Alle Asterix & Obelix films op volgorde + Waar te zien & Rating

Asterix en Obelix behoren tot de meest populaire stripfiguren ter wereld. Hun verhalen zijn vol avontuur, humor en geschiedenis. Het is dan ook geen verrassing dat er talloze films en animatieseries zijn gemaakt op basis van deze geliefde personages. In deze blogpost zullen we alle Asterix en Obelix films op volgorde bespreken en daarbij een uitgebreide introductie geven voor elke film. Of je nu al een fan bent of net kennismaakt met deze stripfiguren, deze gids zal je alles vertellen wat je moet weten over de Asterix en Obelix-films.

Asterix & Obelix films op volgorde

1. Asterix the Gaul (1967)

De eerste animatiefilm van Asterix en Obelix is gebaseerd op de allereerste Asterix-strip. Het verhaal gaat over Asterix, een Gallische strijder die in staat is om bovenmenselijke kracht te krijgen van een toverdrank. Samen met zijn beste vriend Obelix gaat hij de Romeinse overheersers te lijf. In deze film gaan ze op zoek naar Getafix, de druïde die de toverdrank maakt, nadat hij is ontvoerd door de Romeinen. Asterix the Gaul is een geweldige introductie tot de wereld van Asterix en Obelix en laat zien hoe de twee vrienden altijd samen strijden tegen hun vijanden. 

De film is in de YouTube video hierboven volledig te zien. 

Asterix the Gaul (1967)

Asterix the Gaul (1967) on IMDb

Lees verder »

2. Asterix and Cleopatra (1968)

In deze film reizen Asterix en Obelix naar Egypte om de bouw van een paleis voor Cleopatra te begeleiden. Het verhaal is gebaseerd op de strip “Asterix en Cleopatra” en zit vol historische verwijzingen en humoristische ondertitelingen. Het hoogtepunt van de film is de iconische scène waarin Obelix aan de top van een piramide staat en de uitspraak “Het ziet eruit alsof ik hier al eerder ben geweest!” maakt. Deze film is weer een prachtig voorbeeld van de bijzondere humor van Asterix en Obelix.

Asterix and Cleopatra (1968)

Asterix and Cleopatra (1968) on IMDb

Lees verder »

De variant met echte acteurs:

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra (2002)

Asterix & Obelix: Mission Cleopatra (2002) on IMDb

Lees verder »

3. The Twelve Tasks of Asterix (1976)

In deze film krijgt Asterix de opdracht om twaalf onmogelijke taken uit te voeren om aan te tonen dat de Galliërs beter zijn dan de Romeinen. Dit verhaal is gebaseerd op de strip “De twaalf werken van Asterix” en is een knipoog naar de twaalf werken van Hercules. Het is een van de meest gevarieerde Asterix en Obelix-films en zit vol humor en spanning.

The Twelve Tasks of Asterix (1976)

The Twelve Tasks of Asterix (1976) on IMDb

Lees verder »

4. Asterix versus Ceasar (1985)

Deze film is gebaseerd op de strip “Asterix en de strijd tegen Caesar”. Het verhaal draait om de poging van Caesar om de Galliërs te onderwerpen en hoe Asterix en Obelix er alles aan doen om hem tegen te houden. Deze film bevat veel actiescènes en is een geweldige manier om te zien hoe hard Asterix en Obelix vechten om de vrijheid van Gallië te beschermen.

De film is in de YouTube video hierboven volledig te zien. 

Asterix vs. Caesar (1985)

Asterix Versus Caesar (1985) on IMDb

Lees verder »

De variant met echte acteurs:

Astérix at the Olympic Games (2008)

Asterix at the Olympic Games (2008) on IMDb

Lees verder »

5. Asterix in Britain (1986)

In deze film reizen Asterix en Obelix naar Engeland om een bijzondere zending terug te brengen naar Gallië. Het verhaal is gebaseerd op de strip “Asterix in Groot-Brittannië” en laat zien hoe de Galliërs moeite hebben om te wennen aan de Britse gebruiken. Het is een bezoek vol humor en karikaturen van bekende Britse figuren.

De film is in de YouTube video hierboven volledig te zien. 

Asterix in Britain (1986)

Asterix in Britain (1986) on IMDb

Lees verder »

De variant met echte acteurs:

Asterix & Obelix: God Save Britannia (2012)

Astérix and Obélix: God Save Britannia (2012) on IMDb

Lees verder »

6. Asterix and the Big Fight (1989)

In deze film zijn Asterix en Obelix betrokken bij een belangrijk conflict tussen twee Gallische stammen. Het verhaal is gebaseerd op de strip “Het grote gevecht” en laat zien hoe Asterix en Obelix geen partij kiezen in het conflict en proberen om beide zijden te helpen. Deze film is een geweldige manier om te zien hoe Asterix en Obelix zich inzetten voor vrede en gerechtigheid.

Asterix and the Big Fight (1989)

Asterix and the Big Fight (1989) on IMDb

Lees verder »

7. Asterix Conquers America (1994)

In deze animatiefilm reizen Asterix en Obelix naar de Nieuwe Wereld om een bijzondere bloem te vinden die de bevolking van hun dorp kan genezen. Deze film is gebaseerd op een origineel verhaal en is een van de weinige Asterix en Obelix-films die geen stripverhaal als basis heeft. Het is een boeiende film vol avontuur en humor.

 

Asterix Conquers America (1994)

Asterix in America (1994) on IMDb

Lees verder »

8. Asterix and the Vikings (2006)

In deze animatiefilm reizen Asterix en Obelix naar de Scandinavische landen om te helpen bij het leren van de Vikingen hoe ze angst kunnen voelen. Het verhaal is gebaseerd op een origineel scenario en zit vol humoristische scènes. Deze film is vooral een geweldige manier om Asterix en Obelix terug te zien op het grote scherm na een pauze van tien jaar.

 

Asterix and the Vikings (2006)

Asterix and the Vikings (2006) on IMDb

Lees verder »

9. Asterix: The Mansions of the Gods (2014)

Deze film is gebaseerd op een van de populairste Asterix-strips en is de eerste volledig computer-geanimeerde Asterix en Obelix-film. Het verhaal gaat over een stedenbouwkundig project, dat tot doel heeft om een Romeinse stad te bouwen in het midden van het Gallische dorp. De film is een mix van oude en nieuwe stijlen en bewijst dat Asterix en Obelix nog steeds evolueren en groeien na meer dan vijf decennia. 

Asterix: The Mansions of the Gods (2014)

Asterix and Obelix: Mansion of the Gods (2014) on IMDb

Lees verder »

10. Asterix: The Secret of the Magic Potion (2018)

In deze film moeten Asterix en Obelix op zoek gaan naar een jonge druïde die de toverdrank kan maken nadat Getafix is neergestoken. Deze film is opvallend vanwege de stijl die dicht bij de originele stripverhalen blijft. Het is opnieuw een grappig avontuur van Asterix en Obelix dat fans van het genre zeker zullen waarderen.

Asterix: The Secret of the Magic Potion (2018)

Asterix: The Secret of the Magic Potion (2018) on IMDb

Lees verder »

11. Asterix & Obelix The Middle Kingdom (2023)

In deze film moeten Asterix en Obelix op zoek gaan naar een jonge druïde die de toverdrank kan maken nadat Getafix is neergestoken. Deze film is opvallend vanwege de stijl die dicht bij de originele stripverhalen blijft. Het is opnieuw een grappig avontuur van Asterix en Obelix dat fans van het genre zeker zullen waarderen.

Asterix & Obelix: The Middle Kingdom (2023)

Asterix & Obelix: The Middle Kingdom (2023) on IMDb

Lees verder »

Dus daar heb je het: alle Thor films in chronologische volgorde! We hopen dat je dit bericht nuttig vond en dat je de hele Thor saga nu beter begrijpt. Bedankt voor het lezen en veel kijkplezier! En bekijk ook de andere Marvel films hieronder.

Characters in Asterix & Obelix films

In alle Asterix & Obelix films komen heel wat filmfiguren voorbij, we hebben hier de belangrijkere op een rijtje gezet, met een kleine intro. 

Asterix

Asterix is de held en hoofdpersonage in de verhalen. Hij wordt gekenmerkt door zijn kleine gestalte en dracht van een Romeinse helm met een vleugel aan de zijkant. Zijn persoonlijkheid is vastberaden, slim en moedig. Asterix heeft een onweerstaanbare kracht gekregen door het drinken van een toverdrank, bereid door druïde Getafix. Dit maakt hem onverslaanbaar in gevechten.

Asterix

Obelix

Obelix is de beste vriend van Asterix en staat bekend om zijn enorme kracht en eeuwige dorst naar menhirs. Hij is groter en sterker dan Asterix en draagt een broek met bretels en een Romeinse helm als accessoire. Obelix krijgt ook zijn kracht van de toverdrank, omdat hij als kind in de ketel met toverdrank viel. Hij is een bijzonder grappige en joviale persoonlijkheid en sterft bijna van de dorst wanneer er geen menhirs in de buurt zijn.

 
Obelix

Dogmatix

Dogmatix is het schattige hondje dat altijd op avontuur is met Asterix en Obelix. Hij is klein van gestalte en heeft een typische wit met zwarte vacht. Hoewel Dogmatix niet kan spreken, laat hij zijn emoties zien door middel van blaffen en gezichtsuitdrukkingen. Hij is altijd trouw aan zijn baasjes en heeft een grote persoonlijkheid.

Dogmatix

Getafix

Getafix is de druïde van het dorp van Asterix en Obelix. Hij is verantwoordelijk voor het brouwen van de toverdrank die de inwoners van het dorp bovennatuurlijke kracht geeft. Getafix is wijs, oud en meestal erg rustig. Wanneer de druïde in gevaar is, zullen Asterix en Obelix alles doen om hem te redden.

Getafix

Vitalstatistix

Vitalstatistix is de leider van het dorp van Asterix en Obelix. Hij is groot en indrukwekkend, draagt een groene kiel en een Romeinse helm. Vitalstatistix is soms wat overdreven en maakt zich druk over zijn omvang, net als Obelix. Zijn emoties zijn vaak heftig, maar zijn leiderschapskwaliteiten zijn onmiskenbaar.

vitalstatistix

Nog niet gevonden wat je zocht?

Kijk dan eens naar een van de volgende top 10’s:

Beste animatie & tekenfilms

Leuke tekenfilms uit de jaren 90

Top 10 nederlandse tekenfilms

Misschien zit daar wel tussen wat je zoekt!

Rens van der Wurff

Rens van der Wurff

Film enthousiast, die zijn liefde voor films graag met je deelt!