar ontdekken ze dat dinosaurussen helemaal niet zo eng zijn als ze altijd hebben gedacht. Sterker nog, ze sluiten vriendschap met een jonge T-Rex en helpen hem om zijn ouders te vinden. Een tekenfilm vol avontuur, humor en natuurlijk een happy end.

 

Ice Age 2: The Meltdown

Wie kent Manny, Sid en Diego niet. Dit trio van verschillende dieren beleeft in Ice Age 2 weer de meest hilarische avonturen. Dit keer moeten ze hun vertrouwde dal verlaten omdat het ijs begint te smelten. Tijdens hun reis ontmoeten ze allerlei nieuwe dieren en moeten ze hun best doen om het gevaar te overwinnen. Een tekenfilm die je keer op keer kunt bekijken.

Sneeuw witje en de zeven dwergen

Klik hier als de video hierboven niet werkt

Een absolute klassieker onder de tekenfilms, Sneeuw Witje en de Zeven Dwergen is een tijdloos verhaal over een mooi meisje dat in een bos vlucht van haar jaloerse stiefmoeder. Daar ontmoet ze zeven dwergen die haar beschermen en verzorgen. Maar de boze stiefmoeder is niet van plan om het hierbij te laten en probeert Sneeuw Witje op alle mogelijke manieren uit de weg te ruimen. Een prachtige tekenfilm met schitterende muziek die nog steeds even betoverend is als in de jaren 30.

 

Mulan

Deze Disney klassieker vertelt het verhaal van de dappere Mulan, een meisje dat zich als jongen verkleedt om in het leger te gaan en zo haar vader te redden. Tijdens haar training komt ze erachter dat er een oorlog gaande is en moet ze alles op alles zetten om haar volk te beschermen. Met schitterende muziek en een moedige hoofdpersoon is Mulan een tekenfilm die je niet mag missen.

Er is geen enkel excuus meer om je te vervelen op een regenachtige dag. Met deze lijst van de top 10 gratis tekenfilms op Youtube, vol avontuur, humor en fantastische verhalen kun je urenlang genieten van de beste tekenfilms die er te vinden zijn. Of je nu op zoek bent naar klassiekers of nieuwe, spannende animaties, op Youtube vind je het allemaal. Dus zorg voor wat popcorn, een comfortabele stoel en je favoriete deken en laat je meeslepen in de wereld van de tekenfilms. Veel kijkplezier!

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste animatiefilms

Beste superhelden animatiefilms

Beste Japanse animatiefilms

Beste tekenfilms van vroeger

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!