10 leuke tekenfilms uit de jaren 90

Ben jij opgegroeid in de jaren 90? Dan herinner je je vast nog wel de tijd waarin je in je pyjama op de bank zat met een bak popcorn en jouw favoriete tekenfilm op televisie. In dit artikel gaan we terug in de tijd en kijken we naar 10 leuke tekenfilms uit de jaren 90 die je opnieuw laten genieten van jouw kindertijd. Zorg ervoor dat je de snacks klaar hebt staan, want dit wordt een nostalgisch feestje!

10 leuke tekenfilms uit de jaren 90

Dragon Ball Z: The World's Strongest (1990)

Dragon Ball Z was een van de populairste tekenfilms in de jaren 90 en blijft tot op de dag van vandaag nog steeds geliefd bij fans. The World’s Strongest is een film die zich afspeelt na het tweede seizoen van de serie. In deze film proberen een aantal wetenschappers de sterkste man op aarde te creëren, maar dit blijkt toch niet zo eenvoudig als gedacht.

Dragon Ball Z: The World’s Strongest (1990)

Dragon Ball Z: The World's Strongest (1990) on IMDb

Lees verder »

Shin Chan (1993)

Dit is misschien niet zo’n bekende tekenfilm, maar het is absoluut een pareltje uit de jaren 90. De serie gaat over de 5-jarige Shin, die met zijn familie in Japan woont. Shin heeft een ondeugende persoonlijkheid en zorgt altijd voor hilarische situaties. De tekenfilm is grappig, maar kent ook serieuze momenten waarbij de kijker wordt meegenomen in de emoties van de personages.

Batman: Mask of the Phantasm (1993)

Batman is een superheld die de harten van jong en oud weet te stelen. Mask of the Phantasm is een film die zich afspeelt voordat de Batman-reeks van de jaren 90 begon. In deze film probeert Batman zijn identiteit te beschermen tegen een mysterieuze figuur die hem probeert te ontmaskeren. Deze film geeft een frisse kijk op het personage Batman en het verhaal is spannend tot het einde!

Batman: Mask of the Phantasm (1993)

Batman: Mask of the Phantasm (1993) on IMDb

Lees verder »

Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin (1997)

Pooh was een van de meest geliefde tekenfilmfiguren in de jaren 90. In deze film is Christopher Robin verdwenen en gaan Poeh en zijn vrienden op zoek naar hem. Deze film is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die bekend zijn met de verhalen van Winnie de Pooh.

Hercules (1997)

Hercules was een film waar je als kind volledig in opging. Het verhaal van de Griekse held die moet vechten tegen de god van de onderwereld is spannend en avontuurlijk. Daarnaast zijn de muzikale nummers in de film nog steeds een hit tot op de dag van vandaag.

 

Hercules (1997)

Hercules (1997) on IMDb

Lees verder »

Pokemon: The First Movie (1998)

Pokemon was een van de grootste trends in de jaren 90. De tekenfilmserie en bijbehorende kaarten waren razend populair. In deze film gaat het verhaal over Mew en Mewtwo en de strijd tussen de twee legendarische Pokemon. De film zit vol actie en is zeker een must-see voor elke Pokemon-fan.

Ratjetoe (1998)

Ratjetoe is een film over een vriendschap tussen een kok en een rat die ervoor zorgt dat hij de lekkerste maaltijden maakt. Deze tekenfilm is grappig, maar heeft ook een serieuze boodschap over vriendschap en begrip. De tekenstijl is daarnaast ook uniek en maakt het een visueel spektakel.

The Rugrats Movie (1998)

The Rugrats Movie (1998) on IMDb

Lees verder »

Dexters Laboratorium: Ego Trip (1999)

Dexters Laboratorium was een van de leukste tekenfilmseries voor kinderen in de jaren 90. Ego Trip is een film die zich afspeelt in verschillende tijdlijnen waar Dexter te maken krijgt met zijn kwaadaardige broer Mandark. De film is grappig en inventief en brengt de wereld van Dexter tot leven.

Dexter’s Laboratory: Ego Trip (1999)

Dexter's Laboratory: Ego Trip (1999) on IMDb

Lees verder »

Doug (1999)

Doug was een serie die zich afspeelde in het fictieve stadje Bluffington. De tekenfilm was populair vanwege de humor, maar ook vanwege de herkenbaarheid van de personages. In de film gaat het verhaal over Doug en zijn vrienden die een zomeravontuur beleven. Deze film is perfect voor degenen die terug willen gaan naar de tijd toen ze zelf op avontuur gingen met vrienden.

Doug’s 1st Movie (1999)

Doug's 1st Movie (1999) on IMDb

Lees verder »

Wakko's Wish (1999)

De allerlaatste film op deze lijst is Wakko’s Wish. Deze film is een vervolg op de serie Animaniacs en zit vol humor en avontuur. In deze film willen de Animaniacs een wens laten uitkomen, maar ze komen er al snel achter dat dit nog niet zo eenvoudig is. Wakko’s Wish zit vol met leuke personages en is een geweldige manier om terug te reizen naar de jaren 90.

Animaniacs: Wakko’s Wish (1999)

Animaniacs: Wakko's Wish (1999) on IMDb

Lees verder »

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Tekenfilms uit de jaren 80

Tekenfilms uit de jaren 2000

Tekenfilms van vroeger

Beste animatiefilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Foto van Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!